לא מבין את מהות הויכוח.
@gds ראיתי מספיק דיבייטים של דוקינס מול איזה מאמין אחר, עפ"ר נוצרי, אותם זה מעניין יותר מאותנו היהודים כך נדמה לי, ראיתי מספיק בשביל להבין שלדוקינס אין שום טיעון משכנע והוא אפילו ליצני משהו, ושלמאמינים מולו לא הייתה שום הוכחה " מנצחת". אמונה זה בלב, למי שיש מזל זה גם בראש, ואתה רשאי להאמין או לא אבל אתה לא רשאי להעליב אותי כמאמין בארץ ישראל שעיקר מהותו הוא המשך ציווי טרנצנדנטי ארוך שנים. תתבייש לך על כינויי הגנאי, הבורות ההיסטורית ועל ההתעקשות לחרחר ריב ומדון. חזרתי עכשיו מטיול של 10 ימים בשוויץ צרפת גרמניה- יער שחור, האמן לי שלא רציונאלי עבורך לחיות כאן אם אתה לא מאמין שיש איזה משמעות מעבר.
בחיי, מאיפה היהירות הזאת של אנשים מסוגך, בטח עם הגישה הזאת גם לא הגעת לכלום במערכת שלך.
לפני מספר ימים פגשתי באושר עד, מכל המקומות, מרצה שלי לפילוסופיה מלפני 20 שנה. ידען גדול, מסתבר גם שימני חזק, סיפר גם איך הצרו את צעדיו בתל אביב משום עמדותיו הלא מוסתרות ( היום מרצה בפו"ם, בעיברית וקצת בר אילן ןאוניברסיטת בוסטון.. הסתדר) לקחתי אצלו קורס על הוכחות לקיום אלוהים ... גלגלנו שיחה מרתקת בין המלפפון לעגבניות , ככה חצי שעה ארבעים דקות אינטלקטואליות. רק מה האיש אתאיסט גמור. אבל איזה כבוד מתוך הרציונליות שלו לכל טיעון וטיעון. כבוד מתוך ידע וחוכמה וצניעות. אז הוא אתאיסט ואני תאיסט והכל טוב ויש כבוד וקווים משיקים.
והנה ברנשים כמוך... get a life. ב"ה.