לפטופ ישן כמרכז מוזיקה

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
יש לי לפטופ ישן (ישן? עתיק!!כנראה מסביבות שנת 2004... Compaq pp2140) שאני זומם לזרוק או להשתמש בו כסוג של מרכז מוזיקה לחדר שינה.

ככלל, אני פשוט רוצה לעשות שימוש במסך שלו ובעובדה שיש לו 2 כניסות usb, כך שאוכל לחבר אליו את ה dac ואת הזיכרון החיצוני.

אשכרה תחנת מעבר עם מסך. אין לי מושג איזה כרטיס קול יש לו, אבל מעניין שכבר אז טרחו שהרמקולים יהיו jbl, נו שוין.

לא, לא היי אנד, לפני שצועקים עלי.

למישהו יש ניסיון עם זה או הערות?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
תודה מנחם, ייבדק.

יש למישהו ניסיון מעשי?

ron1999

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
מצטרף לשאלה ומוסיף -
למעשה אין מניעה של ממש שמחשב כזה ישמש גם כשרת קבצים ו\או מדיה בכלל, לא?
למה שתהיה בעיה למחשב כזה לשלוח תוכן HD ללפטופ או סטרימר שמחובר למקרן?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
1. אם אתה משתמש ב- DAC אז לא משנה איזה כרטיס קול יש לו. הדאק משמש ככרטיס קול.
2. חיבור למחשב של דיסק חיצוני USB כאשר מחובר אליו גם דאק ב- USB היא פעולה שפוגמת באיכות הצליל.

אני לא מבין מה אתה שואל בעצם, אם אין דרישות למקסימום איכות סאונד. אז לאיזה סוג הערות, תובנות, עצות או שאלות אתה מצפה? לדעת אם זה אפשרי? כן, זה אפשרי. מיטבי? לפי איך שתיארת את זה, כרגע, לא.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
1.
2. חיבור למחשב של דיסק חיצוני USB כאשר מחובר אליו גם דאק ב- USB היא פעולה שפוגמת באיכות הצליל.
רוצה לשאול משהו !
אם אני מחובר לממיר עם FW ולשני הרד דיסקים עם USB ,האם גם כך אני פוגע באיכות הצליל ? ואם כן ,אז איך לחבר רבאק?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
רוצה לשאול משהו !
אם אני מחובר לממיר עם FW ולשני הרד דיסקים עם USB ,האם גם כך אני פוגע באיכות הצליל ? ואם כן ,אז איך לחבר רבאק?

התשובה הארוכה: מימוש הפרוטוקול של USB, למיטב ידיעתי, הוא כזה שכל התקן USB משדר לכל ההתקנים המחוברים לאותו מחשב. כמו מין רשת ביתית כזאת: כל המכשירים צועקים, וכל המכשירים שומעים. לכן, כשיש הרדיסק שמחובר ב- USB ו"עושה הרבה תקשורת" עם המחשב, גם ה- DAC סובל מזה. בנוסף, מדובר על בקר אחד (או שניים, אך ברוב המקרים לא יותר, למיטב ידיעתי) השולט על כל ההתקנים. לכן, אם הוא צריך לשלוט גם בסטרים דיגיטלי ל- DAC וגם בתעבורה רחבת פס עבור תקשורת נתונים עם הדיסק, מצבו פחות טוב מאשר היה שולט רק על ה- DAC.

FW עובד אחרת, ובנוסף, מדובר על בקר נפרד מה- USB. לכן במקרה שלך יש פחות בעיה.

בשני המקרים, אל לך לשכוח שהדיסקים צורכים חשמל, בין אם דרך ה- USB ובין אם בין ספק חיצוני. ובמקרים מסויימים, גם אם לא אצלך, זה עוד משהו שעלול להפריע (למשל, ספק הרדיסק חיצוני מגעיל כזה שתוקעים בשקע החשמל).

בכל מקרה, תיאורטית, עדיף להשתמש במקור איחסון נפרד ומרוחק מהמחשב, ולתת למחשב למשוך ממנו נתונים בתקשורת רשת קווית. (למשל, NAS בחדר אחר, או מחשב המשמש כשרת קבצים - גם הוא בחדר אחר). אם אין אפשרות לכזה, אז לאחסן את הנתונים על הדיסק הפנימי של המחשב - רצוי SSD כמובן, אבל זה פיתרון יקר מאד, ובעל שרידות נמוכה.

טוב?

אבל מה אתה שואל אותי, יש לך את מיכאל, אלוני ועוד כמה בפורום השכן שמבינים פי 10 ממני. :)

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
התשובה הארוכה: מימוש הפרוטוקול של USB, למיטב ידיעתי, הוא כזה שכל התקן USB משדר לכל ההתקנים המחוברים לאותו מחשב. כמו מין רשת ביתית כזאת: כל המכשירים צועקים, וכל המכשירים שומעים. לכן, כשיש הרדיסק שמחובר ב- USB ו"עושה הרבה תקשורת" עם המחשב, גם ה- DAC סובל מזה. בנוסף, מדובר על בקר אחד (או שניים, אך ברוב המקרים לא יותר, למיטב ידיעתי) השולט על כל ההתקנים. לכן, אם הוא צריך לשלוט גם בסטרים דיגיטלי ל- DAC וגם בתעבורה רחבת פס עבור תקשורת נתונים עם הדיסק, מצבו פחות טוב מאשר היה שולט רק על ה- DAC.

FW עובד אחרת, ובנוסף, מדובר על בקר נפרד מה- USB. לכן במקרה שלך יש פחות בעיה.

בשני המקרים, אל לך לשכוח שהדיסקים צורכים חשמל, בין אם דרך ה- USB ובין אם בין ספק חיצוני. ובמקרים מסויימים, גם אם לא אצלך, זה עוד משהו שעלול להפריע (למשל, ספק הרדיסק חיצוני מגעיל כזה שתוקעים בשקע החשמל).

בכל מקרה, תיאורטית, עדיף להשתמש במקור איחסון נפרד ומרוחק מהמחשב, ולתת למחשב למשוך ממנו נתונים בתקשורת רשת קווית. (למשל, NAS בחדר אחר, או מחשב המשמש כשרת קבצים - גם הוא בחדר אחר). אם אין אפשרות לכזה, אז לאחסן את הנתונים על הדיסק הפנימי של המחשב - רצוי SSD כמובן, אבל זה פיתרון יקר מאד, ובעל שרידות נמוכה.

טוב?

אבל מה אתה שואל אותי, יש לך את מיכאל, אלוני ועוד כמה בפורום השכן שמבינים פי 10 ממני. :)
תודה על התשובה , אני שואל כאן כי אני מכאן ,באמת מיכאל אמר לי לקנות nas ,

ron1999

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
כלומר,
הסכנה היא שהחיבור לא יכיל מספיק דאטה רייט כדי שהבאפרים של הDAC לא ייתרוקנו? זו הנקודה?
או שהחשש הוא מ"רעש" של דאטה שהDAC רואה והוא לא רלוונטי עבורו בכלל?

לגבי הסיבה השניה, האם לא לשם כך משתמשים בUSB א-סינכרוני?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
1. אם אתה משתמש ב- DAC אז לא משנה איזה כרטיס קול יש לו. הדאק משמש ככרטיס קול.

אני לא מבין מה אתה שואל בעצם, אם אין דרישות למקסימום איכות סאונד. אז לאיזה סוג הערות, תובנות, עצות או שאלות אתה מצפה? לדעת אם זה אפשרי? כן, זה אפשרי. מיטבי? לפי איך שתיארת את זה, כרגע, לא.
מה שאני שואל זה אם מחשב ממש ממש מיושן יכול לשמש כ hub ומסך עבור הדאק, הזיכרון החיצוני עליו מאוכסנת המוזיקה, וכו'.
אני פשוט חושש שהחומרה לא מספיק מהירה וטובה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מה שאני שואל זה אם מחשב ממש ממש מיושן יכול לשמש כ hub ומסך עבור הדאק, הזיכרון החיצוני עליו מאוכסנת המוזיקה, וכו'.
אני פשוט חושש שהחומרה לא מספיק מהירה וטובה.
אין שום בעיה. גם מחשב משנת 99 יכול לעשות את זה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כלומר,
הסכנה היא שהחיבור לא יכיל מספיק דאטה רייט כדי שהבאפרים של הDAC לא ייתרוקנו? זו הנקודה?
או שהחשש הוא מ"רעש" של דאטה שהDAC רואה והוא לא רלוונטי עבורו בכלל?

לגבי הסיבה השניה, האם לא לשם כך משתמשים בUSB א-סינכרוני?

לא יודע, לא מבין מספיק.
אני כן יכול להגיד לך שכשהחלפתי את מקור הקבצים מדיסק USB לשרת קבצים מרוחק, האיכות השתפרה קצת. וזה אצלי , כשיש לי ממיר FW, לא USB. אז קל וחומר ב- USB.

השערתי היא ש"החשש הוא מהרעש של DATA" כפי שהגדרת את זה, ובעיות של ג'יטר.
אבל שוב, יבוא חכמולוג כמו DIGISUN ויטען הפוך. אז אני לא חותם על שום דבר.

לגבי USB אסינכרוני, כן בדיוק לשם כך משתמשים בו. אבל כמו דבר, זה תלוי במימוש. נדמה לי שראיתי איפשהו שטדי פרדו הסביר על זה בזמנו - גם אם ה- DAC מקבל DATA נקי ומייצר שעון בעצמו, הוא עדין צריך לפצות בזמן אמת על אי דיוק בקצב הזרמת הדאטה מהמחשב, ולכן גם אם הוא משתמש בשעון שלו כדי לייצר את האות האנלוגי, עדין עדיף להשתמש באות מקור בעל תדר דגימה קבוע ואיכותי.

על משקל - גם אם מסנן המים שלך בבית הוא נפלא, עדין תשתה מים טובים יותר אם המים שנכנסים לבית הם באיכות גבוהה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור