מונו קלאסי בחור בשחור

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לחנות התקליטים חור בשחור (שלמה המלך 5 ת"א) הגיע אוסף נכבד של תקליטי מונו קלסיים משנות החמישים. התקליטים בהדפסות מקוריות או שניות, במצב פיזי מצוין ומחירם יותר ממשובח.

חלק מההקלטות מעולות, חלקן פחות, אך בכל מקרה מדובר ברוב המקרים בלא פחות מביצועי מופת.

אני לא נוהג לרכוש מהסחורה הנ"ל בגלל מגבלות ששמתי לעצמי ביחס לאוסף, בצמוד להיעדר ראש מונו נפרד (מאותן סיבות). עם זאת, קניתי קצת, וכרגע נשמע הרקוויאם הגרמני של ברהמס (EMI) עם קמפה. משובח בהחלט. הביצוע של טוסקניני למיסה סולמניס של בטהובן (RCA) נעלה, אבל ההקלטה לא נעימה בעליל.

ביקור יותר ממומלץ לחובבי הז'אנר.

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
מב בנוגע להקלטות של פורטוונגלר?, קאריאן הצעיר?

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
היה קראיאן, לא היה פורטוונגלר (אגב האחרון, אני מקווה שאתה יודע את מקומו של מי הוא ירש ולמה, ובעיקר באיזה נסיבות הוא ניצח על התשיעית של בטהובן, כולל "כל בני האדם הם אחים", ב-20 לאפריל 1944).

היו גם ביצועי מופת של מוזיקה קאמרית.

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
לפני פורטוונגלר? ארתור ניקיש או משהו כזה?

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
טעות שלי. הכוונה לא לפילהרמונית הברליניאית (אכן, ניקיש) אלא לאחד התפקידים שמילא ברונו וולטר שנאלץ לצאת מגרמניה (לאוסטריה ומשם לארה"ב) בגלל יהדותו. וולטר, שניצח על האופרה הברלינאית, הותקף על-ידי הנאצים והיטלר עוד לפני עלייתם לשלטון בגלל שיהודי מנצח על אופרה גרמנית (ואופרות גרמניות).
פורטוונגלר היה מאותם קליברים בזכות עצמם בתרבות הגרמנית (היה מנצח נחשב כבר לאחר מלחמת העולם ה-1) ששיתפו פעולה באופן מלא עם המשטר הנאצי. בהתחשב באופציות ובמה שעשו אחרים, לא יהודים (ע"ע טוסקניני), הוא פסול מהיסוד.
ב-20 לאפריל 44 התקיים קונצרט חגיגי לרגל הולדת היטלר ופורטוונגלר ניצח על התשיעית. צריך להיות דגנרט מוחלט להשמיע את הטקסט של שילר מול אוסף המאזינים הזה, עם תורה (גזע) וביצוע (השמדה, רצח ועשרות מיליוני הרוגים ליצירת הרייך הגרמני) כפי שמצאו ביטוי עד אז.
אותו בסיס שהפעיל אותו - נאמנות לגרמניה, גם כאשר שולטים בה הנאצים, עם לא מעט סימפטיה בתקופות מסוימות - לא היה שונה מזה של הגנרלים הגרמניים המקצועיים.

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אהלן,
לצורך הדיון והעניין... וכדי שלא יגידו כתוב באינטרנט... :)

לדעתי אין הקלטה מ1944. (מה שביו טיוב זו ההקלטה מ1942 לדעתי). בנוסף להקלטה הזו מ 1942 (שיש לי כמובן... :)) אפשר להמליץ גם על ההקלטה שלו מ1951 מהפתיחה החגיגית של ביירויט לאחר המלחמה (גם אותה כמובן יש לי...). שני ביצועים מעולים ל9.

לא הייתי נסחף בקשר לחלקו של פוטוונגלר בשלטון הנאצי, ובטח לא הייתי ממהר לשפוט. הביוגרפיה שלו רחוקה מאוד מלראות אותו כמשתף פעולה.
חלק מהגדולים (מרלן דיטריך...) עזבו ואז מאשימים אותם בנטישה... וחלק נשארו...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור