מה גורם למישהו להיות אודיופיל?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
מערכות שמע שונות ופריטים שונים המשמשים במערכות שמע, כגון רמקולים, מגברים ונגנים וכו', נבדלים אלה מאלה במספר תכונות, או נתונים. תכונות אלה, או נתונים אלה, מבטאים פרמטרים שונים המתייחסים לאופן בו מערכת שמע משחזרת צלילים של מוזיקה משוחזרת (מוקלטת ומנוגנת). בין תכונות אלה נמצאות "פרזנטציה", "במה" או "תמונת במה", "איזון טונאלי", "מרקם טונאלי", attack decay, "פירוט", "שקט", "מהירות", "מידיות", "בהירות", "חריפות", "עדינות", "דינאמיות", "מיקרו-דינאמיות", "מקרו-דינאמיות" ועוד. אלה הם חלק מהמונחים השונים שבהם משתמשים בעלי מערכות שמע וכן סוקרים ומבקרים של מערכות שמע, כדי לתאר את תכונות המערכת, או את תכונותיו של פריט מסוים למערכות שמע.

אפשר להגדיר "אודיופיל כאדם המסור לאיכות גבוהה של מערכות שמע, או מערכות שחזור מוזיקה.

במה זה תלוי, ברכישת מערכת בכך וכך אלפים/ידע נרכש שאדם מסוים רוכש?

מה/ומי קובע מי כן מי לא?

האם זו הרגשה אובייקטיבית/סובייקטיבית?

מי פה בפורום לא אודיופיל?

תומר

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
העדפת אודיו על אין סוף של גירוים אחרים

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אודיופיליה זה סוג של מחלה, לצערי / לשמחתי, אני חולה בה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
המוסיקה, החברים, השיחות, הברזלים, ההנאה שבהתחדשות, הסיפוק כשזה מצליח.

כל אלה ועוד הם לא מה שגרם לי להיות אודיופיל אם כי גרם לי להישאר שם.

zapilak

אוהב את התחום
מעורבות
96
נקודות
28
החיפוש אחר האמת

לדעתי אודיופיליה זה חיפוש אחר האמת, זאת אומרת לשמוע את הסאונד האמיתי כאילו הנגנים באמת נמצאים שם וללא מתווכים [הכוונה כמובן למערכת הסטריאו...] , לפי התפיסה הזאת , כול מוזיקה שעוברת דרך אלקטרוניקה לעולם לא תהייה אמיתית לחלוטין כי האלקטרוניקה תמיד תעשה איזשהי מניפולציה והאודיופיל נידון לשדרגת אין סופית עלי אדמות, כול כמה שנים תצא טכנולוגיה חדשה ובעזרת תכנון גאוני תקטין את הפער בין האמת המוחלטת לבין מה שמסוגלת לשחזר מערכת הסטריאו. אני יודע שזו הגדרה שהיא דתית ביסודה ,כמו שמשה רבינו הגיע לידיעת הקב"ה הכי קרוב מכול הנביאים ומה שהפריד בינו לבין האלוקות הייתה המחיצה האחרונה , הטענה של הפרשנים היות ומשה רבינו היה בגוף פיזי הוא לא באמת יכל להגיע "עד הסוף".... זו גם הטענה שלי כל עוד המוזיקה תשוחזר דרך מערכת סטריאו היא לעולם לא תגיע עד האמת המוסיקלית האמיתית - מה שאנחנו מכנים כאודיופיליה... תמיד מערכת הסטריאו תעשה מניפולציה על הסאונד ברמה כזאת או אחרת. הרעיון הכללי של האודיופיליה זה למזער את המניפולציה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כפרה על תומר. מחייה את הפורום כשאין על מה לדבר.

אודיופיליה, למרבה הצער, היא סטיה מהתקן, ובכלל - תחביב מוזר וקצת אדיוטי.

לא, אני לא סובל מרגשי נחיתות ולא מתעלל בעצמי כל יום במראה בבוקר. אבל ככל שאני מתבגר וחושב על זה יותר, אני מגלה כמה חסר היגיון התחביב הזה.

התחביב עונה על דרישה אחת ממכלול הדרישות של חובבי מוסיקה. והוא מתעסק בהכל חוץ מ...במוסיקה. הכל = טכנולוגיה, אגו, אפילו צלילים ואודיו. אבל לא מוסיקה.

כשרואים מוסיקאים מנגנים או מלחינים מוסיקה, מבינים כמה העיסוק שלנו הוא בתפל. כן, אנחנו נורא נהנים כשאנחנו שמים את ידינו על פיסת ציוד חדש, ומחברים אותו כדי להנות מסאונד משודרג. אבל אנחנו מיעוט קטן, לא בגלל המוכנות שלנו לשלם סכומי כסף מגוחכים על זה, אלא כי רוב האוכלוסיה לא צריכה את זה. לרוב האוכלוסיה בכלל לא משנה שזה נשמע טוב יותר. רוב האוכלוסיה צורכת מוסיקה כמו שהיא צורכת סרטים, מזון, מכוניות או כל מוצר שבו איכות המוצר היא פרמטר מישני לשיקולים אחרים. וכאן אני לא מדבר על איכות החומר המוסיקלי אלא על איכות הסאונד.

היו לי בחיי, כמו בטח לכם, הרבה מצבים בהם הייתי שותף לחשיפה של אנשים ל"הבדלים בסאונד", או בכלל - להכרה שלהם שיש דבר כזה - איכות סאונד. התגובות נעו על כל קשת התגובות האפשריות. החל מהתעלמות מוחלטת וחוסר הבנה על מה אני מדבר או, דרך שמיעה של הבדלים אך היעדר הפקה של הנאה משיפור בסאונד, וכלה בכאלה (כמו אמא שלי, ז"ל) ששמעה הבדלים, נהנתה מהשיפור, אך היו לה גבולות מאד ברורים

אנשים צורכים מוסיקה מבלי להתעסק כל הזמן ב"איך זה נשמע", כמו שאנחנו אוכלים כל יום, מבלי להתעסק אובססיבית בכמה נתרן יש באוכל, או כמה חלבונים. אנחנו פשוט אוכלים.

לדעתי אודיופיליה זה חיפוש אחר האמת, זאת אומרת לשמוע את הסאונד האמיתי כאילו הנגנים באמת נמצאים שם וללא מתווכים

בדעה הזאת הייתי לפני.. 10, 15 שנה. כשחשבתי שאיכות הסאונד היא אורים ותומים וכל אלה שלא שומעים אותו הם בורים, כסילים או כופרים שצריכים לראות את האור. נוכחתי שלא כך הוא. היום אני חושב שצורת החשיבה הזאת נעה בין ילדותית למסוכנת. מסוכנת כי היא לא מאפשרת לנו לראות מעבר לאלה שהתחביב לא מעניין אותם אך הם אוהבים מוסיקה לא פחות, אם לא יותר מאיתנו. ילדותית, כי היא מנסה לגרום לכולם לחשוב כמונו, או לחוות מוסיקה כמונו.

זה לא שהיום אני יותר "סובלני" ופלורליסטי. בכלל לא. אני פשוט חושב היום, שאודיפיליה היא דרך אחת לצרוך מוסיקה, ובהחלט לא הדרך הטובה יותר. אודיופיליה היא קודם כל תוצר של חברה צרכנית שמורגלת בצריכה לשם הנאה, שיפור סטטוס ותחושה של התקדמות ע"י רכישה. לאחר מכן אודיופיליה היא נגזרת של טכנולוגיית השמעה מוגבלת ולא איכותית מספיק - כזו שלא מאפשרת להתקרב למוסיקה חיה, ובסופו של דבר - עלולה בקלות להביא לעיוורון ולאיבוד של מה שחשוב באמת, וזאת המוסיקה. לא הציוד.

"מה שגורם למישהו להיות אודיופיל" הוא האופן בו אנו צורכים מוסיקה. ולדעתי, בדיוק כמו שיותר גברים צורכים פורנו כי הגירוי שלהם הוא ויזואלי יותר מנשים, כך גם אודיפיליה, באה לענות על צורך לגרות את חוש השמיעה בצורה מיטבית. אבל זה לא בהכרח לתת יותר מוסיקה. העובדה - המצערת הזאת קצת למי שעוסק בתחביב - התחוורה לי במלוא הדרה כשהבנתי שאשתי, על אף שהיא חובבת מוסיקה וצרכנית בדיוק כמוני, לא חווה שום הנאה גדולה יותר ממוסיקה המנוגנת באיכות גבוהה יותר. זה לא משנה לה. הגירוי שהיא מקבלת מהאזנה הוא יותר ריגשי, ופחות חושי.
באותו אופן שאני וחלק מהאודיופילים כאן יכולים להצביע על תמונת וידאו חדה יותר במסך איכותי יותר, אך לאו דווקא להפיק מזה הנאה משמעותית גדולה יותר, כך גם אישתי - מצביע בנקל על הבדלים בין כבלים, אבל זה לא מעניין אותה כהוא זה. זה לא מקרב אותה למוסיקה, כי היא חווה מוסיקה, ומפיקה הנאה ממנה - בצורה שונה לגמרי ממני. זאת אגב הסיבה שיש לנו טעם די שונה במוסיקה.

לפיכך, מי שבקבוצת סיכון גבוהה יותר "לחלות במחלה" היא בעיניי אדם אשר נהנה יותר מפריטה של מיתר, מאשר ליריקה ומלודיה. אדם שמחפש את העונג החושי באוזן של צליל, מאשר להתמסר למלודיה. וזה קצת עצוב, אבל זה לא נורא.

על כל פנים, אני מהמערכת שלי לעולם לא אפרד. אחרת , איך אוכל לשמוע מוסיקה? :)

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
אובססיביות :משתומם:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אגב, על זה ייאמר:
פעם אמר לי, "אתם האודיופילים קונים כבל ב3000$ בשביל לשמוע איזה הססס או איזה פינג. רק כשהקליטו את האלבום לא האומן ולא הטכנאי שמעו אותו. אז כנראה גם לא אתה אמור לשמוע אותו. אז כמה אמרת עלה הכבל? מרוצה?". מאז בכל הזדמנות אני קופץ אליו.
מש"ל.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
כפרה על תומר. מחייה את הפורום כשאין על מה לדבר.

אודיופיליה, למרבה הצער, היא סטיה מהתקן, ובכלל - תחביב מוזר וקצת אדיוטי.

לא, אני לא סובל מרגשי נחיתות ולא מתעלל בעצמי כל יום במראה בבוקר. אבל ככל שאני מתבגר וחושב על זה יותר, אני מגלה כמה חסר היגיון התחביב הזה.

התחביב עונה על דרישה אחת ממכלול הדרישות של חובבי מוסיקה. והוא מתעסק בהכל חוץ מ...במוסיקה. הכל = טכנולוגיה, אגו, אפילו צלילים ואודיו. אבל לא מוסיקה.

כשרואים מוסיקאים מנגנים או מלחינים מוסיקה, מבינים כמה העיסוק שלנו הוא בתפל. כן, אנחנו נורא נהנים כשאנחנו שמים את ידינו על פיסת ציוד חדש, ומחברים אותו כדי להנות מסאונד משודרג. אבל אנחנו מיעוט קטן, לא בגלל המוכנות שלנו לשלם סכומי כסף מגוחכים על זה, אלא כי רוב האוכלוסיה לא צריכה את זה. לרוב האוכלוסיה בכלל לא משנה שזה נשמע טוב יותר. רוב האוכלוסיה צורכת מוסיקה כמו שהיא צורכת סרטים, מזון, מכוניות או כל מוצר שבו איכות המוצר היא פרמטר מישני לשיקולים אחרים. וכאן אני לא מדבר על איכות החומר המוסיקלי אלא על איכות הסאונד.

היו לי בחיי, כמו בטח לכם, הרבה מצבים בהם הייתי שותף לחשיפה של אנשים ל"הבדלים בסאונד", או בכלל - להכרה שלהם שיש דבר כזה - איכות סאונד. התגובות נעו על כל קשת התגובות האפשריות. החל מהתעלמות מוחלטת וחוסר הבנה על מה אני מדבר או, דרך שמיעה של הבדלים אך היעדר הפקה של הנאה משיפור בסאונד, וכלה בכאלה (כמו אמא שלי, ז"ל) ששמעה הבדלים, נהנתה מהשיפור, אך היו לה גבולות מאד ברורים

אנשים צורכים מוסיקה מבלי להתעסק כל הזמן ב"איך זה נשמע", כמו שאנחנו אוכלים כל יום, מבלי להתעסק אובססיבית בכמה נתרן יש באוכל, או כמה חלבונים. אנחנו פשוט אוכלים.

בדעה הזאת הייתי לפני.. 10, 15 שנה. כשחשבתי שאיכות הסאונד היא אורים ותומים וכל אלה שלא שומעים אותו הם בורים, כסילים או כופרים שצריכים לראות את האור. נוכחתי שלא כך הוא. היום אני חושב שצורת החשיבה הזאת נעה בין ילדותית למסוכנת. מסוכנת כי היא לא מאפשרת לנו לראות מעבר לאלה שהתחביב לא מעניין אותם אך הם אוהבים מוסיקה לא פחות, אם לא יותר מאיתנו. ילדותית, כי היא מנסה לגרום לכולם לחשוב כמונו, או לחוות מוסיקה כמונו.

זה לא שהיום אני יותר "סובלני" ופלורליסטי. בכלל לא. אני פשוט חושב היום, שאודיפיליה היא דרך אחת לצרוך מוסיקה, ובהחלט לא הדרך הטובה יותר. אודיופיליה היא קודם כל תוצר של חברה צרכנית שמורגלת בצריכה לשם הנאה, שיפור סטטוס ותחושה של התקדמות ע"י רכישה. לאחר מכן אודיופיליה היא נגזרת של טכנולוגיית השמעה מוגבלת ולא איכותית מספיק - כזו שלא מאפשרת להתקרב למוסיקה חיה, ובסופו של דבר - עלולה בקלות להביא לעיוורון ולאיבוד של מה שחשוב באמת, וזאת המוסיקה. לא הציוד.

"מה שגורם למישהו להיות אודיופיל" הוא האופן בו אנו צורכים מוסיקה. ולדעתי, בדיוק כמו שיותר גברים צורכים פורנו כי הגירוי שלהם הוא ויזואלי יותר מנשים, כך גם אודיפיליה, באה לענות על צורך לגרות את חוש השמיעה בצורה מיטבית. אבל זה לא בהכרח לתת יותר מוסיקה. העובדה - המצערת הזאת קצת למי שעוסק בתחביב - התחוורה לי במלוא הדרה כשהבנתי שאשתי, על אף שהיא חובבת מוסיקה וצרכנית בדיוק כמוני, לא חווה שום הנאה גדולה יותר ממוסיקה המנוגנת באיכות גבוהה יותר. זה לא משנה לה. הגירוי שהיא מקבלת מהאזנה הוא יותר ריגשי, ופחות חושי.
באותו אופן שאני וחלק מהאודיופילים כאן יכולים להצביע על תמונת וידאו חדה יותר במסך איכותי יותר, אך לאו דווקא להפיק מזה הנאה משמעותית גדולה יותר, כך גם אישתי - מצביע בנקל על הבדלים בין כבלים, אבל זה לא מעניין אותה כהוא זה. זה לא מקרב אותה למוסיקה, כי היא חווה מוסיקה, ומפיקה הנאה ממנה - בצורה שונה לגמרי ממני. זאת אגב הסיבה שיש לנו טעם די שונה במוסיקה.

לפיכך, מי שבקבוצת סיכון גבוהה יותר "לחלות במחלה" היא בעיניי אדם אשר נהנה יותר מפריטה של מיתר, מאשר ליריקה ומלודיה. אדם שמחפש את העונג החושי באוזן של צליל, מאשר להתמסר למלודיה. וזה קצת עצוב, אבל זה לא נורא.

על כל פנים, אני מהמערכת שלי לעולם לא אפרד. אחרת , איך אוכל לשמוע מוסיקה? :)

תגיד נשמה של תנשמת מצויה,
כמה אפשר לטחון את השאלה הלעוסה "מה / מי הוא אודיופיל"?? כמה??
יש מצב בגלל שגם חיפה וגם לטפס את ההר אז לא הגיע עדיין.
פעם הבאה תקנה מנוע 2000, יסחוב לך יופי.

מה חוץ אחי? what's new?
מה עשית בסוף הם הפאסים? בטח לא נשארו על הרצפה...
תן עדכון.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תגיד נשמה של תנשמת מצויה,
כמה אפשר לטחון את השאלה הלעוסה "מה / מי הוא אודיופיל"?? כמה??
יש מצב בגלל שגם חיפה וגם לטפס את ההר אז לא הגיע עדיין.
פעם הבאה תקנה מנוע 2000, יסחוב לך יופי.
אתה שואל אותי??! שאל את פותח השירשור! ה- 1200 TSI המסכנה שלי סוחבת על ההר מצוין, אגב. גם כשאני מעמיס על האוטו חמישה אנשים, או שני פאוורים.

כל שירשור של תומר, אם הוא לא לינק לכתבה חדשותית על מוצר ב- $250,000, הוא נושא לעוס וכללי. אבל זה טוב, לעוס וכללי עושה שיג ושיח. השלב הבא: תמונות של חתולים שומעים מוזיקה.

מה חוץ אחי? what's new?
מה עשית בסוף הם הפאסים? בטח לא נשארו על הרצפה...
תן עדכון.
לא צריך לפייס אותי, כפרה. אהבתי אליך תישאר לעולם.
הפאסים יושבים על שתי פלטות של HRS, שמעבר לשיפור בסאונד, מציעות לוק מהמם והיי-טקי. יגאל כמעט הצליח לשכנע אותי לשפצר אותן עם שלב אחד של המסגרת של הארונית, אבל כבר נגמר לי הכסף.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אהההה... שמע, השנה הייתי במינכן. מוצרים ב-$250,000 כבר ממש אבל ממששששש לא עושים לי את זה.
95% מהמוצרים במחירים האלו ששמעתי בתערוכה לא שווים גם חצי ממה שמבקשים עליהם.
ושאף אחד לא יבלבל לי בחאווס שזה בגלל התנאים.
אז מזל שהפוסט הזה הוא לא לינק לעוד מוצר אקזוטי. ועוד יותר מזל שעוד לא עלו כאן בפוסט תמונות של חתולים ששומעים מוזיקה.
גם זה כבר היה כאן בעבר...

יפה לך, הלכת על HRS. ועוד יותר יפה לך שאתה מרוצה.
רק שלא תתפתה בסוף, ובוקר אחד תמצא בסלון גשר מצינורות מתכת עם קופסאות שעושות מוזיקה יושבות עליו, דופקות לך מבט של "באמא שך'...??? מה שמת אותנו על הגשר ברזל הזה??!!"
"איפה החבר הדפוק הזה שלך שלא נסחף בכלל, דבר איתו. עשה טובה".

ואגב, אני ממש לא מפייס אותך. לא רואה אותך ממטר!

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אהההה... שמע, השנה הייתי במינכן. מוצרים ב-$250,000 כבר ממש אבל ממששששש לא עושים לי את זה.
95% מהמוצרים במחירים האלו ששמעתי בתערוכה לא שווים גם חצי ממה שמבקשים עליהם.
ושאף אחד לא יבלבל לי בחאווס שזה בגלל התנאים.
אז מזל שהפוסט הזה הוא לא לינק לעוד מוצר אקזוטי. ועוד יותר מזל שעוד לא עלו כאן בפוסט תמונות של חתולים ששומעים מוזיקה.
גם זה כבר היה כאן בעבר...

יפה לך, הלכת על HRS. ועוד יותר יפה לך שאתה מרוצה.
רק שלא תתפתה בסוף, ובוקר אחד תמצא בסלון גשר מצינורות מתכת עם קופסאות שעושות מוזיקה יושבות עליו, דופקות לך מבט של "באמא שך'...??? מה שמת אותנו על הגשר ברזל הזה??!!"
"איפה החבר הדפוק הזה שלך שלא נסחף בכלל, דבר איתו. עשה טובה".

ואגב, אני ממש לא מפייס אותך. לא רואה אותך ממטר!

שמע, לקנות HRS זה כמו להתחתן עם אוקראינית פצצה מכפר נידח ליד דונייטסק: זה כל כך יפה שכבר לא אכפת לך מה זה עושה.

(למען הסר ספק... אני תומך נלהב בזכויות נשים ומצר על כל יום שלא עומדת בראשנו ראשת ממשלה)

מבחינתי הגשרים והברזלים, אגב, זה סטייטמנט: "הגעתם לבית של מישהו ששומע מוסיקה". לא מחביא את זה ולא מתבייש בזה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
שמע, לקנות HRS זה כמו להתחתן עם אוקראינית פצצה מכפר נידח ליד דונייטסק: זה כל כך יפה שכבר לא אכפת לך מה זה עושה.

(למען הסר ספק... אני תומך נלהב בזכויות נשים ומצר על כל יום שלא עומדת בראשנו ראשת ממשלה)

מבחינתי הגשרים והברזלים, אגב, זה סטייטמנט: "הגעתם לבית של מישהו ששומע מוסיקה". לא מחביא את זה ולא מתבייש בזה.

טוב בנוגע לאישה, סבבה מבין אותך. אם כי הטעם שלי בנשים קצת שונה. אבל בסדר, כמו שיש כאלה אוהבים ציצי בגודל הראש שלהם ויש כאלה שאוהבים פיסטוקים בלי הקליפה.

לגבי הברזלים וה"סטייטמנט", גם אצלי מי שנכנס מבין שיש כאן אדם חולה והמחלה היא מוזיקה.
והחולי הוא קשה ביותר.
רק שלדעתי רוב הסטנדים שיש היום בשוק כולם זה ערימת ברזלים שלא מביישים את הגשר ב-LA.
ואני מדבר רק על עניין הנראות. לא נכנס כרגע לתחום ההנדסי בכלל.
יש כאלה כמו HRS שעושים זאת שוב, מבחינת הנראות לא רע בכלל. אבל זה יחסי. בסלון בית ולא דירת רווק לעניות דעתי זה מכוער ולא מתאים.
חדר יעודי, מקום אחר בבית, סבבה. אבל בסלון סטנדרטי שהוא מרכז הבית זה לא מתאים כל הברזלים האלו.
בגלל זה אני התפרעתי כמו שאתה יודע ותאמין לי שההנדסה שם חוגגת וזה הביא תוצאות.

חראשו מבין?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור