מה נכון בעניין המגבלות על כבלי למקול למגבר ניים אודיו

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
שלום חברים
לאחרונה רכשתי כמה פריטים למערכת סטריאו בניהם מגבר סופרנייט 2 של ניים אודיו, ואני רוצה לרכוש כבלי רמקול מתאימים. לחברה הזאת יש כידוע מגבלות יחודיות בשימוש בכבלי רמקול. יש דרישה לאורך מינימלי של 3.5 מטר לכל צד. ובנוסף המלצה להשתמש בכבלי הרמקול שלה עצמה, (במגברים ישנים זאת היתה חובה אחרת תיפגע האחריות) כיום יש מגברים בהם מאפשרים שימוש בכבלים אחרים אבל לא בכל כבל ,אלא בכבלים בעלי capacitance (קיבוליות ?) נמוכה. ההנחיות הנ"ל לדברי החברה הן כדי להשיג סאונד אופטימלי וגם כדי שהמגבר לא ינזק. יש לי כיום כבלי רמקול של ניים NACA A5שקיבלתי לניסיון, ו 2 כבלים אחרים שניסיתי נתנו תוצאה שאהבתי יותר. הדרישות של נייים מקשות עלי למצוא כבל מתאים. בפער מדרישות אלה אני מתרשם כי ישנם אנשים העוסקים בסאונד ובניים, כולל אלה שמוכרים ניים, שממש לא "מתרגשים "מההנחיות ומציעים כבלים מסוגים שונים ובאורכים קצרים מהנדרש ומבטיחים כי לא יגרם כל נזק. לא התעצלתי והתקשרתי לתמיכה הטכנית של ניים באנגליה (קיבלתי שיחות חינם לאירופה מהוט מוביל ולא היה לי עם מי לדבר אז חייגתי. ..הם נותנים שרות מצוין יותר קל להשיג אותם מאשר אותכם, ובטח מאשר את הוט מוביל,... )הנציג שם בדק על המקום לפי שמות כבלים שנתתי מה מתאים. האח"כ ענה גם לשאלות הבהרה ששלחתי באימיל הכל תוך דקות. הוא חזר בפני על הסיכונים שציינתי לגבי כבלים לא מתאימים.
אז על מי כדאי לסמוך. האם חשוב להישמע להוראות הנ"ל. יש למישהו ניסיון או המלצות לכבלים מתאימים ?

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
במגברים הישנים של ניים לא היה מעגל ZOBEL ביציאת הרמקולים ולכן הייתה דרישה לכבל עם קיבוליות נמוכה והשראות גבוהה.
למגברים החדשים של ניים אין את הבעיה הזו כך שתוכל להשתמש בכל כבל שמוצא חן לאוזנייך ומי שיאמר לך אחרת, קשקשן.
קהילת ניים ממליצה בחום כמובן על ה-NAC A5 (או לדלי התקציב ה-NAC A4 או LINN K20 ), אך לא מעט טוענים שקיבלו תוצאות טובות עם כבלים של CHORD ו-TELLERIUM BLACK/BLUE.
אני אישית משתמש ב-5 מטר של NAC A5 לצד ורק בגלל שקבלתי עליו מחיר טוב.
אין שום סיכונים בשימוש כבל רמקול אחר משל ניים (גם בשימוש בכבל רמקול של 5 שקל למטר, מניסיון).

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה על התייחסותך
אתה משתמש בכבל של 5 מטר לל צד אז זה אומר שלהמלצה בעניין אורך הכבלים אתה כן שומע (או שסתם יש לך סלון ענק) ? אשמח לעוד התייחסויות.

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אומנם יש לי סלון גדול, אך לא ענק ולא מצריך 5 מטר לצד.
כמו שציינתי, רכשתי את הכבל בהנחה משמעותית מאוד וחשבתי לעצמי למה לא לחשוב על העתיד כשאעבור לסלון גדול יותר (-:
לפני כן השתמשתי בכבל פשוט מאוד באופן זמני ולומר את האמת לא ממש נפלה לי הלסת כשהחלפתי לכבל של ניים.

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אגב ההמלצה של ניים היא גם לא למקם את המערכת בין הרמקולים אלה לצידם.
אצלי המגבר ממוקם בין הרמקולים ושומעים פשוט זוועה ;)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
ההמלצה של ניים היא גם להחליף את האור בבית לירוק, ובכל רגע שיוצאים ממרחק של 10 מטר מהמערכת לתקוע אצבעות באוזניים ולצעוק "להלהלהלהלה" למקרה שתאלצו לשמוע קול אחר כלשהו.
:p

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אגב ZVI-KA מהם יתר רכיביי המערכת שלך? אם אפשר לשאול
האם הם גם של ניים?

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
לguyb הבנתי שקנית כבלים ארוכים כי מכרו בזול ובעתיד יהיה לך סלון ענק, ( לפי חישוב מהיר אם לוקחים בחשבון שצריך גם לשבת במרחק מתאים מול רמקולים שבמרחק 10 מטר אחד מהשני, זאת צריכה להיות ממש טירה...) . אבל האם ההנחיות של ניים על אורך הכבל גם עמדו לנגד עיינך. כי קנית בדיוק באורך שניים מציינים כאופטימלי. האם לדעתך אורך הכבל משמעותי ?
לא שמעתי על המלצה לשים את המערכת לצד הרמקול (חזרתי וקראתי ב ספר של המגבר וכבר תכננתי להביא מישהו שעייצב לי מחדש את הבית כי גם אצלי זה בין הרמקולים) אבל ל דעתי היתרון הברור של ישום ההמלצה הזאת הוא שלפחות כבל אחד, זה שילך לרמקול הרחוק, יהיה אפשר למתוח ולנצל את מלוא אורכו).
אם שומעים אצלך זוועה, אני ממליץ שתנסה לישם מה שאורי ו אמר, זה בטח לא יזיק ועל תגיד את זה בקול רם כי יש פה גם ככה אנשים שרק צוחקים על ניים.
לגבי שאלתך על רכיבי המערכת האחרים, אז הם לא של נים. יש רמקולים של פוקל , נגן cd של EAR acute פטיפון של לין ,אין לי איזו תחושת שייכות לניים. דוקא קניתי מגבר של ניים אחרי ייחס מאד ציני פה באתר ובמקומות אחרים כלפי ניים. אז אמרתי שאם בכל זאת זה נשמע לי טוב סימן שזה מתאים לי

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
גם בחדר בינוני צריך לפעמים כבלים ארוכים יחסית.
אצלי, לדוגמא, המערגת לא מוצבת בין הרמקולים, כך שצריך כבל באורך 4 מ' כדי להגיע לרמקול הרחוק, בלי מתח, וזאת בחדרברוחב 4 מ'בלבד. כמובן שהכבל השני יהיה באותו אורך, למרות שהרמקול מוצב קרוב מאוד למגבר.
(ורד)

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
ZVI-KA מה אחרים חושבים/ צוחקים/ מתבדחים/ מריצים דאחקות/ מסתלבטים על ניים ממש לא מעניין אותי, למרות גילי "הצעיר" עברתי הרבה מאוד שילובים של ציוד אודיו במהלך השנים (התחלתי בגיל 12 ובוא נאמר שאני לא בן 20 (-: ), ולפניי כשנה זו הייתה הפעם הראשונה האמת ששמעתי מגברים של ניים באופן מעמיק ולאחר השוואה למותגים אחרים נחה דעתי על הניים.
הסיבה שרכשתי דווקא 5 מטר לצד(שזה כמובן מתחבר עם תיאוריית הכבלים של ניים) היא שליבואן שממנו רכשתי את המגבר היו כבר חתוכים זוג NAC A5 באורך 5 מטר לצד ואותם הוא מכר לי במחיר בדיחה (באותה המידה גם אם היו לו זוג של 3.25 מטר הייתי רוכש אותם), ההנחיות של ניים ממש לא רלוונטיות מהסיבה שכל עניין השפעת כבל הרמקול על יציבות המגבר לא "תופס" על המגברים החדשים של ניים.

אגב הסלון שלי כ-30 מ"ר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אגב, חשוב לי לציין שאני דווקא כן אוהב את המוצרים של ניים...

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
אני כבר כ25 שנה עם ציוד של ניים, אחרי שהתאכזבתי מכל השאר...
התחלתי עם כבלי רמקול 3.5 מטר סטנדרטים לבנים שאילן מוכר, ואז אחרי שחבר מומחה יידע אותי שיש גם בשחור והוא מצא ש-8 מטר נשמע יותר טוב רכשתי כנ״ל. מאז התחלפו הדגמים ועליתי בשרשרת של ניים ונשארתי עם אותו כבל.
צריך להקפיד שהכבל לא יהיה מסובב כסליל אלא לפרוש כמה שאפשר (בצורת נחש במידה והכבל ארוך).
אגב יש שמועה שניים הולכים להוציא כבל רמקול חדש, במידה וזה יהיה כמו האינטרקונקטים וכבלי החשמל שהם שידרגו אז הוא צריך לתת שיפור גדול, והחליבה בהתאם.

מיקי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור