מסך מחשב LCD גדול כהה וחשוך במצבים מסויימים האם זאת בעייה ?

asafmoraz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
היי ושלום לכולם.

לאחרונה דיברתי פה קצת בפורום לגבי מסך מחשב FULL HD של VIEWSONIC מדגם VX2835WM אותו רכשתי לאחרונה.

ציינתי שרואים יפה מאוד את המחשב, כנ"ל לגבי תכני HD אפילו בסצינות חשוכות רואים פצצה.

בכבלים בסצינות חשוכות רואים ממש ממש חשוך וכהה, כיוונתי את ה CONTRAST וה BRIGHTNESS עד הסוף, בתוכניות אירוח ודברים אחרים רואים מצויין, התמונה חלקה ונקייה ולא צועקת בעיניים, את הצבעים הורדתי ל 25 מתוך 100 ככה הכל נראה לא רע בכלל אבל בסרטי אקשין ובכלל בסצינות חשוכות רואים ממש כהה, כאילו חסרים פרטים, ואין אפשרות לגרום לזה להיות יותר בהיר, ניסיתי כבר הכל.

אני מציין שהבנתי שהמסך שלי, יותר נכון הפאנל הוא פאנל TN שעובד על 8BIT או 6BIT אני לא לגמרי סגור על זה, כמו כן שמתי לב למשהו מסויים, כאשר אני קם מהספא ועומד מעל המסך התמונה נהיית טיפה יותר בהירה ואילו מזוית צפייה צדדית אין שינוי, רק למעלה למטה, בכל אופן אני ממוקם ממול המסך כמו שצריך, לא גבוה ולא נמוך מדי אלה למרכז המסך.

אשמח לקבל עזרה בנושא, האם אולי יש דפק במסך שרכשתי ואני לא יודע או שזה פשוט ככה במסכים האלו ואין מה לעשות לגבי זה.

תודה, אסף.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
למסך שלך יש פאנל TN שזה אומר עומק צבע 6 ביט.
התופעה שאתה מתאר בסצינות חשוכות בהחלט יכולה לקרות במסכים מסוג זה, בעיקרון, ערך הבהירות שולט על עומק השחור.
אם יש לך במסך אפשרות לכוון ערך גאמה (לא תמיד יש) זה יכול לעזור בהחלט.
לגבי זויות צפיה, גם זו תופעה נורמלית במסכי TN (נשמע שהמסך מתפקד טוב בזויות צדדיות)

asafmoraz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
תודה על התגובה המהירה.

תודה על התגובה המהירה, אז למעשה אין הרבה מה לעשות לפי מה שאתה אומר, מעניין, חבל שזה ככה, לגבי GAMMA, לא מצאתי אופציה כזאת, יש משחק של צבעים, יש TINT ועוד כל מיני דברים אבל בטוח אין GAMMA.

אני כרגע שוב עובד על 100 CONTRAST ו 100 BRIGHTNESS.

תודה, אסף.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
WOW אלו הם ערכים חריגים לעבוד איתם, נשמע כאילו משהו לא בסדר.

asafmoraz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
זאת בדיוק היתה הכוונה שלי.

זה בדיוק מה שניסיתי לומר כי למעט התופעה הזאת המסך עובד פיצוץ ורואים נפלא. אני אפנה פשוט לחברה שקניתי ממנה את המסך. תודה בכל אופן.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
נראה לי גם שכדאי שתפנה.

asafmoraz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
דבר אחרון שרציתי לשאול

רציתי לשאול דבר אחרון לפני שאני פונה לחברה.

קיבלתי את המסך עם פיקסל אחד שרוף (אני חושב שהוא שרוף) זאת נקודה אחת בצבע כחול בצד שמאל של המסך, האם במקרים כאלה מחליפים את המסך או שיש מספר מסויים של פיקסלים שרופים ורק אז מחליפים ? או שזה תלוי בתנאי הרכישה.

תודה מראש.

אסף.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור