מה זה אומר הרצה לרמקולים?האם הם משנים סאונד אחרי הרצה?

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
יש לי רמקולים RX6 של מוניטור אודיו סידרת סילבר הם חדשים וקראתי שצריך לעשות הרצה
מה זה אומר?האם צריך לכוון על ווליום מסויים?
יש לי רסיבר של מרנץ SR5006 ודי.וי.די של פיוניר 430 הוספתי ממיר V-DAC של מוסיקל פידלטי
בין הדי וי י די לרסיבר וכשאני שומע מוסיקה בסטיראו אני חייב לציין שיש הבדל כי לא רציתי לקנות כרגע CD ייעודי אלא להשתמש בדי וי די גם כנגן והV-DAC עושה עבודה ניפלאה
סתם רציתי לשתף אתכם ומחכה לתשובות תודה אייל

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כמו כל יצור מכני רמקול צריך לעבור תקופת break in.
שזה אומר שכל הבוכנות שלו עובדות חלק, שחלקים שאולי נשארו בזמן הייצור יוחלקו, ושהממברנות יהיו גמישות יותר.
כשאני עושה בדיקה לרמקולים אני נותן להם בערך 100 שעות לרוץ על דיסק תדרים.
אתה יכול פשוט לפתוח רדיו, על ווליום חלש אבל כזה שיזיז את הממברנות סביר, ולתת להם ככה 3-4 ימים לרוץ ברצף.
לרוב תשמע שיפור גדול לאחר מכן.

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
שאלה לאורי-מה זה דיסק תדרים?

האם אפשר לפתוח רדיו לשים רשת ג' ווליום סביר ופשוט לתת לרמקולים לעבוד?
100 שעות זה הזמן הסביר להרצת רמקולים? אני מבין שבזמן הזה אסור להתפרע עם עוצמת ווליום גבוהה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אל תתפלא שאף אחד לא ממהר לענות לך!

הי, אייל!

• קיבלת תשובה מלאה ומוסמכת מכתב האתר פחות משעתיים וחצי מרגע ששאלת
  • ישר שאלת "היי, מישהו?" כאילו אתה צועק לבד במדבר, מי שדיבר אליך לפני רגע זה אוייר ומה שהוא אמר לך זה אוויר ולא שווה התייחסות, לא בתוכן ואפילו לא ברמת "תודה"
  • רק אחרי חמישה ימים אתה נזכר לשאול שאלות בקשר לתוכן
  • לשאלות ששאלת בגוף הפוסט כבר קיבלת תשובות, אם היית טורח לקרוא
אז למה בעצם שמישהו יטרח לדבר איתך?

אולי יש כאן מקום להתנצלות ולכבד את האדם שטרח לענות לך ולקרוא את התוכן של מה שהוא כתב.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אייל,

עניתי לך בצורה כזו לא כדי להסביר לך שאתה לא בסדר אלא כדי שתראה מה אולי לא עבד.
אני לא לוקח את המקום של "מחנך הציבור", וכשאני בפוקוס על דברים אחרים, גם אני כותב לפעמים דברים שלא עובדים מבחינת יחסי-אנוש, אבל לפחות פוסט-מורטם אני יודע מי אחראי לזה... :)

אז אענה לך לתוכן :)
  • דיסק-תדרים, כשמו כן הוא -- דיסק שבמקום/בנוסף למוסיקה, יש בו tracks של תדרים שונים, לרוב סינוסים, בכל מיני תדירויות, והוא משמש בעיקר לבדיקות ציוד.
  • יתרונו של דיסק כזה על מוסיקה "רגילה" הוא הכלת כל התדרים השמיעים, ויותר מזה, לפעמים מתחת ל-20 הרץ ועד ל-20 קה"צ, כך שהוא מפעיל את כל הדרייברים שברמקול ו"מריץ" אותם
  • רדיו מוגבל בתחום התדרים. בהיעדר דיסק-תדרים, עדיף דיסק מוסיקה שמכיל צלילים נמוכים מאוד וגבוהים מאוד, ב-repeat
  • זה לא כמו מכונית שצריך להיזהר בה בעת ההרצה יותר מאשר לאחר סיומה. אפשר להשתולל כמה שרוצים כל עוד לא שורפים את הרמקול
  • ההעדפה לשקט מובנת עבור דיסק-תדרים, שזה משגע את השכל, כולל לשכנים כשאתה לא בביית, וגם דיסק ב-repeat זה תענוג מפוקפק.
  • כשאתה בביית וער, שים איזו מוסיקה שאתה רוצה באיזה ווליום שאתה רוצה.
  • כשאתה הולך לישון או הולך מהביית, שים ב-repeat בווליום המאקסימאלי שלא יפריע לך ולשכנים
  • 100 שעות יכולות להיות יותר ממספיקות ויכולות להיות פחות מדי. אפשר להמשיך עוד כ-10% ממספר שעות הנגינה שעברו עד שהפסקת להרגי שהצליל משתנה בהדרגה.
  • אם אתה לא מרגיש בשינוי הדרגתי של הצליל, הרצה לא משנה לך ואתה יכול לשכוח מהעניין. עוד בשונה ממכוניות, זה לא משהו שנידרש לתקינות של הרמקולים.
עמיר

נערך לאחרונה ב:

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
איפה ניתן להשיג דיסק תדרים?

האם אני צריך לעשות כיול מחדש ברסיבר עם המיקרופון?לרמקולים החדשים הכוונה או רק לאחר 100 שעות ההרצה?
ולך עמיר אתה יותר מידי מתפלסף בתשובות שלך ואתה לא על תקן של מחנך פה וחוץ מזה עושה רושם בניסוח שלך שאתה קצת מתנשא אנחנו אנשים "פשוטים" אני בכל אופן ואין לי מושג מה הבנת ומה לא הבנת
אז אם לא מתאים לך אז תמשיך להודעות הבאות OK?אני מאוד מחכים ולומד מתשובותיך אבל אל תנסה לחנך אותי חבל:(

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עושה רושם בניסוח שלך שאתה קצת מתנשא אנחנו אנשים "פשוטים" אני בכל אופן
גם אני אדם פשוט, אין לי יומרות להיות מעל אף אחד כאן, ואני לא חושב שאם במקרה אני מכיר משהו על break-in ואתה לא, זה אומר משהו דבר עליך ו/או עלי, בטח לא שאני יותר ממך. במקרה הגעתי לזה לפניך. Big deal.

עמיר

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
איפה ניתן להשיג/לקנות דיסק תדרים?

מה שאני עושה בינתיים אני שם דיסק MP3 שיש שם 100 שירים וזה בערך 4 שעות אבל אז כל היום שאני בעבודה הרמקולים עובדים 4 שעות

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אתה יכול להוריד מהרשת. יש טונה של צלילי תדרים שונים. אבל אתה לא ממש צריך את זה.
נגן מוסיקה, לאט לאט הרמקול יפתח, ושלום על ישראל. לא צריך "טקסים" מיוחדים. תאזין ויהיה בסדר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור