שלום ותודה לכל מי שעונה רציתי לדעת מה זה מגבר?
מגבר הוא מכשיר אלקטרוני שמקבל סיגנל ומגביר == מחזק אותו.
מגבר אודיו מקבל סיגנל ממקורות כמו נגני CD, סטרימרים וכו', שהמתח ביציאה שלהם הוא נמוך יחסית, ומגביר אותו במידה הדרושה כדי להזיז את הממברנות של רמקול במידה המספיקה כדי לקבל צליל בעוצמות הנדרשות.
יש הרבה סוגים של הגברה, כמו למשל:
- מגבר משולב (integrated), שמקבל קלט מהמקורות השונים, עם אפשרות לבחירה ביניהם ולשליטה על עוצמת הקול (volume), האיזון בין ימין לשמאל (balance) ועוד, ומגביר אותו כאמור. יש גם מגברים שיכולים לקבל קלט דיגיטלי ולהמיר אותו לאנלוגי (DAC) לפני ההגברה
- קדם-מגבר (preamplifier): שמקבל קלט מהמקורות השונים, אופציונלית גם קלט דיגיטלי, עם אפשרות לבחירה ביניהם ולשליטה על הווליום, האיזון בין ימין לשמאל (balance) ועוד, אבל לא מבצע את ההגברה הדרושה להנעת רמקול, שכדי לבצע אותה, יש צורך במגבר כוח או במונובלוקים
- מגבר כוח (power amplifier) -- מגבר שאין בו את הפונקציות של בחירת מקור, ווליום וכיו"ב, אבל מבצע את ההגברה לרמה הנדרשת להזזת רמקולים. בדרך כלל מגבר כזה הוא סטראיאופוני, אבל יש מגברי כוח לשלושה ויותר ערוצים.
- מונובלוק (monoblock): מגבר כוח עבור ערוץ אחד, כשמשתמשים בדרך כלל בשניים עבור סטריאו
לזה יש להוסיף רסיבר (receiver), שזה מכשיר אחד שמכיל את תת-הרכיבים הבאים:
- מקלט רדיו (tuner)
- אופציונלית מעבד (processor) שיכול לעשות כל מיני דברים, כולל למשל room correction ועוד
- קדם מגבר
- מגברי כוח לשניים או יותר ערוצים
אני יודע שיש רמקולים מוגברים ולא מוגברים
רמקול מוגבר הוא רמקול שמכיל בתוכוגם מגבר, ולפעמים גם מעבד.
יש גם סאבוופרים (subwoofers) == רמקולים שמנגנים רק באס -- מוגברים
2: אם יש לי רמקולים לא מוגברים ניתן להשתמש
בהם ללא מגבר?
כן
3:נגיד קניתי רמקולים מוגברים אם אני יחבר אותם למגבר מה זה ייתן/ לא ייתן לי?
עקרונית אתה צריך רק קדם מגבר, או לחבר ליציאה מהמגבר המשולב / רסיבר שנשלטת ע"י הווליום.
יש רמקולים מוגברים שאפשר לחבר אותם ליציאת הכוח הרגילה של מגבר, אבל בצורה הזו יש בדרך כלל יותר רעשים
רק רציתי לומר שאולי כדאי להחליף את שם המשתמש מ"אני חדש בעולם האודיו" למשהו אחר, כי אחרי זמן מה, השם הזה כבר לא יתאים...