מזנון גדול ורמקולים

a_yaron

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
מדי פעם יש חשק וסבלנות לבצע שינויים בחלל ההאזנה והפעם ניסיון הוצאת המזנון הגדול מבין הרמקולים החוצה

תיאור המערכת הופיע בשרשור: http://www.dtown.co.il/forum/15172-היה-מאוד-ארוך-אבל-לבסוף-התחדשתי.html

רוב הרכיבים שמופיעים שם עדין אצלי

לאחר מספר חודשים ניסיתי:
http://"http://www.dtown.co.il/forum/20098-בדיקת-שינוי-מיקום-רמקול.html"

נחתי עוד שנתיים וחצי ואז ניסיתי להוציא את המזנון החוצה בתקווה שהמשפט שנאמר לי לא פעם "תוציא את המזנון החוצה ויהיה הרבה יותר טוב !" יהיה נכון

הוצאתי את המזנון ומיקמתי את כל הרכיבים על השטיח לפני קו הרמקולים פרט לפטיפון שהונח על שרפרף עץ יציב

התוצאה שהתקבלה היתה נוראית ובילתי נסבלת !
התחום הנמוך נעלם לגמרי, התחום הגבוה הדהד, לא היה שום פוקוס בצליל.... ממש מפגע אקוסטי
התחושה היתה כמו בחדר ריק למרות הספות, שטיח, שולחן ...

נסיונות מיקום שונים של הרמקולים לא הועילו כלל
נסיון מילוי חלק מהחלל בין הרמקולים בכריות גדולות הרגיע קצת את ההידהוד ושיפר את הצליל אבל עדין לא היה מספיק טוב

ציפיתי לתוצאה אחרת לגמרי

הנסיון הראה לי בבירור שהמזנון מנגן לא מעט עם הרמקולים אבל משמש גם כגורם מרסן לבעיות אחרות שיש בחדר שאולי חמורות יותר מהמזנון עצמו
השאלה אם סטנד יעודי (צריך להיות די גדול בגלל השילוב של דו ערוצי ו ק"ב) יספיק ויוכל לשמש "כגורם מרגיע" לחדר במקום המזנון או שיהיה צורך בהשקעה גדולה באביזרים אקוסטיים (השקעה גדולה לא רק כספית אלה חזותית - החדר הוא הסלון בבית)

ירון

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
אם טוב לך עם המזנון יותר מאשר בלעדיו, זה אולי באמת מעיד שיש אי אילו בעיות בחדר שהמזנון מיטיב איתן.

סביר יותר, שסטנד לציוד, בגלל היותו מינימליסטי יחסית, יידמה למצב הריק יותר מאשר למצב החדר עם המזנון בהיבט של אקוסטיקה של החדר שלך.
בהיבטים אחרים, הוא אולי ישפר קצת, אבל לא ייפתור את בעיות האקוסטיקה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מעמד ייעודי עם קצת סופגים מאחורי הרמקולים וכמה מפזרים בינהם, יתן לך תוצאה הרבה יותר טובה ממזנון, שעושה את אותה עבודה, אבל לא באופן הנכון

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מוזר.

לעיתים צריך להתרגל לשינוי. מה שנשמע כ"הידהוד" הוא בעצם תלת מימדיות שמזנון דופק גדול באמצע דופק.

הבס לא בטוח נעלם. אני זוקף את תוספת הבס הזו למזנון שמשמש כממברנה גדולה שמנפחת את הבסים. יכול בהחלט להיות שההרגל לשמוע באאאאאאס ופתאום מקבלים בס מהודק ומדויק משפיע כאן. זה מרגיש כאילו נעלם הבס. אך המצב הוא שונה. עכשיו יש בס נכון כשקודם היה סתם יותר מידי.

הידהוד בגבוהים? בסלון כמו שלך זה לא אמור להתרחש. בלי קשר, עשרות פעמים (אם לא מאות) דיברנו על מיקו רמקולים. למיקום הרמקולים ישנה משמעות אדירה. לעיתים קרובות רמקול שאינו ממוקם כראוי (מדובר בזוויות קלות וכמה ס"מ של תזוזה) שהופכים את התוצאה לגרועה. תשומת לב מוגבר לעניין הזה ומקבלים תוצאה טובה בהרבה מאשר עם המזנון באמצע.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הוצאתי את המזנון ומיקמתי את כל הרכיבים על השטיח לפני קו הרמקולים פרט לפטיפון שהונח על שרפרף עץ יציב

ירון
לא ברור לי איפה מיקמת את המערכת. היא צריכה להיות או משמאל לרמקול השמאלי או מימין לרמקול הימני כך שבין הרמקולים לא יהייה כלום.

אצלי בין הרמקולים יש הרבה ספרים על מדפים של איקאה ומתקבלת תוצאה טובה. המערכת ממוקמת מחוץ למרחב שבין הרמקולים.

אריה

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
אני מקווה שהספרים הם של הלכות ודינים איך למקם רמקולים.:כל-הכבוד:

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
לפי ההלכה: צריך להתחיל בימין לעבור לשמאל ולסיים בימין.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני מקווה שהספרים הם של הלכות ודינים איך למקם רמקולים.:כל-הכבוד:

אלו ספרים אודיופילים בהחלט. חורשת הספרים היא חברתי לחיים נורית. עד שהיכרתי אותה החלל בין הרמקולים היה ריק. האילוץ של מאות ספרים בין הרמקולים הפחיד אותי אבל התוצאה ממש טובה. כנראה שספרים וסאונד הולכים טוב ביחד.

אריה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הם מפזרים ( חוכמה)

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
לפני ההמלצות על שיפור האקוסטיקה המתבקש , הבדיקה שביצעת אינה טובה.
לבדוק ציוד על מזנון עץ מול בדיקה של אותה מערכת על השטיח , תהיה לדעתי לרעת מיקום על השטיח, גם אם המזנון ישאר במקומו.
הציוד חייב לשבת על סטנד , ויתכן שמיקומו בין הרמקולים הוא הכרחי בכדי לספוג ולשבור את הגלים באזור הנ״ל.
גם פטיפון פשוט יחסית, שיושב ללא בידוד ברמה גבוהה לצד אחד הרמקולים, או בכינון צידי לוופר- רק יסבול מזה.
נסה סטנד בין הרמקולים , פלס את הפטיפון פיקס עליו ואז תשפוט.

a_yaron

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
אריה
ההגברה ישבה על השטיח בין הרמקולים לבין נקודת הישיבה לפני הרמקולים
אני מניח שאוסף הספרים שיש לך בין הרמקולים משפיע באופן דומה לערמת הכריות שמיקמתי לבדיקה בין הרמקולים ואשר שיפר המאוד את הצליל

נמר הצליל היה רע מאוד ללא בסים הדוקים ולא שום דבר דומה לזה, לא היה בס ומה שהיה יותר גרוע שלא היתה במה או עומק לצליל עד שהוספתי את הכריות בין הרמקולים ששיפרו את התוצאה

ערן
אני מניח שהבדיקה לא היתה אופטימלית אבל אילו התנאים שיש לי כרגע וגם בהתחשב בתנאים הנוכחיים התוצאה מאוד הפתיעה אותי לרעה
אני מניח שעדיף שהציוד ישב על השטיח ולא על הריצפה בזמן הבדיקה ?

כנראה שאין ברירה וצריך לחזור על הבדיקה עם סטנד אמיתי ולא בצורה זו למרות שמטרת הבדיקה היתה לבודד את השפעת המזנון ולא מה יוסיף סטנד למרות שיש קשר הדוק בין שתי הבדיקות

ירון

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אריה
ההגברה ישבה על השטיח בין הרמקולים לבין נקודת הישיבה לפני הרמקולים
אני מניח שאוסף הספרים שיש לך בין הרמקולים משפיע באופן דומה לערמת הכריות שמיקמתי לבדיקה בין הרמקולים ואשר שיפר המאוד את הצליל

נמר הצליל היה רע מאוד ללא בסים הדוקים ולא שום דבר דומה לזה, לא היה בס ומה שהיה יותר גרוע שלא היתה במה או עומק לצליל עד שהוספתי את הכריות בין הרמקולים ששיפרו את התוצאה

ערן
אני מניח שהבדיקה לא היתה אופטימלית אבל אילו התנאים שיש לי כרגע וגם בהתחשב בתנאים הנוכחיים התוצאה מאוד הפתיעה אותי לרעה
אני מניח שעדיף שהציוד ישב על השטיח ולא על הריצפה בזמן הבדיקה ?

כנראה שאין ברירה וצריך לחזור על הבדיקה עם סטנד אמיתי ולא בצורה זו למרות שמטרת הבדיקה היתה לבודד את השפעת המזנון ולא מה יוסיף סטנד למרות שיש קשר הדוק בין שתי הבדיקות

ירון
לדעתי הצבת המערכת במיקום שאתה מתאר זה הדבר הגרוע ביותר וכך גםבמבחן התוצאה על פי התאור שלך. הצב את המערכת מחוץ למרחב שבין הרמקולים, בקו המערכת. אם אין לך סטנד הניח אותה על מדף מעץ סנדוויץ (עולה גרושים).

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לדעתי הצבת המערכת במיקום שאתה מתאר זה הדבר הגרוע ביותר וכך גםבמבחן התוצאה על פי התאור שלך. הצב את המערכת מחוץ למרחב שבין הרמקולים, בקו המערכת. אם אין לך סטנד הניח אותה על מדף מעץ סנדוויץ (עולה גרושים).

אריה

מדף MDF לא סנדוויץ כפי שכתבתי.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
עדיף על הרצפה, ממש לא על השטיח!!

לעניין זה, כנראה שלא מאוד קריטי אם המערכת בין הרמקולים או לא.

כן רצוי שהפטיפון יהייה מוגן ככל האפשר מפני הרמקולים, במיוחד הוופרים, אם בעזרת מיקומו לא באיזורי הפיזור של הרמקולים ובגובה שונה ככל האפשר מזה של הוופרים (יתכן שעל הרצפה עדיף משרפרף, בהתאם לכך), אולי עם כריות סביבו(??)

עמיר

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
הזוית בין הקיר לריצפה בין הרמקולים חיבת להיות מטופלת איך שהוא ,אפילו עם מזנון.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור