מבקש המלצה לטלוויזיה לסלון

avinatbezeq

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מבקש המלצה לטלוויזיה לסלון. אני לא מבין בזה יותר מדי אז השקעתי הרבה בתיאור המצב ומה שאני צריך ולא צריך, כדי שתוכלו לעזור לי.

תקציב של בסביבות 3000 ש"ח, חריג עד 5000 ש"ח אם אכן מהווה קפיצת דרך באיכות לעומת דגמים של 3000 ש"ח.

תלת מימד לא מעניין. Blu-ray (ו-DVD) לא מעניינים. מה שכן מעניין מאוד זה חיבור לרשת: יש לי ליד הטלוויזיה חיבור קווי לרשת עליו יושב גם NAS (מסוג +DS212) שמכיל הרבה מאוד סרטים שצילמתי בוידאו (קבצי1920x1080 m2ts NTSC HD שצילמתי במצלמת הקנון HF10 שלי) ואני רוצה לצפות בהם בטלוויזיה.

אני מניח שזה לא משנה, אבל אני מנוי של YES ואשדרג ל-Yes Max HD ברגע שתהיה לי את הטלוויזיה.

מבחינת סאונד אני מניח שאנסה - אם החיבורים יתאימו - לחבר את זה כמו היום, ל-Denon AVR-1602 הישן שלי.

הסלון הינו די גדול, מיקום נק' צפיה עיקרית כ-2.5 מ' מהמסך, אחרות כ-5 מ' מהמסך. הטלוויזיה היא על צד שפונה לכיוון צפון, כשה"קיר" המערבי של הסלון מהווה למעשה חלון אחד גדול. משעות הצהריים - ובעיקר בשעות אחה"צ ערב כשבחוץ יש הרבה אור גם אם מורידים סוכך חיצוני - יש הרבה אור בסלון. ז"א שצריך משהו שאפשר לראות גם כשלא חושך כי אני לא רוצה להיות במצב שכדי לראות טלוויזיה אני אצטרך להוריד את התריס ולחיות בחשיכה.

אז אני מאוד אשמח לשמוע את ההמלצות שלכם!

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מה אתה מתכוון לנגן דרך חיבור הרשת? סוגי קבצים / האם נדרשת תמיכה בכתוביות SRT עברית?

avinatbezeq

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני מתכוון לנגן דרך הרשת בעיקר סרטים שצילמתי בוידאו. החדשים שבהם הינם קבצי AVCHD 1920x1080 M2TS NTSC HD שצילמתי במצלמת הקנון HF10 שלי. הישנים יותר עברו המרה מקלטות דרך DVD כך שלדעתי הם בפורמט MPEG2 (קבצי mpg).

אני לא רואה צורך בתמיכה ב-srt בעברית.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
טלוויזיות של סוני, פנסוניק מנגנות AVCHD מהסטרימר הפנימי. אלו של סמסונג ו- LG לא תומכות בכך, אלא בפורמטים אחרים.

avinatbezeq

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה רבה - היום כשאנחנו רוצים לראות את הסרטים זה די סיפור, כי צריך להמיר אותם לאיזה פורמט יותר חסכני, ואז לשאוב אותם מה-NAS ל-Apple-TV שמחובר לטלויזיה בחדר שינה.

השאלה, כמובן, זה אם הסטרימר הפנימי ידע לעבוד עם ה-NAS של סינולוגי, שאני מקווה שהוא ידע. שאלה גם אם הטלויזיה יודעת להתחבר לשקע רשת קווי, או שהיא תעבוד עם רשת אלחוטית בלבד?

ומעבר לנק' הזו, איזו טלויזיה כדאי לי לקנות?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
המסך אמור לעבוד ברשת עם פרוטוקול DLNA וכך לזהות את התכנים על ה- NAS. המסכים מגיעים עם שקע רשת.
לגבי דרישת הפורמטים שציינת, אז אני לא יודע אם יש דגמים "חכמים" של סוני ופנסוניק שנכנסים לתקציב שלך, צריך לחפש בזאפ, למשל.
או שתרכוש מסך מתוצרת אחרת ותוסיף עוד כמה מאות שקלים על סטרימר שתומך בכל הפורמטים המבוקשים.

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
חשוב שתיהיה תמיכה ב DLNA ואז להשתמש בשרת DLNA שמונע צורך בסטרימר חיצוני ולא חשוב הפורמט.
מומלץ להשתמש בשרתי DLNA שעושים גם TRANCODING , הכוונה שאם המסך לא תומך בקובץ וידאו בפורמט מסויים, השרת ממיר את הקובץ בזמן אמיתי לפורמט אחר , ההמרה נעשית בקצב גבוה כך שכמעט אין ירידה באיכות התמונה.
זה נכון גם לקבצי SRT, אפילו שהמסך לא תומך בעברית (למשל פנאסוניק) השרת יודע להוסיף את קבצי התרגום בצורה נכונה.
שרתי DLNA מומלצים (חינמיים בקוד פתוח)
ps3mediaserver
או
universalmediaserver

avinatbezeq

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה ליאור ואריX. האם יש טלויזיה שאתם ממליצים עליה?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור