תודה רבה..
יש לכם בית דפוס שאתם ממליצים להדפיס בו?
באזור המרכז / ירושלים?
אני אנסה לפשט ולסדר:
1. אם תשלח את הקבצים שלך למעבדות שמיועדות להדפסת צילומים, התהליך יהיה פשוט יותר.
בתי דפוס מיועדים למוצרי דפוס שלמים, היינו ספרים, אריזות, כרזות וכולי ושם שיטת ההדפסה שונה מזו שאנחנו רגילים לעבוד איתה כצלמים.
ישנם אנשים שכל מומחיותם היא להמיר צבע באופן נכון ומדוייק משיטת ה rgb שאנחנו עובדים איתה ל cmyk וגם אז זהו תהליך ארוך ומורכב לדייק את הצבעים כאשר מדפיסים למשל ספר צילומים
2. מעבדות צילום:
בית המלאכה לצילום בת"א
אופק צילומי אוויר בפולג (ליד איקאה)
אלו שתי המעבדות הכי מקצועיות בארץ ושתיהן גם מספקות שירותי מסגור מצויינים.
3. לגבי כיול:
או שאתה קונה מכשיר כיול ומכייל את המסך שלך בעצמך (אפשר ללמוד איך באינטרנט) או שאם אתה פחות טכנוקרט, אז תמורת 200-300 שח אם אתה באיזור המרכז, אז אני מניח שבית המלאכה לצילום יוכלו לשלוח לך מישהו שיכייל לך, זה מה שאני עשיתי.
4. לגבי מסכים, eizo אכן החברה המובילה, המסכים שלהם לא זולים, אבל אם אתה לא חייב את המסך שיצא אתמול בגודל ענק אז אפשר במחיר סביר למצוא מסך שלהם.
אם יקר לך, אז חשוב לקנות מסך איכותי שניתן לכיול מלא ושהכיול שלו עמיד יחסית, המסכים הטובים של dell הם כאלו והם זולים משמעותית משל eizo. ב 2000 שח ואפילו פחות אתה מסודר עם 27 אינץ' איכותי, רק תיזהר בזאפ מוכרים גם מסכים שיצאו לשוק לפני 8 שנים..
כיול של מסכים טובים מחזיק ברמה טובה די הרבה זמן, אבל אם רוצים קרוב ל 100% אז צריך לכייל פעם בשבוע בערך, זה מה שעושים במעבדות בד"כ.
5. אחרי שתקנה מסך שניתן לכיול כמו שצריך ותכייל אותו, הפער בין מה שתראה אצלך על המסך, למה שיראו במסכים המכויילים של מעבדת הצילום אמור להיות קטן מאוד, אפשר לוודא את זה עם טסטים על כמה תמונות ואז לעשות פיין-טיונינג אחרון מול אותה מעבדה שבה אתה רוצה להדפיס.
אני עושה טסט לכל הדפסה, לכן פחות חשוב לי להיות מכוייל ב 100% ההפרש הקטן ממילא נסגר בטסטים וכל נייר נראה קצת אחרת, יש ניירות חמים וקרים, ניירות מבריקים מעלים קונטרסט לעומת מט וכולי.
בעיקרון על אותו פרופיל צבע עם מסכים שניתנים לכיול מלא, אתה אמור תיאורטית להגיע לתוצאות מאוד מאוד קרובות למה שהמדפיס יראה אצלו על המסך, אבל בפועל מסיבות שאני לא אכנס אליהן זה לא יכול להיות זהה.
אם תרצה להגיע לתוצאה ממש מדוייקת, אז תמיד עושים הדפסות טסט קטנות או סטריפים מתוך התמונה שאתה רוצה להדפיס אם זו תמונה גדולה ואז מכוונים צבע קונטרסט וכולי סופית לפי זה.
טסטים גם עוזרים מאוד לבחור את סוג הנייר, יש מגוון מאוד גדול ויפה של ניירות להדפסת צילום באמצעות הזרקת דיו וכאשר רוצים להתאים צילום ספציפי או סידרת צילומים ספציפית, כדאי לנסות על כמה סוגי ניירות ואז לבחור.
ממליץ לך מאוד ללכת למעבדת צילום ברמה גבוהה ולקבל מהם הסבר איך כדאי לעבוד מולם, לראות סוגי ניירות וכולי
בהצלחה