מחשב למוזיקה

• פותח הנושא pruym
  • פורסם בתאריך

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לקראת סופשבוע סוער אני חושב לרכוש מחר מחשב נייד ולהוריד קצת מוזיקה מטידל כי אחרת אם האינטרנט ייפול אני תקוע! כמובן שאשתמש במחשב גם לאינטרנט ומיילים. יש המלצות? תקציב עד 7000 אבל אשמח להוציא פחות. יחובר או ב usb או ברשת הביתית לHD30.

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
עם 7000 שח כן ברור, יש גם בפחות, אם אתה לא צריך את המחשב האחרון שיצא. אפשר גם ב 5000 שח תסתכל ב zap רק תבדוק באיזה שנה יצא המחשב, שלא יהיה נניח לפני 2014
macbook air 13 אינץ'
ה 12 אינץ' שוקל פחות מקילו, המק פרו 1.4 ק"ג לשניהם תצוגה מדהימה (כל המעצבים והצלמים משתמשים רק במק, אני גם..) עליונות בכל הקשור לגרפיקה, סאונד, ארגונומיה, אמינות, עיצוב..מה לא. אה ואין וירוסים כי ההאקרים מעדיפים לטרגט את משתמשי ה pc.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
סבבה, תודה! הייתי צריך את הדחיפה האחרונה כדי להחליט על מק...

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
ההיצע במחשבי חלונות "קצת" יותר גדול.

כמה כללי אצבע:

HP ו DELL מיצרים יופי של מחשבים אבל ההתקנה הראשונית שותלת טונות של bloatware קרי תוכנות שלא צריך וגם כאלה שעוד פרק זמן כלשהו יפסיקו לעבוד וידרשו תשלום לרישיון.

טושיבה,אסוס ופג'יטסו המצב יותר טוב בהרבה אבל רחוק מהעדרות bloatware.

פוג'טסו מיצרים בגרמניה ובהשוואה מול אותה רמת מחיר אצל אחרים הנדיבים יותר מבחינת חומרה.

אסוס,מניסיון אמפירי,מספקים עלות תועלת גבוהה.

לטושיבה,וגם לאחרים,יש שירות אחריות של מעבדה במיקור חוץ. לצערי מניסיון: השירות במעבדה איטי אבל יעיל ולא מתקמצנים בהחלפת חלקים פגומים.

אי אפשר להתעלם מלנובו. גם הם סובלים מעודף bloatware ובמקרה שלהם יש המון סדרות כשאלה הזולות נותנות תמורה טובה לכסף אבל לא אמינות במיוחד.

מכירת הלפטופים נמצאת בירידה ובארץ יש מנהג לשווק אגרסיבית דגמים משנים קודמות ובמחירים אטרקטיביים. זה לא רע אבל לפני ששולפים את המעות מהארנק רצוי מאוד להיוועץ ברב גוגל.

טושיבה,בשונה מהשאר,מיצרת עבור ישראל בלבד והסקירות אצל הרב גוגל הן בקירוב לא בהכרח לדגם המשווק בא"י ארץ הקודש.

איפה להתחיל עוקב להמלצה שלי: מאחר ואיחסון איננו הנושא החשוב לך (לפי פוסט הפתיחה) מקום טוב להתחיל בו הם הדגמים החדשים (מהארסנל של 2017) של אסוס שבהן שתול דיסק SSD בגדלים שונים...

מנחם.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
תודה מנחם, תכלס אני מחפש חיים קלים, אם יש לך המלצה על דגם ספציפי יהיה לי קל יותר לשקול.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
כשאני נזקק למחשב נייד אני קובע תקציב,מחפש מה נכנס בתקציב הזה אצל היצרנים שציינתי,עם העדפה לטושיבה ואסוס,ואח"כ העתק הדבק לרב גוגל לסקירות ולפי זה מחליט על בסיס עלות תועלת.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
אם אתה רוצה מחשב שישרת אותך (רוב/כל הזמן למוזיקה) אז אתה לא בכיוון הנכון עם המחשבים שהוצעו לך.

אם אתה רוצה מחשב נייד לכל מיני משימות ובנוסף לשמוע מוזיקה אבל לא העיקר אז תקנה לך מחשב נייד lenovo thinkpad t470s או lenovo thinkpad x270. הם הכי טובים שיש.

מנסיוני עם אסוס, לינובו הבסיסיים ו hp הם זבל של מחשבים מכל הבחינות.

עם אסוס יהיה לך סיוט מבחינת שירות.

dell מחשב טוב אבל תצטרך קצת מזל. כי אם קנית dell והתקלקל לך או יש בו תקלה מההתחלה ואפילו קטנה יהיה לך חיים קשים.

אין לי ניסיון עם מחשבי מק כי לא סובל חברת apple.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אם אתה רוצה מחשב שישרת אותך (רוב/כל הזמן למוזיקה) אז אתה לא בכיוון הנכון עם המחשבים שהוצעו לך.

אם אתה רוצה מחשב נייד לכל מיני משימות ובנוסף לשמוע מוזיקה אבל לא העיקר אז תקנה לך מחשב נייד lenovo thinkpad t470s או lenovo thinkpad x270. הם הכי טובים שיש.

מנסיוני עם אסוס, לינובו הבסיסיים ו hp הם זבל של מחשבים מכל הבחינות.

עם אסוס יהיה לך סיוט מבחינת שירות.

dell מחשב טוב אבל תצטרך קצת מזל. כי אם קנית dell והתקלקל לך או יש בו תקלה מההתחלה ואפילו קטנה יהיה לך חיים קשים.

אין לי ניסיון עם מחשבי מק כי לא סובל חברת apple.
אין לי בעיה שהמחשב ישרת אותי רק למוזיקה ולקבל את הטוב ביותר....

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
אז תצטרך לקנות מארז fanless, ספק לינארי וחומרה (לוח אם, מעבד intel i5 מסדרה t, זכרון 8gb ומעלה, דיסק קשיח ssd).

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
יש לי בעיה עם מארז מחשב גדול ובגלל זה הלכתי על נייד...

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83

למיטב זכרוני HEGEL באתר שלהם מציינים תמיכה של המכשירים שלהם בלינוקס. אם לא שאל את היבואן.

ואם כך: חפש (די נדיר) מחשב ללא מערכת הפעלה או כזה (עוד יותר נדיר) שיש עליו לינוקס מותקן מבית החרושת (יש כאלה של HP).

אם תמצא ללא מערכת הפעלה הורד אובונטו או לינוקס מינט - כמה NEXT וכמה פרטים פשוטים להזין והנאה מובטחת.

בקישורים הפנייה גרסאות ה Long Term Support עד 2021.

אם אתה "רגיל" לחלזונות מרדמונד תשחה טוב יותר בלינוקס מינט שגם יש לה ממשק למשתמש מצוחצח למשעי ותמיכה בחיבורי USB ...מפתיעה.

מנחם

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
יש לי בעיה עם מארז מחשב גדול ובגלל זה הלכתי על נייד...
מי אמר מארז מחשב גדול?

יש מארז קטן של HDPLEX.

אופציה שניה, intel nuc עם מארז fanless ולחבר אותו לספק לינארי של HDPLEX.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מי אמר מארז מחשב גדול?

יש מארז קטן של HDPLEX.

אופציה שניה, intel nuc עם מארז fanless ולחבר אותו לספק לינארי של HDPLEX.
זה כבר יותר מתאים לי...
תודה

נועםמ

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
לפי דעתי בשביל לשמוע מוזיקה וגלישה חבל לקנות מחשב יקר.
אני משתמש לשמיעת מוזיקה בשני מחשבים די ישנים אחד dell ממש ישן והשני לנבו.
את העיבוד עושה ה DAC כך שאין צורך באיזו מפלצת.
כן הייתי קונה היום עם SSD.
היו לנו כמה מחשבים של אסוס ולצערי הם לא החזיקו מעמד (אילו מחשבים שהיו יותר ניידים כלומר נלקחו הרבה בתיקים).

Brig

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
יש לי מחשב מיני נייד זול (2000 שקל) של אסוס 11 אינץ. כן הוא עובד לאט אבל עובד ללא תקלות כבר 4 שנים בתור מדיה סנטר.
לפני זה היה לי dell studio יקר והיה איתו הרבה בעיות.
אני לא רואה טעם במחשב יקר למוזיקה עם dac חיצוני וסרטי fhd.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור