מגבר טרנזיסטורי או מגבר מנורות?

• פותח הנושא babo
  • פורסם בתאריך

babo

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אהלן,

אני רוצה להתקדם למגבר חדש במקום מגבר סוני (משנות ה80)שהיה לי.

אני מתלבט אם ללכת על מגבר מנורות פשוט או על מגבר 'רגיל'.

התקציב שלי הוא נע סביב 2500 ש"ח ואני מאזין בעיקר לפטיפון.

משהו המליץ לי על puresound a10 - אבל אין לי ממש מושג מה זו החברה הזו ומה הוא המגבר.

חוץ מזה - אני משתמש ברמקולים רצפתיים של AR .

יש כאן משהו שיכול להמליץ/ להכווין?

תודה רבה!

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
ב-2500 לא ניתן לקנות הרבה בימינו. איזה סוני היה לך והאם הוא עדיין אצלך? השאלה באה כי יש מצב שהוא טוב יותר מכל מה שתוכל לקנות חדש בתקציב הזה... תלוי איזה דגם.

babo

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
יש לי סוני כזה: Sony STR-VX2L 2 x 25 Watt

אין אפשרות למצוא משהו ביד שניה?
מה עם המגבר הזה? YARLEND FV-34-C

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
יש לי סוני כזה: Sony STR-VX2L 2 x 25 Watt

אין אפשרות למצוא משהו ביד שניה?
מה עם המגבר הזה? YARLEND FV-34-C
הסוני שלך אכן לא משהו (רסיבר אגב). לגבי היארלנד (מזכיר לי תמיד יארצייט), קרא את השרשור הזה עד סופו.
גם אני בעבר בחנתי את היארלנד הזה והוא לא הרשים אותי בלשון המעטה (ואני אוהב מגברי מנורות).
ביד שניה אפשר למצוא לפעמים דברים טובים, אבל צריך לעבור על הלוחות.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
ערב טוב באבו.

בתקציב שיש לך, ממליץ רק יד-2.
וניתן להשיג בהחלט מגבר נורמלי.
(כגון קמבריג' אודיו).

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אהלן,

אני רוצה להתקדם למגבר חדש במקום מגבר סוני (משנות ה80)שהיה לי.

אני מתלבט אם ללכת על מגבר מנורות פשוט או על מגבר 'רגיל'.

התקציב שלי הוא נע סביב 2500 ש"ח ואני מאזין בעיקר לפטיפון.

משהו המליץ לי על puresound a10 - אבל אין לי ממש מושג מה זו החברה הזו ומה הוא המגבר.

חוץ מזה - אני משתמש ברמקולים רצפתיים של AR .

יש כאן משהו שיכול להמליץ/ להכווין?

תודה רבה!

גם סוג הפטיפון והראש שמורכב בו משמעותיים לשיקול השידרוג..
במה מדובר??

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
אגב, אם אתה תצליח למתוח עוד קצת את התקציב....
הנה משהו שלדעתי יהא בגדר מציאה בשבילך.
(הבחור מבקש 3500 אבל גמיש).

http://www.hifimusic.co.il/Cambridge-Audio-Azur-840A+velodyne-cht-10r-p248664.html#p248664

babo

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על העזרה.

משהו יכול להסביר קצת על היתרונות והחסרונות של מגברי מנורות מול השאר?

ראיתי גם את המגבר הזה:SYNTHESIS NIMIS.

יש כאן משהו שניסה פעם את המגבר הזה?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תודה על העזרה.

משהו יכול להסביר קצת על היתרונות והחסרונות של מגברי מנורות מול השאר?

ראיתי גם את המגבר הזה:SYNTHESIS NIMIS.

יש כאן משהו שניסה פעם את המגבר הזה?

1. מגברי מנורות משתמשים במנורות במקום בטרנזיסטורים.
2. הצליל שלהם אמור להשמע "חי" יותר, עם טונאליות "טבעית" יותר בעיקר בווקאל. במילים אחרות, מגבר טרנזיסטורי, עקרונית, אמור להישמע "מנוזל" בהשוואה. אה-מה-מה, ההכללה הזאת נכונה בערך כמו להגיד שכל התימניות חמות, כל הערבים זבל, כל האשכנזים חננות, וכל הרומנים גנבים. למעט שתי ההכללות האחרונות, שאני יכול להעיד ממקור ראשון שהן נכונות, אני מקווה שברור לך שזה שטויות.
3. אם נמשיך את את ההכללות, אז עקרוניות, היתרונות של מגבר טרנזיסטורי הוא בס מוגדר וקצר יותר, צליל מהר יותר, ובדר"כ פשוט יותר "כוח", קרי - דוחף יותר.

ועכשיו לדעתי: (כי זה הרי פורום, ולכולם פה יש דעה)
את סעיפים 2 ו- 3 אפשר לדחוף לת-ח-ת. אין להם שום אחיזה פרקטית במציאות, קרי, כל מגבר בסכום X הוא חבילת פשרות מסויימת. מגבר מנורות הוא לא יותר טוב מאשר מגבר טרנזיסטורי באותו סכום. יתירה מזאת, ישנם הרבה מגברי מנורות שנשמעים כמו טרנזיסטורים וההיפך.
במילים אחרות: צא מהסרט של מנורות מול טרנזיסטורים. אלא אם כן השמיעה שלך מכוונת לתחום תדרים שבין 300 ל- 3000 הרץ, ואתה לא שומע שום דבר אחר חוץ מזה, זה חסר משמעות.
ואוסיף ואומר: לדעתי , במחירים נמוכים, הרבה יותר קל לקבל תוצאה משביעת רצון עם מגבר טרנזיסטורי. כדי לקבל מגבר מנורות טוב בימינו, צריך להוציא הרבה כסף. ולדעתי (כן, שוב לדעתי) זאת אף פעם לא מטרה שיש לשאוף אליה.

SYNTEHIS NIMIS היה מגבר מנורות יחסית זול שנמכר, אאל"ט בכמה אלפי שקלים. הוא חמוד. הוא סביר. הוא למתלהבים שגילו בפעם הראשונה מגברי מנורות ואוהבים מיד חם, נוזלי, מתוק, איטי, ומשעמם תחת. אבל משעמם זה ענין סובייקטיבי. לכן, כמו בכל הפעמים הבאות שתשאל על דגם ספציפי, התשובה תהיה זהה:
לך תשמע בעצמך.

שא ברכה.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
ב2500 ש"ח רד ממגברי מנורות , צליל מנורתי קלאסי עם קצת יותר כח אפשר לקבל ממגברים מוצלחים של לקסמן/ מקינטוש/ סנסוי מסוף ה70 /תחילת ה80. נשמעים לי יותר דומה למנורות קלאסיים מרב האופציות המודרניות הקיימות בתקציב אם זה אכן הכוון שלך .

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
יש לך קדם מגבר פטיפון?
אם לא, ואתה מוכן לחיות בלי שלט, אני ממליץ לך בחום לבדוק Audiolab 8000a. אמנם צליל הכי רחוק משפורפרות שקיים, אבל יופי של מגבר, שכולל קדם מגבר פטיפון מעולה! במחיר מגוחך (ורד)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור