מיקום רמקולים וסאב-וופר

turkiz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום,
בימים אלה אנחנו משפצים את דירתנו החדשה, ובין השאר עושים הכנה למערכת קולנוע ביתית.
ברצוני לדעת היכן הכי כדאי למקם רמקולים וסאב-וופר (מרחק וגובה) לקבלת סאונד אופטימלי.
המרחק מהטלוויזיה (רוחב הסלון) הוא כ - 3.5 מטרים, ואילו אורכו הוא כ - 5 מטרים.
מדובר בחמישה רמקולים קטנים/תלויים ובסאב-וופר.

תודה מראש!
:)

IDG

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לקבלת אפקט אופטימלי, מומלץ שהרמקולים יהיו בגובה הראש בזמן שאתה יושב מול המסך - אני מעריך שמדובר בגובה של בין 90 ל-120 ס"מ. במרחק שווה מהמסך. (אגב, אותו גובה מומלץ שיהיה גובהו של מרכז המסך)
רמקול סנטר ממורכז מתחת לטלוויזיה.

בנוגע לסאב, למיטב ידיעתי הדעות חלוקות בנושא, אני חושב שכול עוד הסאב יהיה עם פניו אל מול היושבים, במרחק של עד 2-3 מטרים מהמסך (לא משנה באיזה צד) זה יהיה בסדר. אם כי מצד שני זה תלוי במבנה של החדר, זכוכיות שנמצאות במקומות כאלו ואחרים וכדומה.

אחוריים - תלוי אם הם הולכים להיות תלויים מהתקרה, או מאחוריך, או שהספה תהיה צמודה לקיר האחורי.

מקווה שעזרתי ותיקונים מחכמים ממני ייתקבלו בברכה :)

turkiz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ראשית - תודה רבה :)
שנית, לגבי הרמקולים האחוריים, בהנחה שהספה צמודה לקיר, היכן הכי מומלץ לתלות אותם, ובעיקר באיזה גובה?

turkiz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
בוקר טוב,
סלחו אם השאלה די בסיסית... הרמקולים האחוריים (התלויים, במקרה שלי) צריכים להיות באותו הגובה של הרמקולים הקדמיים?

אודה לתגובתכם,
יום טוב!

רן צדקה

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הרמקולים האחוריים צריכים להיות בגובה של כ 1.80 מהרצפה.
רמקולים קדמיים בגובה האוזן במצב ישיבה , כפי שכבר נכתב.

turkiz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שאלה אחרונה...
כמה זה קריטי שהרמקולים האחוריים והקדמיים יהיו באותו הקו?

תודה מראש!

רן צדקה

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הרמקולים האחוריים והקדמיים לא אמורים להיות באותו גובה .
הקדמיים בגובה האוזן במצב ישיבה.
האחוריים כ- 1.80 מהרצפה.

turkiz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הכוונה הייתה - האם רצוי/קריטי שהרמקולים הקדמיים והאחוריים יהיו אחד מול השני (לא מבחינת הגובה), בצורה כזו שארבעת הרמקולים יוצרים למעשה ריבוע/מלבן, או האם גם תצורת טרפז (שווה שוקיים) תשיג את המטרה.
שבוע טוב :)
(וסילחו לי על הגיאומטריה...)

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
אכן, גם תצורת טרפז תשיג את המטרה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור