לנובו משיקה מחשבי Yoga עם מסך מסתובב ומתהפך לתצורת טאבלט

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
754
נקודות
113

Max

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
8
חומר למחשבה לאנשי מיקרוסופט: מבדיקה שערך רועי פקר - מומחה בתחום המחשוב, אשר בבעלותו גם חברת המחשבים "קומפיוטר" המציגה גם מדריכי וידאו לציבור הגולשים בתחום המחשבים טוען כי מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט החמצה את שני התחומים בהם היא התיימרה לטפל: "על פי דבריו המערכת לא נוחה לשימוש כמערכת לטאבלט או כמערכת למחשב נייד\ח זאת מכיבן שממשק המטרו שלה כלל לא שימושי עבור אלו המשתמשים בה במחשבים ניידים או נייחים, {שזה רוב הציבור, וגם משתמשים בסיסיים}, זאת משום שהיא למעשה כוללת שתי תצורת אחת קלאסית והשניה עבור טאבלטים. יתרה מזו טוען רועי כי ממשק הדסקטופ של המערכת הוא כל כך גרוע ולא נהיר לכולם עד שהוא לא ממליץ לשדרג אליה אלה אם כן מיקרוסופט ישנו חלקים מסויימים במערכת כפי שמופיע גם בסרטונים שהפיץ על המערכת החדשה. רועי גם טוען כי מיקרוסופט יכלה בכמה צעדים פשוטים לעשות מערכת מושלמת על ידי כך שכאשר מתקינים את המערכת בכל פלטפורמה שהיא המערכת בודקת באיזה חומרה מדובר ואז מחליטה על אופי הפלטפורמה אשר אליה היא תתמוך.

Max

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
8
גם אני חושב שאיפה שהוא מיקרוסופט טעתה בכך ששילבה שתי תצורות במערכת אחת. כאשר ראיתי אותה בפירוט חשבתי לעצמי שזהו מין יצור כלאיים לא מובן כל כך: למשל כאשר נכנסים לממשק הקלאסי מגלים שאין כפתור התחל והדרך היחידה לכבות למשל את המחשב היא ללכת לפינה הימנית העליונה או תחתונה של המסך {פעולה לא נוחה כל כך}, ומשם מתוך התפריט שנפתח ללכת להגדרות שאין לי שמץ של מושג מדוע כפתור הכיבוי צריך להיות בתפריט ההגדרות, ורק כאשר נכנסים אליו מופיע לחצן הכיבוי {בינינו זה נראה לכם הגיוני שפעולה כל כך שחיכה של כיבוי מחשב צריכה להיות כל כך מיגעת ובפרט לאנשים לא מיומנים}. בנוסף על כך השילוב המוזר בין שתי המערכות כאשר מיקרוסופט דוחפת את ממשק המטרו שלה אפילו לממשק הקלאסי למשל בהסרה\הוספה של תוכניות ובשאר תהליכים גורמת למערכת להיראות לי קצת מוזר. אני לא טוען שאין בה דברים טובים אבל השילוב המוזר הזה די לא מובן לי ולפי דעתי מיקרוסופט הייתה יכולה לשפר את מערכת ההפעלה ווין 7 ולא לערוך בה שינויים כל כך מרחיקי לכת ולצידה להוסיף את ממשק המטרו העכשווי וכך היא הייתה לפי דעתי פוגעת בול בשתי העולמות. המסקנה של רועי וגם של מאות סוקרים שבדקו את המערכת מגלה שכניראה היא לא ממש טובה בלשון המעטה אבל הציבור שכבר רגיל למוצרים מבית מיקרוסופט ירכוש אותם אפילו אם הם לא ממש טובים לו ובינינו יש חלופות מעולות כדוגמת מערכות ההפעלה של לינוקס בגרסאותיהם השונות שהן על פי רועי גם טובות יותר מכל מערכת חלונות שהיא וגם לא עולות לנו כסף, אז בסופו של דבר את השיקול תעשו בעצמכם!

Max

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
8
ולגבי המוצר עצמו אין בו הרבה דברים חדשים זאת בשל העובדה שכבר לפני שנה הציגה חברת packard bell {מבית acer} מחשב בתצורה כמעט זהה לתצורת המחשב הזה אשר בסיבוב של המסך הופך לטאבלט רק כמובן עם חומרה שונה. גם חברת DELL הציגה מחשב בתצורה דומה בעבר רק בו המסך אינו מסתובב ב-360 מעלות לצדדים אלה מתהפך במצב מאוזן אז לעניות דעתי אין כאן כל בשורה של ממש שמצדיקה את הכתבה הזו פרט לבאזז הלא כל כך מוצדק לפי דעתי למערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט שהיא בינינו לא כזאת מציאה!

נ.ב: זו דעתי האישית כמובן.

א

אורח

אורח
לדעתי ה-Yoga הולך להיות להיט!
לפטופ שהופך לטאבלט זה לא חדש, אבל מה שמייחד את היוגה זה הפשטות והאינטואיטיביות של היפוך המסך.
רעיון פשוט ומדליק שיתפוס חזק, פשוט בגלל שהוא COOL.

עוד מוצר שהולך לתת פייט השנה זה ה-ASUS TAICHI, בעל שני המסכים, אם כי הוא קצת יקר, יהיה להיט בקרב גיקים.

לא יצא לי להתנסות עם הוינדוס 8, אבל מה שחושב, הוא מתחבר מצויין לכל נושא האולטראבוקים עם מסך מגע, שנותן חווית משתמש שדומה לטאבלטים עם הכוח וכל הלגסי שיש לוינדוס. זו תהיה שנת האוטראבוקים convertibles ו-detachables.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור