מחפש המלצות על רמקולים KEF R500

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
שלום לכולם,

מחפש המלצות על רמקולים R500 של KEF, אם יש אותם למישהו בבית או ששמע באופן אישי.
כמו כן, מעניין אותי בעיקר איך הם לעומת הLS50.
את הLS50 שמעתי וברור לי של-R500 תהיה עדיפות ברורה בתחום התדרים הנמוכים.
מה שמעניין אותי הוא מה מידת השוני בתחום המיד והטרבל ביניהם, כי עד כמה שקראתי הUNI-Q דרייבר שלהם אינו זהה לחלוטין.
מצאתי מעט השוואות באתרים בחו"ל אבל לא השוואה רצינית ראש בראש.
האם ה-R500 שעולה כמעט כפול ייתן תוצאה כללית טובה יותר באופן מובהק או שהאם ההבדל לא מצדיק את הפרש המחיר ביניהם?
כמו כן, האם יש הבדל מבחינת סוג ההגברה שיתאים לשני הרמקולים?

תודה לעונים.

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
תודה על ההפניה תומר.

ראיתי את הדף הזה כבר, רק שלא ממש הבנתי למה הכוונה ב- Midrange bloom, כשהוא אומר:
The LS50... "has a slightly different character, with just a touch of midrange bloom compared to the R500’s airier presentation"?
לאיזה רמקול הוא מייחס יותר איכות מבחינת שני הפרמטרים שמוזכרים? ל-LS50?

תודה,
דובי

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אני לא יודע אם זה "יותר איכות", אבל ל- LS50 יש יותר הדגשה במיד, לעומת הצגה יותר אוורירית בשני.

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
תודה ליאור. זה יותר ברור עכשיו :)

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
עוד שאלה: נניח שהכיוון הוא ה-LS50 ולאחר זמן מסויים אחליט שנושא הבאסים כן מפריע לי.
כמה מסובך יהיה לשדך להם סאב שייתן תוצאה טובה?
והאם במקרה כזה עדיף ללכת מראש על ה-R500 בהנחה שהמהנדסים של KEF עשו שם עבודת התאמה מוצלחת יותר?
האם הוספת סאב ראוי תעלה בסופו של דבר יותר מאשר ללכת על הR500 (הפרש של כ-6000 ש"ח בין ה-LS50 ל-R500)?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום,

איזה מגבר יש לך (מנורות/טרנזיסטורי) ומה ההספק שלו?
מה גודל חדר האזנה שלך?
האם הקירות מבלוקים/בטון/גבס?
האם יש משהו (שידה) בין רמקול למשנהו?
מה המרחק בין רמקול לרמקול?
מה המרחק הרמקולים מהקיר האחורי?
איזה סגנונות אתה שומע?

בגדול, קנה את ה-LS50 אחר כך תוסיף סאב של ג'י אל אודיו E-Sub e110 או Dominion d108.
דברתי עם ערן (אודיופריק) על כך, זה שזה שילוב אלמוות.

ערן - 054-2456056.

נערך לאחרונה ב:

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
שלום תומר,

אנסה לענות על כל השאלות:
- כרגע יש לי מגבר ישן של קוואד (ה-303) עם שדרוג של כמה מעגלים. הוא אמנם מגבר לא רע לציוד שיש לי אבל אני שוקל גם לרכוש מגבר. שמתי עין לאחרונה על ה-Hegel H80 מהרבה ביקורות שקראתי וגם קראתי שהוא שידוך טוב לשני הרמקולים המדוברים. אך אחד הקשיים בקבלת ההחלטה היא שאני לא יכול לשמוע את המגבר עם הרמקולים כדי לקבל החלטה גם לגבי איזה רמקול לבחור והאם התוצאה של השידוך של המגבר עם הרמקול מוצאת חן בעיניי.
- לגבי גודל חדר האזנה, כרגע אני שומע בסלון שגודלו בערך 4מ' על 6' אך הוא מחובר גם למטבח ופינת אוכל כך שהחלל הכללי גדול יותר. יש לי גם אופציה למקם את המערכת בחדר בגודל 3 על 4, אך זאת אופציה שפחות קורצת לי.
- הקירות בנויים מבלוקים.
לגבי מיקום, הרמקולים הקיימים שלי ממוקמים כרגע בערך כ-30 ס"מ מהקיר ובמרחק 2+ מ' אחד מהשני כשביניהם שידה, אבל כשאני יושב ושומע מוסיקה אני לרוב מזיז אותם וממקם אותם לאורך החדר ככה שהם רחוקים יותר ממטר מהקיר ואז אני גם שומע הפרדת כלים טובה והבמה משתפרת ללא היכר.
- מבחינת מוסיקה אני שומע בעיקר ג'אז ופופ-אופרה (סגנון אנדריאה בוצ'לי וכו'), לפעמים גם סגנונות אחרים אך לא לעיתים קרובות.

הסתכלתי קצת על הסאבים שהצעת ובאמת ראיתי שיש ביקורות מצויינות עליהם ביחד עם הLS50. העניין הוא שמהמחירים שאני רואה בחו"ל, נראה לי שהסאב וה-LS50 מסתכמים ביחד במחיר הרבה יותר גבוה מה-R500 וגם ככה ה-R500 הם מעבר לתקציב שהקצבתי לעצמי בהתחלה.
האמת שגם ה-Hegel לא ממש היה במסגרת התקציב ובהתחלה חשבתי יותר בכיוון של Cambridge Audio CXA-80, אבל נתקלתי בהמלצה על ה-Hegel כמגבר ל-LS50 ואחרי שהתחלתי לקרוא עליו קיבלתי את הרושם מהביקורות (מקווה שהוא נכון) שההבדל באיכות בין שני המגברים מצדיק את ההפרש הכספי.
כאמור, מאחר ואני לא יודע איך אוכל לשמוע את השידוך ביניהם בלי לקנות קודם או את המגבר או את הרמקולים אני עדיין מנסה לאסוף אינפורמציה שתעזור לי להחליט על כיוון.

דובי

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
שלום דובי
אני לא מבין למה לקנות משהו כשאתה יודע מראש שתשדרג או שתוסיף סאב. תמיד כשמתלבטים בין שניים כאלו בסוף מתחרטים ומשדרגים. אם ה R500 יתאימו לך (לאחר שמיעה) קנה אותם ישר. בכל מקרה אתה חייב לפחות לשמוע אותם. אם כבר אתה מדבר על ההגל 80 אז אל תוותר עליו כי אל תשכח שהוא גם כולל דאק איכותי וכמעט בכל השוואה עם מגבר אחר + דאק לא תקבל כזה VFM . תקנה אותו ואם אין לך אפשרות לשמוע את הרמקולים בבית תקח אותו לחנות ותחליט איזה מהשניים מתאימים לך.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
היי,

אתה יכול לרכוש מגבר משולב משומש, הוא מגבר מצוין: http://www.dtown.co.il/forum/threads/roksan-kandy-mkiii-מגבר-משולב.42267/

ההצעה שלי, קנה את ה-LS50 אחר כך תוסיף סאב של ג'י אל אודיו E-Sub e110 או Dominion d108.

הסאב הוא יתאים לחדר של ה-3x4 מטרים, עם הסאב הוא יתאים לסלון.

תומר

Tbashan

אוהב את התחום
מעורבות
24
נקודות
18
יש לי סאב t5 של rel שעובד עם מדפיים של ספנדור. עולה בסך הכל 3000 שח ונשמע נפלא.

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
שלום דובי
אני לא מבין למה לקנות משהו כשאתה יודע מראש שתשדרג או שתוסיף סאב. תמיד כשמתלבטים בין שניים כאלו בסוף מתחרטים ומשדרגים. אם ה R500 יתאימו לך (לאחר שמיעה) קנה אותם ישר. בכל מקרה אתה חייב לפחות לשמוע אותם. אם כבר אתה מדבר על ההגל 80 אז אל תוותר עליו כי אל תשכח שהוא גם כולל דאק איכותי וכמעט בכל השוואה עם מגבר אחר + דאק לא תקבל כזה VFM . תקנה אותו ואם אין לך אפשרות לשמוע את הרמקולים בבית תקח אותו לחנות ותחליט איזה מהשניים מתאימים לך.

היי אפי,

לגבי החרטה והשדרוג, אתה צודק - בגלל זה התחלתי להסתכל על ה-R500.
יחד עם זאת, כששמעתי את ה-LS50 לא הרגשתי כל כך שחסר לי באס (אני לא חובב של רמקולים שמרעידים את הרצפה), אבל קראתי מתגובות של אנשים שאיכות הבאס תלויה בגודל החלל ולכן בחדר קטן הבאס יהיה יותר מודגש. מאחר וההעדפה שלי היא להשתמש ברמקולים בסלון, התחלתי לחשוב על האופציה של הוספת סאב - אם וכאשר).
לגבי הצעתך לקניית המגבר, זאת כנראה האופציה הסבירה ביותר, אבל למרות כל הביקורות המצויינות על המגבר הזה, אני עדיין חושש שאולי לא אהיה שותף להתלהבות ממנו (כי, למשל, ההבדל מהקוואד לא יהיה מספיק דרמטי באוזניי כדי להצדיק את ההוצאה, או שהצליל המתקבל לא יהיה לטעמי וכו'). מאחר וטרם שמעתי את המגבר (גם עם רמקול אחר) יכול להיות שאני מדבר שטויות וההבדל יהיה תהומי, אבל אני מסתמך גם על זה, שראיתי בפורומים מחו"ל אנשים של היו שותפים להתלהבות מה-LS50 או שקנו והתאכזבו. כי בסופו של דבר ההחלטה לגבי ציוד זה או אחר היא סובייקטיבית.
תודה על התשובה, אבל. כפי שאמרתי, זאת בהחלט אופציה שאני שוקל למרות החששות.

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
היי,

אתה יכול לרכוש מגבר משולב משומש, הוא מגבר מצוין: http://www.dtown.co.il/forum/threads/roksan-kandy-mkiii-מגבר-משולב.42267/

ההצעה שלי, קנה את ה-LS50 אחר כך תוסיף סאב של ג'י אל אודיו E-Sub e110 או Dominion d108.

הסאב הוא יתאים לחדר של ה-3x4 מטרים, עם הסאב הוא יתאים לסלון.

תומר
תומר,
מה הסדר גודל של ההוצאה על הסאבים שהמלצת?

תודה,
דובי

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
יש לי סאב t5 של rel שעובד עם מדפיים של ספנדור. עולה בסך הכל 3000 שח ונשמע נפלא.
מי מוכר את הסאב הזה?
כמה הספנדור דומים לKEF מבחינת אופי הצליל?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
דובי,

את הסאביים ואת קף LS50 אתה יכול לשמוע אצל ערן, אודיופריק - 054-2456056. לדעתי, אין לספדנור משהוא ראוי בתקציב.

תומר

נערך לאחרונה ב:

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
תודה תומר.
שאלה שעלתה לי פתאום....האם בכלל אוכל לחבר סאב לHegel H80, מאחר ואין לו יציאות לפרה? או שיש פיתרון עוקף למצב כזה?

דובי

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
האם בכלל אוכל לחבר סאב לHegel H80, מאחר ואין לו יציאות לפרה? או שיש פיתרון עוקף למצב כזה?דובי

אי אפשר לחבר את ההגל לסאבוופר. כפי שהמלצתי, ל-roksan kandy mkiii יש חיבור ל-2 סאבים.

תומר

נערך לאחרונה ב:

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
תודה על ההתייחסות תומר.
אתמול אחרי ששאלתי על זה עשיתי חיפוש בגוגל והגעתי לדף הזה:
http://www.cnet.com/how-to/how-to-hook-up-a-subwoofer-to-a-stereo-system/
שמסביר שאת רוב הסאבים אפשר לחבר גם ליציאה הרגילה של הרמקולים במגבר, ע"י מפצל, וזאת בתנאי שהסאב תומך בכניסת "high level".
תוכל להתייחס בבקשה?
או מישהו אחר שמכיר?

תודה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור