מה דעתכם לגבי.. מצלמת פילם

תהילה

חבר אתר
מעורבות
4
נקודות
8
35 מ"מ?
קצת נוסטלגי לראות את סרטי הצילום הארוכים ואת הגלגלת הזו במצלמה שצריך לסובב מספר פעמים עד ששומעים "קלאק" חד.
ראיתי הרבה צילומים יפים ביוטיוב .. ויתכן שאני טועה, אבל פילים מרגישות יותר מציאותיות/אמיתיות..(אולי זו רק אני ).

האם לקאנון וניקון יש מצלמות פילם.,
במה הן שונות ממצלמות של חברת קודאק מלפני כמה עשרות שנים? אני מניחה שאין חיבור ל wifi ;-)
האם ניתן להחליף עדשות למצלמות כאלה ?

ואיזה עוד הבדלים יש בין d.slr לבין slr חוץ מהעניין המאוד ברור שהd.slr היא דיגיטאלית?

שבוע טוב לכולם :)

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
איך תפתחי את התמונות? לבד או במעבדה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
פרט לנוסטלגיה יש שאומרים של פילם יש דווח דינמי טוב יותר מזה של מצלמות דיגיטליות - אני לא ידוע
מה שאני כן יודע שפילם זה תהליך הרבה יותר מורכב:
לדוגמא אם יש במצלמה פילם עם אסא 200 ואת רוצה לצלם בתאורה חשוכה וצריכה אסא גבוהה יותר אז יש לך בעיה - כמו כן יכול להיות המצב ההפוך
את הנקודה שפילם מגיע עם כמות תמונה קטנה יותר של תמונות וכך שצריך לבחור טוב יותר כל תמונה ותמונה ולשמור את הפילם שכבר צילמנו.
כמו שמיכאל ציין יש את כל תהליך הפיתוח שמגידר רבות את התמונה ואם את משאירה זאת למעבדה או עושה זאת לבד

ורק התחלתי להציג כאן דוגמאות ....

אני חושב שפרט לנוסטליגה למי שאין רקע ובסיס בצילום, כניסה לתחום הפילם היא לא מומלצת

ההבדלים בין המצלמות היום מאוד גדולים היות ואין הרבה מצלמות פילם חדשות (אם בכלל - בזה אני לא מעודכן) ומצלמות DSLR והללא מראה החדשות מאוד מאוד ממוחשבות ומתוכמות וזה יתרון גדול עבור הצלם.

עבור צלמים שרוצים להרגיש קצת נוסטלגיה, יש מספר חברות שמספקות מצלמות D עם הרגשה של פעם וגם באיכות תמונה במחירים היותר שפויים זה חברת פוג'י וכדאי לבדוק מצלמות ללא מראה שלה וזו ההמלצה שלי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור