LCD או פלזמה לא רואה HD בפלזמה 42 שיובאה מפלורידה ארה"ב

ryacobi

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,

שמעתי על האתר שלך מטכנאי של HOT שעזב לפני מספר דקות.
יבאתי פלזמה 42 TC-42PX14 PANASONIC 720P מפלורידה ארה"ב. הטלויזיה מציגה רק NTSC
אנו לא מצליחים לקנפג ולראות בעזרת HDMI. שינינו 2 ממירים (החדש והישן) - כרגע הישן מחובר (הכסוף - יותר גדול)
בבדיקת STATUS של HDMI - בממיר החדש קיבלנו FAIL. בממיר הנוכחי (הישן) קיבלנו ON, SUCCESS אולם עדיין לא רואים כלום.
ערוץ ה-HDMI בTV עובד - חיברתי LAPTOP וראיתי סרט מלא בעזרת החיבור הנ"ל

האם מישהו יודע באם ניתן לעשות משהו בנדון?

רונן

hbs

חבר משקיען
מעורבות
9
נקודות
18
חיברת מחשב לטלויזיה דרך HDMI וזה עבד ?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
שלום,
לפי מה שאתה כותב, המסך שלך תומך בוידאו 60Hz בלבד וזו אכן בעיה בחיבור עם ממירים בארץ שתואמים רק ל- 50Hz.
במקרה הזה, יש כמה אפשרויות:
1. לפנות ליבואן המקומי של פנסוניק בבירור האם ניתן בכלל לבצע התאמה לתקן הישראלי וכמה זה עולה.
2. לרכוש מעבד וידאו שמסוגל להמיר 50Hz ל- 60Hz (לא עסק זול).
3. לרכוש ממיר PAL אל NTSC, זה לא יפתור לך את הבעיה עם HDMI אבל יאפשר לצפות בערוצים הרגילים, פתרון נוח יותר מבחינת תקציב.

ryacobi

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על התגובה ליאור.
מספר עובדות נוסף:
הטלוויזיה תומכת 50hz\60hz 120v כך שאין בעיית תדר. אני משתמש בממיר מתח בעל הספק גבוה והטלויזיה עובדת יפה מול מספר מקורת VIDEO ללא בעיות
כרגע אני רואה ערוצים רגילים בעזרת ממיר PAL ל NTSC. כלומר - הבעיה היחידה כרגע הינה ה HDMI

אני תמה - בממשק HDMI האם ישנו הבדל בין PAL ו NTSC או שזה נחלת העבר. במילים אחרות האם מישהו יודע על ממיר HDMI מPAL- ל- HTSC כלומר נכנס HDMI PAL ויוצא HDMI NTSC? או שאני מדבר שטויות... :)

אבקש דעה מוסמכת בלבד מכיוון שכבר שמעתי דעות מכאן ומכאן - וכרגע - נראה שאף אחד לא יודע באמת

בתודה מראש

רונן

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זה שהטלויזיה תומכת בחשמל 50Hz, עדיין לא מבטיח ב- 100% תמיכה בוידאו 50Hz.
הטלויזיה אינה תומכת PAL ולפי מה שסיפרת נראה שהיא לא מצליחה לתמוך בוידאו שמגיע בתדר 50Hz.
PAL = מדובר על רזולוציית 720x576 בתדר 50Hz, ממשק HDMI מעביר PAL וגם רזולוציות גבוהות כמו של HD, אבל בממיר הוא מוציא וידאו רק בתדר 50Hz = חמישים שדות בשניה.
איזה מקורות וידאו נוספים חיברת לטלויזיה (חוץ ממחשב)?
כל מקור שהוא מולטיסיסטם אמור לעבוד עם הטלויזיה, הבעיה היא שהממירים אינם כאלו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור