לאור המיתון העולמי, ירידת המחירים, סוף השנה- יעוץ לפני רכישת LCD 42 FHD

eliranngr

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם.

בחודשיים האחרונים בחנתי מספר סוגי מסכי LCD 42 FHD (למרחק של 3-3.5 מ').
לאור המיתון העמוק, הורדת הריבית, שינוי שערי המטבע, הורדת המחירים לפני סוף-השנה, מבצעי חיסול וגם לאור הצפת שוק מסכי ה-LCD בפנלים (הצפי והייצור היו פי שניים ב-2008 מכפי שמסתמן בחודשים האחרונים) - המחירים של LCD, וגם FHD 'מתרסקים' (לא צונחים, ולא נופלים - ממש מתרסקים).

אני מתכוון לרכוש LCD בשבוע האחרון של דצמבר השנה (כל העסקים רוצים להראות דוחות רבעוניים-סוף שנתיים כמה שיותר רווחיים, להראות יכולת להחזרת הלוואות לבנקים, כדי לקבל הלוואות בשנה הבאה, להתגבר על המיתון העמוק, להיפטר מסחורה של 2008 לקראת 2009 - לא משנה איך אתם רואים את זה: זה הזמן לרכוש מסך).

אני מתלבט בין האופציות שמסתמנות אפשריות היום יותר מתמיד:
- LG 42lg70fr 100hz, 4ms, 1:50000 (בלי SCART). ב-60fr לא אהבתי את הפנל התחתון המוגזם.
- Philips 42plf7403D (רק שנתיים אחריות)
- Sharp LC42X20E או עדיף LC42XL2E - עם 10 שנות אחריות !!!

ההעדפות שלי הן לשידורי טלויזיה רגילה YesMax, DIVX, DVD, מחשב (אינטרנט) ובעתיד (שנה+) גם HD.
ההעדפות הטכניות: גודל 42", רזולוציה FHD, מהירות הדלקת פיקסל כמה שיותר, עדיף שווה או מתחת ל-4ms, הצגת מחשב Native Mode, תדר רענון 100Hz, קונטרסט סטטי גבוה מ-1:1500 (דינמי זה קישקוש, אבל שיהיה מעל 1:40000), חיבורים: 3xHDMI 1.3, 2*Component, שני Composite, חיבור USB, וכמובן RCA. אם אפשר גם יציאת קול קואקסיאלית ו/או אופטית.
הסכום אותו אני מוכן להוציא, כולל התקנה על הקיר: גג 7500 ש"ח.

מכאן שדגמים כמו Loewe, או היוקרתיים יותר - לא באים בחשבון.

הרמקולים לא ממש מעניינים אותי (טלויזיה צריכה להציג תמונה טובה. את הקול נוציא ממערכת הגברה מתאימה).

מה אתם ממליצים?
אגב - אני לא סגור על תוצרת או דגם. אם יש משהו שאתם ממליצים בחום לגבי הצרכים שפירטתי - אשמח לשמוע חו"ד.

תודה מראש לכלכ המגיבים.
אלירן.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
בנוגע לשידורי טלויזיה רגילים, האם יצא לך לראות אחד מהדגמים הנ"ל בחנות, מחוברים אל ממיר YES או HOT ?

eliranngr

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
חיובי.

מבין שלשתן, היחידה שנראתה כאילו היא 'מחליקה' את רוב הבעיות שיש ל-FHD עם שידורי Yes (לא HD) היא דווקא ה...סקארלט 60fr - זו שאני שונא את הפאנל התחתון המוגזם שלה.
כל הייתר(בחיבור RGB נכשלו, בחיבור Component או Scart (למי שהיה) - נראו טוב, אך עדיין פחות מהסקארלט.

ייתכן שאנשי המכירות כיוונו אותי אליה, ואני לא יודע איזה פרמטרים הם בדיוק ביצעו בה (כנראה 'הרגו' את מעבד ה-XD שגורם לבעיות בצפייה בשידורים רגילים בטלויזית HD).

לפיכך הסדר של 'איכות' הצפיה בשידורים רגילים על FHD מבין אלו שציינתי/ראיתי היו (לדעתי):
- LG 42LG60FR
- Sharp 42X20E
- Philips 42PLF7403D
- Sharp LC42XL2E
- Philips 42PFL5603D
- LG 42LG70FR
- Toshiba (אף דגם לא צלח בעיני מחברה זו במבחן זה).

את 'המבחן' שעשיתי, בדקתי בשידור 'רגיל' של תוכנית שמוקרנת מממיר Yes דיגיטלי רגיל, או Hot, וכן ע"י DVD רגיל (עם תוכן מתאים ומקצועי לבדיקת מסכים, שניתן לטכנאים ואנשי מקצוע).

זה נראה כאילו עוד יש מה לשפר (והרבה) בתחום, ועוד לא נאמרה המילה האחרונה.
ואולם - לאור שנות המיתון שלפנינו, נראה כי הפיתוח יואט במידה ניכרת, ושלא נראה יותר מידי חידושים בשנים הקרובות בתחום. לכן לא ארגיש 'דפוק' אם ארכוש כעת אחת מאלו שציינתי, שתישאר ברשותי ככל הנראה 3-5 שנים.

the01jackal

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
בדקתה את סידרה 6 של סמסונג ??

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור