מחפש המלצה a5000 vs fuji xa1

natiman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום
אני מחפש המלצה למצלמה
תקציב 2200
אני מעוניין לצילומי משפחה /ילדים באיכות מעולה
ראיתי שני דגמים שנכנסים לתקציב a5000 vs fuji xa1אגב גם הrx100i באה בחשבון
אשמח לקבל המלצה בנוגע לשלוש המצלמות
אם יש המלצה נוספת אשמח לשמןע
תודה לעוזרים

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בחירות מאוד מוצלחת
ה rx100 היא מצלמה קומפקטיות עם חיישן יחסית גדול למצלמות קומפקטיות בגודל 1'' שמספק יכולות טובות יותר ממצלמות קומפקטיות.
אישית מאוד אהבתי לצלם עם מצלמה זו אם אתה מחפש מצלמה קומפקטית זו יכולה להיות בחירה טובה.

שני המצלמות האחרות הן ללא מראה כאשר דגם הפוג'י המדובר היינו דגם פשוט עם חיישן שלא כולל את הטכנולוגיה המתקדמת בחיישן שיש לדגמים היקרים יותר של פוג'י.

הסוני מצד שני עם חיישן גדול בחבורה הזו שמספק יתרונות באיכות התמונה אך מצריך עדשות קצת יותר גדולות פיזית (האם זה מפריע לך)

אם הגודל לא מפריע ה A5000 מצלמה מוצלחת

natiman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אוקיי תודה.
איךהעדשת קיט של הa5000
בשלב הראשון זו תהיה העדשה שאשתמש בה
למיטב הבנתי עדשת הקיא של פוגי מוצלחת יותר
בנוסף
איזה מצלמה תתן לי תמונות חדות יותר בתנאי תאורה דומים כמובן
פוגי עדשת קיט סוני rx100 או ה a5000
והאם מהירות הפוקוס היא משמעותית)למשתמש הביתי( לסוני מול הפוגי

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשת הקיט של סוני לא מדהימה, אבל לא רעה כלל
עדשת הקיט של פוג'י נחשבת טובה יותר ואם אתה חושב על פוג'י זה באמת יופי של מצלמות, אבל הדגם הזה לא משתמש בחיישן כמו בדגמים הטובים יותר ובסוני החשיין בדור קודם, אבל נחשב חיישן מוצלח

בכל מקרה לדעתי למרות שהתמונה של ה RX100 טובה היא לא תחרות כאן :)
מהירות הפוקוס של ה A5000 לא רעה כלל, אך לא מהמהירות בקטגוריה אבל גם לא הפוג'י הזו
אם אתה מחפש מצלמה יותר מוצלחת הייתי בודק את אפשר לעלות קצת במחיר
ואז הפנסוניק GM1 יכולה להיות גם אפשרות טובה וב 3000 ש"ח כבר מדברים על סוני A600, פוג'י X-E1, אולימפוס :)

natiman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
יקר מידי...
גם ככה בהתחלה חשבתי בכיוון ה 1500 עד שגליתי את ההבדלים של ה mirrorless
האמת שהביקורות על הפוגי קצת בילבלו אותי .מצד אחד ראיתי בהרבה אתרים שהאיכות תמונה מדהימה (לצד חסרונות שפחות משנים לי כמו מהירות פוקוס ) ולעומת זאת יש אתרים שלא הכי פירגנו לה...
דעתכם או ניסיונכם?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
להסיר ספק, לא בדקנו בצורה רצינית את המצלמה הזו, אבל יש לנו ניסון עם מספק מצלמות אחרות של פוג'י.

אנחנו כמו רבים בעולם אוהבים את מצלמות פוג'י בגלל כמה סיבות
אחת מהן היא איכות התמונה שבאה עם חדות וניקיון גווני הצבעים ו.. הרבה בזכות החיישן של המהפכני של פוג'י ה X-TRANS
ראה הסבר בכתבה http://www.dtown.co.il/articles/2770.html

בנוסף פוג'י השכילה לספק למצלמות שלה מגוון עדשות לא רעות כלל שכמובן זו נקודה חשובה וגם עדשת הקיט שלהן נחשבת יחסית מוצלחת מול עדשות אחרות קיט אחרות בשוק.

מעבר לכך פוג'י מחזירה לרבים את חווית השימוש במצלמה שהם זוכרים מתקופת השימוש במצלמות עם פילים - אני אישית גדלתי בעולם הצילום הדיגיטלי ועבורי מצלמות אלו מדברות פחות והתפעול שלהם פחות מושך אותי - אבל זה אני

ה X-A1 היא מצלמה מעניינת מצד אחד היא לא משתמשת בחיישני X-TRANS, ועדיין יש לה איכות תמונה לא רעה כלל, מהירות פוקוס היא לא הצד החזק של רוב מצלמות פוג'י, אומנם ה X-E1 שיפרה זאת וה X-E2 וה X-T1 אפילו עוד יותר.

להסיר ספק היא לא מצלמה רעה בכלל, היא אפילו טובה, אבל השאלה האם היא נוחה לשימוש - לדעתי לא לכל אחד ולכן קשה לי להמליץ עליה לכל אחד.

סוני מצד שני אומנם לא בעלת הממשק המוצלח בקטגוריה, אבל תפעול שלה הרבה יותר סטנדרטי במושגים שאנחנו רגילים להם היום - כאמור זה מאוד אישי. לדעתי עם הסוני A5000 פחות מרגישים שזו מצלמת כניסה כמו שמרגישים עם X-A1

אם אתה לא רוצה לקפוץ במחיר האם מצלמה כמו אולימפוס E-PL3 יכולה להתאים לך?

natiman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על הפירוט
קראתי גם על האולימפוס
והביקורת עליה די צוננת
ומחינת נוחות .מה כוונתך?
בשלב הראשון אני כנראה אלך על המצב האוטומטי
עם הזמן אני רוצה גם לנצל את המצבים האחרים שלה .ושוב זה נשמע שאני נעול על המצלמה הזו .זה לא ככ נכון פשוט זה מה שנראה לי יכנס לי בתקציב ויתן לי איכות תמונה מעולה.
אשמח לשמוע על עוד דגמים עם איכות תמונה מעולה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כאשר אתה מדבר על מצלמות הכניסה של הללא מראה אתה לא יכול לצפות לקבל מצלמות מדהימות :)
אם היא נכנסת לתקציב ה GM1 יכולה להיות מעניינת - היא מאוד מהירה (גם בפוקוס), קטנה ועם איכות תמונה מוצלחת
http://www.dtown.co.il/articles/3221.html

מצד שני אם אתה נעול על ה X-A1 - אז לך עליה - כאמור היא מצלמה טובה וברור שאין מצלמה מושלמת כל גם היא - כל מצלמה אחרת שתבחר תרגיש לך שהיא לא ה X-A1 :)

natiman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה
ברור לי שבמסגרת התקציב אני לא אמצא את המלצמה המושלמת .אבל חשוב שהחסרונות יתאימו לי....
אגב
בנוגע לחיישן ה xtrans ראיתי שיש דגם נוסף
Xm1 שנכנס בתקציב .ואפעלו טיפה פחות.
מה ההבדל .במשפט אחד בין בדגמים.ניסיתנ להבין ללא הצלחה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה X-M1 זהה ל X-A1 פרט לחיישן שב M1 זה ה X-TRANS :)
X-M1 עם עדשת קיט זה כבר קרוב ל 3000 ש"ח (קצת עודף מ 2800 ש"ח), איך זה נכנס לתקציב?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נראה לי שאתה רוצה את ה X-A1, אז לך על המצלמה הזו - אחרת תרגיש שפספסת :)

natiman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לקחתי xm1 2190 שח...
תודה על העזרה ...
כמה ימים ואני אספר איך היא

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש :)
איפה מצאת את המצלמה במחיר כזה?
המקום היחיד שראיתי במחיר הזה - זה ב MDK כאשר כל שאר המקומות זה ב 600 ש"ח יותר - חשוד
צריך לבדוק שזה באמת כולל עדשה, זו מצלמה חדשה ואין כאן בעיה - ואתה לא מפספס משהו?

נערך לאחרונה ב:

natiman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
זה כולל עדשה
איך ניתן לבדוק שהיא חדשה?
הערכה נראית שלמה והם גם נותנים אחריות שנתיים של היבואן...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מבין שרכשת בmdk הם חברה רצינית צריך לשאול הם יגידו את האמת.

natiman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני מאמין שזה בסדר הם גם הצהירו שהמוצר חדש
במיוחד שיש אחריות יבואן
אח המוצר היה פגום / מחודש היצרן חייב לדווח על כך

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור