אין 100 אחוז הצלחה - יש רק סיכוי הרבה יותר גבוה + כלי עבודה מוצלח יותר .
לא התייחסתי לאחוזי הצלחה אלא למידת הצדק בדברים שנאמרו קודם.
אני יודע שרמקול שמפזר בצורה מסוימת יתן תגובה ממש ממש טובה מתדר המעבר שהוא סביב 250 ומעלה.
אני לא יודע האם הוא ישמע טוב או לטעם המאזין - אבל אני יודע שיש עם מה לעבוד ושהסכויים הרבה יותר גדולים להצלחה וגם לעקביות מהחדר של החבר שלו שהוא שמע כבר את הרמקול (מה שאי אפשר להגיד על רמקול שלא מפזר נכון)
גם ברמה של אקוסטיקה אקטיבית - שלא יכולה לתקן עד הסוף רמקול שלא מפזר טוב.
גם ברמה של אקוסטיקה פאסיבית שגם היא מאוד מוגבלת בזה שנאלץ ללכת על יותר ספיגה ופחות פיזור(כדי לא להותיר זכר לתכנון הגרוע).
הבאס מתחת לתדר המעבר הוא נחלת החדר והבעיה תשאר עם כל רמקול ותדרוש התייחסות -לפי סוג הפורט/אטום/קרדיואידי -היא עשויה לפחות אבל היא תמיד תהיה שם במידה כזו או אחרת.
אז כאמור- אין הבטחה -אבל יש סיכויים הרבה יותר טובים ואופציה לעבודה נכונה ולא מאבק בחשיכה עם כלי עבודה שמלכתחילה נחות - גם ואף אם יש לו 12 שכבות לקה.
זה שלא כל אחד יכול- אפשר ללמוד.
זו לא הנדסת טילים .
אני בטוח שאפשר ללמוד, אבל עובדה שרק מיעוט זניח עושה את זה, גם אם זה תיאורטית לא מסובך.
אני מניח שקלטתי את העיקרון איך מסתכלים על ספינורמה, למשל, אבל אני ממש לא בטוח בעצמי שאדע לזהות איזו סטיה בפיזור היא משמעותית ואיזה לא, וגם אם אלמד את זה, לא אעז לעשות על פי זה החלטות שקשורות לקנייה.
חוצמזה, מידת האמונה שלי בספינורמה כמדד לצליל
שאני אוהב היא נמוכה: ככל הידוע לי, ל-B&W לדורותיהם הייתה ספינורמה גרועה, אבל במשך עשרות שנים, מאז מודל Matrix 801 series 2, דרך series 3, ו-Nautilus 802, ועד מודל 800
D1, היו לי רמקולים של B&W שאהבתי יותר מכל רמקולים אחרים ששמעתי עד אז, ובתערוכת מינכן 2015, מתוך כ-60 זוגות רמקולים ששמעתי, רק מיעוט רמקולים, במחיר כפול ויותר מה-800
D1, נשמעו לי עדיפים עליו
לטעמי האישי במידה שהצדיקה שקילת קנייה.
לדעתי, ספינורמה מראה אם רמקול מפזר היטב את מה שהוא מפיק, אבל זה לא אומר שאוהבים את מה שהוא מפיק. זה אומר שאם אוהבים אותו, הוא ישמע טוב ביותר חדרים, ותהיה פחות בעיה לתקן בעיות אקוסטיות, אם בדירה הנוכחית ואם בדירות הבאות. זה משמעותי להקטנת הסיכונים והבעייתיות, אבל כדאי גם לוודא שאוהבים אותו.
כשמחפשים רמקולים, עצה טובה יכולה להיות להתחיל באלה עם ספינורמה טובה, ולנסות לאתר ביניהם אחד שאוהבים, אבל זה מגביל את החיפוש לחברות שמפרסמות ספינורמה, או שמישהו באינטרנט פרסם מדידות ספינורמה, ואז אם יש אפשרות לשמוע בארץ כאלה, והם נשמעים טוב, אז יופי. אם לא, פחות יופי. בשום פנים ואופן לא הייתי מציע למישהו לקנות רמקול רק על פי ספינורמה בלי לשמוע אותו, או, אם אין ברירה, לפחות אח קטן שלו (לא הייתה לי אפשרות לשמוע 800
D1 לפני קנייתו, אז נסעתי לשמוע 802
D1 בחו"ל).
אבל לרוב המצב הפוך: נתקלים ברמקול שאוהבים. אם יש מדידות ספינורמה והן טובות -- יופי, אבל מה עושים אם אין, או אם הן גרועות? בטוח שזה מגדיל את הסיכון, אבל לא בטוח שחד משמעית לא כדאי לקנות: ע"ע B&W הנ"ל.