בוקר טוב לכולם
ראשית
מודה ל 41 המגיבים בין אם זה בשרשור, בהודעות פרטיות ברשת, בוואסאפ ובשיחות.
שהפנו כמה דק, שמעו ו-חוו דעתם.
שלושת הסרטונים, מאוד שונים, כאשר חווים זאת אצלי פה בסלון, המשמעויות מתחדדות ומעצימות, הסרטונים צולמו באילתור מלא, זא בניגוד לרצון לצלם סרטון של המערכת, שימוש נניח במיקרופון הקלטה איכותי או שניים ותוכנת עריכה,
צילמתי הסרטונים ברמה הכי חובבנית שניתן לתאר,
פשוט נדהמתי מהשינוי, הרגיש לי טרי בראש, והחלטתי לשתף ברמה עניינית יותר שיכולה גם לשרת את הקהילה בהבנה של דברים.
נתחיל מכך, ש-שלושת המצבים, נשמעים בהתאם למה שאני מצפה מ-מערכת כשלי, אשר מורכבת מהקצוות של התעשיה הזו, משולבת בהרבה מחשבה וניסיון, השקעה אדירה בין אם זה רגשית וכלכלית והגעה לתוצאה שאני מאוד אוהב מעריך, נהנה מכל רגע.
שלושת המצבים נקרא לזה "הסרטונים", מצליחים לקחת את התוצאה הכללית של החוויה באופן שונה ואפילו דרמטי, בין אם זה באופיה של התוצאה, אווירה, התנהגות הרמקולים, תלת מימדיות, מרקמים ורבדים ואיזון טונאלי ובעיקר בשינוי אשר מורגש בכל הספקטרום.
המבדק הזה למעשה מלמד מספר דברים:
1. כולנו מנתחים בצורה שונה את התוצאה בין אם זה אנשים וותיקים ומשופשפים בתחום ועברו כברת דרך של עשרות שנים ובין אם זה צעירים יותר שאוהבים את התחום וגדלים בתחום תוך כדי עשייה.
הדעות היו שונות ומגוונות, חלקן היו זהות לשלי וחלקן העירו דברים נוספים שהפנו תשומת ליבי והיו דעות גם אחרות ומעניינות לא פחות.
המבדק כאמור הוא ניתוח של 41 מגיבים שהגיבו בהתלהבות ורצון לקדם ולהשתתף.
2. למדנו שמספיק שינוי קל ומינורי במערכות מסוימות,
לייצר שינוי והשפעה כזו או אחרת
בין אם הוא שינוי קטן שיתכן ולא יהיה מספיק מורגש לבין שינוי דרמטי וקיצוני, וכל זאת ועוד משינוי שעל פי הכל, הוא שינוי מזערי, קטן ואפילו "חסר משמעות" לכמה
ושמעתי לא מעט תגובות והתייחסות.
הרגשנו זאת היטב וברור בסרטונים, כמה שינוי שכזה מחולל השפעה שיכולה להתפרש כהשפעה דרמטית ומצליחה לקחת סאטאפ שלם לכיוון שונה בפרמטרים מסוימים.
3. הבנו שמערכת בנויה לא "רק" מסט אלקטרוניקה שמניע רמקולים בחדר.
זא שגם לאחר הצבת הרמקולים ושמירה על כללים בסיסיים של משולש זהב, כיוון הרמקולים, טיפול אקוסטי לצורך העניין פסיבי.
כמה מילים על ה-"טיפול" אצלי.
אצלי "הטיפול" נעשה כחלק מהבניה של הדירה/ בניין.
פרטי איש אקוסטיקה בבניית הבניין מגורים אצלי דרש:
1. הקירות בין השכנים עם בידוד טרמי, ועובי 25 בטון ובסה"כ 31 סמ בין השכנים.
2. הויטירונות אצלי מבודדות אקסטרה, לפי דרישת יועץ אקוסטיקה ואיש אלומיניום, הייתה דרישה בזמנו באזור השכונה אצלינו.
3. וילונות האפלה כפולים ומוכפלים ואטומים לחלוטין, מייצרים מסה, מורידים כל הדהוד קיים - מי שהיה אצלי הדבר הראשון שחש זה את השקט בחלל.
(במהלך שני עשורים כמעט, התנסיתי עם לא מעט אבסטרקטים בין עם זה לוקדי באס פינתיים, טרפזי ספיגה, דיפיוזרים למינהם, סוגי שטיחים שהוצאתי לחלוטין).
תמיד, תמיד יש מה לשפר
מכוון שהוחלט שנשאר לפחות עוד שנתיים בדירה הנוכחית עד המעבר המיוחל.
**הפרויקט הבא שלי יהיה שיפור הנראות בחלל האזנה ונושא האקוסטיקה יקבל מימדים נוספים.**
נחזור לנושא השרשור,
מעבר לכל הנל
המערכת בנויה בנוסף מ-לא מעט מרכיבים נוספים שחלקם יכולים להראות כחסרי משמעות ואנו למעשה חווים את השפעתם תוך כדי עשייה ואף שינוים מינוריים יכולים לקחת תוצאה לכיוון אחר כמעט לחלוטין.
4. להיות עם ראש פתוח תמיד ולנסות גם כאשר אנחנו סקפטיים, מלאים בעצמנו ונחושים ומשכונעים שאין הבדלים בין:
כבלי חשמל
מפצלים
שקעים
כבלים
שיכוכים
ועל כן בתודעה זה חסר חשיבות.
-המשך בקרוב-