אתחיל לאו דווקא בסדר ההודעות שלך.
ווינדוס 10 או 7? ההבדל במחיר לא משמעותי למיטב הבנתי
כפי שציינתי עולם ה DAW הוא שמרן מאוד.
חלונות 7 כבר מתקרבת לסוף תקופת התמיכה של M$ אבל,מנגד,יש המון מידע וניסיון איתה כמערכת הפעלה שמריצה DAW. מצד שני,מקובל שמכונת ה DAW לא מחוברת לאינטרנט,וגם לא משמשת לצרכים אחרים,ולכן חלונות 7 Home Basic 64 BIT היא ההמלצה שלי.
תיכף,נחזור אליה.
חלונות 10: זוהי מערכת הפעלה די חדשה ומיקרוסופט טוענים (ויש בזה משהו) ששיפרו את הטיפול שלה בנושא האודיו.
אבל: אין איתה הרבה ניסיון. אני מפעיל מכונת הקלטה מבוססת חלונות 10 ולא ניתקלתי בבעיות איתה אבל...אני מאלה שמעיזים גם במחיר של אובדן פרויקט בגלל קריסה או טיפול לא נכון של מערכת ההפעלה.
אם מתעסקים בלייב מחשב נייח קצת מקשה בתחום הסחיבה (לא נוח וצריך להיות בנוי ומתוחזק למשעי) אבל אפשר כאן לחסוך לא מעט זוזים. מה שחשוב במחשב הנייח הוא ספק הכוח:צר יך שיהיה גדול (בהספק גדול) ושקט.
הבא בתור:דיסק קשיח: צריך לעשות פשרה בין נפח לביצועים כאשר הביצועים באים על חשבון הנפח ושימי לב לא להתפתות לרכוש דיסק קשיח שמיועד לשרתים כי בעולם ה DAW אין להם מה להציע. אז ההצעה שלי היא לחסוך בנפח על חשבון ביצועים.
כרטיס הקול. מיקדת את עצמך בשתי אפשרויות אני בעד הסקרלט 2I2. יש לי ניסיון מצויין ודי עשיר עם האח הבכור בסידרת הסקרלט ובנוסף,לאחרונה,פוקוסרייט שיפרו את היציבות שלו מול יציאת ה USB וכן - יש לו שליחה לאוזניות. הסקרלט מאוד "אנגלי" באופי הסוני שלו וצריך ללמוד אותו על ידי האזנה למוזיקה שאת מכירה. הוא קל לשימוש וברמת המחיר שלו התכונות שלו היכולות שלו ויציבות הדרייברים הוא קונה בזכות את ההמלצה שלי.
לגבי פלגאינים: תגלשי לאתר
www.act.co.il כנסי לפורומים שם וחפשי את הפורום של הפלגיאינים יש שם עושר בלתי נדלה ומעולה של פלגיאינים שרובם המכריע בחינם עם סקירות סופר מקצועיות - האוסף שם ירצה כל צורך שאי פעם חשבת עליו.
ובאותו עניין: חשוב להתקין חלונות 7 גירסת 64 ביט וצריך להשקיע בזיכרון והרבה. אל תתפשרי על פחות מ 8 גיגה זיכרון - זה לא יקר ויעשה את העבודה.
והבטחתי שנחזור לחלונות 7. פוקוסרייט תומכים בחלונות 7 וגם בעשר אבל יש להם,באתר שלהם,מסמכים מצויינים לקינפוג המחשב מול הכרטיסים שלהם ובמטרה וישמש מכונת הקלטה ולכן אני חושב שהסקרלט 2I2 חלונות 7 ומחשב נייח שיש בו,חומרה ותוכנה,רק מה שצריך לאודיו זה שילוב מנצח - ולא פורץ כיסים.
אני לא מכיר את לייב 9 את קיובייס דווקא כן ולא מתבייש לומר שאני סולד ממנה אפילו מאוד - אבל:היא הסטנדרט בתעשיה בעיקר בזו שבא"י ארץ הקודש. חשוב,וכבר אמרתי קודם,להשתמש בתוכנות ברישיון בלבד,גם כי זו ההגונות המתבקשת וגם כי לא פעם צריך תמיכה של היצרן בפתרון בעיות וגם,שוב באקט שהלינק אליו ציינתי קודם,יש עושר אדיר של תמיכה בתוכנה הזו - וגם שם,לא יעזרו לך אם "יריחו" שאת משתמשת בגונבה.
גבוי. זה לא נעים לבוא הבייתה להעלות ל DAW קובץ שהקלטת בלייב אתמול בערב,להתחיל להריץ עליו פלגאינים,פילטרים,קומפרסיה,שמות לקבצים מיקס דאון וה Save הארור ואז לגלות שהעסק,סליחה על הבטוי,התחרבן,ובעצם דרסת את קובץ המקור ועכשיו צריך....להקליט הכל מחדש. אז במסגרת הפשרות בעניין הכיס דיסק או קי בנפח של 64 או 128 גיגה לא יקרים היום ואני ממליץ להצטייד בכזה ובסוף הקלטה לגבות על אחד כזה את מה שהוקלט לייב....
והערה אחרונה: אוזניות זה ה (ס"ה" הידיעה") תחביב לי בתחום של האזנה לאודיו. אבל... אוזניות הם לא רמקולים והם רחוקים מאוד ממוניטור שדה שמיעה קרוב. אני מבין את האילוץ התקציבי אבל קחי בחשבון שמשתמשים באוזניות בלית ברירה ובעיקר בזמן שמבצעים עריכה לאודיו המוקלט אבל הן בשום פנים ואופן לא מחליפות מוניטור שדה שמיעה קרוב. אז מה עושים? מחברים את ה Line Out של כרטיס הקול למגבר סטריאו שיש לו רמקולים ברמה סבירה ומשתמשים בו לשמיעה ולבדיקה של התוצר. נכון - לא State Of the ART אבל עדיף על לא כלום. בכל מקרה,השלב הבא,אם בכלל יבוא,הוא להוסיף מוניטור שדה שמיעה קרוב בנוסף לאוזניות ועד אז להתפשר כפי שציינתי. בכל מקרה: ברגע שמגיעים למצב של מאסטרינג לקטע מוזיקלי מתחילים במוניטור שדה שמיעה קרוב ואח"כ עוברים להי פיי כשהרמקולים (כפי שמקובל בענף) עולים הון לא פעם מחיר של מכונית משפחתית מפוארת ומתקדמת מאוד
.
HIH
מנחם