למי מותר לגעת?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
בדיון של תומר על סוגי המוזיקה שמתנגנים במערכת, התברר שמתהלכים ביננו כמה נועזים שמתירים לזולתם להתקרב למרחק של פחות ממטר למערכת, ושומו שמיים - גם לגעת בה.

אני אינני בין הנועזים, ומתקרב לשבץ כשנוגעים לי בבייבי - ולכן לאשה היתה מערכת קטנה נוספת רק שלה.

למי מותר?

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אפשר למצוא שביל זהב סביר:
להדליק מגבר - סבבה
לשים דיסק - אפשר
לנגוע במקורות אחרים, שדורשים אהבה ורגש בידים - פטיפון, טייפ סלילים - זה כבר מחוץ לתחום.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אגב, האם מה שאנחנו עושים פה הוא שוביניזם טהור?
הנשים האודיופיליות שבינינו - האם גם הן חרדות שמה בן\בת זוגן יגעו במערכתן היקרה??
או שזה פשוט מעוז גבריות?

האם תיתן לאישתך לקחת את מפתחות הפרארי האדומה להקפיץ את הילד לגן, או לצאת בערב למפגש בנות?

הגיגים של שבת...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אף אחד לא נוגע במערכת שלי, גם לא המשפחה (יש הסכם בלתי כתוב).

תומר

נערך לאחרונה ב:

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אגב, האם מה שאנחנו עושים פה הוא שוביניזם טהור?
הנשים האודיופיליות שבינינו - האם גם הן חרדות שמה בן\בת זוגן יגעו במערכתן היקרה??
או שזה פשוט מעוז גבריות?

האם תיתן לאישתך לקחת את מפתחות הפרארי האדומה להקפיץ את הילד לגן, או לצאת בערב למפגש בנות?

הגיגים של שבת...
לא קשור לשוביניזם... לפחות כאן, גם לקרציות הכדורגל אסור.

ולגבי הפרארי, הילדה יכולה ללכת ברגל. ויש גם אוטובוסים.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
... ולגבי הפרארי, הילדה יכולה ללכת ברגל. ויש גם אוטובוסים.

מסכים בהחלט, ובלי להתנצל.
פרארי אדומה לא פותחה עבור נשים.
הן עלולות לטעון שזה אמצעי תחבורה המיועד להעביר בני אדם מנקודה א לנקודה ב.

YORAMGROS

אוהב את התחום
מעורבות
157
נקודות
43
אצלי כלל לא נכנסים לחדר האזנה כאשר איני נמצא במקום ולגעת "הס מלהזכיר"

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
עד לפני כשנה,אף אחד לא התקרב.
בשנה האחרונה אישתי החלה לשמוע מוזיקה כשאני לא בבית - דיסקים בלבד.
הבנות (14.5- 17) לא מתקרבות. בשביל זה המציאו את האייפד,אייפוד,מערכת אישית בחדר ואוזניות.
אני מקווה שכך זה יישאר, אבל אם יבקשו בעתיד, אשמח להדביק אותן בחיידק.

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
לכולם מותר, ואפילו רצוי.
הילדות בנות 5 ו-8, וכבר לפני שנתיים קיבלו אישור (כשעוד היה לי טרנספורט, הזנת דיסק היתה רק איתי, הקטנה עוד זוכרת את ה"אבן הקטנה" ששמים על הדיסק). אבל עכשיו עם המחשב, אני שמח שהבנות בוחרות לבד מה הן רוצות. המערכת דולקת 24/7, אז אין צורך להפעיל. זה בשבילי חינוך אמיתי למוסיקה איכותית. קצת קשה להתפשר לפעמים, אבל זה שווה.
המערכת במרכז הסלון, וכולם יודעים שצריך להזהר. "המבחן האמיתי" שלי היה כאשר הילדה הקטנה השתוללה והפילה את אחד הרמקולים על הקיר (לא קרה כלום, הוא היה קרוב לקיר). נשכתי שפתיים, זכרתי מה הבטחתי לעצמי ובאתי לבדוק אם היא בסדר ולא קרה כלום, לפני שבכלל הסתכלתי לכיוון הרמקול. זה היה קשה :)
בינתיים זה מוכיח את עצמו - כבוד הדדי, אהבת מוסיקה (ביטלס, שירי ילדים, אריק איינשטיין, רמפל מנגן טלמן...) והרבה שמחה והרבה מוסיקה בסלון בפרט ובבית בכלל. זה הכי חשוב.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לי אין משפחה משלי, אבל אני בעד הגישה של אדר.
מה שכן, אסור לגעת ברמקולים, בעיקר עקב המיקום.
עד שמצאתי נקודה נורמלית...

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אצלי הילדים כבר גדלו...
שניהם ספגו מאבא כל החיים אהבה למוזיקה, וקצת נון-קונפורמיזם בטעמי המוזיקה המועדפים.
וגם הערכה ל'מכשירים של דינוזאורים', כמו הדבר הגדול ההוא מעץ שמניחים עליו לוחות שחורים עגולים מסתובבים, ויוצאת מוזיקה...

לא נפוץ למצוא ילדה בת 7 שמסבירה לשאר ילדי הכיתה מה זה ג'נסיס ומוזיקת רוק מתקדם...
ולא נפוץ למצוא ילד בן 16 חולה מטאליקה, שהלך ומצא וקנה אלבום שלהם בתצורת תקליט ויניל (!!!) רק כדי לבוא לדירה של אבא ולשמוע איך זה נשמע.

היום היא בת 26 והוא בן 23, ואבא ממשיך להיות נון-קונפורמיסט...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הינה עוד יתרון משמעותי מדוע להשאיר את המערכת פועלת כל הזמן....

במערכת שלי כל אחד יכול לגעת - מה כבר יכול לקרות לה? מה שמדאיג אותי זה הפטיפון, אבל ממילא יש נטייה פחותה להתעסק איתו.

אריה

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
כולם יכולים לגעת במערכת - היא לא מסוכר.
הבן שלי למד מינקות (ממש!) להזהר, ומגיל מאוד צעיר (3-4) להפעיל את מה שהוא היה צריך - להדליק טלויזיה, לבחור מקורות כמו DVD או וידאו, ולנגן את מה שצריך. הוא אפילו למד מספיק אנגלית כדי למצא את הדיבוב או התרגום העברי בתפריטים :)

בגיל יותר מבוגר (7-8 הוא פשוט לא התעניין קודם) למדתי אותו להשתמש בפטיפון.

הגישה הבסיסית אומרת שמה שאסור רק מושך תשומת לב מיותרת, ואני מעדיף שיעשה דברים בגלוי ועם הדרכה, מאשר בסתר, מאחורי הגו - בלי לדעת מה הוא עושה.

עם בת הזוג, בכלל אין נושא של רשות על סדר היום.

ומה כבר יכול לקראת? ישרף טויטר? אני אצטרך להחליף מחט? מצד אחד - לא אסון, מצד שני - קצת תשומת לב מונעת דברים כאלו.

(ורד)

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רק לחברים מהתחום מותר לגעת במערכת ולחברים מאוד ספציפים מותר לגעת בפטיפון.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
לא אוהב שנוגעים.
גם אני שמתארח,לעולם לא אעיז לגעת.
ממון רב מושקע ולא כדאי לגרום לנזק.
לא אשכח כיצד גיסתי ניסתה להוציא את הטוויטר הבולט מהרמקולים הקודמים שלי.
לשאלתי מה את עושה :בהלם:
אני לא יכולה לא לגעת :עצוב:
תשובתי הייתה אם חייך יקרים לך קחי מטר אחורה :כועס:

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
מעניין שהגישה של רוב האנשים כאן היא קיצונית - או שהכל מותר לכולם או ש(כמעט )הכל אסור לכולם :)
לא אומר את זה כביקורת חלילה, רק כאבחנה.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
פעם הבן שלי בן 6 נגע ברמקול שהיה בלי גריל וכופף את המימברנה פנימה (נהיה קמט) הוצאתי עליו כזאת צרחה שהוא ניבהל ובכה . הצטערתי . ביקשתי סליחה. מאז הוא ניזהר.
בטח שמותר לגעת. יש דבר איכותי בבית למה שלא כולם יהנו. אין דבר שיותר משמח אותי מלראות את הילדים שומעים ומתעניינים במוסיקה.
לילד ולרמקול שלום.

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אני גר לבד כרגע אז אין לי "בעיה" כזאת לש-ון

מקרה שקרה, לא מזמן דווקא, העמיד אותי במצב לא נוח אך בסוף אזרתי אומץ
ניסיתי למכור מגבר במשך תקופה ארוכה ללא הועיל, כמעט ולא היו טלפונים
יום בהיר אחד, בעודי בטיול ג'יפים בצפון, הטלפון צלצל ועל הקו היה בחור שביקש לקנות את המגבר באופן מיידי
הסברתי לו שאני בטיול ואוכל להזמין אותו להאזין רק למחרת. אך הוא התעקש: "חייב לקנות היום"

למזלי אחותי גרה במרחק הליכה. ויש אצלה מפתח רזרבי לדירה שלי
שאלתי את בעלה אם הוא יכול לעזור לי עם הסיטואציה והתשובה היתה חיובית
נתתי לו הוראות מדוייקות, מה לעשות, איך לעשות. שלב אחר שלב
בין היתר לנתק את המגבר החדש ולחבר את הישן
מה גם שלא הכי אהבתי את הרעיון שאדם זר מטייל בביתי כשאני במרחק שעתיים נסיעה (אני מדבר על הקונה, כן? לא על גיסי צוחק!)
אחרי שעה בערך גיסי מטלפן, הכל הלך חלק, הלקוח מרוצה והכסף מחכה לי במגירה. סוף טוב הכל טוב :)

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
פעם הבן שלי בן 6 נגע ברמקול שהיה בלי גריל וכופף את המימברנה פנימה (נהיה קמט) הוצאתי עליו כזאת צרחה שהוא ניבהל ובכה . הצטערתי . ביקשתי סליחה. מאז הוא ניזהר.
בטח שמותר לגעת. יש דבר איכותי בבית למה שלא כולם יהנו. אין דבר שיותר משמח אותי מלראות את הילדים שומעים ומתעניינים במוסיקה.
לילד ולרמקול שלום.
כואב. קרה לי אותו דבר, לשמחתי ברמקול בחדר העבודה ולא במערכת הראשית. מאז הרמקולים עם גריל. אני לא שומע הבדל (הגיל פועל לפעמים לטובתנו :)). ככה גם לא רואים את הכיפוף, שלא הצלחתי עד היום להחזיר למקומו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור