יש מי שיש לו ותק של 25 שניםלגבי העניינים הפרוצדורליים - מסכים איתך לגמרי.
לגבי היותי אודיופיל וחובב את התחום .....אני רוצה להזכיר לך שלפני כ-25 שנה כשהרבה מהחברים כאן שחקו בגוגאים בחצר רכשתי מערכת, בכסף היחיד שהיה לי, שערכה בארץ היה אז כ-200,000 ש"ח.......נכון היא איתי עד היום ואני לא חושב שיש דברים משמעותיים כיום שהם טובים ממנה ......ובמיוחד לא ברמקולים - שזו כידוע משנתי.
אז לגבי האהבה לתחום האודיופיליה בדרכי שלי) אני לא חושב שאני צריך שיעור ממישהו פה.
לפי האוזניים כל אחד יכול לשפוט.אם אני מבין נכון אתה טוען שמי שלא עוסק בתכנון רכיבי אודיו פסול לעדות לגבי מה שאוזניו שומעות.מעניין מה באך או בטהובן או זובין מהטה ואריה ורדי(כדוגמא מייצגת כמובן) היו מגיבים על הטעונים שלך. ולסיכום אני ורבים אחרים לא זקוקים למומחים באלקטרוניקה כדי לפרש לנו את מה שאנו שומעים.ודרך אגב עולם האודיו לדורותיו היה עד לאין ספור רכיבי אודיו שאנשים מוכשרים עמלו רבות על תכנונם ולמרבה הצער במבחן התוצאה כשלו ונעלמו.
לא! מי שלא שומע הבדלים בין מגברים לא שומע מוזיקה.מי שלא שומע הבדלים בין מגברים, שיקנה מגבר מעורך בקהילה שיצליח לפחות למכור אותו.
לגבי העניינים הפרוצדורליים - מסכים איתך לגמרי.....ואשתדל מאוד לכבד זאת.
לגבי היותי אודיופיל וחובב את התחום .....אני רוצה להזכיר לך שלפני כ-25 שנה כשהרבה מהחברים כאן שיחקו בגוגאים בחצר רכשתי מערכת, בכסף היחיד שהיה לי אז, שערכה בארץ באותה תקופה היה כ-200,000 ש"ח.......נכון, היא איתי עד היום ואני לא חושב שיש דברים משמעותיים כיום שהם טובים ממנה ......ובמיוחד לא ברמקולים - שזו כידוע משנתי.
וסתם קוריוז לתוספת....אני לא חושב שיש כאן הרבה חברים שמתכננים ובונים דרייברים לרמקולים שזו האהבה והתשוקה הכי גדולה שלי בתחום.
אז לגבי האהבה לתחום האודיופיליה (בדרכי שלי) אני לא חושב שאני צריך שיעור ממישהו פה.
לא, זה כבר מזמן לא במגרש הזה.לפי האוזניים כל אחד יכול לשפוט.
הביקורת כלפי רוברט נוגעת לשיפוט טכני.
אתן לך דוגמה פשוטה עם שעונים:
כל אחד יכול לקרוא את השעה מכל שעון שבנמצא.
אם אראה לך את המנגנונים של השעונים השונים תדע להתייחס לשיקולים הנדסיים שקשורים בתכנונם?
אריה
רכשתי מערכת, בכסף היחיד שהיה לי אז, שערכה בארץ באותה תקופה היה כ-200,000 ש"ח.......
אם המצב היה הפוך, כלומר אני הייתי בעל האתר, לעולם לא היה מצב שהייתי מכנה אותך בשמות.אתה צריך. כי אתה כל כך דביל שאתה לא שם לב שאתה מוחץ את התחום. .
אתה צריך. כי אתה כל כך דביל שאתה לא שם לב שאתה מוחץ את התחום. זה כמו שתגיד שאף אחד לא ילמד אותך על אהבת הארץ ביד אחת כשביד השניה אתה תומך bds. זה לא רק שזה לא הולך יחד, זה לא רק שאהבת הארץ היא שקר שאתה מפיץ, אם כי אפילו אתה יודע שאהבת הארץ היא ממך והלאה (זו דוגמא, לא קשור למציאות, שלא יפתח עכשיו דיון פוליטי מהעניין הזה).
ולסיום. אין לי דיון איתך בעניין הזה. אילו התנאים, קבל אותם או שפשוט אל תגלוש פה.
כן, בוודאי, מגבר מהדיוטי עם רמקול שנצילותו כ 80 dBA לוואט......ואני לא מאלה ששומעים סימפוניות לחליל ומצילה.זרקת כסף לפח.
לפי משנתך היית צריך לרכוש זוג רמקולים איכותיים , נגיד ב 20 אלף שח (שזה לפני 25 שנים המון כסף) , מגבר בסיסי מהדיוטי פרי , מקור פשוט כמו dvd (ממילא זה הכל דיגיטלי...) כבלים ב 5 שח , אקולייזר ליישר את מה שעקום וזהו.
כל זה לא היה עולה יותר מ 30 אלף שח , 40 אלף בהתפרעות מוגזמת.
לזה היית צריך להוסיף בוחטה של כסף לרכיב הכי חשוב אצלך - ספקטרום אנלייזר.
תתפרע במכשיר של 50 אלף שח ועדיין היית חוסך יותר מ 100 אלף.
זו הדרך שהיית צריך לפעול בה לפי ההטפות שלך.
"אתה הבנת את זה ברוך ?"
אחד מהרכיבים שרכשתי (לייזר דיסק די יוקרתי לתקופתו) אפילו נמצא אצלך בביתך אחרי שעזרתי לך למצוא ולרכוש אותו.....חתיכת חוצפן כפוי טובה שכמותך.200,000 שח על המערכת, לפני 25 שנה.
אפשר פירוט הרכיבים ? מעניין.
אחד מהרכיבים שרכשתי (לייזר דיסק יוקרתי) אפילו נמצא אצלך בבית אחרי שעזרתי לך למצוא ולרכוש אותו.....חתיכת חוצפן שכמותך.
......ואתה מוזמן להחליק על כתם שמן.....גם בלי חגורה......מטאפורית כמובן.פשוט מדי פעם צריך לתת לו ברקס. ושיהיה בלי חגורת בטיחות
החמרת עם הבחור
אין ספק שהוא מעייף פה אנשים
אבל האם אתה באמת חושב שמישהו ששמע בחייו שני מגברים ושני כבלים, באמת יקבל את מישנתו?
ולכן אני גם לא רואה את הנזק שהוא עושה לתחום או ליבואנים
רוברט הוא סיידקיק. ונחמד שיש אחד (ורק אחד) כזה. פשוט מדי פעם צריך לתת לו ברקס. ושיהיה בלי חגורת בטיחות
כן, בוודאי, מגבר מהדיוטי עם רמקול שנצילותו כ 80 dBA לוואט....
היחיד שיצא לעזרתך. כולה חסר סמיילי בסוף......ואתה מוזמן להחליק על כתם שמן.....גם בלי חגורה......
ותראה מה אני הוספתי לפוסט המקורי עוד לפני ששלחת אתה את התגובההיחיד שיצא לעזרתך. כולה חסר סמיילי בסוף
סלחתי