מחשב לאודיו

shahara

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
היי לכולם, אובייסלי חדשה כאן, והגעתי עם שאלה.
החלטתי שהגיע הזמן לעשות צעד ולרכוש מחשב שיתפקד בכבוד כמחשב לעריכה ויצירה של מוזיקה.
האתגר הכלכלי מגביל מאוד. ביררתי עם מביני דבר רבים, ואספתי כמה דרישות סף שראוי שיכיל המחשב באופן מינימלי.
מחשבים מופלאים ואטרקטיבים כפי שניתן לרכוש בפיסי פאוור האמינים , אינם בהישג ידי, מלבד מחשב נייח אחד בסיסי כביכול שמגיע ללא מערכת הפעלה וחלקים נלווים נוספים במחיר של כ4000 ש"ח.
מחשבים ניידים עם מפרט נמוך בהרבה מזה , שאמורים לשאת בנטל יעלו גם הם באיזור ה4000, לפי מה שמצאתי - של לנובו, אסוס וטושיבה.
בקיצור,, אם 4000 הוא התקציב, מה לקנות, בהנחה שאני לא מדברת על אולפן ביתי או מיקסינג ומאסטרינג.
כמובן שיש העדפה לניידים.

תודה רבה

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
shahara, ברוכה הבאה לאתר DTOWN.

פתחת בהגדרת צרכים שמדברת על מחשב להקלטה,עריכה ומסטרינג וסיימת בהגדרה של מחשב שלא ישמש לכל הנ"ל.

אני מבין את הדילמה הכרוכה בבנית מחשב שישמש לאולפן ביתי - זו אכן,הוצאה כספית די גדולה שאיננה מסתיימת במחשב שמתאים למשימה הזו אלא מתרחבת לכרטיס קול שיתאים לצרכים שלך וממשיך ברכישת מוניטורים לניטור האודיו בהקלטה,בעריכה ובמסטרינג - כשבזה האחרון ההשקעה הכספית היא באמת כבדה אלא אם מוכנים...להתפשר.

גם לגבי מחשב שישמש כנגן אודיו,בלבד,כפי שתוכלי לראות פה באתר אפשר להגיע להוצאות כספיות ניכרות אפילו נכרות מאוד.

עד כאן החלק שלי בהרפיית ידיך,מכאן אנסה לצייר תמונה קצת יותר....מעודדת.

נתחיל בהקמת תחנת עבודה לעיבוד אודיו:

לפעמים,בין הרצוי למצוי,יש פער גדול מאוד. לא פירטת מה הם הצרכים שלך בהקשר של הקלטת מוזיקה. צריך לדעת כמה כלים את רוצה להקליט,האם יש שימוש במידי,האם את צריכה מיקרופון להקלטת ווקל והאם צריך חיבור של אינסטרומנטים כמו גיטרה חשמלית ו/או כלי מקלדת.

מאחר והתחלת במשפט הזה:
החלטתי שהגיע הזמן לעשות צעד ולרכוש מחשב שיתפקד בכבוד כמחשב לעריכה ויצירה של מוזיקה.
אני מניח שאלה צעדיך הראשונים בעולם ההקלטה והעריכה של אודיו - מקורי משלך. אם אלה פני הדברים ובהנחה שיש תקציב מוגבל אני מציע לערוך רשימת מכולת,כלומר: מחשב,כרטיס קול,כמה יציאות כמה כניסות,כמה ערוצים להקליט בו זמנית וכמה מכשירי קצה יתחברו לכרטיס הקול (גיטרות מיקרופון וכו). ואז להתחיל את...הפשרה.

הפשרה יכולה להיות קודם כל במחשב ומרכיביו אם כי חשוב פה לרכוש מוצרים/חלקים אמינים ושקטים. אח"כ לעשות את הפשרה לגבי כרטיס הקול - יש לא מעט כרטיסי קול,חלקם פנימיים,כלומר מתחברים על גבי לוח האם של המחשב,וחלקם מתחברים דרך ה USB ובמחירים שרחוקים מאוד משכנתא ואפשר לרכוש משהו שיעשה את העבודה.

לא ציינתי ואציין עכשיו: מחשב שישמש כאולפן ביתי צריך להיות PC שולחני. מחשב נייד,למטרה הזו,יקר מאוד ודי מיותר לפחות למי שעושה את צעדיה הראשונים בתחום.

אני מציע,לעניין תחנת עבודה לאודיו,תערכי רשימת צרכים ולמה ולאן את רוצה להגיע כך אוכל למקד את הצעותי בצורה יותר קונקרטית.

וסיימת בזה:
בקיצור,, אם 4000 הוא התקציב, מה לקנות, בהנחה שאני לא מדברת על אולפן ביתי או מיקסינג ומאסטרינג.
כמובן שיש העדפה לניידים.
גם כאן הפשרה בין הרצוי למצוי היא הפרקטיקה הנכונה,אלא שכאן:יש היצע,ברמת ההצעות והדיונים,לא רע באתר הזה ואני מציע להשתמש במנוע החיפוש ולדלות את הפוסטים,וגם המאמרים,שמדברים על מחשבי אודיו להשמעה בלבד.

לעניין מחשב ההקלטות: תתעלמי לרגע מהפן הכספי של הדבר.כאמור,תגדירי צרכים פחות או יותר לפי מה שהכוונתי אותך בפיסקאות הקודמות וננסה להתקדם.

בהצלחה!!!!

מנחם

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
שכחתי משהו חשוב: במסגרת רשימת המכולת/צרכים חשוב שתקחי בחשבון גם את עלות התוכנות הנדרשות. במקרה הזה,של תוכנות,אין ארוחות בחינם. מערכת ההפעלה מצריכה רישוי,תוכנות ההקלטה דורשות רישוי,תוכנת המסטרינג מצריכה רשוי (אם כי לא פעם תמצאי אותה בתוך חבילת תוכנת ההקלטה עצמה). העלויות של התוכנות הן לא פעם הרבה יותר מעלות החומרה - אבל מדובר בהשקעה ארוכת טווח והפרקטיקה בעולם הזה,או בפן המחשובי הזה היא שלא רצים לשדרג כל פעם שיוצאת גירסה חדשה - נוקטים בשיטה השמרנית של מה שעובד יציב ומיצר תוצר משביע רצון - אז לא נוגעים בו.

מנחם

shahara

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
היי מנחם,
ראשית תודה רבה על התגובה המפורטת.
אתייחס רגע באמת לצרכים והציפיות.
בנוגע לשאר הרכיבים של האולפנון - לא כללתי אותם במחיר.
כרטיס בסיסי ביותר כמו סקרלט 2i2 או Steinberg UR22 יעשו את העבודה, (בתקווה שיש להם אפשרות לשלוח ערוץ נפרד לאוזניות) והיות ונכון לעכשיו אני מקליטה גיטרה בDI או מקלדת מידי לסירוגין, ומקליטה שירה במיקרופון דינמי (וקונדנסר בהמשך)
אין לי כרגע תקציב למוניטורים לכן בתור התחלה יש לי אוזניות אולפניות שאני אוהבת מאוד.
אני יודעת שאין כמו מקבוק טוב לעבודה בסיקוונסרים ובטח שבלייב, אבל אני באמת מתקשה לראות איך אני אוספת כמעט 10000 למחשב, לפני מוניטורים, וכרטיס קול.
ההתכווננות לנייד היא בשל הרצון לעבור לעבודה בלייב. אבל אני מבינה שיש רצוי ויש מצוי, ובנתיים אוכל להסתפק במחשב נייח, במיוחד שלרוב מקבלים תמיכה טובה הרבה יותר עבור פחותכסף.
המטרה העיקרית שלי היא להקליט בלייב 9 ובקיובייס 8.5, ודי הרבה פלגינים לא קלילים בכלל.
אולי לא נכון לומר שאני ממש בחיתולים עם התוכנות, אבל בגלל שמעולם לא הייתה לי אחת בבית אז לא עשיתי התקדמות ניכרת.

מקווה שמיקדתי :)

shahara

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
בעניין מערכת הפעלה, בהנחה שבפיסי עסקינן
ווינדוס 10 או 7? ההבדל במחיר לא משמעותי למיטב הבנתי

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אתחיל לאו דווקא בסדר ההודעות שלך.
ווינדוס 10 או 7? ההבדל במחיר לא משמעותי למיטב הבנתי
כפי שציינתי עולם ה DAW הוא שמרן מאוד.
חלונות 7 כבר מתקרבת לסוף תקופת התמיכה של M$ אבל,מנגד,יש המון מידע וניסיון איתה כמערכת הפעלה שמריצה DAW. מצד שני,מקובל שמכונת ה DAW לא מחוברת לאינטרנט,וגם לא משמשת לצרכים אחרים,ולכן חלונות 7 Home Basic 64 BIT היא ההמלצה שלי.
תיכף,נחזור אליה.

חלונות 10: זוהי מערכת הפעלה די חדשה ומיקרוסופט טוענים (ויש בזה משהו) ששיפרו את הטיפול שלה בנושא האודיו.
אבל: אין איתה הרבה ניסיון. אני מפעיל מכונת הקלטה מבוססת חלונות 10 ולא ניתקלתי בבעיות איתה אבל...אני מאלה שמעיזים גם במחיר של אובדן פרויקט בגלל קריסה או טיפול לא נכון של מערכת ההפעלה.

אם מתעסקים בלייב מחשב נייח קצת מקשה בתחום הסחיבה (לא נוח וצריך להיות בנוי ומתוחזק למשעי) אבל אפשר כאן לחסוך לא מעט זוזים. מה שחשוב במחשב הנייח הוא ספק הכוח:צר יך שיהיה גדול (בהספק גדול) ושקט.
הבא בתור:דיסק קשיח: צריך לעשות פשרה בין נפח לביצועים כאשר הביצועים באים על חשבון הנפח ושימי לב לא להתפתות לרכוש דיסק קשיח שמיועד לשרתים כי בעולם ה DAW אין להם מה להציע. אז ההצעה שלי היא לחסוך בנפח על חשבון ביצועים.

כרטיס הקול. מיקדת את עצמך בשתי אפשרויות אני בעד הסקרלט 2I2. יש לי ניסיון מצויין ודי עשיר עם האח הבכור בסידרת הסקרלט ובנוסף,לאחרונה,פוקוסרייט שיפרו את היציבות שלו מול יציאת ה USB וכן - יש לו שליחה לאוזניות. הסקרלט מאוד "אנגלי" באופי הסוני שלו וצריך ללמוד אותו על ידי האזנה למוזיקה שאת מכירה. הוא קל לשימוש וברמת המחיר שלו התכונות שלו היכולות שלו ויציבות הדרייברים הוא קונה בזכות את ההמלצה שלי.

לגבי פלגאינים: תגלשי לאתר www.act.co.il כנסי לפורומים שם וחפשי את הפורום של הפלגיאינים יש שם עושר בלתי נדלה ומעולה של פלגיאינים שרובם המכריע בחינם עם סקירות סופר מקצועיות - האוסף שם ירצה כל צורך שאי פעם חשבת עליו.

ובאותו עניין: חשוב להתקין חלונות 7 גירסת 64 ביט וצריך להשקיע בזיכרון והרבה. אל תתפשרי על פחות מ 8 גיגה זיכרון - זה לא יקר ויעשה את העבודה.

והבטחתי שנחזור לחלונות 7. פוקוסרייט תומכים בחלונות 7 וגם בעשר אבל יש להם,באתר שלהם,מסמכים מצויינים לקינפוג המחשב מול הכרטיסים שלהם ובמטרה וישמש מכונת הקלטה ולכן אני חושב שהסקרלט 2I2 חלונות 7 ומחשב נייח שיש בו,חומרה ותוכנה,רק מה שצריך לאודיו זה שילוב מנצח - ולא פורץ כיסים.

אני לא מכיר את לייב 9 את קיובייס דווקא כן ולא מתבייש לומר שאני סולד ממנה אפילו מאוד - אבל:היא הסטנדרט בתעשיה בעיקר בזו שבא"י ארץ הקודש. חשוב,וכבר אמרתי קודם,להשתמש בתוכנות ברישיון בלבד,גם כי זו ההגונות המתבקשת וגם כי לא פעם צריך תמיכה של היצרן בפתרון בעיות וגם,שוב באקט שהלינק אליו ציינתי קודם,יש עושר אדיר של תמיכה בתוכנה הזו - וגם שם,לא יעזרו לך אם "יריחו" שאת משתמשת בגונבה.

גבוי. זה לא נעים לבוא הבייתה להעלות ל DAW קובץ שהקלטת בלייב אתמול בערב,להתחיל להריץ עליו פלגאינים,פילטרים,קומפרסיה,שמות לקבצים מיקס דאון וה Save הארור ואז לגלות שהעסק,סליחה על הבטוי,התחרבן,ובעצם דרסת את קובץ המקור ועכשיו צריך....להקליט הכל מחדש. אז במסגרת הפשרות בעניין הכיס דיסק או קי בנפח של 64 או 128 גיגה לא יקרים היום ואני ממליץ להצטייד בכזה ובסוף הקלטה לגבות על אחד כזה את מה שהוקלט לייב....

והערה אחרונה: אוזניות זה ה (ס"ה" הידיעה") תחביב לי בתחום של האזנה לאודיו. אבל... אוזניות הם לא רמקולים והם רחוקים מאוד ממוניטור שדה שמיעה קרוב. אני מבין את האילוץ התקציבי אבל קחי בחשבון שמשתמשים באוזניות בלית ברירה ובעיקר בזמן שמבצעים עריכה לאודיו המוקלט אבל הן בשום פנים ואופן לא מחליפות מוניטור שדה שמיעה קרוב. אז מה עושים? מחברים את ה Line Out של כרטיס הקול למגבר סטריאו שיש לו רמקולים ברמה סבירה ומשתמשים בו לשמיעה ולבדיקה של התוצר. נכון - לא State Of the ART אבל עדיף על לא כלום. בכל מקרה,השלב הבא,אם בכלל יבוא,הוא להוסיף מוניטור שדה שמיעה קרוב בנוסף לאוזניות ועד אז להתפשר כפי שציינתי. בכל מקרה: ברגע שמגיעים למצב של מאסטרינג לקטע מוזיקלי מתחילים במוניטור שדה שמיעה קרוב ואח"כ עוברים להי פיי כשהרמקולים (כפי שמקובל בענף) עולים הון לא פעם מחיר של מכונית משפחתית מפוארת ומתקדמת מאוד :(.

HIH

מנחם

נערך לאחרונה ב:

shahara

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
היי
שוב.. תודה רבה !
ובכן כפי שציינתי בהודעה הראשונה חיפשתי pc ניידים שיש להם את דרישות הסף הסבירות, אך כנו שאני מבינה ממך אין טעם בהשקעה שכזו ועדיף לקנות נייח טוב ואמין ובבוא העת לעבור למאק לצורכי ניידות?
ואם אני טועה ויש ניידים סבירים לחלוטין אולי תוכל להמליץ לי על דגמים ספציפים?

שוב תודה
שחר

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
הי שחר,

אנחנו מדברים תחת אילוצי פשרות. משכך: ההבדל במחיר בין מחשב נייח בהרכבה עצמית (או בהרכבה של חנות מתמחה) לבין מחשב נייד - ההבדל בכסף איננו גדול.

למחשבים ניידים,בהקשר של DAW,יש צרה אחת גדולה: הם מגיעים עם מערכת הפעלה שמתקינה את עצמה בהדלקה הראשונה של המחשב בהתקנה שכוללת כל מיני מריעין בישין שמיותר בכלל ומיותרים מאוד בפרט כשמדובר במחשב שמיועד לשמש כ-DAW.

הפתרון שאני ממליץ עליו,ושאיננו בהכרח מוזיל את הרכישה,זה לקנות מחשב נייד ללא מערכת הפעלה,לרכוש מערכת הפעלה (חלונות 7 או 10) ולבצע התקנה נקייה מכוונת לשימוש כ DAW.

יש חיות כאלה. אני מצרף לינק מחנות שיש לה הרבה סניפים בארץ ומוכרת חיות כאלה - הלינק הוא לצורך המחשה בלבד ובשום אופן לא פרסום (גלוי או סמוי) לחנות הספציפית הזו אם כי,ולמען הגלוי הנאות,רכשתי באחד מסניפיה את מחשב ה DAW שלי שאיננו מופיע עוד במלאי של רשת החנויות הזו.

[לינק]

למען הבהירות וביאור מונחי השיח:
DAW = A digital audio workstation
http://ksp.co.il/?select=.268..271....maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=
מנחם

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
שחר,

ישנה עוד אפשרות,בהקשר של מחשב נייד,אפשרות שלא ציינתי כי אני סולד ממנה - אבל זה רק אני.

האפשרות היא: תראי את רמות המחיר של מחשבים ללא מערכת הפעלה שציינתי ובמקום לרכוש אחד חדש לחפש ביד שנייה ניידים באותה רמת מחיר. בד"כ (אך לא תמיד) תמצאי נייד במצב טוב ועם קונפיגורציה שלא פעם גבוהה מזו של החדשים מהניילון.

בהנחה ותלכי על האפשרות הזו יש דרך להיפטר מהמריעין בישין שהותקנו על הנייד גם במקור,על ידי היצרן,וגם על ידי הבעלים הקודם.

אני יוצא מנקודת הנחה שהמחשב המשומש כבר בא מותקן עם חלונות 7 שהיא מאוד שכיחה במחשבים בשלוש או ארבע השנים האחרונות.

הדרך היא: בתחתית המחשב ישנה תווית ועליה מספר הרישיון של מערכת ההפעלה חלונות. זו תווית שבחלקה העליון רשומה גירסת מערכת ההפעלה (למשל Widows 7 home) אחר כך רשומה הכותרת Product Key ואחריה 5 קבוצות של אותיות לטיניות ומספרים מופרדים ב (-). זהו מספר הרישיון.

כשכל זה בידיך מומלץ לפרמט את הדיסק הקשיח של הנייד המשומש כולל כל המחיצות לרבות זו שמערכת ההפעלה טמועה בה על ידי היצרן. לפני כן,או באמצעות מחשב אחר,תגלשי ללינק שאצרף ושם,באמצעות הזנת ה Product Key ,תכלי להוריד קובץ של דיסק ההתקנה,שאותו צריך לצרוב על DVD ולבצע התקנה נקייה ומוכוונת DAW.

[לינק]

מנחם

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור