מחשב ביתי שיהיה טוב למוסיקה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
שוב תודה על ההתייחסות המעמיקה
האם המחשבים nuc שהפנו אותי כאן הם בלי מאוורר? חשוב להוציא את המאוורר?
ואם אעדיף לפטופ מסוג שהציע matanoosh בהתחלה, אני באמת לא ראיתי בחיפוש ב google לפטופ בלי מאוורר, יש כזה?
אחרי שקונים את המחשב, כיוון שהידע הטכני שלי מוגבל, יש טכנאי או איש מקצוע שיכול להתקין את מה שצריך?
לא נראה לי שתמצא לפטופ בלי מאוורר
עדיף nuc נראה לי
לא קשה מדי לקנפג - נעזור לך
זה כל הכיף ועכשיו יש גם זמן

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
א. אין לפטופ בלי מאורר.
ב. אין שום סיבה הגיונית להוציא מאורר. הוא לא מפריע לכלום. כל המאוררים האלו נשלטים ע"י בקרים והבקרים האלו לא מפריעים ולא מרעישים.
במחשבים של פעם לפני עידן הבקרים זה היה מחובר ישירות למערכת החשמל שגם ככה היתה פח אשפה במחשבים הישנים והיית מקבל רעש.
ד.בנוקים גם ככה המאווררים חלשים ביותר כי המעבדים בקושי מתחממים לעומת דסקטופים או לפטופים.
בוא תשמע את המאורר של המקבוק פרו שלי ממריא...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
@אורי_ו לא שמעת מאוורר עובד בלאפטופ? לא רק שזה מרעיש זה דורש גם ניקוי פעם בשנה / שנה וחצי

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
רציתי כמה הבהרות אם אפשר,
האם האם מחשבי הnuc שאורי וגנדולף הפנו אותי אליהם כוללים מאוורר ואם כן כמה מסובך להחליף למארז פאסיבי?
המחשב שאורי הציע עולה פי 3, זה מוצדק?
והאם עוד אנשים חושבים כמו מיכאל שלnuc יש צליל דחוס?
תודה וחג שמח

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
רציתי כמה הבהרות אם אפשר,
האם האם מחשבי הnuc שאורי וגנדולף הפנו אותי אליהם כוללים מאוורר ואם כן כמה מסובך להחליף למארז פאסיבי?
המחשב שאורי הציע עולה פי 3, זה מוצדק?
והאם עוד אנשים חושבים כמו מיכאל שלnuc יש צליל דחוס?
תודה וחג שמח

בנוק אין מאוורר וגם לא ממש זוכר
לא הבנתי מה הבהלה ממאורר ? מאורר זה טוב כל עוד הוא איכותי ולא רועש זה מצוין
מעבדים ״חלשים״ יכולים גם עם פסיבי וחזקים יש להם מאורר

ראה דוגמא , מחשב נוסף שבניתי לטובת נגן

IMG_0378.jpg
IMG_0272.jpg

תמונות מצורפות

• IMG_0378.jpg
    IMG_0378.jpg
    KB 66.3 · צפיות: 419
  • IMG_0272.jpg
    IMG_0272.jpg
    KB 68.9 · צפיות: 379

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לא הבנתי מה הבהלה ממאורר ? מאורר זה טוב כל עוד הוא איכותי ולא רועש זה מצוין

צפה בקובץ המצורף 48581 צפה בקובץ המצורף 48582
אני אישית, לא נתקלתי במחשב אפילו שולחני איכותי שלא שומעים את המאווררים שלו........בקטעים שקטים מאוד זה ממש פוגע בניואנסים הקטנים במוסיקה ........לדעתי במקרים מסויימים אתה יכול לשמוע כ 10-20 dB "עמוק יותר" לתוך המוסיקה כאשר המאווררים לא פועלים.

יש לי מחשב שולחני שנמצא כ 3.5 מטר מנקודת ההאזנה שלי (כאמור עם מאווררים מאוד שקטים) וכשאני ב"האזנה קריטית" אני חייב לכבות אותו אחרת הוא משגע אותי. (אני כרגע שומע רק דרך CD שאת רעש הסיבוב שלו איני שומע )

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
אני אישית, לא נתקלתי במחשב אפילו שולחני איכותי שלא שומעים את המאווררים שלו........בקטעים שקטים מאוד זה ממש פוגע בניואנסים הקטנים במוסיקה ........לדעתי במקרים מסויימים אתה יכול לשמוע כ 10-20 dB "עמוק יותר" לתוך המוסיקה כאשר המאווררים לא פועלים.

יש לי מחשב שולחני שנמצא כ 3.5 מטר מנקודת ההאזנה שלי (כאמור עם מאווררים מאוד שקטים) וכשאני ב"האזנה קריטית" אני חייב לכבות אותו אחרת הוא משגע אותי. (אני כרגע שומע רק דרך CD שאת רעש הסיבוב שלו איני שומע )

בודאי שומעים ומפריע , מאוורר איכותי ושקט יתכן שגם ישמעו במידה והמעבד יעבוד ממש קשה (אז מאוורר מסתובב מהר יותר על מנת לקרר) , אבל לנגן רק מוסיקה אין סיבה שזה יקרה , רק אם משהוא לא בסדר שרות שרץ ברקע או בעיית תוכנה כלשהי, כדאי לבדוק איזה שרות ״טוחן״ את המעבד.
המאוור בתמונה מרוב שהוא מסתובב לאט אפשר לראות את הלהבים ולא שומעים כלום, במקרה הזה חסכתי אחרת המאוור היחיד שאני משתמש הרבה שנים הוא של חברת נוקטואה אבל יצא גם טוב

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
גנדלף
יש מה לעשות עם apple tv?
אני מאוד אוהב את השלט של אפל ואני לא רוצה עוד קופסה (יש לי גם sony playstation )

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
גנדלף
יש מה לעשות עם apple tv?
אני מאוד אוהב את השלט של אפל ואני לא רוצה עוד קופסה (יש לי גם sony playstation )

איזה Apple TV ? אם ישן מאוד אז כן
playstation 3 מהמהדורות הראשונות ? כן אמור לתמוך ב - SACD תבדוק את הרשימה של הפורמים במדבקות

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
הפלייסטיישן 4 מעפאן.
הספוטיפיי בפלייסטישן עולה אחרי חצי דקה, ואחר כך לבחור שירים עם השלט של הסוני זה גיהנום.

באפל טיווי הכל עובד חלק, שלט כייפי החסרון שאין לו יציאת אודיו.
חשבתי על מפצל hdmi שיוזן מהאפל , יציאה אחת לטלויזיה היציאה השניה ל DDRC-88A של minidsp.

מה דעתך?

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
חשבתי על מפצל hdmi שיוזן מהאפל , יציאה אחת לטלויזיה היציאה השניה ל DDRC-88A של minids

לא ניסיתי אז לא רוצה להגיד סתם וגם לא יודע מה זה DDRC
אצלי פשוט הכל :)

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
איזה Apple TV ? אם ישן מאוד אז כן
playstation 3 מהמהדורות הראשונות ? כן אמור לתמוך ב - SACD תבדוק את הרשימה של הפורמים במדבקות

מה יש לעשות עם אפל טיווי?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83

מאורר שמסתובב ב 800rpm לא יכול לעשות לך כזה רעש. אם כן יש לו משהו במייסב או שיש משהו שחוסם אותו.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
1. בנוק רגיל יש מאוורר
2. יוצא מנקודת הנחה שאתה לא רוצה להתקין עליו אף תוכנה פרט לזו שמנגנת מוזיקה.
3. בהנחה שאתה מנגן רגיל, ללא dsp כבדים למינהם, ה cpu של המחשב מתאמץ אחוזים בודדים מיכולתו. המאוורר כמעט לא נכנס לשימוש
4. מנתקים את המחשב ממסך מקלדת ועכבר ושולטים מטאבלט/טלפון. גם לא חובה, אבל כך המחשב מתאמץ אפילו פחות.
5. גם אם המאוורר נכנס לשימוש אתה כנראה בקושי תשמע אותו כשהמערכת מנגנת. שוב הכל תלוי היכן המחשב יושב בחדר. קרה לי פעמים בודדות ששמעתי את המאוורר נכנס לפעולה, אם אתה קפריזי בקטע הזה, אז סדר מארז ללא מאוורר, אחרת לדעתי מיותר. גם כשנכנס לפעולה בקושי שומעים אותו, אילו לא מאווררי המפלץ שקימים במחשבי גיימרים או כרטיסי gpu (או מחשבים ישנים מאוד)

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
לא מכיר, שלח לינק לדגם...

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
זה מ 2012... הנוקים של היום מכילים מאוורר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור