למה יורוקום "מצפצפת" על קהל הלקוחות שלה?

אלוני

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם.
אני משתתף פסיבי בפורום ובאתר, ומוצא את האתר ואתכם חברי הפורום מעניינים ביותר.
מכל מלמדי השכלתי.

הכותרת של השרשור אולי קצת מתריסה, אך כל כוונתה היא לשתף אתכם בתסכול אותו אני חש לנוכח ההתנהלות של יבואנים בארץ, כאשר הם בוחרים את המוצרים אותם הם ייבאו לארץ הקודש.
ברור שיורוקום, יבואנית Panasonic , איננה היבואן היחידי בישראל שלא מתחשב בלקוחותיו, אך המקרה הנ"ל צורם לי במיוחד ומפריע לי , מאחר ואני מתעתד לרכוש את ה V10 של פאנאסוניק בשבועות הקרובים.

היצרנית Panasonic מפיצה את מוצריה בכל העולם, כאשר כל אזור "זוכה" לקבל דגם המתאים לו (מבחינת שיטת שידור ותכונות).
באנגליה: TXP50V10B
בגרמניה וצרפת: TXP50V10E
בארה"ב: TCP50V10
במזרח הרחוק: THP50V10M

הדגם הבריטי מכיל בתוכה ממיר לקליטה מלווינים (שיטת FREESAT הנהוגה רק בבריטניה, ומאפשר קליטת מעל 140 ערוצים כולל ערוצי HD, לתושבי הממלכה) -- דגם זה לא מתאים לקליטת שידורי DTT בישראל (mpeg4) ולא כולל חיבורי סקארט.

הדגם מארה"ב לא תומך בשיטת PAL

הדגם מהמזרח מתאים לישראל , אבל אין לו כניסות סקארט scart ואין לו יכולת לקנות את שידורי ה DTT בישראל.

הדגם מאירופה (סיומת E) הוא הדגם שמתאים כמו כפפה לישראל: יש לו כניסות סקארט וגם ממיר פניי לקליטת שידורי DTT -- מיר זה נבדק בעבר בישראל אחת הסקירות באתרי ה HiFi בישראל ונמצא מתאים מאוד לקליטת השידורים.

עכשיו נחשו איזה דגם יורוקום מתעקשים לייבא ??
ניחשתם נכון --- את הדגם מהמזרח.
נסיונות שלי לברר מול יורוקום מדוע לא מביאים את הדגם האירופאי, העלו חרס, ולבסוף, אנו , תושבי ישראל, זוכים לזלול מצד יבואן פאנאסוניק, אשר מתעקש לקנות את הדגם מהמזרח הרחוק (שכנראה, לכאורה, עולה לו פחות כסף מזה האירופאי, ומאפשר ליבואן, לכאורה לגרוף יותר כסף לכיס).
מעניין איך חברת Panasonic העולמית היתה גיבה לו היתה יודעת שתושבי ישראל לא זוכים להנות בצורה מלאה ממוצריה רק בגלל שיבואן מתעקש לייבא לישראל את הדגם של המזרח הרחוק ??

אני נואשתי מהמצב, וכעת אפילו בודק דרכים לייבא בעצמי את המסך מאירופה.
אם יש בפורום מישהו שכבר עשה זאת (יבוא מצרפת / גרמניה) אשמח לשמוע המלצות וטיפים.
חוצמזה, אם גם אתכם מרגיז מה שכתבתי למעלה, אז מדוע שלא נתארגן כקבוצה ונפנה יחד ליבואנית , יורוקום , ונבקש ממנה להתחיל לייבא את הדגם האירופאי ??

מצפה לתגובות.(great)
בברכה,
אלוני

לנוחותכם , אני מצרף את תאור המוצר האירופאי, כדי שתוכלו לשטוף את העיניים ולהבין מה אנחנו מפסידים:
http://dlc.panasonic-europe-service...DF&lang=en&src=3&uilang=en-GB&model=TXP50V10E

פאדי

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
16
אבל יכול להיות ששכחת שאם מייבאים את הדגם האירופאי המחיר של הטליוויזיה בישראל יהיה גבוהה יותר מאשר המחיר הנוכחי שלו. כך שאתה צריך לקחת את העניין הזה בחשבון

adido

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
התגובה של פאדי מראה שלא הבנת את הנקודה. אתה מעדיף מחיר זול יותר על פני מוצר שמתאים יותר לתנאי השידור בארץ.
כלומר לשיטתך פאדי, כדאי ליבא לארץ מסך פלזמה52 שחור/לבן שימכר ב2000 שקל.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הכותרת של השרשור אולי קצת מתריסה

אתה צודק הכותרת של השרשור אולי קצת מתריסה

כמו כן אני ממש לא מבין את הגישה של הישראלי שמתלונן כל הזמן על הציוד והמחירים של יבואנים - לא מתאים לך תקנה מיבואן אחר, יש יבואנים אחרים שמביאים ציוד של פנסוניק או של חברות אחרות (חסר מבחר בארץ?)

אלוני

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אתה צודק הכותרת של השרשור אולי קצת מתריסה

כמו כן אני ממש לא מבין את הגישה של הישראלי שמתלונן כל הזמן על הציוד והמחירים של יבואנים - לא מתאים לך תקנה מיבואן אחר, יש יבואנים אחרים שמביאים ציוד של פנסוניק או של חברות אחרות (חסר מבחר בארץ?)

אז האמת שאין.
אני בדקתי את הנושא לעומק, כמו כן בדקתי עם B&H ועוד הרבה אתרים אחרים מחו"ל.
לגבי יבואנים מקבילים : לא איכפת לי לקנות מיבוא פרללי, אבל הפרללים מביאים מבריטניה (דגם B) ואז אין לו DTT מובנה.
אני רוצה (מאוד) דגם E -- כזה שמתאים כמו כפפה לשוק הישראלי , ואת זה הם לא מביאים.
לגבי התלונה שלי -- אני לא מוכן להתפשר. רוצה רק פאנאסוניק, ולכן חורה לי שבעוד שבשאר העולם, כל לקוח זוכה לקבל את המוצר שמתאים לשוק שלו, דווקא בישראל מתחכמים ומביאים את הדגם האחר.

לגבי המחיר -- בדקתי זאת בחו"ל.
המחיר של TXP50V10E ביבוא מצרפת / גרמניה יוצא אחרי הובלה וביטוח (300 יורו) ואחרי מיסי קניה ומעמ (תוספת של 34 אחוז למחיר שהוא כולל משלוח) יוצא לי בערך 11500 ש"ח.
ואני קונה רק אחת. -- אז ברור שליבואן יורוקום , או כל אחד זה היה יוצא פחות (הרי גם המוכר בחו"ל צריך להרוויח) --> פשוט הם היו מרוויחים פחות כסף ....

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אז לפני מה שאתה אומר בעצם לא יורוקום מזלזלת, בעצם כל היבואנים המקבילים של פנסוניק :)

כלומר הכותרת שלך ממש לא לעניין :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
סליחה שאני קטנוני, אבל אתה התחלת

אתה מראש יודע שהכותרת לא נכונה, אבל החלטת להשאיר אותה כך - אז תרשה לי להתיחס לכותרת.
לדעתי אם היית רוצה דיון ענייני לא היית כותב כותרת כזאת

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
יבוא דגמים של מזרח הרחוק הוא פרקטיקה מקובלת אצל יבואנים רבים ולא רק ירוקום.
אם אתה שואל אותי - אני מעדיף לוותר על SCART (באמת חבל) ועל DDT מובנה (בכלל לא חבל) כדי לחסוך 3000 ש"ח.

גם אם יבואן יחליט להיות צדיק ולהביא דגמים יקרים - הוא יפסיד נתח שוק גדול למתחרים בגלל תמחור.

מבחינה שיווקית אנשים כמוך, אלוני, הם אוכלוסיה זניחה.
רוב השוק מעדיף מחיר.
אני בטוח שעל SCART לפחות 80% מהקונים לא שמע בכלל.........
אז למה שיבואן ייתעקש על זה ויפסיד נתח שוק ויפגע בעסקים של עצמו?........

בקיצור, אני מבין מה אתה, אבל במציאות מקומית אני לא רואה את זה קורה.

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
175
נקודות
63
אז האמת שאין.
רוצה רק פאנאסוניק, ולכן חורה לי שבעוד שבשאר העולם, כל לקוח זוכה לקבל את המוצר שמתאים לשוק שלו, דווקא בישראל מתחכמים ומביאים את הדגם האחר.

תשמע אלוני,
יש דגמים נוספים,חברות אחרות..
אל תינעל על פאנסוניק.

מצא את הטלויזיה הכי קרובה לצרכים שלך, ולתקציב, וקנה אותה.
הם לא היחידים בשטח, אתה בטח מבין את זה .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יעקב בנושא הזה אני יכול להבין אותו, אם המסך בסדרות החדשות נראה לו טוב, למה לחפש מסך של חברה אחרת. נושא ה סקרט גם ברור לי וגם אני מעדיף מסך עם חיבור כזה- אבל זו עדיפות שנייה אחרי איכות התמונה.

eran

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אז לפני מה שאתה אומר בעצם לא יורוקום מזלזלת, בעצם כל היבואנים המקבילים של פנסוניק :)

כלומר הכותרת שלך ממש לא לעניין :)

כבעל פנסוניק אני חייב לאמר שהכותרת כן לעניין יורוקום (וגם סמליין) אכן מזלזלים בלקוחות,את הייבואנים הפרליים אני לא מאשים בכלום-הם באמת עושים את המקסימום על מנת להרוויח,אבל מייבואן רשמי אני מצפה שיביא את הדגמים שהכי מתאימים לארץ. אפשר לקחת לדוגמא את הייבואנים של LG שלפחות מנסה להתאים את המוצר לארץ באמצעות תרגום התפריטים.
אני מניח שהסיבה לכך היא באמת עלויות - אבל הייתי מצפה שיביא בנוסף גם כמה קונטיינרים של הדגם עם הסיומת המבוקשת.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני ממש לא מבין את הגישה של הישראלי שתמיד יודע ומבין יותר טוב מכולם מה מתאים ומה נכון ליבואן לעשות.

אני מבין ומסכים שיש דגמים מסוימים שגם אני הייתי רוצה לראות בארץ והיבואן לא מביא, אבל מכן לצאת בכותרות כאלו זו הגזמה ומוציא את הפרספקטיבה מהנושא

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
175
נקודות
63
יעקב בנושא הזה אני יכול להבין אותו, אם המסך בסדרות החדשות נראה לו טוב, למה לחפש מסך של חברה אחרת. נושא ה סקרט גם ברור לי וגם אני מעדיף מסך עם חיבור כזה- אבל זו עדיפות שנייה אחרי איכות התמונה.

אני מאוד אוהב את המסכים של סוני.
הבעיה שהתמחור שלהם יקר מאוד ,במיוחד בארץ, וגם בחו''ל.
אז במקום לבוא בטענות כלפי כל העולם כנראה אקנה מסך של חברה
אחרת עם תמונה טובה חיבורים לרוב ומחיר שפוי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מאוד אוהב את המסכים של סוני.
הבעיה שהתמחור שלהם יקר מאוד ,במיוחד בארץ, וגם בחו''ל.
אז במקום לבוא בטענות כלפי כל העולם כנראה אקנה מסך של חברה
אחרת עם תמונה טובה חיבורים לרוב ומחיר שפוי.

(Y)

אלוני

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שבוע טוב.
תודה לכולם על התגובות ל thread שפירסמתי.
אכן נושא כאוב.

האמת שציפיתי לקבל תגובות גם מכאלה שהצליחו לעשות ייבוא אישי בהצלחה מאירופה (לא אנגליה). מי שמכיר אתרים שיודעים לעשות זאת (כמו B&H מניויורק, רק מאירופה;)) ועוד נותנים אחריות לשבוע הראשון (אז בדרך מתגלים התקלות...) אני אשמח לשמוע.
אני אשקול גם פניה ליצרנית ביפן, לראות איך יגיבו. כזה אני, מהפכן .

לגבי ההערה של כרמי, תראה, לא נותר לי להלין אלא על מי שהוא היבואן הרישמי, הרי הפארללי- רוב הסיכויים שהוא לא קונה ישירות מהיצרן ולכן לא יכול לבוא בדרישות ובקשות לגבי הלקוחות וקהל היעד שלו .
יורוקום (ומישהו הזכיר פה את סמליין [סמסונג] , שלגביהם אין לי ניסיון אישי אבל כן ראיתי תלונות עליהם בשרשורים אחרים) הן אה שקונות ישירות מהיצרן ולכן מהן אני הייתי מצפה שיעשו הכל על מנת לייבא את הדגמים המתאימים לארץ, בדיוק כמו שתושבי ממלכת בריטניה זוכים לקבל טלוויזיה שיש עליה FREESAT (חיבור לוויני חינמי) ותושבי גרמניה וצרפת זוכים לקבל ממיר DTT פנימי, שלא לדבר על חיבורי scart .

עכשיו נניח ששיקולי מחיר הם אלה שמנחים את יורוקום במקרה הנ"ל, אז הייתי מצפה שיביאו בנוסף לדגם מהמזרח גם כמה קרטונים שיש להם את הסיומת האירופאית. אולי אפילו שיתמחרו זאת אחרת, ויתנו לי ושכמותי לעשות את הבחירה המתאימה: לשלם ביוקר על המוצר שמתאים לישראל או לשלם פחות על המוצר שיורוקום הגרילה במזרח הרחוק.
לעניין המחיר, רק אציין שבבדיקה שעשיתי, ראיתי המוצר באירופה לא עולה הרבה יותר ממה שמוכרים לי כצרכן סופי בארץ, והרי ברור שגם המוכר באירופה מרוויח, אז מה הבעיה האמיתית פה ?

לאור התגובות שקיבלתי גם החלטתי לפתוח את הראש , ולהסתכל על דגמים אחרים של יצרנים אחרים.
צדה את עיני הלד החדשה של LG בגודל 47 LS90 .
נראה מבטיח, ואז גם לא אצטרך להתחיל להתעסק עם יבוא עצמי וכו' .
טרם ראיתי אותה בעיניים, וגם עדיין לא מצאתי סקירות נרחבות שלה (במיוחד לא בישראל) אבל אני מתחיל לבדוק לגביה.
הנה קישור למוצר

http://www.lge.com/uk/tv-audio-video/televisions/LG-led-tv-47SL9000.jsp
וגם:
http://hd.engadget.com/photos/lg-sl80-and-sl90-press-pics/2177322#2177322

לפי מה שקראתי ב dtown ומה שרשום בקישורים המצורפים, לטלוויזיה יש גם scart וגם DTT מובנים.
מצרף גם תמונה של המחברים מאחורה (בדגם הבריטי של LG):
תמונה 1: http://flv.isitetv.com/images/lg/SL9000/LG-SL9000-L5.jpg
תמונה 2: http://flv.isitetv.com/images/lg/SL9000/LG-SL9000-L6.jpg
ותמונה של העובי (זהה לסמסונג לד, 3 ס"מ): http://flv.isitetv.com/images/lg/SL9000/LG-SL9000-L4.jpg

לפי התמונות ניתן לראות שההרכבה היא לא הכי נקיה שיש, זה נראה כמו פלסטיק זול, וגם לא שמו את הכניסות בצורה חכמה שלא תבלוט החוצה (סמסונג לד השכילו לעשות זאת) , ולכן אני מחכה לראות LS90 אחת תלויה בחנות ואז אולי אחליט חיובי לגביה, אני אעדכן.

במידה ואעשה זאת(אבחר LG) , אז למעשה הצעתי את מה שהציעה כרמי: הצבעתי ברגליים, ופשוט הדרתי אותן מיורוקום פנסוניק, רק בגלל שהם "מצפצפים" עלי כצרכן.

שבוע טוב לכולם

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מהפכן לא מגיע לשום מקום וזה לא יעזור לך
אתה מוזמן להוציא קיטור כמה שאתה רוצה - אולי באמת כדי להתמקד איך אתה יכול להביא מסך מתאים לסלון שלך.

אלה החיים שלך והבחירה שלך - אתה בטוח לא תהייה לוחם הצדק הראשון כאן :)

danistar

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
16
הכל עניין של גודל שוק וכדאיות של היבואן. השוק המקומי קטן מאוד והדגמים הטובים פשוט יקרים מאוד בארץ כי המיסוי וההוצאות של היבואן הם גדולים . גם אם המכשיר עולה לא יקר יחסית אחרי הוספת ההוצאות והמיסוי המחיר משליש את עצמו וזאת בעיה.

מה לעשות שישראל היא ארץ שרוב לקוחותיה רוצים הכל ובזול ולכן היבואן כדי להרוויח ולשרוד צריך למכור את הדגמים הזולים יותר מחוסר ברירה . אלו שמבקשים את דגמי היוקרה הם שוק צר מאוד וקטן שבמילא יהיה מוכן לשלם את המחיר שיורוקום דורשת עבור הדגם שהיא מביאה ולכן אין טעם להתאמץ עבורו יותר מידי .

אני בזמנו התלוננתי בדיוק כמוך על הבעיה הזאת ועשיתי הרבה רעש כאן בפורום ( אני בטוח שכרמי זוכר (-: ) בנושא , בסוף אחרי הרבה מחקרים וקיטורים "התפשרתי" וקניתי את ה PY800 בגודל 50 אינשט "מחוסר ברירה" כי ה 850 פשוט לא היתה זמינה בארץ .

נכון להיום אני מרוצה מעל הגג מהדגם שיש לי , פשוט איכות תמונה פנטסטית לטעמי . ובקשר לסקארט המפורסם , אני לא מבין עדיין על מה המהומה , אני פשוט מסתדר מצויין גם בלעדיו .

אגב אתמול שמעתי משהו די מוזר . אחי קנה מכשיר PY800 42 אינשט מתצוגה בחנות העודפים של מיורוקם ונאמר לו שם שהמעבד של הדגמים הללו טוב יותר משל הסדרות החדשות ושה PY800 היא המכשיר הכי טוב שהגיע לארץ . לא ידוע כמה זה נכון ( גם אני לא מאמין לאנשי מכירית לאף מילה ) אבל זה בהחלט מעורר תהיות .

ועוד משהו קטן , אם אתה הולך על מסך מעל 42 אינטש , לך רק על פלאזמה . למה ?? חפש כאן בפורום , דנו על זה כל כך הרבה פעמים . ואם אתה לא מרוצה מפנסוניק , תבדוק את הפלאזמות של סמסונג , גם להם יש מכשירים טובים והם כזכור לי מביאים לארץ את כל הדגמים שלהם ...

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור