מסך מחשב לעומת "טלוויזיה"

• פותח הנושא Roy
  • פורסם בתאריך

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
שוב אני משתעשע ברכישת מסך ותוהה לגבי סוגיה מסויימת. סידרתי לי פינה נאה למחשב, עם מקום ישיבה זוגי לי ולאשתי, והרעיון הוא לקנות מסך שישמש לי כדסקטופ וגם לסרטים לשנינו (המקור היחיד הוא המחשב). מרחק הישיבה הוא קצת פחות ממטר וחצי. 32 אינץ' במרחק כזה גדול מידי (ניסיתי עם המסך הקיים).
ואז נתקלתי בבעיה שלגביה אני שואל: ב- 26 אינץ' (הגודל המועדף) ישנם גם "מסכים" וגם "טלוויזיות". מה ההבדל?

לדוגמה, מסכים שמשכו את עיניי הם הסמסונג T260 והוויוסוניק VX2640W.
שניהם עולים כ- 2300 שקל. הסמסונג, לדוגמה, מצוייד בקונטרסט דינמי של 1:20K וסטטי של 1:2K אם אינני טועה, רזולוציה הרבה מעבר ל FHD, שלל חיבורים, עיצוב נאה והיכולת להטות אותו. ברור לי שמדובר בפנליי TN, אולם בביתי מסך 19 אינצ' של וויוסוניק עם פנל TN ולעניות דעתי רואים בו טוב מאוד.
"טלוויזיות" בגודל זהה יש של סמסונג ונדמה לי שגם של סוני, והן יותר יקרות, ומציעות על הנייר הרבה פחות; לא FHD, קונטרסט נמוך יותר וכו', ואין לי מושג איזה פנל.

אז מה ההבדל? האם בבהירות? אני אוהב למשל מסכים בהירים מאוד. האם טלוויזיות בהירות יותר ומסכים חשוכים יותר? זה העניין או רק אגדה?
או שהאם בעצם מסכי מחשב כאלו איכותיים אף יותר מ"טלוויזיות" בכל פרמטר למעט הגודל?

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אם אתה שואל מדוע יש הבדל במחיר, אזי הוא נעוץ בפערי מס שיש על טלוויזיות לעומת מסכים.
נקודה נוספת, אם שלט רחוק חשוב לך, הרי שהוא חסר במסכי מחשב.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
כן, נזכרתי באמת בקטע של השלט אבל הוא אינו חשוב ממרחק של מטר וחצי. (-:
כמו כן, לעניין מס, אכן פערי המחירים לעומת חו"ל ב"טלוויזיות" מאוד גדולים (כמעט פי 2), ובמסכים המחירים בפועל זהים למחירי חו"ל, מה שהופך אותם ליותר אטרקטיביים כלכלית.
אבל זהו? אין הבדלים טכניים של ממש? (בסדר, שלט, טיונר... הכוונה מבחינת התצוגה). אם כבר, "על הנייר" נראה כי העדיפות היא למסכים. האמנם?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ישנם מספר הבדלים, במסכי מחשב, הרזולוציה אכן גבוהה יותר ביחס לטלוויזיות בגודל דומה (אגב, הרזולוציה של סמסונג T260 היא קצת מעבר ל- FHD, מדובר על 1920X1200 לעומת 1920X1080, זה לא הבדל גדול).
אל תתייחס למצב קונטרסט דינמי בדגם זה, הוא לא ממש פרקטי לצפיה (התמונה מבהירה ומחשיכה באופן מלאכותי בקצב של רכבת הרים בלונה פארק, מעצבן את העין).
בטלוויזיות, יהיה דגש יותר גם על עיבוד שידורי טלוויזיה רגילים (SD), מה שבמסך מחשב חשוב פחות.
בנוסף, טלוויזיה גם תכלול מספר מצבי מתיחת תמונה, בינהם גם מצב מתיחה חכם, מסכי מחשב כוללים בעיקר את המצבים הסטנדרטיים כגון 4:3
עוד הבדל קטן, הוא שבמסכי טלוויזיה, יחס המסך הוא 16:9 ומסכי מחשב הוא 16:10 (קצת פחות רחב ביחס לגובה).

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
אוקיי, המקור היחיד הוא מחשב (או נגן/כונן בלו-ריי בעתיד), אז אין שום חשיבות לעיבוד התמונה (הכל מגיע מכרטיס המסך) ובאותה מידה אין שום משמעות למצבי מתיחת תמונה. הקונטרסט הדינמי מעצבן באותה מידה אני משער בלי קשר להיות המסך "מסך" או "טלוויזיה" וניתן לבטל אותו אני מתאר לעצמי. יחס המסך השונה והרזולוציה הגבוהה "מידי" לא יפריעו להצגת FHD כלל אני משער.

אז מה? הרווחנו נקודה של יחס איכות/מחיר גבוהים במיוחד בתחום הספציפי הזה? שום קצ'?

בעצם, אם אני חושב על זה רגע, הרי שבחו"ל העליה במחיר עם העליה בגודל היא יותר לינארית. כאן היא מהווה קפיצה משמעותית בגלל מיסוי. אז אולי זה לא כ"כ מוזר מפרספקטיבה חיצונית. ועם זאת, גם היצרנים עצמם מגדירים באתרים שלהם מסכים מסויימים כ"דסקטופ" ואחרים כ "TV". אולי בשל הסיבות שפרטת- עיבוד תמונה, מתיחת 4:3 ל- 16:9 וכו'.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מה שמבדיל בין מיסוי שונה הוא הגדרה של המסך כצג מחשב או טלוויזיה והמצאותו של טיונר במכשיר הטלוויזיה.

הקפיצה במחיר קשורה בעיקר לנושא המיסוי, אם כי גם מסכי מחשב גדולים יותר (יש כאלו גם בגדלי 30" ומעלה) גם הם יקרים מאוד.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
ולעניין הבהירות, האם יש בזה משהו? האמנם במסכי מחשב (לפחות הגדולים) התמונה כהה מאשר ב"טלוויזיות" או שבדור הנוכחי אין זה כך?
לדוגמה, בויוסוניק 19 אינצ' (בן שנתיים) שיש לי בבית רואים טוב והתמונה בהירה במידה סבירה. לעומת זאת, מול מסך ה32 אינצ' ה"טלוויזיוני" שלי (אפילו יותר זקן, קרוב ל-4 שנים) אני ממש יכול להשתזף בקונטרסט ובהירות גבוהים. אין מה להשוות. גם הצבעים יותר ברורים ומודגשים.
האם עניין זה שונה במסכים הגדולים של ימינו (שאני מניח שהיצרנים יודעים שחלקם ישמשו גם לשימושים נוספים)? או שלא ניתן להכליל וכל דגם לגופו?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אתה משווה מסכים בגודל שונה וזה בהחלט גם תלוי דגם.
גם בסמסונג T260 נצרכתי להוריד עד מאוד את הבהירות.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
אני מבין שהדגם מוכר לך אישית? האם הוא מומלץ לדעתך במחירו (על אף פנל ה-TN)?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ה- T260 ? בדקנו אותו... - סקירת מסך סמסונג T260

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור