כמה שאלות על מצלמת XT20

• פותח הנושא natig
  • פורסם בתאריך

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
1 -
יש במצלמה אופציה לשינוי טון הצבע, ולצבעים. Highlights and Shadows.
שיחקתי עם האופציות, הן נחמדות. מישהו יכול להסביר להדיוט כמוני, בעברית צחה וצלולה, מה הן בעצם?

2- יש בתפריטים סימולציות שונות של פילמים. מאוד נחמד. טבעי, עשיר, ניטרלי, וכו'.
בגווני שחור לבן שיניתי קצת את הטונים הנ"ל, ומאוד אהבתי את הגוון.
יש דרך קלה לשמור את ההגדרות האלו, כך שבכל עת שארצה אוכל לצלם בדיוק בשחור לבן שהגדרתי?

ושאלה אחרונה, שלא קשורה בהכרח למצלמה הספיציפית שלי.
מה הדרך הנכונה ללכוד אובייקט בתנועה?
האם הדרך היא לבצע פוקוס עוקב ורציף, ולתפוס את הבחור ברגע הנכון, או אולי פשוט לצלם רצף מהיר של תמונות ואחר כך לבחור מביניהן את הטובה ביותר?

המון תודה:)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בנוסף לחיישן שיש במצלמה יש לה מעבד שעושה עיבוד על התמונה. מעבד בוחר את הגוון לתמונות ה JPEG שהמצלמה שומרת בסופו של דבר. מעבד זה עושה גם דברים נוספים, אבל כדי להסביר את עיקור הצילום של מצלמה מודרנית צריך יותר מכמה שורות.

אני אישית לא מכיר את התפריטים והיכולות של מצלמה זו כך שאני לא יכול להסביר לך כיצד להגדיר קצורי דרך אלו, אני חושב שכדי לפנות ליבואן "שמעוני"
http://www.fujifilm.co.il/
וכן לחפש מידע באנגלית ברשת מצלמות פוג'י מאוד פופלאריות היום.

צילום של אוביקט בתנועה זה אחד הנקודת הקשות בצילום ובגדול באמת כדי לצלם פוקוס עוקב רציף ולצלם מספר תמונות ברצף - אבל זה מצריך תרגול ולבדוק שהמצלמה מתפקסת על האוביקט הרצוי ולא על נקודה אחרת.
מערכת הפוקוס העוקבת של X-T20 מוצלחת וכדי לתרגל וללמוד להשתמש בה.

מעבר לכך עם השאלות שלך והרצון ללמוד את הנושא - אני ממליץ לך לקחת קורס צילום שבו תקבל הרבה בסיס וידע שיעזרו לך להתקדם בנושא.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור