מדוע דיסקים יכולים להשמע טוב יותר מתקליטים

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
נראה לי שצריך לפתוח דחוף שרשור על "מה זה טוב"

williams audio

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
שלום
למה כי ככה זה מוקלט
לפי הבנתי זה נקרא תחום דינמי רגעי
לפטפון- תקליט אין את התחום הדינמי שיש לנגן CD
מצד שני צריך להשוות מול אותם מחירים
ישנם תקליטים ו CD מוקלטים ממקור זהה וזאת נקודת התחלה להשוואה
ההבדל יהיה בולט במיוחד מול הקלטות עם הרבה כלי נגינה ומקהלות גדולות ולא מיני או מיקרו תזמורת
העיקר שכל אחד יהיה מרוצה עם מה שישלו

williams

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
התשובה בגוף המאמר...
האם אתה מתחבר ל"טוב" שמציע המוסיקאי שהולך עם הנשמה, או ה"טוב" שמציע המהנדס שפועל עם הראש.
זה שהכתבה מסיטה את הדיון לכיוון הטכנוקרטי, מיטיב עם המהנדס. אך כל בעל ניסיון בתחום יודע שהטוב האנלוגי קוסם לבני אנוש מסיבות רבות וטובות ואי אפשר להתכחש לכך. עובדה שפורמטים אנלוגיים פחות מוצלחים נעלמו מהעולם כמו שבאו.

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
לא היינו כבר (לא מזמן) בדיון הזה?
תקליטים אולי יכולים להשמע יותר טוב מ- CDים, או אולי CDים יכולים להשמע יותר טוב מתקליטים.
זה תלוי בציוד, בהקלטה, ב"אפיה", בהדפסה, במצב ונקיון התקליט, בכיוון...
הרבה יותר זול ופשוט להפיק צליל יותר טוב מ- CD (ורד)

בכל מקרה, אני לא חושב שלב העניין הוא בטווח הדינאמי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא היינו כבר (לא מזמן) בדיון הזה?
תקליטים אולי יכולים להשמע יותר טוב מ- CDים, או אולי CDים יכולים להשמע יותר טוב מתקליטים.
זה תלוי בציוד, בהקלטה, ב"אפיה", בהדפסה, במצב ונקיון התקליט, בכיוון...
הרבה יותר זול ופשוט להפיק צליל יותר טוב מ- CD (ורד)

בכל מקרה, אני לא חושב שלב העניין הוא בטווח הדינאמי.

אתה בטוח?
:)

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
די בטוח :)

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
תקליטים, אני יודע מה זה, אבל דיסקים ? לא התבשרנו שהסיפור הזה כבר מת ?

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
עוד בנושא הזה:

פורמט ה-CD אכן נשמע שונה מתקליטים - אך הסיבות לכך רבות ומגוונות, ובחלקן המכריע אינן קשורות כלל לפורמט עצמו, אלא למה שעושים באולפני ההקלטה והמיקס.
אינסוף דיונים ושירשורים ומאמרים על כך בכל מקום ברשת.

אחרי שני עשורים של התפתחות טכנולוגית באלקטרוניקה וברכיבי D/A, ופתרון בעיות אמיתיות שהיו בנגני ה-CD בשנות ה-80 וה-90, יש היום נגנים מצויינים ואיכותיים, שאינם סובלים מנחיתות עקרונית מול מקורות אחרים.

עוד יתרון רב ל-CD על פני מוזיקה דיגיטאלית אחרת ה"מורדת מהרשת", או נצרכת בתצורות האופייניות לתקופה האחרונה, הוא שפורמט ה-CD (כמו התקליט וסליל הטייפ שלפניו) שומר עדיין על המושג "אלבום", שלטעמי הוא בעל ערך רב.
זה שווה שירשור בפני עצמו, לדעתי.

אגב, תחום המוזיקה הקלאסית נפגע יחסית הרבה פחות בהשוואה לסיגנונות מוזיקה אחרים. דיסקים קלאסיים חדשים אינם "סובלים" מתופעות Compression, או clipping, או שאר מרעין בישין שמחרבים כל חלקה טובה במוזיקה מוקלטת של ימינו. ולכן למי שאוהב וצורך מוזיקה קלאסית - CD הוא מקור רלבנטי ואיכותי מאין כמוהו.

גילוי נאות:
כותב שורות אלה "חולה" על מקורות אנלוגיים, תקליטים וסלילי טייפ. ועדיין יש לי נגן CD לא רע בכלל, ודיסקים חדשים ומשומשים מגיעים ומוצאים מקומם על המדף.

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
אגב, תחום המוזיקה הקלאסית נפגע יחסית הרבה פחות בהשוואה לסיגנונות מוזיקה אחרים. דיסקים קלאסיים חדשים אינם "סובלים" מתופעות Compression, או clipping, או שאר מרעין בישין שמחרבים כל חלקה טובה במוזיקה מוקלטת של ימינו. ולכן למי שאוהב וצורך מוזיקה קלאסית - CD הוא מקור רלבנטי ואיכותי מאין כמוהו.

אכן. גם הקלטות ג'אז שומרות יחסית על ממוצע איכות צליל גבוה. מה שקורה למוזיקה הפופולארית ממש עצוב. רכשתי לאחרונה את הדיסק החדש של "זקני צפת" :( ואני לא מדבר על המוזיקה. האלבום יצא גם על תקליט. לא שמעתי אותו, אבל אני לא מאמין שהוא יכול להשמע טוב.

dudukoren

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
אקדים ואסייג את דבריי: איני איש מקצוע, אך קראתי לא מעט מאמרים בנושא.אחת הטעויות הנפוצות של עורכי ההשוואות בין שתי המדיות היא השוואה של עגבניות למלפפונים. אסביר: תקליט המושמע בפטיפון משובח עם ראש שעולה 1500 ש"ח או יותר יישמע טוב בהרבה מאותה הקלטה על CD שמושמע בנגן שעולה פחות ממחצית הסכום הנ"ל (בנו אוזניי התרשמתי). אם נוסיף לכך את העובדה שהמאסטרינג המודרני נוטה לדחוס את הטווח הדינמי, התקליט הישן והטוב מנצח בגדול, בתנאי שהוא שמור ונקי.
תקליטים מגניבים יותר (זה לא קשור לאיכות סאונד) ועם כל מגרעותיהם (ויש לא מעט) פלא שהם מצליחים להישמע כל כך טוב. צחוק הגורל הוא שהתקליטים החדשים שיוצאים כיום מבוססים על תהליכים דיגיטליים (ההקלטה, עריכה, מאסטרינג)! הרי התקליט לא יכול להישמע יותר טוב מהמקור הדיגיטלי שממנו הכינו אותו! ועם זאת, המגניבות של התקליט מנצחת את ההיגיון (גם שלי...)

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
תקליטים, אני יודע מה זה, אבל דיסקים ? לא התבשרנו שהסיפור הזה כבר מת ?

מי אמר?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אקדים ואסייג את דבריי: איני איש מקצוע, אך קראתי לא מעט מאמרים בנושא.אחת הטעויות הנפוצות של עורכי ההשוואות בין שתי המדיות היא השוואה של עגבניות למלפפונים. אסביר: תקליט המושמע בפטיפון משובח עם ראש שעולה 1500 ש"ח או יותר יישמע טוב בהרבה מאותה הקלטה על CD שמושמע בנגן שעולה פחות ממחצית הסכום הנ"ל (בנו אוזניי התרשמתי). אם נוסיף לכך את העובדה שהמאסטרינג המודרני נוטה לדחוס את הטווח הדינמי, התקליט הישן והטוב מנצח בגדול, בתנאי שהוא שמור ונקי.
תקליטים מגניבים יותר (זה לא קשור לאיכות סאונד) ועם כל מגרעותיהם (ויש לא מעט) פלא שהם מצליחים להישמע כל כך טוב. צחוק הגורל הוא שהתקליטים החדשים שיוצאים כיום מבוססים על תהליכים דיגיטליים (ההקלטה, עריכה, מאסטרינג)! הרי התקליט לא יכול להישמע יותר טוב מהמקור הדיגיטלי שממנו הכינו אותו! ועם זאת, המגניבות של התקליט מנצחת את ההיגיון (גם שלי...)

ברוך הבא לפורום, אפשר לשאול למה אתה מגיב לשרשור מלפני יותר משנה כתגובה ראשונה?
האם הוא עד כדי כך לא נכון, עד כדי כך מפריע לך משהו ?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
פששש עוד פעם העניין הזה
לדעתי כמות המשתנים גבוהה מאוד ולא ניתן לבדוק באמת ראש בראש.
ידוע עובדתית שיש יתרונות וחסרונות לכל פורמט.
מה שכן הדיגיטאל (CD זה מושג ארכאי ) משתפר בקצב מהיר מאוד וכל חיסרון שמיתגלה ניתן בסופו של דבר לפתור טכנולוגית.
בסופו של דבר הנסיון מראה שיש מצבים שאנלוג ישמע יותר טוב וישנם מצבים שדיגיטאל ישמע יותר טוב.
מה שכן דיגיטאל טוב משמעותית יותר זול מאנלוג טוב יותר פשוט לתחזוקה ויותר נוח לשימוש .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור