מחשב/שרת כמקור

עידו-ט

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לקראת מעבר קרוב לביתי החדש אני מעוניין בפתרון ידידותי ופשוט ככל האפשר של שימוש במחשב או שרת (בשילוב של I-PAD ) כמקור . אני מעוניין בפתרון מוכן ככל האפשר ולא באיזה PC שאצטרך להרכיב מרכיבים שונים ותוכנות שונות . כמובן שאשמח לאיכות צליל גבוהה ככל האפשר .
כרגע יש לי כמקור את הלין קאריק 3 עם הנומריק האחרון .ומבחינת צליל , אני מרוצה עד מאוד .
תקציב - לא כולל ה-DAC (עוד לא החלטתי האם לשדרג בשלב זה את הנומריק) סביב 20-30K שח אבל אפשרי גם יותר.
האופציות המוכרות לי הן -PC העובד עם חלונות , מקינטוש + אמארה / אופציה אחרת אם ישנה או שרת כמו AURENDER . אשמח לחוות דעת לגביהם ואולי הצעות נוספות שאיני מכיר.
כאמור זמני הפנוי מועט ביותר (קרוב לודאי שאשמע מוזיקה בסופי שבוע + לילות ) ואני מחפש פתרון פשוט ואלגנטי .
תודה

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
מה שהצעת עולה לא מעט... אם האיפאד הוא המקור שלך לך על יחידת ה tv air של אפל , כך תקבל נוחות ופשטות מקסימלית

עידו-ט

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
חברה , בבקשה לא להפציץ עם התשובות. אחד אחד. וברצינות - אין לאף אחד כאן מה להגיד? אף אחד לא ניסה להשוות אופציות ?
הנטייה שלי היא ללכת על האורנדר , או המקינטוש .(המחשב האישי שלי בן 7 שנים וכבר בקושי זז ומכיוון שעיקר השימוש שלי בבית הוא גלישה , חשבתי בכל מקרה לרכוש מקינטוש ). אשמח מאוד לחוות דעת
האם אני יכול לחבר את הנומריק שלי למחשב/אורנדר או שאני חייב DAC עם כניסה של USB או כל חיבור אחר ?
Eylo - -תודה על התגובה . אשמח לקצת פרטים לגבי ההצעה. מהו החיבור למערכת. שלי ? איך מעבירים את אוסף הדיסקים שלי .?
לסוכן של Amarra - אשמח להסבר תמציתי ?
תודה

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
האורנדר זה במקום מחשב + תוכנת ניגון, הוא שולט ומזרים את הקובץ מהכונן לדאק.
אם אין לך דאק עדיין אז לך על סטרימר משולב דאק, הכונן יתחבר ביואסבי והטלוויזיה בhdmi.
יש בזה יתרון של נוחות,שלט רגיל או שליטה מאיפאד. יש הרבה דגמים, השאלה מה התקציב שלך לעניין.
הפתרון של מחשב הוא יהיה קצת יותר מסורבל ומורכב..
איל

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
עידו,
אתה צריך להבין קודם מה האפשרויות העומדות לרשותך לפני שאתה בוחר באיזו דרך ללכת. מההודעה הראשונה שלך אני מסיק שאתה לא מבדיל בין מחשב לבין שרת ייעודי מסחרי, וההבדלים בין השניים הם גדולים מבחינה תקציבית.
כל השרתים שאני מכיר הם גרסאות כאלו או אחרות של מחשבים. הם מציעים קופסה סגורה, מוצר מדף מוכן, עם יתרון טכנולוגי זעום (בדר"כ) על מחשב שתרכיב בעצמך, אך ללא הצורך להתעסק עם ההרכבה, הן ברמת החומרה והן ברמת התוכנה.

עם זאת, פערי המחיר הם עצומים, ועבור הנוחות אתה משלם לא רק בממון רב אלא ם בחוסר גמישות, ויכולת מוגבלת לשדרג את המערכת בעתיד. למשל, היכולת לבחור ממשק משתמש שאיתו תדפדף.

כשאתה שם אורנדר ומק מיני באותו משפט, עושה רושם שאתה לא מבדיל בין מחשב עם תוכנת ניגון לבית "שרת אודיו ייעודי".

אני מציע שתחליט קודם מה בא לך:
1. להוציא הרבה כסף (אלפי דולרים), לקבל קופסה יפה ומושקעת ברמת החומרה והתוכנה, ייעודית רק לאודיו.
2. להוציא הרבה פחות כסף (אלפי שקלים בודדים), לקנות מחשב (מק או PC) ולחבר לו ממשק USB-<SPDIF שאותו תחבר לממירים שלך.

לאחר שתחליט אפשר יהיה להתקדם עם מתן הצעות לפיתרונות ספציפיים.

עידו-ט

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
עידו,
אתה צריך להבין קודם מה האפשרויות העומדות לרשותך לפני שאתה בוחר באיזו דרך ללכת. מההודעה הראשונה שלך אני מסיק שאתה לא מבדיל בין מחשב לבין שרת ייעודי מסחרי, וההבדלים בין השניים הם גדולים מבחינה תקציבית.
כל השרתים שאני מכיר הם גרסאות כאלו או אחרות של מחשבים. הם מציעים קופסה סגורה, מוצר מדף מוכן, עם יתרון טכנולוגי זעום (בדר"כ) על מחשב שתרכיב בעצמך, אך ללא הצורך להתעסק עם ההרכבה, הן ברמת החומרה והן ברמת התוכנה.

עם זאת, פערי המחיר הם עצומים, ועבור הנוחות אתה משלם לא רק בממון רב אלא ם בחוסר גמישות, ויכולת מוגבלת לשדרג את המערכת בעתיד. למשל, היכולת לבחור ממשק משתמש שאיתו תדפדף.

כשאתה שם אורנדר ומק מיני באותו משפט, עושה רושם שאתה לא מבדיל בין מחשב עם תוכנת ניגון לבית "שרת אודיו ייעודי".

אני מציע שתחליט קודם מה בא לך:
1. להוציא הרבה כסף (אלפי דולרים), לקבל קופסה יפה ומושקעת ברמת החומרה והתוכנה, ייעודית רק לאודיו.
2. להוציא הרבה פחות כסף (אלפי שקלים בודדים), לקנות מחשב (מק או PC) ולחבר לו ממשק USB-<SPDIF שאותו תחבר לממירים שלך.

לאחר שתחליט אפשר יהיה להתקדם עם מתן הצעות לפיתרונות ספציפיים.

קודם כל תודה.
באמת לא הבנתי למה יש התעלמות כזאת משאלה שנראית רלבנטית להרבה .
הסיבה שאני רוצה פתרון של מחשב/שרת היא קודם סוג של נוחות/עצלנות . אני אוהב את הקאריק +נומריק שלי אבל יש לי סוג של הפרעת קשב. לרוב אני לא אשמע אלבום שלם אלא קטעים בודדים מכל מיני אלבומים. עם CD כמו שלי זה אומר לשמוע קטע או שניים, ולהחליף, , זה טוב לפעילות גופנית אבל לפעמים קצת מעצבן. מצא חן בעיניי הרעיון שעם I-PAD אני יכול לשלוט על כל הספרייה שלי ולעבור בקלות מקטע מדיסק A לקטע מדיסק B.
אני מחפש פתרון שייתן לי מצד אחד איכות אדיופילית גבוהה (לא פחות ממה שיש לי היום) , מצד שני נוחות של שליטה על כל הספרייה שלי ומצד שלישי .פתרון פשוט מהבחינה שאני מקבל מוצר מוגמר באיכות גבוהה ולא צריך להרכיב חבילה מהרבה מרכיבים (גם אם אני מאבד את היכולת לבצע "משחקים ושדרוגים שונים").
למיטב הבנתי לאורנדר יש את כל מה שאני מחפש - מדובר במוצר שתוכנו מראש כמוצר אודיופילי עם ספק כח מתאים, ללא מאוורר , עם זכרון "שקט" , הרבה סוגי יציאות ובדגם החדש גם אפשרות של סינכרון של השעון של האורנדר ושל חלק מהממירים להפחתה של gitter (לא שאני מבין עד הסוף על מה מדובר אבל הבנתי שזה משפיע באופן די משמעותי על איכות הצליל) .
האם יש מישהוא בארץ שאפשר לפנות אליו שיכול ליצור עבורי חבילה מקבילה מבחינת אייכות צליל ונוחות שליטה מ-PC או MAC שתהיה זולה משמעותית מהאורנדר ?
האם אני יכול לחבר PC או MAC לממיר הנוכחי שלי שה-input שלו הוא חיבור BNC , או שאני אהיה חייב לקנות ממיר עם כניסה של USB ? האם תוכנות השליטה של ה-PC או MAC כוללות אפשרות שליטה בעזרת I-PAD ?
אני מתנצל אם אני לא ממוקד עד הסוף ושוב תודה.
עידו

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
א. זה לא הפורום המתאים. זה פורום של מגברים גדולים, כבלים עשיה עצמית, תערוכות מפונפנות ופילוסופיה אודיופילית. אתה רוצה מחשבים לך לפורום של אלוני. יש לך שם שלושה רוסים ומנהל פורום שיודעים כל מה שצריך לדעת על מחשבים, אודיו, ומה שביניהם.
www.hifimusic.co.il

ב. אתה מסביר שוב למה מחשב קוסם לך; הסיבות ידועות, מובנות ולגיטימיות. אבל אתה עדין מכניס אורנדר שעולה $7000 באותה נשימה עם מחשב ייעודי לאודיו שיעלה לך 4000 ש"ח בגבוה. וזה כולל ספק כוח חיצוני וללא מאווררים.

ג. תצטרך לשניהם, אם איני טועה, ממשק USB-SPDIF שיעלה לך בין 200 ש"ח למשהו דרדה'לה, לכמה אלפים לממשקים הכי רציניים שיש (למשל m2tech:
http://www.m2tech.biz/evo.html
)

ד. לגבי השעון של האורנדר, היעילות של דבר כזה היא מוטלת בספק וקשורה לטיב ה- DAC שאליו תחבר את המחשב, ואופן החיבור.
להזכירך, אגב, אאל"ט, באורנדר המוסיקה מאוחסנת באורנדר ולכן לדעתי לא תוכל לגשת אליה ממכשירים אחרים אם תרצה לשמוע אותה. י

ה. יש איזה יבואן שמוכר חבילות של מק + תוכנות שליטה במק. אייל וינדלר נדמה לי. אני לא מתמצא בזה מספיק כדי לתת לך פרטים נוספים. בטוח שיהיו כאלה שידעו לכוון אותך. ואם לא, אז - כאמור - בפורום ההוא.
נסה גם אצל פורמן: audioclinic.co.il - הבחור בקיא בחומר.

ו. אתה יכול לחבר כל מחשב ל- DAC שלך, אם יהיה לך ממשק USB-<SPDIF כמו ההוא שהראיתי לך למעלה (ג). ממשק כזה לא בהכרח יהיה פחות טוב ממימוש של ממשק USB בתוך DAC מודרני. לכן, אל חשש עם הקאריק-נומריק החביבים והעתיקים שלך.

ז. תוכנות השליטה של PC ו-MAC כוללות אינספור פיתרונות שליטה דרך IPAD, כמובן. ובניגוד לשרת כמו אורנדר, אתה לא מוגבל לתוכנת שליטה ספציפית.

שורה תחתונה - האידאל האודיופילי הקלאסי מבקש לתעל כל הוצאה נוספת (או הפרש עלות בין מכשירים) לכיוון שיפור איכות הצליל. לצערי, בעולם האודיו הממוחשב לא כך הדבר. קרי, מחשב שתבנה לבד יהיה במאות אחוזים זול מהרבה פתרונות מדף ברמה סונית דומה, ומעבר לכאב הראש של הבניה, לא בטוח שתחסוך בהכרח הרבה. לכן, אין מנוס אלא לשקול ברצינות את האופציה להרכיב מחשב; "להרכיב" לא בהכרח אומר לבנות בעצמך. אתה יכול גם לקנות ע"פ רשימת מכולת של רכיבים מומלצים (ע"ע הפורום "ההוא") ולבקש הרכבה מהחנות שבה תקנה, בעלות נוספת.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור