AK1
חבר משקיען
- הודעות
- 11,908
- מעורבות
- 2,930
- נקודות
- 113
זה המצב בהווה.מה שמשותף לדיגיטל טוב ולאנלוג טוב, שניהם עולים לא מעט.
בעתיד ייתכן שיהיה דיגיטל סופרלטיבי באוזניות בגרושים, ונישה לאוזניות מפונפנות במחירים מנופחים.
אנלוג בנישה או במוזיאון.
זה המצב בהווה.מה שמשותף לדיגיטל טוב ולאנלוג טוב, שניהם עולים לא מעט.
כמה שניסיתי להפוך סידי לקובץ איכותי (וניסיתי!) הוא פשוט לא נשמע כמו סידי! פייל ברזולוציה גבוה שנרכש אונליין נשמע טוב יותר בהרבה מפייל שהומר לקובץ בעזרת מחשב (ניסיתי אינספור תכנות) וסידי נשמע טוב יותר גם מפייל איכותי שיושב על ההארד דיסק במחשב (לא הבדל גדול), מול קובץ שהומר אין בכלל על מה לדבר.הכל הפכתי ל FLAC ומנגן משרת מקומי
זו כאמור חשיבה של אודיופיל במונחים של היום.כמה שניסיתי להפוך סידי לקובץ איכותי (וניסיתי!) הוא פשוט לא נשמע כמו סידי! פייל ברזולוציה גבוה שנרכש אונליין נשמע טוב יותר בהרבה מפייל שהומר לקובץ בעזרת מחשב (ניסיתי אינספור תכנות) וסידי נשמע טוב יותר גם מפייל איכותי שיושב על ההארד דיסק במחשב (לא הבדל גדול), מול קובץ שהומר אין בכלל על מה לדבר.
אני מניח שההבדל נובע מכך שבמחשב אין אצלי ספק לינארי, אותו כנ״ל לגבי הסוויץ׳ אבל שורה תחתונה לפחות מהניסיון שלי אחרי המון השוואות וניסיונות, כאשר איכות השמע היא המטרה לאדם ששומע אלבומים ולא קופץ משיר לשיר מדיה פיזית (אצלי זה דיסקים) עדיין מובילה ובפער לא מבוטל. אני חושב שייקח זמן עד להשתלטות הסטרימינג (אם בכלל), אני (בדיוק כמו @למה ) רוכש דיסקים או פייל איכותי אחרי האזנה מטידל, טידל בשבילי זה בדיוק כמו שפעם היינו מקשיבים באוזניות לתקליט בחנות התקליטים ע״מ לרכוש…
אם אני אקח את ההגדרה של אודיופיל ע״פ חברי @RanMoyal אני ממש לא שם….זו כאמור חשיבה של אודיופיל במונחים של היום.
בעתיד (הרחוק) כשפחות ופחות אנשים בכלל ידעו מה זה CD, ופחות ופחות אנשים ישבו מול מערכות, בטח לא יהיה איכפת להם אם סטרימינג נשמע טוב יותר או פחות מ-CD, אם בכלל אפשר יהיה להשיג נגן.
לא בטוח שיהיה צורך בספק מיוחד, במיוחד אם שומעים באוזניות מסמארטפון או ישירות מרשת אלחוטית.
וכשהו פונה לשירותי הTV של אמזון או נטפליקס או מחבר שואב אבק רובוטי ששואב ממנו יותר נתונים מאבק ל data lake שממקום בענן הוא לא מודע - מאיפה הבאת את זה?התכוונתי למצב שבו הוא בוחר במודע בשירות.
בכל אלה שציינת, משתמש הקצה אינו מודע לשימוש בענן, והשימוש הזה אינו בחירה שלו ולא אמור לעניין אותו.
כשהוא בוחר סטרימינג, הוא יודע שהוא פונה לשירות סטרימינג -- כזה שמספק לו מוזיקה -- גם אם הוא לא יודע שכך זה נקרא.
תן לי דולר על כל אחד מ 0.2% מהשוק האסייתי וגם הדורות של הדורות אחראי יהיו מסודרים. במציאות אותם 0.2% מתרגמים להרבה מאות מיליוני ועשרות מיליוני דולרים, כך שפרנסה הן בהווה והן בעתיד תמשיך להיות מהשוק הזה - אגב, עבור רבים מהם מערכת במאות אלפי או מיליוני דולרים זה סמל סטטוס לא פחות מתחביב (אחד הגורמים לניפוח המחירים בשוק האודיו בשנים האחרונות).מינכן לא רלוונטית לנושא התנהלות השוק, וגם אם 0.2% מהאסייאתים יביעו עניין במדיות פיזיות, שזה הרבה אנשים, ו-99.8% ישתמשו בסטרימינג, נראה לי שבהגדרה זו נישה.
כל עוד אנשים יגורו בבתים יהיה מי שישב מול מדורת השבט.וכאמור, לא נראה לי שרוב האנשים ימשיכו לשבת מול מערכות. אולי תמיד יישארו כאלה, כנישה, ואולי גם הנישה תמות ויישארו רק מוזיאונים.
בדיוק !!!למוזיקה יש כוח על בני אדם, תמיד היה לה כוח וכנראה זה לא ייפסק. משום מה אנשים מאז ומעולם רצו להשמיע את המוזיקה שהם אוהבים לחברים שלהם וכך בעצם מוזיקאים הפכו מאנשים עם כישרון ייחודי לכוכבים שכולם רוצים לאהוב, האזנה באוזניות לבד לא מספקת את יצר האדם לשתף ובמקרה של מוזיקה, שיתוף הוא האזנה ביחד ולא באזניות כמפגש חברתי תוך כדי גילגול ג׳וינט וכוס יין. תמיד יהיה אחוז מסויים שהתחביב יתפוס אותו בעולם שבו תרבות הפנאי הולכת ומתרחבת וירצה להאזין בבית במערכת איכותית. סה״כ אוכלוסית העולם גדולה היום מאי פעם וגם תחום נישתי יכול להיות די גדול על מנת לפרנס מספר חברות אודיו לא מבוטל ואת תשוקתם של אותם חובבים.
אהלן אהלן .ובמקרה של מוזיקה, שיתוף הוא האזנה ביחד ולא באזניות כמפגש חברתי תוך כדי גילגול ג׳וינט וכוס יין.
מי טען שלמוזיקה אין כוח על בני אדם?לדעתי אתה טועה בהערכה שלך, למוזיקה יש כוח על בני אדם, תמיד היה לה כוח וכנראה זה לא ייפסק. משום מה אנשים מאז ומעולם רצו להשמיע את המוזיקה שהם אוהבים לחברים שלהם וכך בעצם מוזיקאים הפכו מאנשים עם כישרון ייחודי לכוכבים שכולם רוצים לאהוב, האזנה באוזניות לבד לא מספקת את יצר האדם לשתף ובמקרה של מוזיקה, שיתוף הוא האזנה ביחד ולא באזניות כמפגש חברתי תוך כדי גילגול ג׳וינט וכוס יין. תמיד יהיה אחוז מסויים שהתחביב יתפוס אותו בעולם שבו תרבות הפנאי הולכת ומתרחבת וירצה להאזין בבית במערכת איכותית. סה״כ אוכלוסית העולם גדולה היום מאי פעם וגם תחום נישתי יכול להיות די גדול על מנת לפרנס מספר חברות אודיו לא מבוטל ואת תשוקתם של אותם חובבים.
אני מדבר על שירותים שמשתמש הקצה פונה אליהם ספציפית ביוזמתו כדי לקבל ישירות את מה שהם מספקים.וכשהו פונה לשירותי הTV של אמזון או נטפליקס או מחבר שואב אבק רובוטי ששואב ממנו יותר נתונים מאבק ל data lake שממקום בענן הוא לא מודע - מאיפה הבאת את זה?
אף אחד לא אמר שנישה לא יכולה לתת פרנסה לרבים, אבל 0.2% זו נישה, אלא אם יש לך הגדרה אחרת לנישה. אשמח לשמוע.תן לי דולר על כל אחד מ 0.2% מהשוק האסייתי וגם הדורות של הדורות אחראי יהיו מסודרים. במציאות אותם 0.2% מתרגמים להרבה מאות מיליוני ועשרות מיליוני דולרים, כך שפרנסה הן בהווה והן בעתיד תמשיך להיות מהשוק הזה - אגב, עבור רבים מהם מערכת במאות אלפי או מיליוני דולרים זה סמל סטטוס לא פחות מתחביב (אחד הגורמים לניפוח המחירים בשוק האודיו בשנים האחרונות).
כל עוד אנשים יגורו בבתים יהיה מי שישב מול מדורת השבט.
זו הגדרה של רומנטיקן...אם אני אקח את ההגדרה של אודיופיל ע״פ חברי @RanMoyal אני ממש לא שם….
לא משקיע בללמוד את התחום, לא יושב ומשפר שוב ושוב, לא מקשיב אינספור פעמים לאותו שיר ע״מ לשפר.
אני סה״כ חובב מוזיקה שמנסה להאזין הכי טוב שאני יכול במסגרת תקציב מוגבל.
ממש לא! הלוואי והיה כך השוויתי לאחרונה אצלי וגם לא אצלי על מערכות יקרות ושוות וסידי פשוט נשמע יותר טוב גם מול hi res.סטרימינג היום משתווה לסידי לפחות
בעתיד (הרחוק) כשפחות ופחות אנשים בכלל ידעו מה זה CD, ופחות ופחות אנשים ישבו מול מערכות, בטח לא יהיה איכפת להם אם סטרימינג נשמע טוב יותר או פחות מ-CD, אם בכלל אפשר יהיה להשיג נגן.