כשהאופטימיות משתלמת

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
קצת חיוביות לסופ"ש :)

אני חובב גדול של סדרת הראשים של סטנטון X81 ולמרות שיש לי גם ראש MC אני טורח להחזיק תמיד ראש אחד פעיל מהסדרה. עד לפני כמה חודשים היו אלה 681EEE ו 881 MK 2.
ואז ביום בהיר אחד עלה ללוחות שאני עוקב אחריהם כתחביב משני פטיפון חביב שלא לגמרי עניין אותי אבל הייתי חייב להציץ VICTOR QL Y55 , התמונות לא שיקרו.
היה מורכב עליו הגביע הקדוש של הסדרה ה 981 במקרה הזה מדגם HZ.
יצרתי קשר עם מפרסם המודעה והצעתי כמעט מחצי המחיר שהוא ביקש על כל הדיל רק בשביל הראש :) ככה זה, דפוק בראש.

למרות המחט העתיקה והשחוקה אי אפשר היה לפספס את הכשרון החבוי, הרבה מאוד פרטים ותלת מימדיות מרשימה.
לשם השוואה, ראש הבית הוא DL103R והסטנטון בליגה אחרת, רק אי התאמה למשקל הזרוע יכולה להסביר את הפער כי בסוף מדובר בראשים עם קומפליינס שונה מאוד. לדנון שלה כבדה משמעותית בשביל לאזן את זה ועדיין.
גם על הנייר יש לראש הזה נתונים משוגעים 10-50KH טווח היענות בשביל MM עם מחט שיבטאה על קאנטליבר קליל במיוחד.
מחט בערימת שחת!

ואז...בשיטוט בבלוגים קראתי על חנות שמחזיקה סטוקים ישנים של פטיפונים וחלקי חילוף בצפון העיר.
קפצתי לבחור ומצאתי אוצר קטן של NOS. לא אחת אלא עשר כאלה חדשות לגמרי סגורות באריזה המקורית ובמחיר נמוך מהחיקוי שמוכרים ב LP GEAR.
חגיגה! מסודר לשנים הבאות עד שיהיה תקציב לראש ופטיפון שנשמעים יותר טוב ואפילו פתחתי חנות קטנה באיבי שם הדברים האלה נמכרים במחירים מופקעים.
זז למלא לוטו, שבת שלום (ורד)

תמונות מצורפות

• 20180427_140328.jpg
    20180427_140328.jpg
    KB 87.7 · צפיות: 463
  • 20180427_140358.jpg
    20180427_140358.jpg
    KB 83.5 · צפיות: 476
  • 20180427_140349.jpg
    20180427_140349.jpg
    KB 134.6 · צפיות: 500
נערך לאחרונה ב:

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
ה Victor/JVC הזה פטיפון חביב ביותר.
בזמן האחרון אני מדוגדג קלות מהתחום ונתקלתי בו אונליין.

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
אהלן חומוס איזה ספקטרום של התחום מדגדג אותך?
אנלוגי בכללי או המכשירים היפנים משנות ה 80?
למכשיר הספציפי הזה יש זרוע עם שיכוך אלקטרוני וזה היה נראה לי מוגזם אבל אפילו רק בתור צלחת מסתובבת הוא אמור להיות מעולה ולהוות בסיס טוב לשדרוג.

אם אתה עם היפנים, אספר לך שבניגוד לחלק מהדעות הרווחות אני חושב שיש כמות מרשימה של דגמים שיצרו כמה מהחברות הגדולות בשנים האלה שלא נופלים מאף פטיפון מודרני באותה רמת מחיר.
כולל ואפילו בעיקר את החברה של ה DD המוקצה.
Victor
Kenwood
Pioneer
Denon
Technics
Yamaha
לכל אחת מאלה יש כמה שנים שבתוכם יצאו דגמים שהם מופת הנדסי.
אפילו גם כמה דגמים של סוני וכמובן בראש החץ מיקרו סייקי שאומנם לא שם גדול כמו אלה למעלה אבל הייתה אימפריה ויצרה כמעט לכולם.
פטיפונים בדגמים הגבוהים שלה מתחרים גם עם מה שמיוצר היום עד רמות מחיר משוגעות.
אם תרצה המלצות לטיפול בדגדוד רק שאל.

* אגב כמעט בכל רכיב של מערכת יש כמעט לכל אחת מהחברות האלה דגמים נדירים ומפגרים שלפעמים יוצרו רק בהזמנה ובניגוד למוניטין הם היי אנד לכל דבר ועניין.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
כווינטג'אי מובהק, אני מהאחרונים שצריך לשכנע אותם בגדולת היצרנים היפניים של התקופה ההיא כך ש"הדעה הרווחת" לא רווחת פה. כאן בארצנו הקטנטונת זה קהל יחסית קטן, ובתור אומת היי טק יש הרבה יותר זיקה כלפי החדש ביותר והמתוחכם ביותר - אבל זה רווח נקי שלי ושכמותי.
הרשימה היפנית שנתת כולה רובצת פה במערכות הבית ובארונות, וכל השמות בה חטאו ביצור BPC או (Black Plastic Crap) אבל גם יצירות של ממש (סדרת ה Esprit של סוני, סדרת Elite של פיוניר, אפלו סדרת Optonica של שארפ [גוועלד] וסדרת Sanyo Plus של סאניו [דאבל גוועלד]) שנותנות בראש גם היום אחרי 40 שנה. בענייננו, הדוגמא הטובה ביותר היא פטיפונים: טכנולוגית, לא הרבה השתנה (בעיקר אם נזכור שמאז פריצת ה CD העיסוק בפטיפונים די נעצר ל 20 שנה), והמעט שהשתנה נמצא בכמויות כל כך קטנות, שהמחיר של השינוי ברמת הצרכן כנראה שלא ממש מצדיק אותו. זה כמובן, אם איננו מדברים על פטיפונים שהם הדובדבן שעל הקצפת ועולים כמו מכונית.
אני למשל עם פטיפון משנות השבעים שהוא תוצר שת"פ בין מיקרו סייקי וטאנוי. מכשיר יפייפה, בנוי כמו טנק. מאסיבי עם מתגים תענוג, ודווקא הפשטות של הטכנולוגיה היא הסקסית: הפטיפונים של דנון ו JVC (גם אלה על ה ליניאר טראקינג של חלק מהיצרנים האחרים) עם האלקטרוניקה והמכשור היותר מתוחכם פחות מגניבים כי הרעיון בפטיפון הוא הפשטות (לטעמי).

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מת על פוסטים כאלה. באמת.

אז מה נשאר לנו? להגיד לך מזל טוב ותתחדש. אבל בחייאת, מה שאר רכיבי המערכת, קצת יותר תמונות - תן לראות.

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
נמר אתה קורא לסדר אותי את חומוס?
המערכת שלי
פטיפון Pioneer PL-50L

ראשים Denon DL103R, Stanton 681EEE, 881 MKii S, 981 HZS על שאלות של אורטופון.

מאט Oyaide BR-12

פונו Musical fidelity MX-VYNL

דאק \ קדם April Music DP200

מגבר Ayre V-5Xe

רמקולים Aerial acoustics 10T

כבלי חשמל - קומקומיאדה חוץ מהמגבר שהגיע עם הכבל המקורי. לקח זמן להבין שזה משנה משהו

כבל רמקולים Wireworld eclipse 7 האינטרקונקטים מאותה סדרה רק Silver.

מחשב NUC עם DDC מעולה(USB>AES) ביצור מקומי שנקרא LAPAM ויוצר על ידי בחור שמתכנה AUDIOKID, כוכב מקומי סטייל טדי פראדו שלנו.

עוד אין סטנד יעודי ויש טלויזיה תקועה במקום שמפריע ויוצאת מהחדר אחר כבוד שאני יודע שיש לי זמן לעשות סשן.
חדר די קטן, אסון אקוסטי בדירה שכורה זכוכית משלושה כיונים ותקרה שרועדת בתדרים מסוימים מעל ווליום מסוים.
למה רמקולים גדולים? ככה אוהב, מגביל את עצמי לווליומים שהחדר פחות משחק תפקיד ובהחלט אפשר להנות ובעיקר מחכה לרגע שנעבור דירה :)
הנה כמה תמונות, צר לי על העיוות בתמונה המלאה. החדר ככה קטן שצריך פנורמה. יש לי אפשהו תמונה שעשיתי עם עדשה רחבה של G6 אבל היא עם המגבר הקודם שלי.

דוחף אותו פה בלי קשר כאות למופת ההנדסה היפנית :))))) כי כולנו אוהבים מגברים פתוחים.
KENWOOD!

תמונות מצורפות

• 20180428_121025.jpg
    20180428_121025.jpg
    KB 62.6 · צפיות: 483
  • 20180428_121054.jpg
    20180428_121054.jpg
    KB 70.7 · צפיות: 461
  • 20180428_121244.jpg
    20180428_121244.jpg
    KB 51.4 · צפיות: 482
  • 20180318_115347.jpg
    20180318_115347.jpg
    KB 48.9 · צפיות: 483
  • 20180318_115750.jpg
    20180318_115750.jpg
    KB 95.9 · צפיות: 468
נערך לאחרונה ב:

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
יצירות של ממש (סדרת ה Esprit של סוני, סדרת Elite של פיוניר, אפלו סדרת Optonica של שארפ [גוועלד] וסדרת Sanyo Plus של סאניו [דאבל גוועלד]) שנותנות בראש גם היום אחרי 40 שנה. .
חומוס כל מה שמנית כאן הן סדרות לא רעות אבל אם תחפור עוד קצת תגלה שהן עלו הרבה גבוה משם.
למשל
Pioneer exclusice מונו בלוקים, פרה , פטיפונים
Sony R series (עם חלק מהמוצרים שיוצרו בפחות מ 1000 יחידות) טרנספורט, דאק, פרה, פאוור ואפילו רמקולים
Kenwood L series אינטגרייטד(כמה דגמים) טיונר שנחשב שנים להכי טוב שיוצר L02T, פטיפון DD אגדה L07D
המגברים של Technics SE-A ובראשם ה SE-A1 שעלה מיליון ין בשנת 77 !!
ויש עוד אין סוף.
אגב ספק אם דברים כאלה זמינים בארץ.

חפירה באתרי מורשת זו עוד תחביב משני כי מה לעשות שעולה ללוחות משהו שאני לא מכיר צריך ללמוד עליו ועל החברים שלו :)))

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
חומוס כל מה שמנית כאן הן סדרות לא רעות אבל אם תחפור עוד קצת תגלה שהן עלו הרבה גבוה משם.
למשל
Pioneer exclusice מונו בלוקים, פרה , פטיפונים
Sony R series (עם חלק מהמוצרים שיוצרו בפחות מ 1000 יחידות) טרנספורט, דאק, פרה, פאוור ואפילו רמקולים
Kenwood L series אינטגרייטד(כמה דגמים) טיונר שנחשב שנים להכי טוב שיוצר L02T, פטיפון DD אגדה L07D
המגברים של Technics SE-A ובראשם ה SE-A1 שעלה מיליון ין בשנת 77 !!
ויש עוד אין סוף.
אגב ספק אם דברים כאלה זמינים בארץ.

חפירה באתרי מורשת זו עוד תחביב משני כי מה לעשות שעולה ללוחות משהו שאני לא מכיר צריך ללמוד עליו ועל החברים שלו :)))
רובץ פה, כחלק מסבב המגברים, מגבר טכניקס מסדרת ה se-a, והוא אכן נהדר, ה se-a70, מת עליו. איתו רובצת גם ערימה של מונובלוקים של מרנץ מסדרת esotec, אך לצערי לאקסלוסיב של פיוניר טרם הגיעותי (ברם, עודני צעיר).

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
כמה היית מעריך כזה פטיפון במצב טוב מאוד?

תומר
אתה מוכר???
קשה מאוד להעריך הרפרנס היחיד שיש הוא מכירות ב EBAY ו HIFI SHARK היחידי שעומד ב EBAY כרגע מוצע למכירה ב 10K
ב HIFI FOR SALE יש אחד ב 3000 פאונד.
ככה זה עם כל הפטיפונים האלה. מתי שהוא קם משוגע שחייב לשמוע כמה הם באמת טובים או לא ומשלם לא משנה כמה מבקשים.

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
אתה מוכר???
קשה מאוד להעריך הרפרנס היחיד שיש הוא מכירות ב EBAY ו HIFI SHARK היחידי שעומד ב EBAY כרגע מוצע למכירה ב 10K
ב HIFI FOR SALE יש אחד ב 3000 פאונד.
ככה זה עם כל הפטיפונים האלה. מתי שהוא קם משוגע שחייב לשמוע כמה הם באמת טובים או לא ומשלם לא משנה כמה מבקשים.
וכשנכנסתי למודעה באיביי זה מה שכתוב :)

Our price is 100% negotiable! The price just means "ASK"!

Please make an offer and we will give you the best price!

:eek::בכי:

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
אז בעצם המחיר שלו ASK$

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מודעה כזו באיביי, שמזמינה אנשים להתחיל להתמקח, זה אחד הדברים היותר מעצבנים הן לקונה והן למוכר, בעיקר כאשר המוכר זורק איזה מחיר אסטרונומי לא ממש ריאלי. זה אשכרה לחפש כאב ראש. היתה תקופה שסחרתי באיביי לפני הרבה שנים, וכמות הנודניקים והנוכלים מכל העולם שמציקים עם כל מני קלוץ קשקעס היא אינסופית. זו היתה אחת הסיבות שיצאתי משם.
הדרך הנכונה היא להציב מחיר גבוה אך ריאלי, ולהזמין הצעות ריאליות. לכן כשהמוכר מציב מחיר של 10,000$ על מכשיר של 3,000$ יש בזה משהו שמעורר אי נוחות לגבי המוכר. נכון שסחר סוסים הוא פרקטיקה מקובלת, אבל כשהפער בין המחיר הריאלי למחיר המבוקש הוא איזו מכפלה מטורפת, יש בזה משהו חלקלק מדי.
אגב - הרמקולים האלה' ה Aerial acoustics 10T מאוד מזכירים את הישנים של OHM Acoustics:
7afae7332884bffd90031d265018bc4e.jpg

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
מודעה כזו באיביי, שמזמינה אנשים להתחיל להתמקח, זה אחד הדברים היותר מעצבנים הן לקונה והן למוכר, בעיקר כאשר המוכר זורק איזה מחיר אסטרונומי לא ממש ריאלי. זה אשכרה לחפש כאב ראש. היתה תקופה שסחרתי באיביי לפני הרבה שנים, וכמות הנודניקים והנוכלים מכל העולם שמציקים עם כל מני קלוץ קשקעס היא אינסופית. זו היתה אחת הסיבות שיצאתי משם.
הדרך הנכונה היא להציב מחיר גבוה אך ריאלי, ולהזמין הצעות ריאליות. לכן כשהמוכר מציב מחיר של 10,000$ על מכשיר של 3,000$ יש בזה משהו שמעורר אי נוחות לגבי המוכר. נכון שסחר סוסים הוא פרקטיקה מקובלת, אבל כשהפער בין המחיר הריאלי למחיר המבוקש הוא איזו מכפלה מטורפת, יש בזה משהו חלקלק מדי.
אגב - הרמקולים האלה' ה Aerial acoustics 10T מאוד מזכירים את הישנים של OHM Acoustics:

אני לא מתכוון לקנות את הפטיפון רק עניתי לתומר.

חוץ מקופסא גדולה בפורניר בחלק התחתון אני לא ממש מוצא דמיון בטח לא מכני וכנראה גם לא בצליל.

אלה רמקולים OMNI עם 2 יחידות שאם כבר נראות כמו גרסאות מוקדמת של MBL, Duevel או German physiks וכו'

זה קצת כאילו אתה משווה בין שני רהיטים להגיד שהם דומים o_O

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אתה מוכר???

יש לי את זה C.E.C TL0X 3.0, טרנספורט לדיסק שהוא מספק אותי ונמכר במחיר לצרכן 120,000 ₪.
ראיתי אותו בלוחות הביקורות היו מהממות בזמנו, מבקשים עליו 20,000 ₪, הוא שווה בערך 15,000 ש"ח.

תומר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור