מכירות תקליטי ויניל מול מכירות תקליטורים - התקליטים מובילים בפעם הראשונה מזה יותר מ-30 שנה...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אין כמו צליל אנאלוגי 100%
זה מזכיר לי ציטוט מ"מעבר למראה" של לואיס קארול (ההמשך ל"עליסה בארץ הפלאות"):

Alice was glad to see that it revived him a good deal. ‘There’s nothing like eating hay when you’re faint,’ he remarked to her, as he munched away.

‘I should think throwing cold water over you would be better,’ Alice suggested: ‘or some sal-volatile.’

‘I didn’t say there was nothing better,’ the King replied. ‘I said there was nothing like it.’ Which Alice did not venture to deny.”

אולי נכון שאין כמו צליל אנאלוגי 100%, אבל ממש לא בטוח שאין צליל טוב יותר.

ומה טוב יותר ומה פחות זו לא רק שאלה של עובדות, אלא בעיקר של טעם אישי, וגם של ציוד, ואיכות ההעברות לתקליטים/דיסקים/קבצים, והמצב הפיזי שלהם, והאקוסטיקה, וההקלטות המקוריות, ועוד ועוד.

אני לא בטוח שיש טעם לטחון שוב ושוב את הטיעונים למה מה יותר טוב.

נערך לאחרונה ב:

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
זה מזכיר לי ציטוט מ"מעבר למראה" של לואיס קארול (ההמשך ל"עליסה בארץ הפלאות"):

Alice was glad to see that it revived him a good deal. ‘There’s nothing like eating hay when you’re faint,’ he remarked to her, as he munched away.

‘I should think throwing cold water over you would be better,’ Alice suggested: ‘or some sal-volatile.’

‘I didn’t say there was nothing better,’ the King replied. ‘I said there was nothing like it.’ Which Alice did not venture to deny.”

אולי נכון שאין כמו צליל אנאלוגי 100%, אבל ממש לא בטוח שאין צליל טוב יותר.

ומה טוב יותר ומה פחות זו לא רק שאלה של עובדות, אלא בעיקר של טעם אישי, וגם של ציוד, ואיכות ההעברות לתקליטים/דיסקים/קבצים, והמצב הפיזי שלהם, והאקוסטיקה, וההקלטות המקוריות, ועוד ועוד.

אני לא בטוח שיש טעם לטחון שוב ושוב את הטיעונים למה מה יותר טוב.

אני מסכים 100 אחוז עם הציטוט ועם תגובתך. השתמשתי בכוונה במונח אין כמו משום שכיוונתי לחווית הסאונד ולא לאיכותו. זה פחות או יותר שווה למונח ״מוזיקליות״ שהרבה מבקרי ציוד אודיו אוהבים להשתמש בו. נכון זה לא מדיד, נכון זה לא מדעי וכו, אבל האם חויית שמיעת המוזיקה היא מדעית? לדעתי רק בחלקה ויש חלק בחוויה הזאת שלא מדעי. מעבר לזה מסכים לחלוטין עם כל מה שאמרת.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
השתמשתי בכוונה במונח אין כמו משום שכיוונתי לחווית הסאונד ולא לאיכותו. זה פחות או יותר שווה למונח ״מוזיקליות״ שהרבה מבקרי ציוד אודיו אוהבים להשתמש בו. נכון זה לא מדיד, נכון זה לא מדעי וכו, אבל האם חויית שמיעת המוזיקה היא מדעית? לדעתי רק בחלקה ויש חלק בחוויה הזאת שלא מדעי.
נראה לי שלומר "אין כמו צליל אנאלוגי 100%" אינו שקול להתייחסות ל"מוזיקליות", במיוחד לאור זה שכל אחד שומע "מוזיקליות" במשהו אחר, ויש החושבים שוויניל זה לא מוזיקלי אלא עיוותים ורעשים.

ולא ברור לי איך המדע הגיע לכאן ומה הרלוונטיות שלו לדיון.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
וכדי לחדד עדיף להיות יותר ספציפי. אני שומע מגוון רחב מאד של מוזיקה מרוק, פופ, ג׳ז וגם קלאסי (למרות שפראדוקסלית ככל שאני נהיה יותר מבוגר אני שומע פחות מוזיקה קלאסית). אבל המוזיקה שמרגשת אותי הכי הרבה היא מוזיקה שנעשתה בין 1962 ל-1985 ובעיקר 1962 עד 1975. זו מוזיקה שהוקלטה בתור הזהב של ההקלטת האנאלוגיות (שהתחיל כמה שנים קודם לכן באמריקה עם אלבומי הג׳ז הקלאסיים). לטעמי התקליטים (נוציא R2R מהמשוואה) נותנים את חווית ההאזנה הכי טובה לאלבומים הללו, למרות שאני מכיר בכך שרבים מהם זכו לגרסאות מעולות גם בתקליטורים. אחרי זה ברור שיש המון משתנים שהחשוב שבהם הוא המקור שממנו הודפסו התקליטים. העניין הוא שמשתנה זה קיים גם בדומיין הדיגיטלי.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
לא רלוונטי. דיון סגור מבחינתי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הדו"ח שבבסיס הפוסט הפותח נמצא כאן.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
אחרי שימוש מועט מאוד בפטיפון ב-15 שנה אחרונות - חזרתי לתקלטים.
שדרגתי את הציוד.
קונה תקליטים חדשים מחול.
מנקה הכל ב-2 מכונות ניקוי.
אין תלונות - אני אוהב את התוצאה.
במשלוחים שלי כמות פאלטות בהזמנות מחול היא באיזור 1% - זניח במחינתי.
אבל עדיין מבאס לפתוח חבילה ולגלות תקליט עקום.
אמאזון היום מוכרים את כל ה-BLUE NOTE החדשים במחירים טובים, משלוחים מהירים והרוזים היטב.
שמעתי תקליט קלאסי והייתי המון - זה גורר אותי עכשיו לקלאסיקה.

הכותרת היא CLICK BATE מצוי.
מי היום קונה CD?
מי?
כל הדיגיטליה עברה לסטרימינג.
מי קונה מדיה פיזית?
רק חולי SACD (כמוני)
עובדים עלינו בעיניים.
אין שום לכתבה הזו שום תובנה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מי היום קונה CD?
מי?
כל הדיגיטליה עברה לסטרימינג.
מי קונה מדיה פיזית?
רק חולי SACD (כמוני)
עובדים עלינו בעיניים.
אין שום לכתבה הזו שום תובנה.
אם תסתכל בדו"ח שעליו מסתמכת הכתבה, שאכן אינה מעניינת לכשעצמה, תראה שלא הכל עבר לסטרימינג אלא "רק" 84%, וש-11% מההכנסות (revenues) הם ממדיות פיזיות, שמתוכן מ-CDs התקבלו $482.6, מ-LP/EP התקבלו $1,224.4, מווידאו של מוזיקה $11.3, וממדיות פיזיות "אחרות" $12.7. הסכום של כל אלה הוא $1731, כך שהאחוז של CDs מתוך זה הוא 28.9, ובהתחשב בכך שמדובר ב-11% מהכלל, אחוז ההכנסות ה-CD הוא כ-3%. זה מעט יחסית, אבל לא מעט אנשים קונים CD.

לגבי SACD, אין נתון מדוייק, והם מוכלים בתוך מדיות פיזיות "אחרות", שהאחוז שלהן מהפיזיות הוא 0.73, ומכלל ההכנסות 0.08%, כך אחוז ההכנסות מ-SACD יש פחות מ-0.08%.

ואם אתה שואל מי קונה -- תספור גם אותי, גם CDs וגם SACDs.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
אני מנסה למצוא ספק או דרך זולה יחסית (שום כוונה לקנות את המכונה שממליץ פרמר ב-1500 דולר) לשטח תקליטים עקומים. יש לי כמה וזה מאד כואב משום שהם הדפסות שקשה מאד למצוא במחיר סביר.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
זה רגע מצויין לקנות CDs מיד שנייה. המחירים ברצפה - פחות או יותר איפה שהיו התקליטים לפני 20-25 שנים. הבעיה שאני לגמרי בפוקוס על בניית אוסף התקליטים שלי. שנה הבאה כשיהיה לי את חדר האודיו ההמחודש עם הרבה יותר מקום, אולי אתחיל גם לחפש תקליטורים.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
399
נקודות
83
אני מנסה למצוא ספק או דרך זולה יחסית (שום כוונה לקנות את המכונה שממליץ פרמר ב-1500 דולר) לשטח תקליטים עקומים. יש לי כמה וזה מאד כואב משום שהם הדפסות שקשה מאד למצוא במחיר סביר.
יש לזיו מאודיוזיפ מכונה לשיטוח תקליטים בעלות סבירה לחלוטין.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
היי, פתחתי שרשור בפורום מוסיקה אבל...מרגיש חופשי גם כאן לשאול,
יש אתר בחו"ל עם מחיר טוב של דיסקים, בעיקר סטיפלצ'ייס (!) ומחיר משלוח קבוע. אני רוצה 4 דיסקים , מי שמעוניין שישלח לי בפרטי ונחלק את המשלוח לפי מספר המשתתפים.
ערן

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
היי, פתחתי שרשור בפורום מוסיקה אבל...מרגיש חופשי גם כאן לשאול,
יש אתר בחו"ל עם מחיר טוב של דיסקים, בעיקר סטיפלצ'ייס (!) ומחיר משלוח קבוע. אני רוצה 4 דיסקים , מי שמעוניין שישלח לי בפרטי ונחלק את המשלוח לפי מספר המשתתפים.
ערן
כפי שכתבתי שם, כדאי לקחת בחשבון שאם סה"כ העלויות של הדיסקים עולה על $75, משלמים מע"מ 17%.

לפעמים גם קצת מעל זה עובר חלק, אבל אם המשלוח מבוצע ע"י חברת Courier כמו FedEx, EMS ודומיהן, ברגע שעוברים את ה-$75 אפילו בסנט אחד, הן לוקחות בנוסף למע"מ גם עמלות בסדר גודל של $45.

אם המטבע אינו USD, והסכום בעת הקניה קרוב ל-$75, יתכן שבזמן חישוב המכס הוא יעבור את ה-$75 ויחויב במס (ובעמלות אם זה Courier). כבר קרה לי.

לאחרונה היה לי משלוח מ-AliExpress בשווי +$200, שמשום מה לא חויב במע"מ, אלא רק בעמלת שחרור מהמכס של איזה 38 ש"ח. יצאתי בזול.

לכן, לדעתי כדאי לשתף רק אם 4 הדיסקים שלך עולים יותר מ-$75, או אם 4 הדיסקים שלך + השותפים עולים פחות מ-$75

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
כפי שכתבתי שם, כדאי לקחת בחשבון שאם סה"כ העלויות של הדיסקים עולה על $75, משלמים מע"מ 17%.

לפעמים גם קצת מעל זה עובר חלק, אבל אם המשלוח מבוצע ע"י חברת Courier כמו FedEx, EMS ודומיהן, ברגע שעוברים את ה-$75 אפילו בסנט אחד, הן לוקחות בנוסף למע"מ גם עמלות בסדר גודל של $45.

אם המטבע אינו USD, והסכום בעת הקניה קרוב ל-$75, יתכן שבזמן חישוב המכס הוא יעבור את ה-$75 ויחויב במס (ובעמלות אם זה Courier). כבר קרה לי.

לאחרונה היה לי משלוח מ-AliExpress בשווי +$200, שמשום מה לא חויב במע"מ, אלא רק בעמלת שחרור מהמכס של איזה 38 ש"ח. יצאתי בזול.

לכן, לדעתי כדאי לשתף רק אם 4 הדיסקים שלך עולים יותר מ-$75, או אם 4 הדיסקים שלך + השותפים עולים פחות מ-$75
זה עדיין שווה לדעתי. כי אין מעמ במדינת המשלוח. הכל בפרטי שלא נעייף את הקהל.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
זה עדיין שווה לדעתי. כי אין מעמ במדינת המשלוח. הכל בפרטי שלא נעייף את הקהל.
מדינת המשלוח לא מעניינת, דיברתי רק על מע"מ כשזה מגיע לארץ

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
מדינת המשלוח לא מעניינת, דיברתי רק על מע"מ כשזה מגיע לארץ
אז תוסיף בארץ- דיסק שאני מעוניין עולה שם 8.5 יורו, תוסיף מעמ בארץ זה 10 יורו. עדיין שווה. משלוח 35 יורו . תוסיף מעמ על זה ונתחלק בצורה הגיונית שיהיה שווה. בקיצור חנות דיסקים בלגית מעניינת

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
טרי טרי מדיסקוגס. הגיע לפני שעה. 55 יורו כולל דמי משלוח. העטיפות כמובן מעט שחוקות, אבל התקליטים נראים כמו חדשים. אני חייב לאמר שמוכרים אירופאים מבקשים פחות על תקליטים ישראלים מאשר מוכרים ישראלים. הרבה פחות. כמובן שבשבילי החסכון אפילו יותר משמעותי משום שאני לא צריך לשלם מכסים ושאר מרעין בישין תוצרת משטר המס האירופאי.

אני זוכר ששני האלבומים יצאו - לזכרוני פחות משנה בין שניהם. יש לי את הדיסקים המקוריים שאותם קניתי בסוף שנות ה-80 ועכשיו גם את הוינילים.

IMG-2790.jpeg

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
גם אני קיבלתי לפני שבוע :)

רובם גרסה שניה או שלישית אצלי.
איך מוכרים לנו את אותו לוקש כל פעם מחדש חחחחח
לא פלא שהרבה תקליטים נמכרים....

LPs.jpg

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
בתחביב הזה אין כמו ההתרגשות של להחזיק ביד תקליטים ישנים שנראים טוב לאחר 50 או 60 שנים. סדר פסח אתמול אצל הדודה של אשתי בבריסל. הלכתי לאוסף התקליטים שלהם ומצאתי די הרבה תקליטים ישראלים משנות ה-60 וה-70. אחד מהם ריגש אותי מאד ונמצא עכשיו אצלי בבית - היא נתנה לי אותו במתנה. החלונות הגבוהים - ההדפסה המקורית של הד ארצי מ-1967. עטיפה במצב מדהים (או כמו שאומרים NM), העטיפה הפנימית המקורית - מנייר עם פרסומות לכל האלבומים האחרים של הד ארצי מהתקופה. התקליט עצמו קשה לשפוט. אני צריך לקרצף אותו ולהעביר אותו באולטראסוני לפני שאנסה אותו. תמונות בערב.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור