מישהו קרא את הכתבה הזו?

maor6600

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
קניתי לא מזמן מצלמת ניקון d3200 עם עדשת 18-105 מ"מ.
לפי הכתבה הזו- http://thetomer.blogspot.co.il/2012/03/blog-post_27.html האיכות של התמונות שלי אמורים לצאת פחות טובים מאשר אם הייתי קונה מצלמה עם כמות פיקסלים נמוכה יותר...
זה באמת כך? מה אפשר לעשות? האם מספיק להוריד את כמות הפיקסלים בהגדרות של המצלמה וזהו?
תודה רבה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
דבר ראשון להסיר ספק האתר של תומר הוא אתר מאוד רציני של צלם שמבין על מה שהוא מדבר.

צריך להבין שיש שיפור בתחום החיישנים עם השנים והיום ניתן לקבל ממצלמות איכות תמונה מעולה בכמות פיקסלים גדולה.
זה לא אומר שכל מצלמה קומפקטית או זו של טלפון נייד עם ים פיקסלים היא טובה יותר ממצלמה עם פחות פיקסלים - היות וזה שיש את הטכנולגיה זה לא אומר שהחברות משתמשות בה :)

ניקון היא חברה שמחדשת רבות בתחום הזה עם חיישנים מבית עם חיישנים של סוני ושל טושיבה. ב D3200 יש חיישן מעולה שמספק תמונה מאוד מוצלחת למחיר המצלמה בגם עם כמות הפיקסלים גדולה שיש לו ובאמת החיישן של מצלמה זו מקבל ניקוד גובהה באתר DXOMAR שמדרג חיישני מצלמות http://www.dxomark.com/Cameras/Nikon/D3200

חשוב להבין שכאשר מדברים על כמות גדולה של פיקסלים מדברים בעצם על צפיפות הפיקסלים כלפי גדול החיישן והחשש שסגלל צפיפות גדולה יותר כל פיקסל יקבל יותר רעש רקע שיוריד את איכות התמונה. כמו כן חשוב להבין שכמות הפיקסלים שיש לחיישן זה מה שיש לחיישן והקטנת ה MP של תמונה לא משנה זאת פשוט המצלמה לוקחת תמונה עם כמות גדולה של MP ועושה עיבוד פנימי להוריד את כמות ה MP. בצורת עבודה זאת לא בתמונה נקלטה עם הכמות הגדולה של ה MP ואם יש בעיה אז היא תופיע כבר כאן והקטנה ה MP לא תשנה זאת. עיבוד בדרך כלל מוריד איכות ואני לא ממליץ על כך - אני מעדיף לשמור על הגדול האמיתי ולעשות עיבוד לאחר מכן בתוכנה רצינית.
נכון שהקטנת תמונה מורידה את כמות הרעש שנראה בתמונה, אבל צריך לדעת איך ההקטנה בוצעה ולא תמיד זה גרום לשיפור בנוסף לכך שמשתמשים ב JPG במצלמה צריך לבדוק שהיא לא שומרת את התמונה ברמה מסוימת של עיבוד פרטים כדי לספק קובץ קטן יותר.

לאחר הסבר קצר זה - לך לצלם רכשת מצלמה מעולה ועם עדשה לא רעה בכלל - ניתן לשפר את איכות התמונה של המצלמה שלך עם עדשות טובות יותר, אבל זה כבר הסבר נוסף :)

maor6600

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה על ההסבר המפורט!!:) נרגעתי קצת..
בקשר לעדשה נוספת הבנתי שעדשת 50 מ"מ נחשבת לעדשה עם איכות אופטית טובה מאוד... וגם זולה מאוד- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=796552
מה אומר? ממליץ לקנות אחת כזאת? או שבינתיים אסתפק ב18-105?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
העדשה הזאת נחשבת עדשה טובה ובאמת רבים רוכשים אותה עדשה שנייה
יתרון של עדשה זאת זה גם צמצם גדול שמאפשר הרבה יתרונות נוספים.

בכל מקרה האם אתה מרגיש שהתמונות שלך היום לא חדות ולא מספקות ?

maor6600

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
יש מצבים שאני לא מרוצה מהחדות של התמונות אבל אולי זה תלוי יותר בצלם (בי...:)) מאשר בעדשה....
לפעמים נראה שהצלחתי להוציא תמונות טובות יותר במצלמה הקומפקטית שלי מאשר בdslr...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם יש לך דוגמאות של תמונות כאלו שתעלה לכאן עם נתוני הצילום ואולי נוכל לעזור לך

maor6600

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אא

נערך לאחרונה ב:

maor6600

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על העזרה!

אחרי למידה עם חבר וקריאה באנטרנט הבנתי קצת יותר איך לתפעל את המצלמה שלי (d3200):)
ראו מספר תמונות שצילמתי בשמורת חוף השרון-

תמונות מצורפות

• DSC_0253.jpg
    DSC_0253.jpg
    KB 133.3 · צפיות: 307
  • DSC_0432.jpg
    DSC_0432.jpg
    KB 175.6 · צפיות: 319
  • DSC_0196.jpg
    DSC_0196.jpg
    KB 100 · צפיות: 441

maor6600

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מה אומרים על התמונות? (אשמח גם לחוות דעת על החדות...)
בכל מקרה אני עדיין מעוניין לקנות עדשה שתפיק תמונות יותר איכותיות מכל הפיקסלים שיש במצלמה... על איזה עדשות הייתם ממליצים?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כדי לקבל תמונות חדות צריך לא רק עדשה טובה צריך גם זמן צמצם מהיר, הרעידות פחות מושפעות וגם האוביקט זז פחות.
להסיר ספק מייצב עוזר, לא לא פותר לחלוטין את הבעיה
עוד נקודה זו כמות האור ורגישות (ISO) ככול שה ISO עולה כך החישן רגיש יותר וקולט יותר רעש והתמונה נראת פחות חדה.

כדי לדעת לעזור לך לשפר את התמונה, צריך לדעת את נתוני הצילום של התמונה

הפתרון הקל לקבלת חדות במצלמה היא לחדד את התמונות טיפה יותר בגדרות הפרופיל שמצלמים איתו להוסיף קצת יותר חדות וקצת יותר קונטרסט - בתור התחלה ניתן לחור בפורפיל ויויד שאומר לעשות עבודה דומה.

רכישת עדשה תמיד יהיה ניתן לעשות בשלב יותר מאוחר.

maor6600

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
נתוני הצילום הינם-
התמונה של המדוזה- מצב צילום P, מהירות תריס 1/200, צמצם f7.1, איזו 200, אורך מוקד 52mm
התמונה של הדבורה- מצב צילום a, מהירות תריס 1/1600, צמצם f7.1, איזו 200, אורך מוקד 105mm
התמונה של העורב- מצב צילום p, מהירות תריס 1/1000, צמצם f8, איזו 200, אורך מוקד 105mm

לא כלכך הבנתי מה זה פרופיל ויויד? אשמח להסבר קצר..
תודה רבה!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור