מבקש המלצה למצלמה עד 1900 ש"ח

• פותח הנושא nako
  • פורסם בתאריך

nako

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
היי,

החלטתי ללכת על מצלמה קומפקטית(מצלמת כיס) לטיול בארה"ב(ניו-יורק,ל.א, לאס-וגאס,וושינגטון,גרנד קניון ועוד כמה מדינות).
התקציב שלי 1700-1900 ש"ח

1. איזה מצלמה הייתם ממליצים לי לקנות? ולמה דווקא אותה (חשוב לי איכות התמונה)

2. להבנתי המצלמות הכי טובות בתקציב הנ"ל(1.7-1.9K) הן s100,s110,sx260 האם זה נכון? או שיש טובות מאלו בלי לחרוג מהתקציב

3. האם איכות התמונה RAW שונה מאשר בצילום JPEG ? ומה נותן ISO ככל שהמספר גדול יותר?

*מה נותן WIFI למצלמה?
*הייתי מעדיף שיהיה GPS במצלמה אבל אם המצלמה לא כוללת לא נורא. איכות התמונה חשובה לי יותר.

תודה ענקית לכולם ושיהיה לכולנו שבוע נפלא!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ראית את הכתבה של ליאור שפורסמה ביום שישי על מצלמות? אני ממליץ

1) בתקציב שלך אני בפרוש ממליץ על הקנון S110 או פנסוניק LX (שהיא קצת יותר גדולה פיזית) לדעתי אין מצלמות קומפקטיות טובות יותר בתקציב שלך. למצלמות האלו יש חיישן יחסית גדול יותר, מעבד תמונה מוצלח ועדשות איכותית נקודות שחשובות לקבלת איכות התמונה. מצלמות אחרות בתקציב הזה יהיו עם חיישן קטן יותר, או עם זום ענק ואיכות עדשה בנונית - כמובן שיש מצלמות DSLR כמו קנון EOS 1100D עם עדשת קיט בתקציב הזה עם איכות תמונה טובה יותר, אבל היא לא מצלמה קומפקטית :)

2) ראה סעיף 1

3) בצילום ב RAW יש יתרונות שבעיקרן חשובות למי שעושה עיבוד תמונה לכל תמונה לאחר הצילום ולא רוצה שעיבוד התמונה יפגע באיכות התמונה - לא נראה לי שזה מה שאתה מחפש. בקשר ל ISO נתון זה מגדיר כמה רגיש יהיה חיישן המצלמה ככל שמספר זה יהיה גדול יותר כך החיישן יהיה רגיש יותר ויקלוט יותר אור בזמן נתון. כך שהגדלת הערך מאפשרת קבלת תמונה בזמן יחסית קצר בתאורה חלשה. הבעיה שחיין עם ערך ISO גבוהה קולט גם הרבה רעש רקע שמופיע בתמונה. ככול שהחיישן גדול יותר הוא מסוגל להתמודד טוב יותר עם ISO גבוהה.

אני מקווה שזה עוזר לך ושהקנון S110 שתתאים לך :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור