אילו אלבומים סופר מוכרים באותו אופן של thriller michael jacksonבדיוק.
יש אלבום נוסף עם אותו צוות שהוקלט באותו מקום -- Village Vanguard -- באותו תאריך -- 25 ביוני 1961 -- ונקרא Sunday At The Village Vanguard
Waltz for Debby אלבום מדהים!אני לא אתן לך, אבל תסתכל בספרים ובירחונים שעוסקים בזה, ותמצא אינספור רשימות של היצירות הגדולות ביותר, והמלחינים הגדולים ביותר, והמנצחים הגדולים ביותר, והפסנתרנים הטובים ביותר, וכו' וכו'
אבל למה אתה מנסה להסביר דבר טריוויאלי? אולי חשבת שבגלל שלא אהבתי את האלבום הספציפי ב-CD הסקתי מסקנות לגבי כל עולם הג'אז? נראה לך שאני עד כדי כך טיפש??
ממש לא. לא עלה בדעתי בכלל. סיפרתי על מקרה של אלבום ספציפי אחד, ששינוי הסאונד גרם לי מעבר משיעמום לחווייה.
אנשים טוענים כל מיני דברים. אין לזה סוף, ותמיד יהיה מי שלא יסכים על משהו.
ככל שסווינג חשוב בג'אז, זה לא אומר שכל הג'אז חייב להיות עם סווינג, והוא בעליל לא.
אבל אני מכיר עוד אחד שחושב שכן -- זה שכתב את השיר It Don't Mean a Thing If It Ain't Got That Swing -- נהדר!
אני לא מבין למה הייתי אמור לחשוב שאלבום X חייב להיות דומה במשהו לאלבום Y רק בגלל ששניהם מקוטלגים תחת ג'אז.
אתה יוצר קשר שאינו קיים ומנסה להפריך אותו. אני בכלל מחוץ לכל העניין הזה.
אני כבר מחובר לגמרי ל-Waltz for Debby, זה לא סיכוי גבוה יותר.
ג'אז משעמם אותי
חוץ מ Hiromi האגדית
תקשיב , הבאת שיחוק .. הופעה באמת יוצא דופן ..
אין לי מושג מה היא לקחה לפני הביצוע אבל זה משהו טוב
הסקתי את זה מכאן:לא אמרתי שגאז חייב סווינג... לא מבין איך הסקת את זה.
(דווקא האלבום הנל לא ״מייצג״, אין בו הרבה סווינג)
אימפרוביזציה -- כן בהחלט, אם כי ככל שההרכב גדול יותר, קשה יותר לאלתר, וצריכים כבר לכתוב דברים, לפחות עבור חלק מהנגנים.אבל כן אגיד, שחלק מהותי בגאז קשור לאימפרוביזציה ושבירת מסגרות. לטעמי בלבד מי שלא מבין את זה לא מפנים גאז.
אתה מכניס למסגרות -- או משתמש במסגרות קיימות: קטגוריות הן הרבה יותר בחזקת "מסגרות" מאשר סתם דירוג שמישהו המציא.ולכן אני פחות מתחבר להכנסת אלבומי ג׳אז למסגרות על ידי דירוג כלשהו, זה עוזר לקרב אנשים לגאנר אבל לא יותר מזה.
האלבום של אוונס נחשב בקטגוריה של גאז מודאלי, kind of blue של דייויס אורגן ברובו על ידי אוונס, נחשב למפורסם בקטגוריה.
...
bebop, hard bop, ביג בדז וכו. יש עוד המון קטגוריות בתוך הגאז
סורי, לא התכוונתי להכניעהאמת אתה צודק, נכנעתי.
היה לי את זה במגבר הקודם (exspusure)ההגדרה הכי טובה לקסם שמצאתי לעצמי זה חוסר היכולת לקום מהמקום כשאתה שומע מוסיקה וחוסר החשק לזפזפ ולהעביר קטעים. המוסיקה תופסת אותך בגרון כמו דומרני ביום טוב.
וגם שאתה רוצה להחליף, אתה בתנוחה דרוכה, חצי ישיבה חצי קימה על הכורסא ממתין בסבלנות שהקטע ייסתיים מאליו... וייתכן שכל זה הוא רק מצב פסיכולוגי מנטלי. ועדיין, הכי טוב שהמצאתי לעצמי.
התבגרת,נהיית יותר בשל, ויש לך קסם חדש . יותר טוב, אמרת, כלומר יותר מהנה עבורך אחרת לא היית מחליף. הבנת שיש עוד פרמטרים שיוצרים הנאה.היה לי את זה במגבר הקודם (exspusure)
וכך בדיוק תיאר את המגבר גם כתב אנגלי: "רק רציתי לשמוע קטע, והמגבר הכריח אותי להתיישב"
ובכל זאת אין ספק שהיום למרות אובדן חלק מהקסם, עקב שידרוג למגבר אחר, הסאונד יותר טוב ומאוזן
אז מה מומלץ? ללכת אחורה ולחפש אהבה ישנה?
רק אתה יכול לבחור מה חשוב לך יותר, זה שהסאונד "יותר טוב ומאוזן" או שיש "קסם".היה לי את זה במגבר הקודם (exspusure)
וכך בדיוק תיאר את המגבר גם כתב אנגלי: "רק רציתי לשמוע קטע, והמגבר הכריח אותי להתיישב"
ובכל זאת אין ספק שהיום למרות אובדן חלק מהקסם, עקב שידרוג למגבר אחר, הסאונד יותר טוב ומאוזן
אלה דעותיך וטעמך האישיים, שאתה מנסח אותן כאילו הם עובדות נחרצות.אין סתירה בין קסם לסאונד מאוזן
אם כבר ההפך
ככל שהוא יותר מאוזן הוא יותר קוסם
עמיר ידידינו, כל מי שכותב כאן משהו כותב מראש את דיעותיו וטעמיו האישיים. אין כאן פרבדה. למעט, פלוס מינוס בחשמל...אלה דעותיך וטעמך האישיים, שאתה מנסח אותן כאילו הם עובדות נחרצות.
יש כמובן לא מעטים שחושבים כך, אבל ממש לא כולם. עובדה שרואים אותה יותר מפעם אחת אפילו בשירשור הזה.
היה לי את זה במגבר הקודם (exspusure)
כן, רק שחלק מנסחים את דבריהם כדעות וחלק מנסחים כעובדות.עמיר ידידינו, כל מי שכותב כאן משהו כותב מראש את דיעותיו וטעמיו האישיים. אין כאן פרבדה. למעט, פלוס מינוס בחשמל...
סתם שאלתי את השאלה בסוף. השאלה מופנית אליכםהיה לי את זה במגבר הקודם (exspusure)