להסיר ספק, לא בדקנו בצורה רצינית את המצלמה הזו, אבל יש לנו ניסון עם מספק מצלמות אחרות של פוג'י.
אנחנו כמו רבים בעולם אוהבים את מצלמות פוג'י בגלל כמה סיבות
אחת מהן היא איכות התמונה שבאה עם חדות וניקיון גווני הצבעים ו.. הרבה בזכות החיישן של המהפכני של פוג'י ה X-TRANS
ראה הסבר בכתבה
http://www.dtown.co.il/articles/2770.html
בנוסף פוג'י השכילה לספק למצלמות שלה מגוון עדשות לא רעות כלל שכמובן זו נקודה חשובה וגם עדשת הקיט שלהן נחשבת יחסית מוצלחת מול עדשות אחרות קיט אחרות בשוק.
מעבר לכך פוג'י מחזירה לרבים את חווית השימוש במצלמה שהם זוכרים מתקופת השימוש במצלמות עם פילים - אני אישית גדלתי בעולם הצילום הדיגיטלי ועבורי מצלמות אלו מדברות פחות והתפעול שלהם פחות מושך אותי - אבל זה אני
ה X-A1 היא מצלמה מעניינת מצד אחד היא לא משתמשת בחיישני X-TRANS, ועדיין יש לה איכות תמונה לא רעה כלל, מהירות פוקוס היא לא הצד החזק של רוב מצלמות פוג'י, אומנם ה X-E1 שיפרה זאת וה X-E2 וה X-T1 אפילו עוד יותר.
להסיר ספק היא לא מצלמה רעה בכלל, היא אפילו טובה, אבל השאלה האם היא נוחה לשימוש - לדעתי לא לכל אחד ולכן קשה לי להמליץ עליה לכל אחד.
סוני מצד שני אומנם לא בעלת הממשק המוצלח בקטגוריה, אבל תפעול שלה הרבה יותר סטנדרטי במושגים שאנחנו רגילים להם היום - כאמור זה מאוד אישי. לדעתי עם הסוני A5000 פחות מרגישים שזו מצלמת כניסה כמו שמרגישים עם X-A1
אם אתה לא רוצה לקפוץ במחיר האם מצלמה כמו אולימפוס E-PL3 יכולה להתאים לך?