מי יודע? , המלצה לאוזניות ממוקדות מוסיקה אלקטרונית.

• פותח הנושא dupo
  • פורסם בתאריך

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
שלום לחברי הפורום,

אבקש לשמוע את עצתכם בתחום האוזניות,

מטרתי היא אוזניות שיחברו ישירות למחשב, כאלו שהמחשב יהיה מסוגל לניע בצורה טובה ומשכנעת לעת עתה (בשלב מאוחר יותר אשקול תוספת מגבר של מגבר ייעודי אך אני לא רוצה להיות תלוי בו בשלב זה)

המוסיקה שתתנגן ואלייה מכוונות האוזניות היא מוסיקה אלקטרונית על גווניה, חשוב לציין שלא מדובר במוסיקת טראנס, כי זו אולי הקונטציה הראשונית שעולה כאשר כותבים בעניין מוסיקה אלקטרונית. לכן אסייג ואומר כי לטראנס אני דווקא לא מאזין.

המוסיקה יכולה לנוע מאמנים כמו ז'אן מישל ז'אר, מאסיב אטטאק, דייב טיפר ועד לונשיין סנירס ורובי מיי דיר.. (Massive attack , Ruby MY dear, Dave Tipper Venetian snares).

המבוקש באוזניות: דינאמיות, קצב, DECAY , ATTACK, "שקט", עומק, תלת מימד, איזון, מלאות, פרטים.

חשבתי בכיוון הזה : Beyerdynamics dt 880 250 OHM , עדיפות מסויימת לאוזניות מתוצרת אמריקאית כי ישנה אפשרות שאוכל לרכוש אותם שם.

תודה לעונים,

אדם

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אם אלו אוזינות שמעבירות כלים אקוסטים טוב ,הם יעבירו גם את "רעשי המחשב " החביבים עליך

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
רעש אפשר לעשות גם בעזרת כלים אוקסטיים וגם בעזרת מחשב, תלוי מי כתב את התוכן ובמקרה האוקסטי גם מי מצבע את היצירה. לכן השימוש במילה רעש לא נראה לי מתאים כתאור דווקא למוסיקה הנעשית בעזרת מחשב (בין השאר וממש לא רק), מדובר בכלי נגינה לכל דבר, אם זה מכונת תופים, פדים, סינטיסייזרים, או שימוש בכלים חיים שעוברים מניפולציה כזאת או אחרת ולפעמים גם לא.

ועכשיו לעיקר,

האם אתה בקיא בעולם של המוסיקה האלקטרונית?, האם אתה מכיר את הז'אנרים השונים, האם בחנת אוזניות או מערכות סטריאו בעזרת מוסיקה אוקסטית ואלקטרונית?

אני לא מסכים עם האמירה שלך, ישנן אוזניות שמתאימות לביצוע של מוסיקה אקוסטית ולא לביצוע של מוסיקה אלקטורנית ולהפך. הכלל הזה תקף גם לגבי רמקולים, מקורות, מגברים ואפילו לגבי חיווט, שגם אותו הייתי בוחר בהתאם להרגלי ההאזנה שלי.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
DUPO:

1.מגבלת תקציב.
2. אם האזניות יהיו מחוברות לשקע האזניות במחשב צריך שתהיינה בהתנגדות של 32 עד 60 אוהם יותר מזה המחשב יתקשה להניע אותן.
3.לא צריך משהו שמיוצר בארה"ב כדי לרכוש אותו שם כמדומני ניתן לרכוש בארה"ב כל אוזניה שיוצרה אי פעם איפה שהוא על פני הפלנטה הזו - נו טוב: למעט אירן וצפון קוריאה :...

מנחם.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
טוב שבאת מנחם ותודה על התגובה.

1. באזור ה-1000 שקלים כאשר הרכישב תתבצע באמריקה.
2. לגביי הבייר דינאמיקס, הבנתי מחבר שמשתמש בהם שאת דעתו אני דווקא מכבד, שניתן להוציא מהם תוצאה יפה בגרסת ה-250, גם ללא מגבר יעודי. תשובתו התפיע אותי, אך לקחתי אותה בחשבון, אם נסיונך אחר אשמח לשמוע..בנוסף יש לי אוזניות של AKG מדגם K240 להן 55 OHM אך הן נשמעות סתומות לגמריי בחיבור ישיר למחשב, מכאן שכללי אצבע בעניין ה-OHM לא עבדו עבורי עד כה.
3.כוונתי הייתה שהעדיפות היא לרכישה מחברה המייצרת באמריקה מכיוון שאוכל לרכוש במכיר טוב יותר מאשר ארוכז את אותן האוזניות בארץ.

4. שאלה חשובה שאני מנסה למצוא לה תשובה כבר זמן רב ברחבי האינטרנט אבל לא ממש מצליח לקבל תשובה מכבודת, ישנן 2 גרסאות ל Beyerdynamics dt880 ו Dt 880 pro , למיטה הבנתי ה dt880 הוא דגם ישן יותר והפרו הוא זה שמחליף אותו, יש לי אפשרות לרכוש את ה d880 במחיר מפתה, השאלה איך הוא לעומת גירסת הפרו.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
רבים מדגמי האוזניות נמכרים במחיר טוב יותר בארה"ב מאשר בישראל, אין קשר לארץ הייצור. תבדוק עם נמר, נדמה לי שיש לו דגם דומה.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
תודה ליאור, הנושא נבדק בפורום ועם נמר בפרט.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
[FONT=Times New Roman, serif]"[/FONT]חוק האום[FONT=Times New Roman, serif]" [/FONT]הוא כלל אצבע שלא תמיד עובד במציאות[FONT=Times New Roman, serif],[/FONT]אבל[FONT=Times New Roman, serif]: [/FONT]זה נתון שהיצרנים מקפידים לציינו [FONT=Times New Roman, serif]- [/FONT]וזה [FONT=Times New Roman, serif]"[/FONT]מה יש[FONT=Times New Roman, serif]"...

[/FONT]לגבי רכישה בארה[FONT=Times New Roman, serif]"[/FONT]ב[FONT=Times New Roman, serif]: [/FONT]אם אתה גר בארץ אני לא הכתובת לעודד רכישה מעבר לים ולא אצל היבואנים בארץ[FONT=Times New Roman, serif]. [/FONT]ההבדל במחיר[FONT=Times New Roman, serif],[/FONT]לא תמיד אבל מידי פעם[FONT=Times New Roman, serif],[/FONT]איננו גדול[FONT=Times New Roman, serif].

[/FONT]האוזניות של [FONT=Times New Roman, serif]AKG [/FONT]מסדרת ה [FONT=Times New Roman, serif]K2XX ([/FONT]אוזניות האולפן[FONT=Times New Roman, serif]) [/FONT]הן לא כוס התה של חיבורי האוזניות במחשבים [FONT=Times New Roman, serif]- [/FONT]אני לא ממליץ עליהן כשהשימוש בחיבור ישיר ליציאת האוזניות במחשב [FONT=Times New Roman, serif]([/FONT]נייד אני מניח [FONT=Times New Roman, serif]- [/FONT]לא כן[FONT=Times New Roman, serif]?).

[/FONT]בכיוון הכללי הוא[FONT=Times New Roman, serif]:

Shoure SRH440 [/FONT]וגם [FONT=Times New Roman, serif]SRH880
[/FONT]הפורטה פרו [FONT=Times New Roman, serif]([/FONT]איך הוא תמיד מגיעים אליהן[FONT=Times New Roman, serif]... :) )
[/FONT]הסנהייזר מסידרת [FONT=Times New Roman, serif]5XX [/FONT]ו [FONT=Times New Roman, serif]6XX ([/FONT]קצת מעל לתקציב[FONT=Times New Roman, serif]).
[/FONT]סוני [FONT=Times New Roman, serif]MDR 7506 ([/FONT]זהירות האוזנייה הזו עלולה לגרום לחירשות בשימוש לא זהיר[FONT=Times New Roman, serif]*).
[/FONT]ה [FONT=Times New Roman, serif]M50 [/FONT]או ה [FONT=Times New Roman, serif]M50X [/FONT]של אודיו טכניקה[FONT=Times New Roman, serif].
Ultrasone HFI 580 [/FONT]רק אם אתה חובב סאונד חמים והדוק[FONT=Times New Roman, serif].
Ultrasone 750 PRO [/FONT]מעט מעל לתקציב וזה בערך כמו לירות טומהוק מוושינגטון הבירה אל עבר הדיזינגוף סנטר כדי להרוג[FONT=Times New Roman, serif]... [/FONT]יתוש[FONT=Times New Roman, serif]. [/FONT]אבל[FONT=Times New Roman, serif]: [/FONT]אם האוזניה הזו תשמש גם בחיבור להיי פי לא תצטער[FONT=Times New Roman, serif].

[/FONT]כל האוזניות שציינתי הן רפרנס לאוזניות שהשילוב בין עכבה לעוצמת האות בכניסה יכולות להיות מונעות על ידי כרטיס הקול בנייד[FONT=Times New Roman, serif].

Beyerdynamics [/FONT]ממתגים את האוזניות שלהם [FONT=Times New Roman, serif]([/FONT]בדומה לאחרים[FONT=Times New Roman, serif]) [/FONT]ככאלה שמיעדות למתחם האודיופילי וככאלה שמיועדות לשמש כמוניטורים באולפן ההקלטות[FONT=Times New Roman, serif]. [/FONT]ישנו הבדל[FONT=Times New Roman, serif],[/FONT]טכני[FONT=Times New Roman, serif],[/FONT]בין גירסת ה [FONT=Times New Roman, serif]880 [/FONT]פרו ל [FONT=Times New Roman, serif]880 [/FONT]הלא פרו אם יש הבדל סוני[FONT=Times New Roman, serif],[/FONT]קשה לי להגיד לך לא יצא לי לשמוע את הלא פרו[FONT=Times New Roman, serif].
[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]* [/FONT]לסוני עכבה מוצהרת של [FONT=Times New Roman, serif]60 [/FONT]אוהם[FONT=Times New Roman, serif]. [/FONT]המציאות זה [FONT=Times New Roman, serif]80 [/FONT]אוהם אבל העכבה שלהן איננה יציבה [FONT=Times New Roman, serif]([/FONT]יתרון ביישומים מסוימים חיסרון באחרים[FONT=Times New Roman, serif]) [/FONT]והיא מסוגלת להגיע לעוצמת רעש של [FONT=Times New Roman, serif]138 [/FONT]די[FONT=Times New Roman, serif].[/FONT]בי – וזה ממש כואב[FONT=Times New Roman, serif].....[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]
HIH

[/FONT]מנחם[FONT=Times New Roman, serif]

[/FONT]

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
הנה כמה אפשרויות פחות יקרות:

א) Audio-Technica ATH-M50 פשוט נהדרות, בטח לשימוש שאתה מתאר.

ב) Marley Liberate - נשמעו מאוד חיות, עם הרבה באס איכותי, שלא הפריע לשאר הצליל. לי אישית הן גם היו מאוד נוחות.

ג) והאזניות שנרכשו לבסוף - Reloop RHP-6 - תמורה מדהימה למחיר (רק 220 ש"ח!). באמת - שמענו ושמענו וחזרנו לחנויות הקודמות, ולא מצאנו סיבה להוציא עוד כסף.

לפני כמה חודשים רכשתי לי ולבני שני זוגות אוזניות עם דרישות מוסיקה דומות (לי קצת יותר מגוונות :) ). התקציב היה "עד 750 ש"ח. זה מה שנרכש, לאחר האזנות והשוואות. יש לומר שניידות נוחות בשימוש בתנועה היו שיקולים משמעותיים עבורנו, אבל ממש לא עדיפים על איכות הצליל.

(ורד)

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
תודה על התגובות, הכיוון כנראה יהיה הביירדינאמיקס 250OHM. השאלה הבאה היא מה יכול להיות מגבר הגון בשבילהם, מבקש המלצות כתוצאה מניסיון אמיתי איתם.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תודה על התגובות, הכיוון כנראה יהיה הביירדינאמיקס 250OHM. השאלה הבאה היא מה יכול להיות מגבר הגון בשבילהם, מבקש המלצות כתוצאה מניסיון אמיתי איתם.

שים לב לתגובה המפורטת של מנחם. הוא נתן שם קשת מלאה של דגמים, מכל הצבעים והמינים. לפיכך, לא ניתן להגיד שיש אוזניות למוסיקה אלקטרונית, יותר מאשר שיש אוזניות למוסיקת רוק מתקדם או ג'אז ביג בנד.
אוזניות טובות זה אוזניות טובות.
גם אם יהיו כאלה שיגידו לך שאוזניה X מתאימה לסוג מוסיקה Y, זה עדין העדפה סובייקטיבית לחלוטין, ולא משהו "אמפירי" או מכוון על ידי היצרן.

לגבי הבייר - אם התקציב שלך סה"כ הוא 1000 ש"ח , יהיה לך קשה למצוא מגבר שנשמע יותר מאשר צעצוע, בשילוב עם האוזניות (למרות שאני מודה, אני לא מבין כמה עולות האוזניות שאתה רוצה, אז לא יודע כמה נשאר למגבר. אבל אני מניח שלא יותר מ- 500, אז מציע לך בחום לחכות קצת עד שיתפנה עוד תקציב).

הרשה לי להמליץ לך על אוזניות סנהייזר URBANITE, הדגם הכי חדש של סנהייזר: מתאימות לשימוש נייד בעיקר (סמרטפונים, בדרכים) - מתקפלות, נוחות, קלות, אחלה כבל. מזכירות את דגם MOMENTUM הפופולארי, אבל לדעתי לקחו את זה עוד צעד אחד קטן קדימה. אמורות לעלות בין 700 ל- 800 ש"ח.

שמעתי אותן ארוכות מול אוזניות אחרות בתקציב דומה (ה- MOMENTUM, אוזניות של פיליפס, AKG 501 ועוד כמה), והן לקחו בהליכה את כולן, ובפייט צמוד את ה- MOMENTUM.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
שלום מתנוש,

לא טענתי שאוזניות מיוצרות ע"פ התאמה לז'אנר מסויים. טענתי שיש אוזניות שנשמעות טוב יותר מאחרות בז'אנר מסויים ועל כן מתאימות יותר, אין בכך שום דבר שגורע או מוסיף לטיב האוזניות. מדובר בסה"כ בהתאמה. אתן לך דוגמא, devore fidelity super 8 לא הייתי מייעד בשום אופן למוסיקה מורכבת ודורשנית אך מצד שני למוסיקה ווקאלית או לטריו רגוע הוא יתן פינס ואתנטיות טבעיים ויפים. זה אומר שהוא טוב? , לא טוב? - לא הייתי אומר, האם זה מה שאני חושב על הרמקולים הללו ועל הצלחתם בז'אנר כזה או אחר? כן.. , באופן אישי אני לא אוהב שכל דיון נגמר בטעמך אות טעמי, אני מעדיף שישנו קונצנזוס מסויים. אני חושב שמי שהאזין לרמקול הזה לדוגמא יכל להתחבר למה שאני טוען ואם לא אז כנראה מדובר בטעם אישי, אבל בוא נראה אולי יגיבו אנשים. אה, גם על גווארינרי לא נראה לי שרוב האנשים ינגנו מוסיקה אלקטורנית כבדה, אבל טריו ג'אז?, אז טוב או לא טוב?

בעניין הבייר, כנראה שאוכל לגבש סכום מהרגע שאדע מה מינימום הדרישה בשביל לקבל תוצאה סבירה מאוזניות כאלו, מה הוא סכום הסף, כניסה או איך שתרצה להגדיר. מי שניסה אותם על כמה מגברים בטח יכל לתת קנה מידה מסויים.

תודה על ההמלצה, אבל אני מחפש אוזניות נוחות לשבת איתם על הספה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
באוזניות התפיסה שלך, שלדעתי היא בעייתית מלכתחילה, עוד פחות תופסת.
להגיד ש- SENNHEISER HD800 טובות ברוק ואילו BEYER T1 טובות בקלאסי, זה קשקוש. לכל אוזניה יש את המעלות והחסרונות שלה.

לגבי ה- DT880, אם אתה רוצה לשבת בניחותא על הספה איתן, אז האוזניה הזאת יותר ממתאימה. לפני כעשור הייתי הבעלים של זוג כזה ונהניתי מהן מאד.

לגבי מינימום דרישה, זה משהו בעייתי, כי מינימום זה דבר מאד סובייקטיבי. אם תשאל אותי אגיד לך שפחות מ- 2000 ש"ח למגבר סביר, חבל לך על הכסף. ואז אתה נכנס לשאלה של איזה מגבר הכי מתאים להן.
יש כ"כ הרבה חומר עליהן ברשת. אלה אוזניות שדנו בהן ולשו אותן שנים.
אני שמעתי את האוזניות עם אחד מהמגברים האלה:
http://doctorhead.ru/search/?q=lunchbox&s=+

לא זוכר את הדגם המדויק. זה מגבר שנבנה והותאם במיוחד ל- 880. נשמע מדהים? לא ממש. אבל הוא זול וטוב לסטודנטים כזה.
זול = 600-700 ש"ח עם שער הרובל היום.
אפשר בהחלט להתעלות מעל זה.

אתה מחפש מגבר שולחני או נייד? עם או בלי DAC?

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
למה דווקא באוזניות התפסיקה בעייתית?, זה כלי לשחזור מוסיקה וזה כלי לשחזור מוסיקה, לא רואה את הבעייתיות, אשמח שתבהיר. הגישה שלי, ואני מסכים איתך, לכל אוזניות או רמקולים יש את החסרונות שלהם, לכן הדבור המנומס פחות יתאים לרוק כבד.. , לא חייבים להסכים, כנראה מדובר בגישה שונה.

לגבי מינימום דרישה, יש ספיקציות של היצן בעניין דירשה, ככה זה עובד על כל מוצר היום, לנסיוני הדרישות והנתונים לגבי המצר שנכתבים בידי היצרן דיי רחוקים ממה שהאוזניות זקוקות לו בפעול בשביל להפיק סאונד ראוי, אני מדבר כרגע על רמה של להניע אותם, לחברם למחשב לא רצוי ואת זה כבר הבנו לדעתי ועל זה אין עוררין. מפה אפשר להתקדם הלאה לאיכות סאונד ולגיבוש תקציב. אחרי שנדבר על העניין הזה, אוכל לדעתי לגבש תקציב נכון יותר ותואם יותר את הדרישות שלי.

אפשר גם ללכת הפוך, נסה אתה לייעץ לי רק ברמת התקציב שאתה מסוגל לייעץ בה, זאת אומרת ב-2000 שקל, אני אנסה לקחת את התשובה הסוביקטיבית שלך ולהתאים אותה לצרכים שלי ואולי אפיק ממנה משהו בפועל.

ואוסיף שאלה נוספת, המגברים של Meier הצליחו לעניין אותי, האם יש לך או לאדם אחר ניסיון איתם יחד עם האוזניות המדוברות?

לינק: http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/amplifiers.htm

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
Dupo,

מגבר אוזניות "קצת" משנה את כללי המשחק. אם נלך על הבייר 880 בכלל ועל קבוצת האוזניות שהבאתי בדוגמא בכלל - בכל המקרים מדובר באוזניות שיש להן אופי משל עצמן,למעט הסוני שהן מאוד שקופות והסנהייזר 558 -שנבחרו פה למוצר השנה.

לגבי מגברי אוזניות: כלל האצבע הןא למצוא כזה שיש לו חיבור USB לטובת אודיו ממחשב ושהוא הכי נטרלי שאפשר למצוא. איך יודעים אם מגבר אזניות,זה או אחר,הוא מה שמחפשים? פשוט: קוראים ביקורות ברשת ואם אפשר מאזינים לו לפני הקנייה - אם זה בכלל אפשרי.

לגבי הבייר 880: יש להן טיפה בהירות במיד הי כלומר באזור ה 4000 8000 הרץ וצריך לקחת את זה בחשבון אם הולכים על מגבר אזניות שעלול לחמם את האזור הזה ולפגוע באיכות הסונית של הבייר. יש להן עוד "בעיה" הבייר פרו הן בעלות התנגדות של 250 אוהם וישנם מגברי אזניות שזה בקצה גבול היכולת שלהם - לפני רכישה ממליץ לבקר באתר היצרן ולברר את הסוגיה הזו - נתקלתי בה....

יש מגבר אזניות ב 900 ש"ח שנמר סקר פה נדמה לי שמופיע ברשימת נבחרי השנה - כדאי להציץ ולהיפגע.

HIH

מנחם

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור