עמיר הסיבה היא כזו. לדעתי.
יש למשתמש היקר שני רמקולים.
בשביל להשלימם למערכת סראונד מתאימה הוא צריך להוסיף לדעתי באזור ה 5000-7000 ש"ח על רמקול אחורי מתאים, סנטר מהסידרה מתאים , וסאב וופר תואם .
את כל אלו הוא יאלץ להזיז עם מגבר מתאים, שיעלה גם 4-6 אלף.
כלומר הגענו לאזור ה 10K הוצאה.
לעומת זאת (ובלי להכנס לכיסו של הכותב) , ב 4-7 אלף הוא יכול לקנות מגבר סטריאו נהדר, שיתן לו תמונה תלת מימדית יפה, שיהנה ממנה בסרטים (אני נהנה מזה בביתי) ללא הסראונד, ללא מוזיקה בסראונד, שהיא ללא ספק חוויה, אך תאלץ אותו לחפש דיסקים יקרים יותר ונדירים יותר.
איפה ראית שאני מאלץ מישהו למשהו
?
ואם תקרא היטב את מה שקראתי, תראה שאפילו לא
המלצתי על סראונד, רק הצעתי
לשקול את זה, ואם לא מכירים, אולי גם
לבדוק את זה,
ואז להחליט על כיוון.
ברור שמי שהולך על סראונד יכול להתחיל בסטריאו, ועם הזמן להוסיף רכיבים בהדרגה, כשכל שנדרש הוא שה-preamp יתמוך בסראונד. יכול להיות אפילו שהקדמיים של היום יהפכו לאחוריים של מחר (שזה מה שקרה אצלי)
לא רק שאני לא אומר שאני יותר צודק ממך, אלא אני כן אומר במפורש שדעתך גם הגיונית וגם טובה בעיני, ומקובלת על הרבה אנשים. אני רק מציע עוד אלטרנאטיבה שלאנשים מסויימים יכולה אולי להתאים יותר.
מה שאני מציע לשקול זה שאתה זה אתה, והוא זה הוא, ויכולות להיות לכם עדיפויות שונות והעדפות שונות.
אני יכול לחשוב על מצב שמישהו יעדיף, בתקציב נתון, סראונד סביר עפ"י סטריאו עם הגברה טובה בהרבה.
העיקר שיהייה בכיף!
עמיר
נ.ב., דיסקים סראונד לא כל כך נדירים -- יש מאות ואולי אולי אלפים מהם
: ראה
http://www.sa-cd.net/titles/0/0/date/100/1 - כרגע יש 6192 SACDs סה"כ, כשחלק מהם out of print, ולא ידוע לי איזה אחוז מתוכם surround. אם לא מביאים לארץ (לא בדקתי) אפשר לקנות ב-mail order יותר בזול ממילא.