כל הטרנספורטים נשמעים אותו הדבר

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
תמיד חשדתי שטכנית לא אמור להיות שוני סוני בין טרנספורטים כשה DAC עושה את כל העבודה ..(אולי קצת רעש RF ו EMI שזולג לרכיבים החשמליים אבל זה סופר זניח כשיש דאק איכותי עם BUFFER),
והבדיקה של ANA[DIA]LOG מאשרת את זה.
הוא לא בדק אבל אני מאמין שגם לא יהיה הבדל מול סטרימינג.

נחמד להחזיק דיסקים כאופציה למקור כי ככה לפחות ניתן לבחור מאסטרינג ספיציפי של לייבל שונה במקום להיות מוגבל למה ששירות הסטרימינג מציע.

נגן CD גנארי ב 30 יורו נגד נגן CD ב 11k

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
עמדה שמובעת מידי פעם, גם המתכנן הראשי והבעלים של דנסן חושב ככה. אבל אני לא מסכים. יש הבדלים בין טרנספורטים אבל ייתכן שלעומת רכיבים אחרים ההבדלים בין הרבה טרנספורטים יכולים להיות מוגדרים ככיוונון עדין.
עדיין כחלק מהמקור, לטרנספורט המנגן דיסקים יש אפשרות לייצר צלילות ופירוט שמשפיעים על שאר הספקטרום. מהניסיון שלי כמובן ולעניות דעתי.

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
טרם ראיתי הסרטון
אבל מהניסיון שלי
אם נאמר שם ש-אין הבדלים בין טרנספורטים
זה מגוחך ומופרח.

הטרנספורט בין אם הוא מגיע כנגן CD אופטי או כסרבר,

ההבדלים קיימים, מוחשיים וקונקרטיים כמו החלפת Dac.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
אז זהוא שאין הבדל בטרנספורט CD :)

ובנוגע לסרבר,
אם מדובר במחשב שמריץ Roon Server
לא תשמע הבדל.

לפעמים קונים משהו יקר ופשוט חווים פלציבו..

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113

ובנוגע לסרבר,
לא תשמע הבדל.

לא אתייחס למשפט הראשון שכתבת ברשותך, איש באמונתו יחיה.

התכוונתי לנגן קבצים.

לגבי הקנייה היקרה (ולעיתים העיוורת) והאפקט פלציבו, מסכים, יש לא מעט מקרים, גם פה בפורום.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
יכול לשתף בחוויה שלי לגבי טרנספורטים. היה לי אזוטריק p500 , p700+deltran , וכרגע אזוטריק,p70 vu. בין לבין בעיתות צרה השתמשתי בטרנספורט DVD פשוט פיוניר. כל פעם שעליתי שלב בטרנספורט השתפרה לי הצלילות והפירוט של המערכת וכתוצאה מכך שאר המדדים. זה נכון שעפ"ר ההבדל הורגש לאחר השוואה א-ב-א , ומה שבהתחלה נשמע צליל "חם" ואנלוגי בטרנספורט המוחלף, הסתבר כקצת מרוח ומעורפל קלות. בדיוידי שהשתמשתי מידי פעם, בהתחלה בווליום נמוך נשמע שכאילו באמת אין הבדל, אבל תמיד היה ווליום מסויים שממנו לא ניתן להגביר כי הצליל נשמע מעוות ולא נעים.
אני אישית קיבלתי על עצמי שהטרנספורט שלי הוא הכי טוב עבורי ממה שאני מכיר ומוכן להשקיע לניגון דיסק, ואפילו שהוא ותיק חושב שנותן לי תמורה מוסיקלית נהדרת.חבר רכש טרנספורט cec וגם הם מצויינים ונתנו את התמורה.
אז כן, לא הייתי בונה את המערכת סביב טרנספורט ולא משקיע את עיקר התקציב שם, אבל טרנספורט טוב זה תנאי הכרחי למקסם.
אגב, זה לא רק מנגנון קריאת הדיסק זה כל המעגלים מסביב והשעון והסינכרון. אז יש בטרנספורט יותר ממגירת קריאה של דיסקים.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אין שום הבדל בין חלקים בין טרנאנספורטים\נגנים, אבל שמים רגלית מתחת ואומרים שנפתחים שערי שמיים.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
יכול לשתף בחוויה שלי לגבי טרנספורטים. היה לי אזוטריק p500 , p700+deltran , וכרגע אזוטריק,p70 vu. בין לבין בעיתות צרה השתמשתי בטרנספורט DVD פשוט פיוניר. כל פעם שעליתי שלב בטרנספורט השתפרה לי הצלילות והפירוט של המערכת וכתוצאה מכך שאר המדדים. זה נכון שעפ"ר ההבדל הורגש לאחר השוואה א-ב-א , ומה שבהתחלה נשמע צליל "חם" ואנלוגי בטרנספורט המוחלף, הסתבר כקצת מרוח ומעורפל קלות. בדיוידי שהשתמשתי מידי פעם, בהתחלה בווליום נמוך נשמע שכאילו באמת אין הבדל, אבל תמיד היה ווליום מסויים שממנו לא ניתן להגביר כי הצליל נשמע מעוות ולא נעים.
אני אישית קיבלתי על עצמי שהטרנספורט שלי הוא הכי טוב עבורי ממה שאני מכיר ומוכן להשקיע לניגון דיסק, ואפילו שהוא ותיק חושב שנותן לי תמורה מוסיקלית נהדרת.חבר רכש טרנספורט cec וגם הם מצויינים ונתנו את התמורה.
אז כן, לא הייתי בונה את המערכת סביב טרנספורט ולא משקיע את עיקר התקציב שם, אבל טרנספורט טוב זה תנאי הכרחי למקסם.
אגב, זה לא רק מנגנון קריאת הדיסק זה כל המעגלים מסביב והשעון והסינכרון. אז יש בטרנספורט יותר ממגירת קריאה של דיסקים.
אז איך תסביר את הבדיקה של ANA[DIA]LOG ?

השוואה של טרסנפורט גנארי ב 30 יורו עם מחבר hdmi אל מול טרנספורט של Ayon עם תג מחיר של 11k יורו כשהיה חדש!

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
טרם ראיתי הסרטון
אבל מהניסיון שלי
אם נאמר שם ש-אין הבדלים בין טרנספורטים
זה מגוחך ומופרח.

הטרנספורט בין אם הוא מגיע כנגן CD אופטי או כסרבר,

ההבדלים קיימים, מוחשיים וקונקרטיים כמו החלפת Dac.
תראה את הסרטון

זה מגוחך לבזבז סכומי העתק .. לא שאני חף מפשע

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
גידו (anadialog) הוא בן אדם רציני ובניגוד להרבה מפריחי בלונים ביוטיוב זה מישהו ששוה להקשיב לו. הייתי די בשוק כשראיתי את הסרטון אתמול בערב. כאן בבלגיה לא עובדים היום ואני מתכוון לבצע היום ניסוי קטן משלי במערכת.....

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אז איך תסביר את הבדיקה של ANA[DIA]LOG ?

השוואה של טרסנפורט גנארי ב 30 יורו עם מחבר hdmi אל מול טרנספורט של Ayon עם תג מחיר של 11k יורו כשהיה חדש!
תן לי 2 דקות יהירות, ברשותך, לא קונה ולא מתרשם מסרטוני יוטיוב. ובאמת מחזיק מעצמי יותר מרוב המבקרים של האודיו ומעליי הסרטונים למינהם. יצא יהיר רק דקה. אז איך אני ממשיך מכאן...שאלה...

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
תראה את הסרטון

זה מגוחך לבזבז סכומי העתק .. לא שאני חף מפשע

יש ככ הרבה יוטיוברים (אינטרסים יותר ואינטרסים אולי מעט פחות) כאילו, שהאמת,
זה בזבוז זמן (עבורי) להשקיע 18 דק על סרטוני יוטיוב שהם לא מוזיקה נטו, כלל לא מעניין אותי.

אגב, העלית את הפוסט ונושא השרשור לאח הגדול WBF ?
מרתק יהיה לקרא שם התגובות!

בהצלחה.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
תן לי 2 דקות יהירות, ברשותך, לא קונה ולא מתרשם מסרטוני יוטיוב. ובאמת מחזיק מעצמי יותר מרוב המבקרים של האודיו ומעליי הסרטונים למינהם. יצא יהיר רק דקה. אז איך אני ממשיך מכאן...שאלה...
הכל טוב,
גם אני לא ממש אבל יש כמה ערוצי יוטיוב שאני כן סומך על המילה שלהם וגידו ANA[DIA]LOG אחד מהם

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
יש אינספור אנשים שיוצרים סרטוני יוטיוב על כל נושא שבעולם, חלקם יותר גורואים מאחרים, ומידי פעם צץ מישהו שנתקל באיזה סרטון ומביא אותו כמו משה שהביא את לוחות הברית, במיוחד אם הוא מצדיק משהו שהוא רוצה להוכיח.

לאינטרנטואיד הנוכחי לוקח 18 וחצי דקות לומר את הדברים הבאים:

1. הוא קנה נגן CD של Majority עם יציאת HDMI ב-€35, ויש לו נגן Ayon CD35 שהמחירון שלו $11K (ועלה לו חצי מזה), T+A DAC 200, כמו גם Prism Lyra 2 לצורך ADC.
  2. הוא חיבר את שני הנגנים כ-טרנספורטים ל-DAC, שאותו חיבר ל-ADC, עשה rip לפלטים האנלוגיים לקבצי 24/96, והשמיע את התוצאות על תקן השוואת A/B עיוורת של הפלטים, שהיא די חסרת משמעות דרך הפורמט המקומפרס של יוטיוב.
  3. הוא מקדיש כמה דקות טובות להסביר כמה הוא ישר וכמה הוא לא ציפה לתוצאות וכמה הוא מודה בזה וכו' וכו'
  4. הוא אומר שב-rips ההבדלים הולכים לאיבוד, והתוצאות דרכם היא שהפלטים זהים.
  5. לעומת זאת, כשהוא שומע באוזניות את הפלטים מה-DAC, הוא כן שומע הבדלים, לא במידה הצפויה לפי הבדלי המחירים, אבל ב-11:04 הוא אומר של-ion כטרנספורט יש באס טוב יותר, הרבה יותר punch, וקצת יותר פרטים, במיוחד בקטעים השקטים.
  6. הוא עשה את אותו דבר ישירות מהנגנים, תוך שימוש ב-DAC הפנימי שלהם ועשה rips והשוואת A/B עיוורת וחסרת משמעות של הפלטים.
  7. הוא אומר שבהשוואת ה-rips, האיכות זהה
  8. ב-14:20 הוא טוען שאם שומעים את הנגנים ישירות, ה-Majority הוא באיכות way way lower מה-Ayon.

מתברר שאנשים נשארים עם הרושם מהסרטון הזה כאילו אין הבדלים בין טרנספורטים, אבל זה לא מה שנאמר מפורשות בסרטון. בהתחשב בכך שמה-rips כדאי להתעלם כאילו מעולם לא היו:
  1. בסעיף 5 הוא אומר שכן יש הבדלים, קטנים מהצפוי, אבל יש.
  2. הוא האזין דרך אוזניות, כך שהוא לא יכול לדבר על הבדלי במה, אם הם בכלל משמעותיים בטרק הבודד ששימש לבדיקה.
  3. האזנה לטרק בודד עם קול בודד מעט כלים לא בהכרח חושפת את כל ההבדלים.
  4. אנחנו אמורים לסמוך על (א) יכולת השמיעה הביולוגית שלו, (ב) יכולת האבחנה שלו, ו(ג) יכולות הציוד שלו לחשוף הבדלים.
  5. ההשוואות שהוא ביצע לא היו עיוורות עבורו, כך שייתכן שיש הטיות, והטיות לא תמיד עובדות בכיוון הצפוי.
  6. ייתכן שהמסקנה לגבי ההבדל הענק כביכול בין הנגנים בשלמותם הוא תוצאה של הטיה כן בכיוון הצפוי.
  7. אני לא בטוח שבהשוואה בין הנגנים בשלמותם הוא וידא שהווליום הנשמע (לא מצב הכפתור) זהה. הבדל בווליום יכול להסביר הבדלים באיכות לכאורה.
אז מה למדנו?

בהינתן הפגמים המשמעותיים בניסוי ובזה שאני לא רואה סיבה מיוחדת לסמוך עליו -- לא שום דבר שאפשר כן לסמוך עליו. בטח לא שאין הבדלים.

חוצמזה, באודיו, יש אנשים שמוכנים לשלם הרבה כסף עבור הבדלים ממש קטנים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הסתכלתי עד עוד וידאו שלו. קשקשן צמרת. ראו כאן.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113

ובנוגע לסרבר,
לא תשמע הבדל.

רגע, ובטרנספורט סטרימינג יש הבדל או לא? לא הבנתי.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
הסתכלתי עד עוד וידאו שלו. קשקשן צמרת. ראו כאן.
שמע, זה נישה של מיקרו אינפלואנסרים.
כל מני גברים, בדר"כ בגיל העמידה+ אבל במקרה הזה הוא התחיל צעיר, שמזיינים את המוח על הדעות הלא מעניינות שלהם ומשמשים כאסמכתה, מסיבה כלשהי, לאודיופילים אחרים. לא ברור למה. תופעה דומה רואים בנושאים אחרים, ועכשיו עם המלחמה, בנושאי ההסברה.

אני חושב שכדאי לך גם לעשות כזה ערוץ. הנה הסיבות:
1. יש לך אנגלית מעולה.
2. אתה רהוט.
3. אתה חפרן על ויסודי ברמות קיצון.
4. אתה מנוסה פי מליון מכל הקאקרים העלובים האלה. מה שאתה הספקת לשכוח הם עוד לא למדו.

נאמר זאת כך, למרות ששנינו יודעים מה אנחנו חושבים אחד על השני, דבר אחד אני בטוח: כל פלוץ של דעה שתהיה לך שקשורה לאודיו, אני יכול לסמוך עליה בעיניים עצומות. ואני לא היחיד פה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
שמע, זה נישה של מיקרו אינפלואנסרים.
כל מני גברים, בדר"כ בגיל העמידה+ אבל במקרה הזה הוא התחיל צעיר, שמזיינים את המוח על הדעות הלא מעניינות שלהם ומשמשים כאסמכתה, מסיבה כלשהי, לאודיופילים אחרים. לא ברור למה. תופעה דומה רואים בנושאים אחרים, ועכשיו עם המלחמה, בנושאי ההסברה.

אני חושב שכדאי לך גם לעשות כזה ערוץ. הנה הסיבות:
1. יש לך אנגלית מעולה.
2. אתה רהוט.
3. אתה חפרן על ויסודי ברמות קיצון.
4. אתה מנוסה פי מליון מכל הקאקרים העלובים האלה. מה שאתה הספקת לשכוח הם עוד לא למדו.

נאמר זאת כך, למרות ששנינו יודעים מה אנחנו חושבים אחד על השני, דבר אחד אני בטוח: כל פלוץ של דעה שתהיה לך שקשורה לאודיו, אני יכול לסמוך עליה בעיניים עצומות. ואני לא היחיד פה.
תודה, אני מאוד מוחמא, אבל עצלן מכדי לעסוק בזה באופן קבוע. קל לי יותר להגיב לדברים מאשר ליזום משהו חדש, כי הנקודות החלשות קופצות לי באופן אוטומטי בלי שאני צריך לחשוב יותר מדי.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
רגע, ובטרנספורט סטרימינג יש הבדל או לא? לא הבנתי.
פה הם טוענים שטרנסנפורט נשמע להם יותר טוב מסטרימינג אבל כשהם עשו RIP לסידי, זה נשמע להם זהה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
פה הם טוענים שטרנסנפורט נשמע להם יותר טוב מסטרימינג אבל כשהם עשו RIP לסידי, זה נשמע להם זהה.

לא הבנתי. טרנספורט עדיף על סטרימינג, אבל... אם עושים ריפ לסידי ומשמיעים בסטרימינג, זה נשמע זהה? יש כאן סתירה, לא?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור