גבי, תייחסתי לשורה השניה שרשם שי, ראה במודגש.אבל דווקא הדוגמה של שי היא על ציוד חדש
bluesound node x ב 3000 שח, סטרימר פגז, ויש לו גם דאק לא רע בכלל.
לגבי ״מחיר שוק ביד 2״, בוודאי שקיים.
ואני התייחסתי לשורה הראשונהגבי, תייחסתי לשורה השניה שרשם שי, ראה במודגש.
אני טוען הרבה יותר ממשה - שאין קשר בין מחיר לתוצאה .
אני גם טוען שיש מלא חזירות .
ואני לא חושב שיש רמת מחיר של מערכת שלא בחנתי או כיילתי או שמעתי וממקום בוחן של עומק והרבה זמן .
אני רק חלקתי על עניין 200 דולר = 70,000 .
אבל אודיו הוא מזמן לא רק אודיו - יש מעמד / גאווה / חברים משפעיים וכו וכו .
מותגי יוקרה עם נסיון הנדסי - איך אומרים - לא משהו .
אני לא כל כך מסתכל על הרכיבים בשלב ראשון .אתה לא באמת מצפה לקבל מרצדס עם בניה של פיאט.
חייב להיות קשר בין עליות המוצר לאיכות המוצר.
ואם הקשר הזה לא קיים זה יכול מתקיים במתכונת של רמאות או גניבה לאור יום , או שיטת ה"מנסה".
אני בהחלט מסכים עם דן לפחות בחלק הזה.
וברגע שאתה מנתק מגע עם כל החרטא מעמד/גאווה/חברים וכו... אתה מתבגר באמת ומבין שלא נידרש ווילסון אלקסנדריה כדי שתוכל להנות ממוסיקה.
חזרה לחברות הוותיקות ומוצלחות שלא לאומר אלמותיות בתחום האודיו לפחות כגון b&w , kef , focal, ושות (לא ללכת על סדרות העל שלהם) ולהנות פצצות.
ומאידח גם בתחום העל אותן חברות מייצרות ערך ענק לרכיבים /בניה כיחס למחיר תסתכל על b&w ,סידרת ה 800 מופת לבניה , מופת של יחידות ,מופת של הרכבה , צביעה וכו..
כנ'ל גם סידרת ה blade של kef .
בקיצור ניתוק ממותגי העל שחלקם זה חרטא בפיתה + שופוני יא נאס.
.
ההשוואות הנדושות האלו לנדלן ושירותי דת.אודיו זה השוק היחיד שנמצא בעוות?
מה עם שוק המזון, שוק הנדל״ן, שוק הרכב, שוק שירותי דת (כשרות, גירושים, קבורה) ועוד...?
מישהו כאן התחיל לגדל פרות, תרנגולות וירקות בבית, אולי לייצר גבינות?
במקום לקטר על מחיר האודיו, עדיף להוציא מרץ וקיטורים על עוותים אחרים בהם אתם משלמים ביוקר וכנראה משפיעים על החיים של כולנו יותר.
בנוגע לפונקציונליות, הרולקס מדוייק יותר משעוני סייקו, בתחום סטיה ביממה רולקס נמדדים טוב יותר, ואני כבר לא מדבר על ביצוע וגימור. חבל שרולקס אולי ממותגים ומבוצעים מצויין, אבל הורולוגיה לא ממש נמצאת שם.ההשוואות הנדושות האלו לנדלן ושירותי דת.
או משפטי "שוק חופשי כפי שצוין פה כבר.
יחד עם זאת כן העיוות הזה קיים בעוד תחומים שאינם מוכרים פונקצינאליות מדידה.
לדוגמה שעון רולקס יראה את השעה באופן זהה לשעון סייקו.
אם השעונים היו נימדדים על בסיס הפונקצינאליות שלהם ברור שהמחיר של רוקלס הוא לא פחות משערוריה.
תמיד תזכור את ההשואה ואם בא לך ציוד אודיו "רולקס" like אז תקנה.
הקשר של זה לסאונד רחוק מישיר.
בנוגע לפונקציונליות, הרולקס מדוייק יותר משעוני סייקו, בתחום סטיה ביממה רולקס נמדדים טוב יותר, ואני כבר לא מדבר על ביצוע וגימור. חבל שרולקס אולי ממותגים ומבוצעים מצויין, אבל הורולוגיה לא ממש נמצאת שם.
אין אנלוגיה בין שעון לבין אודיו.תקנה רולקס ותגלה שיש בפנים מנגנון של שעון מ מקס סטוק ב 5 שקל, שעון עובד פנטסטי מדוייק, אמין נראה מליון דולר יש גם אחריות, נראה מה תרגיש. אה כן ו שילמת עליו 80 אלף. נראה אותך עכשיו או שזה גם לא יעניין אותך העיקר שכתוב רולקס כן כולם גיבורים גדולים פתאום לאף אחד לא איכפת איזה רכיבים יש ברמקול....
מניח התכוונת לגראנד סייקו ( ממוצע סטייה יומי 1-/ 8+ )לא בטוח
ממה שאני יודע מנגנוני העילית המכאנים של סייקו מתעלים על רולקס בתכנון ובדיוק.
מקווה שבאודיו אתה מפגין ידע שונה.תקנה רולקס ותגלה שיש בפנים מנגנון של שעון מ מקס סטוק ב 5 שקל, שעון עובד פנטסטי מדוייק, אמין נראה מליון דולר יש גם אחריות, נראה מה תרגיש. אה כן ו שילמת עליו 80 אלף. נראה אותך עכשיו או שזה גם לא יעניין אותך העיקר שכתוב רולקס כן כולם גיבורים גדולים פתאום לאף אחד לא איכפת איזה רכיבים יש ברמקול....
אין אנלוגיה בין שעון לבין אודיו.
האיכות הפונקציונלית של שעון היא מדידה ואובייקטיבית. האיכות הפונקציונלית של רמקול אינה מדידה ואינה אובייקטיבית. למשל אם FR של רמקול הוא שטוח יותר, זה לא אומר שהרמקול יישמע טוב יותר לכולם.
שעון יוקרה לא קונים לפי/בגלל ביצועיו, אלא לפי איך שהוא נראה ולפי היוקרה שבעליו מעריך שהוא יקנה עבורו.
יש כאלה שגם אודיו רוכשים כך, אבל יש גם כאלה (כולל אותי) שקונים לפי הצליל תוך התעלמות מוחלטת מאסתטיקה ומיוקרה.
מה שכן משותף לשעון ולאודיו היא העובדה שבשני המקרים, הקונים לא מתעניינים ולא בודקים מה יש בפנים.
אם שעון יכול להיות מדויק יותר עם מנגנון פשוט וזול, אין צורך במנגנון מסובך ויקר, גם אם מדובר בשעון יוקרה, וכך גם ברמקולים.
גם אין אנלוגיה בין יין לבין אודיו שאתם מזכירים את זה זה בכל שרשור שני נכון ...אין אנלוגיה בין שעון לבין אודיו.
האיכות הפונקציונלית של שעון היא מדידה ואובייקטיבית. האיכות הפונקציונלית של רמקול אינה מדידה ואינה אובייקטיבית. למשל אם FR של רמקול הוא שטוח יותר, זה לא אומר שהרמקול יישמע טוב יותר לכולם.
שעון יוקרה לא קונים לפי/בגלל ביצועיו, אלא לפי איך שהוא נראה ולפי היוקרה שבעליו מעריך שהוא יקנה עבורו.
יש כאלה שגם אודיו רוכשים כך, אבל יש גם כאלה (כולל אותי) שקונים לפי הצליל תוך התעלמות מוחלטת מאסתטיקה ומיוקרה.
מה שכן משותף לשעון ולאודיו היא העובדה שבשני המקרים, הקונים לא מתעניינים ולא בודקים מה יש בפנים.
אם שעון יכול להיות מדויק יותר עם מנגנון פשוט וזול, אין צורך במנגנון מסובך ויקר, גם אם מדובר בשעון יוקרה, וכך גם ברמקולים.
שבוע טוב עמיראין אנלוגיה בין שעון לבין אודיו.
מסכים לגבי הקרמי, במקרה שלי הרמקול היה בכיול קרוס שנה שלמה אצל מתכנן הקרוס. מאוד קשה לעבוד אתו .היי רונן ,
ודאי שאם חומר גלם טוב יותר יש למהנדס אופציה לתכנן רמקול תאורטית טוב יותר - אם התכנון "נכון" .
קשה לי לדבר על על ה"נכון" הזה כאשר רוב כשלי הרמקולים הם של המתכנן ולא של הדרייבר ומייד שמודדים אותו מגלים כשלים ברורים שאפשר היה לשפר בקלות רבה (יש גם חברות צד ג שעושות את זה ).
אין סטנדריזציה בתחום הביתי. לא צריך רשיון לזה וגם לא צריך להציג דאטה כי הצרכן לא מבקש אותו.
כל אחד יכול לייצר רמקולים ולהקים חברה ורוב הכשלים הם,שוב , ברמת התכנון והישום .
נתתי גם דוגמא של רמקולים עם דרייברים יקרים מאוד שאין ממש קשר בינהם ועם קרמי אתה רואה את זה הכי הרבה,ביחס לעלות הדרייבר.
אז לסיכימו של עניין מבחינתי - כן -ודאי שיש חשיבות לרמת הדרייבר -אבל זה רק כאשר התכנון מוצלח .
בהקשר השני - של חישוב עלויות - מעדיף שעות מדידה והאזנה רבות על פני דרייבר יקר - אם אני צריך לבחור .
ואוסיף ואומר- יש חברות שקונות דרייברים מחברות אחרות שעברו גם מספר ידיים ויש כאלה שמייצרות בעצמן - אז גם פה -קשה לתת את המשקל הנכון ל "עלות הדרייבר" כי הוא מאוד משתנה בהתאם לסוג החברה/גודלה וכו וכו.
היי אייל,חזרה לחברות הוותיקות ומוצלחות שלא לאומר אלמותיות בתחום האודיו לפחות כגון b&w , kef , focal, ושות (לא ללכת על סדרות העל שלהם) ולהנות פצצות.
ומאידח גם בתחום העל אותן חברות מייצרות ערך ענק לרכיבים /בניה כיחס למחיר תסתכל על b&w ,סידרת ה 800 מופת לבניה , מופת של יחידות ,מופת של הרכבה , צביעה וכו..
כנ'ל גם סידרת ה blade של kef .
בקיצור ניתוק ממותגי העל שחלקם זה חרטא בפיתה + שופוני יא נאס.
.