מחפש מצלמת DLSR

אורן04

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם, כיף שיש מקום כזה לצלם המתחיל והמתלבט...

אז ככה, אני מחפש מצלמה לטובת צילום תמונות נוף בטיולים.

הכי חשוב לי זה איכות התמונות, ובמקום שני משקל וגודל.

להלן ההתלבטות:
מצד אחד בזמן הטיול אני צריך את המצלמה צמודה עלי, עם גישה נוחה. מצד שני מאוד לא נוח לי להסחב עם מצלמה גדולה (שלא נכנסת לכיס).
בלית ברירה ולאחר התנסות במצלמות שונות, הגעתי למסקנה הבאה:
היתה לי מצלמת canon PowerShot230sx שקניתי בכ-1500 ש"ח שמאד אכזבה אותי מבחינת איכות התמונה.
חשיבות האיכות גבוהה לצרכים הבאים: 1. הדפסת אלבומים דיגיטליים גדולים, 2. הדפסת תמונות ותליה בבית.

הכיוון שלי כרגע הוא לקנות שתי מצלמות, בלית ברירה. אחת קומפקטית במחיר ביניים, שתהיה לי קבוע בכיס.
בנוסף מצלמה איכותית גדולה שתהיה בתיק הגב, ואשלוף אותה בהגעה לנקודות שיא ואטרקציות.

חשבתי על מצלמת DSLR או חסרת-מראה (הבנתי שזה אותו דבר בעקרון, בטכנולוגיה שונה, פשוט חסרות המראה הן הדור החדש ובעתיד יהיו רק כאלה בגלל היתרונות שהן מביאות).
הכיוון שלי היא מצלמה יחסית פשוטה, אין צורך בזום (הבנתי שזה הכי פחות חשוב בצילום נוף, ועלול אפילו לפגוע), אבל יש צורך באיכות, וכמו שאמרתי שתיכנס בנוחות לתיק ולא תכביד יותר מדי.

התקציב שלי הוא בסביבות 2,000 ש"ח.

ואם אפשר גם המלצה על מצלמה קומפקטית "משלימה", אשמח לשמוע (תקציב 1,500 ש"ח)

אודה מאוד לעזרתכם!

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אם התקציב הוא 2000+1500 אני חושב שכדאי לך לקחת מצלמה אחת עד 3500 ש"ח טובה יותר (לא יודע אם DSLR) ולא שתי מצלמות בינוניות מינוס

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם אני מבין נכון התקציב הכולל הוא כ 3500 ש"ח
הייתי ממליץ לרכוש מצלמה אחת מוצלחת בתקציב הזה ולא שני מצלמות בנוניות (כמו שכעת ראתי שמיכאל רשם)

יש אפשרות לרכוש מצלמה כמו סוני A6000 עם עדשת קיט או סוני A5100 עם עדשת קיט. מקבלים מצלמה עם חיישן גדול ומוצלח מערכת פוקוס נהדרת ומהירות תגובה וקצת צילום נהדרים. כל זה בגוף קטן שקל לקחת וכל טיול, החיסרון של כך הוא עדשת הקיט היא בסיסית ובעתיד אם תרצה לשרדג עדשות נוספות של סוני לא ממש זולות.

אם אנחנו הולכים על חיישן קצת יותר קטן (עדיין גדול)
אפשרות נוספת היא מצלמה ללא מראה של פנסוניק כמו GM1 עם עדשת קיט מצלמה ממש קטנה עם איכות תמונה נהדרת.
חיישן בגדול זהה מצלמת אולימפוס OMD-EM10 עם עדשת קיט יכולת תפעול קצת יותר נוחה אותה רמה של איכות תמונה כמו GM1
אפשרות נוספת זו מצלמה כמו פנסוניק LX100 עם חיישן זהה לזה שיש באולימפוס ובפנסוניק, אבל עם עדשה קבועה. אומנם לא ניתן להחליף עדשות, אבל מקבלים עדשת בעלת טטוח יפה צמצם גדול וחבילה הוחה לשימוש עם איכות תומנה מוצלחת ובנוסף ל LX100 יש וידאו 4K שאין בפתרונות האחרים

כיוון נוסף שנראה מצד אחד פחות מוצלח, אבל מאוד פופלארי הוא סוני RX100 III, חיישן קצת יותר קטן מזה של האולימפוס והפנסוניק, אבל חיישן מוצלח מאוד משולב עם עדשה קבוע נהדרת וחבילה מאוד מוצלחת לצלם החובב.

האם כיוונים האלו מתאימים לך?

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
לא יודע להשוות למצלמות אחרות
חזרתי אתמול מטיול באיטליה כאשר צילמתי מאות תמונות באמצעות ה RX100
כל מי שראה התפעל מאיכות התמונות

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור