מגיע לי מזל טוב - הכל עבר למחשב בהצלחה

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
סיימתי (שלב א') - כל האודיו הדיגיטלי שלי נמצא על המחשב (או למעשה על הדיסק החיצוני). כ-24,000 קבצים, מעל 1300 אלבומים (אין לי מושג כמה דיסקים), כ-380 ג'יגה.
[גם מעל 30 סרטי וידאו כבר עברו, ועוד היד נטויה, אבל זה לא באמת מעניין]

רוב העבודה התבצעה באמצעות dbPoweramp (תודה לראשון שהמליץ עליה - כפיר סרוסי), למרות שהחלק הראשון בוצע (לצערי, בדיעבד) ב-MediaMonkey, שמשמשת לי לניהול הקבצים (תודה ל-mokes). שתי התוכנות נרכשו על ידי ואני מרוצה וממליץ.

השלב הבא - קצת סדר - הוספת תמונת רקע (כשאין), איחוד דיסקים שונים של אותו אלבום (כשלא בוצע קודם), אחידות בין שמות המבצעים (הנדל, לדוגמה, הצליח "לגדל" לא פחות מ-6 וריאציות לשם שלו :)), תיקונים ותוספות של שמות שירים חסרים (בעיקר בעברית) ועוד ועוד. אבל אפשר כבר לשמוע, וזה כיף.

בשלב מסוים נתחיל לחשוב איך הופכים את המחשב למקור נוסף למערכת (אל דאגה, אדאג להתייעץ כאן בפורום כשזה יהיה רלוונטי), אבל זה עוד רחוק. לפני זה עוד צריך לעבור דירה, להתקין את המערכת שם, להקים רשת ביתית, להחליט על שרת קבצים איכותי מספיק... אה וגם לקנות מחשב חדש :)

בין לבין, אמצא את הדרך להפוך את המחשב שלי (החדש) למערכת חדר עבודה (זולה), שאוכל לשמוע בהנאה ולהתרגל למחשב כמקור.

תודה לכל העצות בדרך, זה מאד עזר.

אדר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
תתחדש :)
כשלא תרצה את הדיסקים אשמח לרכוש/לקחת חלק מהם בשמחה. אני עדיין משתמש בזה :)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תתחדש, תהנה!

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אדר,

תתחדש ותהנה.

והערה מעצבנת מהטריבונה:

לדיסקים קשיחים יש נטייה מעצבנת לסיים חייהם בטרם עת. לגבות כמות כזו רצוי בעזרת מה שנקרא Ghost.
יש שלוש אפשרויות (מהמצוי לרצוי)
סחמנטק Ghost = אין לי שום סימפטיה לתוכנה הזו.

אקרוניס (http://www.acronis.eu/) לא יקרה ועמוסת ערך מוסף - למשל יכולת להחזיר את הגבוי לדיסק גדול יותר וגם לבצע אימיג' אינקרמנטלי קרי פעם אחת לכל הדיסק ואח"כ למה שהשתנה. בעולם החלונאי מומלצת.

אם אתה לא פוחד להוריד תוכנה מהאינטרנט ולאתחל מכונן הסי.די ולהשקיע עשר דקות בלהבין מי נגד מי אז הממומלצת היא קלונזילה --> http://clonezilla.org/
לגבי האחרונה אפשר לקבל ממני תמיכה והדרכה בתמורה לתענוג.:)

מנחם.

נערך לאחרונה ב:

wood

אוהב את התחום
מעורבות
6
נקודות
18
מעבר למחשב

אני ממליץ על כונן גיבוי אחר שישב במקום אחר פיזית (לא באותו בית אפילו)

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
תודה לכולם.

אורי - בפורום מקביל נצלב לאחרונה חבר משקיען בשל הצעה דומה :), בשל בעיות חוקיות. תודה על ההצעה, בכל מקרה. אני מתכוון לפחות בשנים הקרובות להשאר גם עם הדיסקים (למרות שיש הפתעות בחיים), וגם אח"כ - אעדיף לשמור הת המקור הפיזי.

wood, מנחם - תודה על הטיפים. אני אקח את הסיכון למשך 3 חודשים של מעבר דירה ומדינה (כן, אני יודע, הדיסק יקרוס - חוקי מרפי יעשו את שלהם), ואז אקנה שרת קבצים - גם למוסיקה, אבל גם לסרטים, תמונות, מסמכים ועוד (יש אישור מהשותפה בבית). איך לגבות אותו - עוד לא גיבשתי דעה. רק RAID? שימוש בתוכנת גיבוי כזו או אחרת? איפה יהיה כונן/טייפ הגיבוי? לא יודע. כשנגיע לגשר אבדוק שוב את כל האפשרויות. אני שומר את השרשור הזה כבסיס למידע בעניין :)

אדר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור