Dan-Cinemart
עוסק בתחום
- מעורבות
- 1,151
- נקודות
- 113
למה לא ?תוצאה טובה ייתכן שתקבל אך ניצול מכסימאלי של הקיים, לא.
למה לא ?תוצאה טובה ייתכן שתקבל אך ניצול מכסימאלי של הקיים, לא.
חג שמח אמיר,
רמקול בעל נצילות נמוכה אינו פוסל אוטומטית מגברי שפורפרות.
יש לא מעט דוגמאות (בעיקר בחול) למי שחיברו מגברי שפורפרות לרמקולים לא נצילים ודיווחו על תוצאות טובות.
ראה כאן מבחן של Magico S5 עם מגבר שפורפרות ב Positive feedback
Magico S5 Loudspeakers
כאן יש שרשור שלם על חיבור Magico M6 למגברי שופורפרות
בקיצור, יש מגבר שפורפרות ויש מגבר שפורפרות, לכן לפסול חיבור כזה רק בגלל שרמקול מסויים נראה לי טעות.Is there a match between Magico Speakers ( particularly M6 ) and Tube Amps?.
Almost all the reviews published regarding Magico speakers, have been limited to Solid State amplification. JV even got to state that he did not recommend tubes with the M3s or M6s. Any experience to share on this topic? Comments will be most welcome.www.whatsbestforum.com
חג שמח ומבורך גיא ידידי
תודה אמיר
בחזרה למגברים, אם נצא מהנחה שחלק ניכר מרמקולים הנחשבים "קשים להנעה" יעלו לרוב מעל 10,000 דולר - סכום לא זול, אבל אם נהיה כנים גם לא סכום הנחשב יקר בתחביב שלנו.
אזי בגזרת מחיר של ~ 10 - 15 אלפי דולרים לא חסרים מגברי מנורות שידעו להניע רמקולים קשים להנעה דוגמת: Jadis, Zesto, VTL, Doshi, Manley ,Octave Audio Research
כנ"ל בגזרת הטרנזיסטורים, גם כאן העניינים אינם שונים מאחיהם בעלי המנורות - Adcom, Constellation, Aesthetix, MBL Corona, PS Audio, Luxman, Bryston
אני מתקשה לקבל אקסיומה שרמקול קשה להנעה חייב מגבר טרסיסטורי/מנורות יקר - ניתן למצוא מגברים מצויינים ובמחיר שפוי לתחביב.
לא עשיתי סקר אבל מאמין שאכן רוב בעלי רמקולים קשים להנעה מגבירים עם טרנזיסטורי והסיבה נעוצה בחוסר הניסיון וההתנסות להגביר עם מגברי שפורפרות.קודם כל דובר על הרמקול המצויין בפוסט ודומיו שהם רמקולים גדולים מאד ובהם מגברי מנורות יתקשו לשלוט למעט מגברים מרובי מנורות מאד מאד יקרים וגם לא פשוטים לאחזקה ולכן כל מי שמחזיק רמקול כזה ודומיו כגון מגיקו או וילסון גדולים ב 99% מגביר אותם במגבר טרנזיסטורי.
ֿלא רלוונטי היות וזה לא מקרה אבן הבוחן, השאלה האם ניתן להגביר רמקול כמו שלי עם מגבר שפורפרות ולקבל תוצאה מצויינת, לכך התשובה היא כן - ראה קישור מבחן בעיתונות למגידו S 5 שצירפתי בתגובתי הראשונה.קח לדוגמא את הרמקול שלך ובוא תראה לי מי מפעיל אותו בארץ עם מגבר מנורות.
קלאס a או ab אינו עדות לטיב אלה למוד עבודה, לא חסרים מגברי קלאס ab מעולים או מגברי מנורות בעלי הספק מכובד, גם במחיר סביר דוגמת המגברים מהרשימה שהבאתי בתגובה קודמת.ואני חוזר לפיספוס באיכות מכיוון שמגבר מנורות האיכותי ביותר הוא בד״כ מגבר Class A ומגבר כזה נמוך הספק לא מסתדר עם רמקולים לא נצילים וזו עובדה.
גם לא מדויק .מגברי מנורות בעלי הספק מכובד דורשים תחזוקה מתאימה והתעסקות, אם אתה מתעד להיכנס לזה אז בבקשה לך על זה, בסוף בטוח ישמעו פיגוז.
גיא לטעמי ארמה צודק.לא עשיתי סקר אבל מאמין שאכן רוב בעלי רמקולים קשים להנעה מגבירים עם טרנזיסטורי והסיבה נעוצה בחוסר הניסיון וההתנסות להגביר עם מגברי שפורפרות.
ֿלא רלוונטי היות וזה לא מקרה אבן הבוחן, השאלה האם ניתן להגביר רמקול כמו שלי עם מגבר שפורפרות ולקבל תוצאה מצויינת, לכך התשובה היא כן - ראה קישור מבחן בעיתונות למגידו S 5 שצירפתי בתגובתי הראשונה.
קלאס a או ab אינו עדות לטיב אלה למוד עבודה, לא חסרים מגברי קלאס ab מעולים או מגברי מנורות בעלי הספק מכובד, גם במחיר סביר דוגמת המגברים מהרשימה שהבאתי בתגובה קודמת.
המשך יום נפלא.
גיא לטעמי ארמה צודק.
מגברי מנורות מיעוטי וואטים לא מתאימים לרמקולים עם נצילות נמוכה ואילו עם המון וואטים מסובכים לתחזוקה, יקרים ומתאימים פחות מאשר הטרנזיסטורים (אז למה להכנס לזה בכלל). בדרך כלל מגברים כאילה הם בעלי שנאים ביציאה ודאמפינג לא משהו שיכול לייצר מהלך ממברנה בס ארוך מהרצוי (בס לא עוצר בזמן ונמרח).
מי שרוצה להכניס מנורות למסלול הסיגנל עם רמקולים קשים עדיף שילך על מגברים היברידים או להכניס קדם מגבר מנורתי.
אני פחות אוהב, מבחינתי רוצה את הממיר הכי מדוייק שאני יכול. אבל זו דעתי האישית בלבד.
positive feaadback
what's best
זה לא מחיר שפוי.
בנוסף עצם קיום הביקורת הוא לא ערובה לסאונד טוב שיצא שם בחדר.
ניתן הכל בתכלס, אבל למה?
מי שמתכנן להרכיב מערכת ואומר לעצמו ״ארכוש רמקול בלתי נציל ואחבר למגברי מנורות״ עושה טעות בסיסית ב 99 אחוז מהמקרים.