נקודות חשובות ציינת:
אני גם חושש ש DSLR יחד עם עדשה טובה זה סיפור כבד ומוציא בכלל לפעמים את החשק לקחת את המצלמה.
יד שנייה זה מצד אחד תמורה טובה מאוד לכסף, מצד שני קשה למתחיל לדעת עם הציוד הוא במצב טוב או לא. אפשר לראות עם הצויד לא היה רבות בשימוש והוא נראה במצב חיצוני כמו חדש, אז זה נותן סיכוי טוב לציוד מוצלח. להסיר ספק ציד וביחוד כעת אפשר למצוא דילים טובים על יד שנייה (יש מספר קבוצות של מכירה של מצלמות יד שנייה בפיסבוק - חיפוש מהיר יצא אותן).
השוואה טכנית של X-T100 מול X-T20:
https://cameradecision.com/compare/Fujifilm-X-T20-vs-Fujifilm-X-T100
אני יודע שזה לא אומר הרבה לחובב מתחיל, אז כמה נקודות:
החיישן של הX-T20 הוא מסוג אחר X-TRANS II שהוא טכנולויגה מאוד מוצלחת של פוג'י שמאפשרת לקבל תמונה חדה יותר בגלל שהחיישן לא צריך פילטר אנטי אליסינג (AA), לא נכנס לעומק הפילטר מונע לראות קווים אן צורות שמצלמים מרקם חוזר על עצמו, כאמור החיישן לא צריך פילטר כזה ולכן חדות התמונה טובה יותר ללא הפילטר. ב X-T100 יש חיישן באייר שהוא חיישן טוב מאוד מאוד, אבל פחות טוב.
מערכת הפוקוס של ה X-20 יש הרבה יותר נקודות פוקוס, מערכת פוקוס מהירה וטובה יותר - מערכת הפוקוס של X-T100 מאוד בסיסית ויכול להיות שבצילום גוף שזז (כמו ילדים), יהיה לה יותר קשה לקבל פוקוס וגם יכול להיות שנקבל פוקוס לא טוב.
קצב צילום (מספר תמונות בשנייה) של ה X-20 מהיר יותר, עם 14 מול 6 שיש ב X-100.
ל X-T20 יש גוף מוצלח יותר ונוח יותר.
הנקודות האלו ואחרות עוזרות לקבל תמונות טובות יותר גם לצלם מתחיל כאשר המצלמה עושה את רוב העבודה האוטימטית טוב יותר - אז בהחלט אם יש את ה כסף ה X-T20 טובה יותר.
בנושא העדשה, ברור שעדשה טובה יותר תספק תמונות טובות יותר - היות שמה שהעדשה מעבירה זה מה שהמצלמה יכול לעבד ולעדשה יש חשיבות גדולה באיכות התמונה.
כמו התשובה מה חשוב יותר בריאות או כסף אז ברור שעדיף להיות עשיר ובריא גם כאן עדיף גוף טוב עם עדשה טובה יותר
אני לא סתם מקניט אותך - בתוספת קטנה אפשר לרכוש את ה X-20 עם עדשת פוגי' 18-55 המעולה
זה 3300 ש"ח מול כ 3000 ש"ח - אם אתה יכול לעלות למחיר הזה, זה סט מדהים.
https://www.2click.co.il/product/fujifilm-x-t20-4k-18-55mm/
כעת אני יודע שאני מושך אותך גבוהה מעבר לתקציב ועוד מספק לך דגם לא חדש - נכון לפוג'י יש דגם חדש יותר X-T30 שטוב יותר מה X-T20, אבל הוא יקר יותר, על הנייר ההפרש לא ממש גדול כ 3500 למצלמה עם עדשת קיט, אבל עם עדשת 18-55 המוצלחת יותר זה יוצא 4200 ש"ח ובמחיר הזה ההפרש כבר גדול ולדעתי ה X-20 עדיין מצלמה מדהימה למרות שהיא לא חדשה.
אם אתה שואל למה אני לא ממליץ על מצלמות של סוני, פשוט עדשת הקיט לא מומלצת ועדשה אחרת זה כבר סיפור יקר - יש להן עדשות מעולות, אבל ממש לא זולות לדוגמא עדשת סוני 18-105 שעולה קרוב ל 2000 ש"ח.