מבקש את חו"ד הפורום לפני רכישה גדולה+2 שאלות..

maDog2112

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם.

אני עומד לפני רכישה רצינית והוצאה לא קטנה של כסף.רציתי לשמוע את חו"ד הפורום על המערכת ויש לי 2 שאלות.

רמקולים:
קדמיים : POLK AUDIO RTI-A-7
סנטר : POLK AUDIO CSI-A-4
סאב : POLK AUDIO PSW 111 או SUNFIRE HRS 8 (בתוספת תשלום)
אחוריים : POLK AUDIO FXIA4 ביפולריים.

רסיבר : PIONEER 919 או LX 70 PIONEER (מתצוגה ובתוספת תשלום.)

פלזמה : PANASONIC 58V10
סטרימר : DVICO 6640N

הסתובבתי המון ושמעתי כמעט את כול הקומבינציות של רסיברים שונים עם רמקולים שונים.
השילוב של POLK AUDIO ורסיבר PIONEER נשמע לי באוזן הכי טוב ואני הולך על זה.מבחינת תקציב אני שם דגש על קדמיים כי המערכת מיועדת ל50% מוזיקה 50% קולנוע ביתי.

אני רוצה לשאול:
הוצע לי להחליף את הסאב של פולק-אודיו בסנפייר בתוספת תשלום לא רצינית .מה אתם אומרים ?

אני יודע שה-LX70 זה מפלצת,אבל חדש אני לא יכול להרשות לעצמי.(גם ככה חרגתי המון מהתקציב שלי,ואשתי רוצה להרוג אותי.)
התוספת על הרסיבר היא רצינית אפילו שהוא מתצוגה, אבל אם אני יהיה בטוח שזה שווה את זה,אני מוסיף.הרסיבר גם היה 15 חודשים בתצוגה ...מה אתם אומרים ? שווה ?

כול חוות-דעת או עצה כול שהיא על הסט הזה תתקבל בברכה .

תודה ושבת שלום לכולם.

דודי.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
ראשית כל

ברוך הבא לעולם האודיו/וידאו.
(ורד)

תקציב מכובד העמדת, רק יש מעט חוסר היזון בהרכבה/בחירת המוצרים.

נתחיל מהקל,מסך,ליגה על. סטרימר,לא תמצא טוב ממנו -תומך בכל מה שיש היום
נוח לשימוש,אמין,חזק וגם יפה. (לי יש את 6500 כבר יותר משנה וחצי)

עד כאן הכול בסדר,רק לי יש בעיה עם בחירת הרמקולים.

שוב נתחיל מהקל, הרסיבר LX70 באמת מפלצת (הייתי רוצה גם אחד כזה משורשר למערכת אודיו שלי)
לא חסר לו כמעט כלום, מלבד דבר אחד,מחיר. עד כמה שווה להוציא את הסכום הנ"ל כמובן שיקול
שלך אני הייתי משקיע מעט פחות (למשל אונקיו 608) ומקציב את ה"יתרה" ברמקולים איכותיים יותר
אבל נגיע לזה.

נגיע למרכיב החשוב ביותר, שהם רמקולים, במיוחד רמקולים ראשיים/קידמיים.
ומכוון שחשוב לך גם איכות מוזיקאלית הייתי מחפש משהו אחר מפולק אודיו
למה? לאוזניי הם פחות איכותיים (במיוחד שאתה מעמיד מערכת/רכיבים מסביב? באיכות גבוה)
למוזיקה. (למה אתה מאזין אגב, אולי לסוג שלך הם כן מתאימים)?
יש רמקולים נוספים שהייתי מנסה לשמוע לפני שאני מגיע להכרעה. הרי אתה לא רוכש מערכה
בתדירות גבוה -לכן הייתי מקפיד לא ליפול על רמקולים בינוניים, שבטווח רחוק אתה תגלה את זה.

כמה נקודות חשובות:
1 צריך להתאים סנטר לרמקולים הקדמיים זה שיקול שצריך לקחת בחשבות בבחירת רמקולים קדמיים
קורה לא פעם שחברה שדווקא תעדיף -הסראונד שלהם יהיה יקר מידי או שהם בכלל לא מייצרים. (נהוג בחברות הי אנד)
2 סאב חשוב מאוד למערכת סראונד/אפקטים אבל גם שם לא הייתי שם תקציב גבוה
אבל מקפיד על סאב איכותי.

* מה הרמקולים שהשוואת/שמעת מול פולק אודיו?

maDog2112

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ראשית,תודה רבה על התגובה המהירה.

*בעינין הרמקולים,אני חושב ששמעתי כמעט הכול ו-3 האחרונים שהתלבטתי ביניהם היו פוקל 807,קליפש רצפתי ששכחתי את הדגם והפולק RTIA7.בסופו של דבר החלטתי ללכת על הפולק-אודיו כי הם נשמעו לי הכי טוב באוזן וקיבלתי עליהם מחיר מצוין שהתאים לי יפה לתקציב.
אני לא יכול להעלות את התקציב שלי יותר ממה שכבר עליתי.אני כבר בחריגה של כמה אלפים טובים
בכול מקרה, מה אתה הייתה מציע לי לשמוע?

* בעינין התאמת הסנטר לקדמיים...אתה לא חושב שאני מותאם בסדר ? הסנטר הוא פולק כמו הקדמיים.

* השאלה שלי בנוגע לסאב היא האם שווה להחליף את הפולק בסאנפייר? התוספת בכסף היא מזערית.

* מה הרסיבר המקביל של אונקיו 608 בדגמים של פיוניר ?אני מעונין להשאר עם פיוניר כי לטעמי,השילוב של פולק עם פיוניר נשמע טוב יותר.שמעתי בחנות את הסט של הפולק עם האונקיו ולא כול כך התלהבתי.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
הסנטר מתאים לרמקולים. (רק ציינתי שבמידה ותחליט על רמקולים אחרים הפרמטר הנ"ל חשוב)

אם שמעת את השילוב של הרמקולים וזה מה שאתה אוהב? לך על זה
הרי אתה חיי עם המערכת בבית.

לגבי הסאב,כן הייתי מחליף את הפולק לסאנפייר-שמעתי כמה שילובים שלהם
בקולנוע ואהבתי אותם. (במיוחד שהתוספת לא גבוה)

לגבי הרסיבר,כפי שאמרתי לך כבר -LX70 הוא אחד הרסיברים הטובים שיש היום
אין בכלל דילמה אם לרכוש אותו או לא? אלא רק אם אתה רוצה להשקיע יותר ברמקולים קדמיים.
אבל ציינת שזה לא עומד על הפרק לכן לך על הרסיבר הנ"ל -אתה תיהנה מחתיכת מפלצת איכותית
שתסב לך עונג.

maDog2112

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לגבי ה- LX70 זה שהוא 15 חודש בתצוגה,מה אתה אומר על זה...לא רציני ?
התוספת ד"א היא קצת מעל 2000 ש"ח.מה האורח חיים של רסיבר ממוצע ?

הייתי בכול זאת רוצה לדעת מה המקבילה של ה-אונקיו608 בפיוניר... 1020 אולי ?

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
כן 1020 נראה לי מגביל של אונקוי. למרות שאני לא נפלתי ממנו במוזיקה
אבל הסדרה LX70 עדיפה. אורח חיים של רסיבר הוא כמו של כל מוצר זהה
תלוי בשימוש ומהיכן רוכשים? (כמה אתה מאמין למוכר)

רכשתי לא פעם מוצרים שישבו בתצוגה ללא בעיות (למרות שרסיבר של מרנץ
לאחר שנים נשרף לו ערוץ,אבל זה יכול להיות גם בחדש) לכן זה לא צריך להוות בעיה
למרות ששנה וחצי זה פרק זמן ארוך למדי.

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
מאחר והמערכת נועדה לשמיעת מוסיקה 50% , דווקא ברסיבר לא הייתי מתפשר ונשאר עם ה- LX 70 .

Triton

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
+1
פשרות ברסיברים, לטעמי, כואבות יותר מכל דבר אחר, קנה אך ורק את מה ששמעת ואהבת.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
maDog2112
לפי מה שאני רואה אתה מקשיב בעיקר לרמקולי WOW.
פולק הם כאלו, קליפש הם כאלו, ואף פוקאל מזכירים אך הם לא.

אלו רמקולים שכשמשמיעים לך על רסיבר עם DVD נגיד של הופעה, או איזה CD של דיירסטרייטס, אתה נורא מתפעל.
הגבוהים עושים לך נעים וברור באוזניים, יש באס כזה .

הבעיה היא שזה בדיוק WOW. זה כמו ללחוץ על כפתור loudness באוטו.
אבל זה לא אמיתי. זה לא מוזיקה באמת.

אני מציע לך בחום , בתקציב שלך, לתור עוד קצת חנויות. אין שום סיבה שלא תתחיל בפלזמה הנהדרת, ובסטרימר (אני לא מבין עד כדי כך לעומק, לכן בזה צריך לשאול מבינים ממני).

לגבי המערכת, יש לך עוד זמן אם בא לך. אני הייתי הולך על כמה שילובים אחרים לגמרי.
העניין הוא שבבואך לשאול אותנו על המערכת, אין לנו כמה פרטים מאוד חשובים:

מה המוזיקה לה אתה מקשיב?
מה גודל החלל בו הולכת להיות המערכת?
האם אתה בהכרח נעול על רמקול רצפתי ?
מה מרחק הישיבה שלך מהמערכת?
האם אתה מתכוון שלמוע מוזיקה מדיסקים , או מ RIP של WAV/FLAC , או רק MP3 ודומיו?

maDog2112

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה לכולם על ההיענות והעזרה.

נראה לי באמת שאני יוסיף עוד כמה לירות וילך על ה-LX70.

אורי,הסתובבתי מעל חודש ימים וחיפשתי את הסאונד שאני רוצה לשמוע וקיבלתי אותו בסט שהזכרתי למעלה.כשהתחלתי את הסיבובים בחנויות לא הייתי נעול על כלום,התחלתי מאפס.שמעתי סטאליטים,מדפיים,רצפתיים you name it .בסופו של דבר החלטתי ללכת על רצפתיים כי הסלון שלי גדול,מעל 30מ"ר.מרחק הישיבה מהמערכת והרמקולים הוא גם גדול,כמעט 5מ'.
אני לא חושב שהפולק הוא רמקול של WOW כמו שאתה קורא לזה.הקליפש הוא בהחלט כזה והפוקל הזכיר לי מאוד את הפולק אבל לא יכלתי לעמוד בתקציב של הריצפתיים שלהם.הפוקל היחיד שיכלתי להעמיד היה ה-807 והוא בהחלט היה טוב "אבל לא מצוין" לא נפלתי מהכסא ממנו. 

המוסיקה שאני שומע היא בעיקר רוק קלאסי של פעם דוגמת pink floyd,rush,led zepplin,thin lizzy,dep perple וכד'.קצת גיטריסטים של היום דוגמת סטריאני וסטיב ואי.ואני לא ישקר ויאמר שמידי פעם אני חוטא במשהו קצת יותר כבד ורועש ,אבל ממש מעט.ד"א כשהסתובבתי בחנויות תמיד לקחתי איתי 2 דיסקים .

מה אתה אומר על הסאבים ? לקחת את הסאנפייר ?

בברכה

נערך לאחרונה ב:

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
שלום לך הבנתי ששמעת את הפוקל . אני מזמין אותך לשמוע משהו דומה אבל מבטיח שתגמור על הבלאגן מה דעתך?? יד שניה בא בחשבון? אם תרצה יש סנטר תואם של אותה סדרה אבל הוא חדש מהחנות .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור