כמה סאב יכול "להיעלם" בחדר?

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
צירפתי תמונה כדי שיהיה יותר ברור מה הולך, אני שומע רק בסטריאו ומדובר בחדר קטן...

מקודם הסאב היה ממוקם בין הרמקולים, אבל כרגע זה מרגיש לי מקום יותר טוב, לצערי הסאב פשוט נשמע בבירור מצד ימין בתדרים נמוכים יחסית.
עשיתי גם ניסוי ושמתי קטע של תוף גדול (שיורד נמוך מאוד) והחלפתי בין הLEFT RIGHT ובדקתי איפה מופיע התוף, פעם אחת הוא נשמע בקצה הימני וכשאר החלפתי צדדים הוא נשמע במרכז הבמה.

השאלה אם זה אפשרי להעלים לגמרי סאב מהחדר כשהוא ממוקם בצד, או שאין בררה וחייבים לקנות עוד סאב כדי לקבל איזון בתדרים כאלה...
LL

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
תיקון פאזה יש לסאב ?

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
תיקון פאזה יש לסאב ?
יש, כבר ניסיתי לא מעט פעמים לשנות אבל לא נראה שאני מצליח לעשות שינוי רציני בעניין...
כרגע משחק עם הפאזה עוד קצת בתקווה שבכל זאת יסתדר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ככל הידוע לי, צלילים נמוכים מאוד אינם כיווניים, אבל, בבורותו ובעוונותי כי רבים, לא ידוע לי איזור התדר שממנו ומעלה הצלילים מתחילים כן להיות כיווניים. הדיעה המוכרת לי היא שזה בסביבות 80 הרץ. ייתכן שזה גם תלוי בשמיעה האישית.

באיזה תדר ובאיזה שיפוע חתכת את התדרים שלא מועברים ע"י הסאב?

ייתכן שלחתוך נמוך יותר יעזור.

עמיר

נ.ב., רעיון שעלול שלא להתקבל באהבה גדולה מדי: ייתכן גם שייש השפעה סוגסטיבית לידיעת מיקום הסאב, ואם לא היית יודע היכן הוא ממוקם, הצלילים לא הייו נשמעים לך כמגיעים משם...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שימו סאב בחדר ואני אומר לכם איפה הוא נמצא על עיוור.

סאב הוא לא כיווני כשהוא מנגן מאוד מאוד נמוך. בדרך כלל החיתוך מתחיל מ-80 הרץ. והתדר הזה כיווני מאוד.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
שימו סאב בחדר ואני אומר לכם איפה הוא נמצא על עיוור.

סאב הוא לא כיווני כשהוא מנגן מאוד מאוד נמוך. בדרך כלל החיתוך מתחיל מ-80 הרץ. והתדר הזה כיווני מאוד.
באיזה תדר זה מתחיל להיות לא-כיווני גם עבורך?

עמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
40 אני מזהה בריכוז אבל 30 הרץ אני כבר לא מזהה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מממ... זה אכן קצת נמוך :)

אם משיכת תשומת הלב למיקום של הסאב אכן מהווה בעייה מבחינתך, mike1999, יש מקום לשקול מחדש אם האמירה הזו נכונה עבורך:
מקודם הסאב היה ממוקם בין הרמקולים, אבל כרגע זה מרגיש לי מקום יותר טוב

ואם לא, אז יאללה -- סאב חזרה לבין הרמקולים (עם הזנב בין הרגליים :) )

עמיר

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
מעולם לא טרחתי לבדוק איך כל רמת באס מוגדרת בתדרים, ככה שאין לי מושג מה להגיד לכם בעניין...

איך אני בדיוק אמור לתת תשובה לעניין המודעות של מיקום הסאב, לא משנה מה אני יעשה אני יודע שהם נמצא בצד ימין:oops:
בכל מקרה, קשה לי להאמין שאני מדמיין את זה, קטעים שאני מכיר וידוע לי שהבאס אמור למלא את החדר בצורה שווה פשוט לא ממלאים את החדר בצורה שווה...

מממ... זה אכן קצת נמוך :)
ואם לא, אז יאללה -- סאב חזרה לבין הרמקולים (עם הזנב בין הרגליים :) )
עמיר
זה מה שאני לא רוצה לעשות כרגע, למרות שבין הרמקולים יש יותר ATTACK, כשסאב בצד אני מרגיש שיש יותר עומק לבמה והבאס נהיה קצת נעים יותר...

אז לא הבנתי, יש סיכוי שאם אכוון את הסאב נכון יהיה פיזור שווה בחדר? רוצה להבין אם יש לי למה לשבת מחר כמה שעות ולכוון את הסאב...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
זה נמוך מאוד עמיר.

מכיוון שאני חי את תחום ה-pa והם אלה שעושים לנו את הבעיות באולמות, אז אנחנו משחקים המון עם מיקומים לסאבים.
לדוגמא באולמות ממקמים את הסאבים במרכז הבמה צמודים אחד לשני. למה? כי זה נשמע הרבה יותר טוב (ממלא במרכז הרחבה). ומדובר על סאבים גדולים מאוד (2 יחידות 18 אינטש כל אחד). הם חתוכים ל-60 הרץ ומטה. אם אני משתמש ב-4 עליונים הם חתוכים ל-40 הרץ ומטה. ולכן למדתי להבחין במיקום שלהם.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מעולם לא טרחתי לבדוק איך כל רמת באס מוגדרת בתדרים, ככה שאין לי מושג מה להגיד לכם בעניין...
זה דווקא אמור להיות פשוט -- הרי יש כפתור שקובע את נקודת החיתוך, וליידו יש סימון של התדרים, בדרך כלל מספרים קטנים מ-100. תראה איפה הכפתור ממוקם :)

איך אני בדיוק אמור לתת תשובה לעניין המודעות של מיקום הסאב, לא משנה מה אני יעשה אני יודע שהם נמצא בצד ימין:oops:
בכל מקרה, קשה לי להאמין שאני מדמיין את זה, קטעים שאני מכיר וידוע לי שהבאס אמור למלא את החדר בצורה שווה פשוט לא ממלאים את החדר בצורה שווה...
אתה לא אמור לתת תשובה לעניין הזה -- במקור אפילו כתבתי שכנראה שלא נעסוק בזה, אבל מחקתי.

זה מה שאני לא רוצה לעשות כרגע, למרות שבין הרמקולים יש יותר ATTACK, כשסאב בצד אני מרגיש שיש יותר עומק לבמה והבאס נהיה קצת נעים יותר...

אז לא הבנתי, יש סיכוי שאם אכוון את הסאב נכון יהיה פיזור שווה בחדר? רוצה להבין אם יש לי למה לשבת מחר כמה שעות ולכוון את הסאב...
אני מבין, אבל לי אין ניסיון אישי בלהתאים סאב לרמקולים הקדמיים, אם כי כנראה שאזדקק לניסיון כזה בעתיד.
כרגע לי אין מה להוסיף מעבר ללומר שאם תנסה מיקומים וכיוונים אחרים, אז ייתכן -- יש סיכוי גדול מ-0, לא יודע בכמה -- שתקבל תצאה טובה יותר.

אולי לאנשי הפורום הרב-ערוצי יש יותר ניסיון בעניין הספציפי.

בהצלחה בכל מקרה! (ורד)

זה נמוך מאוד עמיר
אני יודע. הניסוח שלי -- "מממ... זה אכן קצת נמוך :)" -- הייה מבודח :)

עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור