לא רק את הסמארטפון צריך לשדרג כל שנה גם את הסטרימר והפרה

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
יצרני ויבואני האודיו הביתי העילי הבינו מזמן את הפרינציפ שצריך מידי פעם להוציא וורסיה משופרת, mk1,2,3, i וכו' לא תמיד בגלל שהייתה להם איזו התגלות פיתוחית או שרכיבים משופרים יצאו לשוק, חלק מזה אלו תכניות מגרה ואסטרטגיה שיווקית.
נרקומני הסמארטפון מוכנים לבזבז כארבעת אלפים ש"ח מדי שנה רק כי הדגם החדש משחרר את הנעילה לפי זיהוי ביומטרי של הנפיחה שלהם וגם כי הם נואשים להראות 'קולים' ולהרגיש חלק מהעדר.
באודיו הביתי העילי מבקשים מאיתנו לזנוח את הסטרימר של שנה שעברה שעלה 18 אל"ש ואת הפרה שעלה 30,000 כי באלה של השנה יש כרטיסים\מעגלים משופרים שמטיסים מעלה את הביצועים.
את האפקט אנו רואים ממש באתר זה שנכנס שוב לקומה ואנורקסיה של פוסטים ואם המצב ימשיך אולי יגיע למוות קליני, מי שישארו, כנראה במתכוון לפי שיקולי כל אלה שהחליטו לקרוא לעצמם היי אנד שהרי לא צריך תעודה כדי להיקרא ככזה בניגוד לרופא למשל, זה האלפיון העליון האודיופילי שלא ממש משנה לו כמה הוא יזוכה אצל הסוחר ואיזה שיפור באמת יהיה לו בצליל, כי כפי שרובנו מרגישים האודיו העלי הולך יותר הצידה מאשר למעלה כי הוא הגיע מבחינה טכנולוגית לתקרת הזכוכית כבר לפני כמה שנים.

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
918
נקודות
113
צודק בהחלט .

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
גדי, אולי במקום לפתוח שרשורי תלונות על מחיר/שדרוג תפתח שרשורים בנושאים אודיופילים מעניינים שיגרמו לתנועה בפורום?

• Like
Reactions: e&k

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
הפוסט הזה לא מחדש כלום.

מאז ומתמיד הקפיטליזם עודד צרכנות כמכשיר צמיחה, והעולם נוהג כך לא מאתמול. התחרות מכריחה את היצרנים להגדיל הכנסות ואחד הפתרונות (הקלים) הוא העלאת מחירים. על מנת להצדיק העלאה מכריזים על 'שיפורים' במוצר. מישהו באמת חושב שהרכב מהדגם החדש שונה מהותית מהדגם של השנה שעברה? המקרר, תנור הבישול או המדיח באמת השתנו בזכות עיצוב מעט שונה וכפתור חדש שהיצרן הוסיף? זו השיטה השיווקית להצדיק העלאת מחיר, אז מה חדש?

גם באודיו אין הרבה חדש מהבחינה הזו.
ציוד היי אנד תמיד היה יקר בצורה שערורייתית ומנגד עמדו לחובב המצוי אלטרנטיבות פחות "היי אנדיות" במחירים שפויים יותר. כשהייתי צעיר בגיל ובתחביב, מגברי המונו המפלצתיים של קרל עלו הון בלתי נתפס והיו נחלתם של בודדים בישראל. מנגד החובב המצוי יכול היה לרכוש מגבר של רוטל או NAD במחיר סביר, ולהמשיך לפנטז. גם כיום המצב דומה, רק שנוספו אינסוף חברות ואפשרויות בחירה, והיכולת של בני הדור שלנו לרכוש ציוד גדולה במכפלות מאלו שהיו לדור ההורים שלנו.
מבחינה זו המצב השתפר מאוד ויותר אודיופילים יכולים היום ליהנות מציוד שדור ההורים שלנו יכול היה רק לחלום עליו.

מעבר לכך, מאז ומעולם מוצרי אודיו היי אנד תומחרו במחירי תפלצת בלתי נתפסים, כלום לא השתנה והתחביב עדיין מהיקרים שאפשר לחשוב עליהם. לאחרונה שדרגתי את הגי'פ שלי. למי שלא יודע שוק הג'יפים החדשים ויד שנייה בישראל רותח והמחירים בשמיים - המצאי קטן (קורונה, ירידה בהיקפי הייצור, מדיניות שיווק של היצרנים שמעדיפה שווקים גדולים על פני קטנים, דגמים שהפסיקו להגיע לארץ, ועוד). התוצאה: אין יותר מחירון ואנשים לא מהססים לבקש ולקבל עשרות אלפי שקלים מעל למחירון עבור ג'יפ משומש. למרבית הג'יפים החדשים יש רשימות המתנה אצל היבואנים ולכן רבים פונים לפתרונות ייבוא חלופי ומשלמים מחירים הזויים. ולמרות כל זאת, עדיין, זה לא מגיע לסדרי הגודל של המחירים בשוק האודיו היי-אנד: במחיר של רכב שטח מצוין חדש (סביב ה 450 אלף) אפשר לרכוש מערכת שאמנם תתהדר בתואר "הי-אנד" אבל בינינו, היא עדיין רחוקה מהסכומים שרבים כאן השקיעו בסט שלהם. המחיר הזה גם לא 'מאיים' במשהו על ציוד ההיי אנד שמוצע על ידי היצרנים. סיפור גדול למצוא רמקולים בחצי מליון שקלים ומעלה? בעיה למצוא הגברה שעולה יותר מג'יפ דנדש? רוצה לומר, התחביב יקר, תמיד היה יקר, וסביר שתמיד יישאר יקר. אין חדש תחת השמש.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
עד לפני כמה שנים ההדגמות היו עם לפ-טופ מקונפג היטב, עם ציוד של מאות אלפי ש"ח.

אתה לא חייב סטרימר שיש בו פילטר/אקולייזר ביציאה.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
גדי, אולי במקום לפתוח שרשורי תלונות על מחיר/שדרוג תפתח שרשורים בנושאים אודיופילים מעניינים שיגרמו לתנועה בפורום?
כפי שאתה יודע פרסמתי לא מעט וההתעניינות שלא לדבר על התנסות של חברי האתר ופרסומם את מסקנותיהם הייתה כמעט אפסית, אז שימשיכו לחבר את המערכות היקרות שלהם לשקעי gewiss ואני אמשיך להתלונן.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
הפוסט הזה לא מחדש כלום.

מאז ומתמיד הקפיטליזם עודד צרכנות כמכשיר צמיחה, והעולם נוהג כך לא מאתמול. התחרות מכריחה את היצרנים להגדיל הכנסות ואחד הפתרונות (הקלים) הוא העלאת מחירים. על מנת להצדיק העלאה מכריזים על 'שיפורים' במוצר. מישהו באמת חושב שהרכב מהדגם החדש שונה מהותית מהדגם של השנה שעברה? המקרר, תנור הבישול או המדיח באמת השתנו בזכות עיצוב מעט שונה וכפתור חדש שהיצרן הוסיף? זו השיטה השיווקית להצדיק העלאת מחיר, אז מה חדש?

גם באודיו אין הרבה חדש מהבחינה הזו.
ציוד היי אנד תמיד היה יקר בצורה שערורייתית ומנגד עמדו לחובב המצוי אלטרנטיבות פחות "היי אנדיות" במחירים שפויים יותר. כשהייתי צעיר בגיל ובתחביב, מגברי המונו המפלצתיים של קרל עלו הון בלתי נתפס והיו נחלתם של בודדים בישראל. מנגד החובב המצוי יכול היה לרכוש מגבר של רוטל או NAD במחיר סביר, ולהמשיך לפנטז. גם כיום המצב דומה, רק שנוספו אינסוף חברות ואפשרויות בחירה, והיכולת של בני הדור שלנו לרכוש ציוד גדולה במכפלות מאלו שהיו לדור ההורים שלנו.
מבחינה זו המצב השתפר מאוד ויותר אודיופילים יכולים היום ליהנות מציוד שדור ההורים שלנו יכול היה רק לחלום עליו.

מעבר לכך, מאז ומעולם מוצרי אודיו היי אנד תומחרו במחירי תפלצת בלתי נתפסים, כלום לא השתנה והתחביב עדיין מהיקרים שאפשר לחשוב עליהם. לאחרונה שדרגתי את הגי'פ שלי. למי שלא יודע שוק הג'יפים החדשים ויד שנייה בישראל רותח והמחירים בשמיים - המצאי קטן (קורונה, ירידה בהיקפי הייצור, מדיניות שיווק של היצרנים שמעדיפה שווקים גדולים על פני קטנים, דגמים שהפסיקו להגיע לארץ, ועוד). התוצאה: אין יותר מחירון ואנשים לא מהססים לבקש ולקבל עשרות אלפי שקלים מעל למחירון עבור ג'יפ משומש. למרבית הג'יפים החדשים יש רשימות המתנה אצל היבואנים ולכן רבים פונים לפתרונות ייבוא חלופי ומשלמים מחירים הזויים. ולמרות כל זאת, עדיין, זה לא מגיע לסדרי הגודל של המחירים בשוק האודיו היי-אנד: במחיר של רכב שטח מצוין חדש (סביב ה 450 אלף) אפשר לרכוש מערכת שאמנם תתהדר בתואר "הי-אנד" אבל בינינו, היא עדיין רחוקה מהסכומים שרבים כאן השקיעו בסט שלהם. המחיר הזה גם לא 'מאיים' במשהו על ציוד ההיי אנד שמוצע על ידי היצרנים. סיפור גדול למצוא רמקולים בחצי מליון שקלים ומעלה? בעיה למצוא הגברה שעולה יותר מג'יפ דנדש? רוצה לומר, התחביב יקר, תמיד היה יקר, וסביר שתמיד יישאר יקר. אין חדש תחת השמש.
בכל זאת הפוסט נותן פרופורציה,לפחות לאנשים כמוני.ז"א אם יש לך כסף גם למערכת מפונפנת וגם לרוביקון אשרך.תשאל אותי היום,מעדיף רוביקון ומער חמודה בלא יותר ממאה אלף שח.
פעם חשבתי הפוך.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
כפי שאתה יודע פרסמתי לא מעט וההתעניינות שלא לדבר על התנסות של חברי האתר ופרסומם את מסקנותיהם הייתה כמעט אפסית, אז שימשיכו לחבר את המערכות היקרות שלהם לשקעי gewiss ואני אמשיך להתלונן.

לא חוכמה לפרסם, חוכמה מה ואיך לפרסם כדי לגרום עניין לאנשים.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
את האפקט אנו רואים ממש באתר זה שנכנס שוב לקומה ואנורקסיה של פוסטים ואם המצב ימשיך אולי יגיע למוות קליני,

אני בכלל לא בטוח שזה עקב מחירי היי אנד
לי אישית משהו באתר בצורתו החדשה לא עובד טוב. אולי פירסומי מדי?. הכל קופץ ומנצנץ ולרוב בפירסומים שפחות נוגעות לאודיו

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לא חוכמה לפרסם, חוכמה מה ואיך לפרסם כדי לגרום עניין לאנשים.
אני כבר הולך להירשם לבית ספר לפרסום.
בתכל'ס רוב האודיופילים בארץ, לפחות מהתרשמות שלי, חוץ מלקנות משהו שהבטיח להם הרים וגבעות או לערבב בלי שום היגיון חלקים אקוסטיים בחדר לא ממש נוקפים אצבע לרדת לעומקם של דברים שהם 'ברמה המולקולרית' של מה משפיע על צליל של מערכת.
זה לא קשור למעניין או לא, זה קשור לאי רצון לקפוץ לטריטוריות שקצת קשות יותר לעיכול ושמצריכות מאמץ יותר מלהקיש על כפתור buy או לשים מרימי כבלים על הרצפה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני כבר הולך להירשם לבית ספר לפרסום.
בתכל'ס רוב האודיופילים בארץ, לפחות מהתרשמות שלי, חוץ מלקנות משהו שהבטיח להם הרים וגבעות או לערבב בלי שום היגיון חלקים אקוסטיים בחדר לא ממש נוקפים אצבע לרדת לעומקם של דברים שהם 'ברמה המולקולרית' של מה משפיע על צליל של מערכת.
זה לא קשור למעניין או לא, זה קשור לאי רצון לקפוץ לטריטוריות שקצת קשות יותר לעיכול ושמצריכות מאמץ יותר מלהקיש על כפתור buy או לשים מרימי כבלים על הרצפה.
ללמוד זה תמיד דבר טוב, לא משנה באיזה גיל.

לגבי מה אחרים עושים, מה אכפת לך, התרכז בשלך - אחרי הכול אתה מאזין אצלך בבית ולא אצל X או Y.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
עם פטיפון אין את הדילמה הזו.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ללמוד זה תמיד דבר טוב, לא משנה באיזה גיל.

לגבי מה אחרים עושים, מה אכפת לך, התרכז בשלך - אחרי הכול אתה מאזין אצלך בבית ולא אצל X או Y.
ממש לא רציתי להמשיך ולהתבחבש אבל במה שכתבת יש בעיה פונדמנטלית ואני מציע לך לחשוב על כך.
אם לא צריך להיות אכפת לנו מה אחרים עושים בתחום הזה שמעניין אותנו הרי שאין זכות קיום לפורום הזה ובכלל לא צריך להיות אכפת משום דבר.
עם פטיפון אין את הדילמה הזו.
אם הייתי מתייחס רק לסטרימר ולדומיין הדיגיטלי הייתי מסכים עם מה שאתה אומר, העניין הוא האינפלציה במוצרים חדשים שבד"כ לא מציעים שיפור אלא פרשנות סובייקטיבית של היצרן בתחום שהוא כל כך צר שגורמת לאנשים להיות במצב קבוע של FOMO ולהיפטר מציוד מציון ללא צורך.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
ממש לא רציתי להמשיך ולהתבחבש אבל במה שכתבת יש בעיה פונדמנטלית ואני מציע לך לחשוב על כך.
אם לא צריך להיות אכפת לנו מה אחרים עושים בתחום הזה שמעניין אותנו הרי שאין זכות קיום לפורום הזה ובכלל לא צריך להיות אכפת משום דבר.

אם הייתי מתייחס רק לסטרימר ולדומיין הדיגיטלי הייתי מסכים עם מה שאתה אומר, העניין הוא האינפלציה במוצרים חדשים שבד"כ לא מציעים שיפור אלא פרשנות סובייקטיבית של היצרן בתחום שהוא כל כך צר שגורמת לאנשים להיות במצב קבוע של FOMO ולהיפטר מציוד מציון ללא צורך.
הי גדי,
לא מצאתי בעיה בלוגיקה שלי, תקשורת בפורום אינה תלויה רק במה הם עשו עם המערכת שלהם, הרבה יותר מעניין מה הם שומעים במערכת שלהם.

התחושה שתחביב האודיו גורם לך לסבל - תמחור, ציוד שמתעדכן תדיר, פורום בקומה וכו., למה להמשיך ולסבול?
עבור לתחביב אחר, צילום, איסוף בולים, צפרות...אולי שם תמצא את מבוקשך.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אני חושב שיש איזה רגע במסע האודיופילי שמגיעים להבנה יש כמה דרכים להנות ממוסיקה וממערכת טובה. שמבינים שהשקעה כספית היא לא חזות הכל , ושפעם גם ידעו לתכנן ושמערכת השמע שלנו משקפת גם אותנו ואת מבנה האישיות שלנו. לכן ההתפתחות לרוחב היא גם נחלתו של האודיופיל המנוסה שצרכיו , כמו שמיעתו, משתנים לעיתים.

היום יש כל כך הרבה אפשרויות מבורכות להנות ממוסיקה באיכות טובה מאוד, כולל האפשרות לרענן ולשדרג תכנונים ישנים אך טובים, ככה שהטרוניה שהובעה בפתיחת השרשור היא אולי מובנת כהוצאת קיטור, אבל היא קצת לא קשורה לתחום שהוא בהגדרה מותרות.

בצורה חביבה הטרוניה היא טרוניה שבאה, ויכולה להתקיים רק מתוך תרבות שפע , ומושא הטרוניה הוא... תרבות השפע.

אני באופן אישי חי ומשתמש בטכנולוגיות אודיו " מיושנות" שעברו התאמה ( שדרוגים ברמת קבלים וכולי) ומשקיע גם מחשבה בכל צעד שאני עושה מתוך ראייה סופית של מה שאני רוצה לקבל- לא מה השכן שלי לתחביב רוצה. ומרגע שהגעתי להארה הזאת לפני שנים , הפסקתי לרייר על מערכות ורכיבי אודיו ( למעט על כאלו שיש להם רומנטיקה ויזואלית עכשווית או וינטאג'ית) והתרכזתי באיך אני מקדם את האהבה שלי במסגרת היכולות שלי.
על הבורות שלי בטכנולוגיה, אקוסטיקה, חשמל וכדומה אני מפצה בהאזנה ולמידה והקשבה למי שמבין יותר ממני. מי שמחפש שמישהו אחר יעשה זאת עבורו , חברה מסחרית לדוגמא, שיהיה מוכן לשלם את המחיר שהחברה עולה לה לפתח את הטכנולוגיה ולתת תוצאה. יש לך משהו עדיף? תקנה אותו. ב"ה עדיין לכ מכריחים אותנו לקנות מחברת אודיו מסויימת.

אני מסכים מאוד לעובדה שבתחום הדיגיטלי השינויים השמיעתיים הם מינוריים, ובתור אחד שעדיין שומע עם טרנספורט ממיר דיסק טרם שוכנעתי בעליונות הטכנולוגית של המספרים מעבר ל 44.1.
כפי שרובנו מרגישים האודיו העלי הולך יותר הצידה מאשר למעלה כי הוא הגיע מבחינה טכנולוגית לתקרת הזכוכית כבר לפני כמה שנים.

צצה לי בראש השאלה, איזה תחום אתה סבור שהתפתח הכי הרבה וצעד את הצעדים השמיעים הכי משמעותיים ?

נערך לאחרונה ב:

dgame

חבר מתחיל
מעורבות
1
נקודות
3
רק אדיוטים משדרגים כל שנה
או אנשים חסרי משמעות בחיים

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
צצה לי בראש השאלה, איזה תחום אתה סבור שהתפתח הכי הרבה וצעד את הצעדים השמיעים הכי משמעותיים ?
תלוי מאיזו תקופה אתה מתכוון...

תמונות מצורפות

• 9eae6cb36484be9f28b10ed636d65cfa.jpg
    9eae6cb36484be9f28b10ed636d65cfa.jpg
    KB 29.1 · צפיות: 50
  • 181453516_max.jpg
    181453516_max.jpg
    KB 39.5 · צפיות: 54

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
רק אדיוטים משדרגים כל שנה
או אנשים חסרי משמעות בחיים
אפשר להבהיר את העמדה שלך גם במילים אחרות. הדיונים פה קיבלו כיוון יותר חיובי ותגובות כאלה רק מחזירות אחורה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
תלוי מאיזו תקופה אתה מתכוון...
חחח מה30 שנה האחרונות נניח. האם השתפרה האיכות או הנוחות? לדוגמא

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אני צוחק...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור