כיצד לאפסן רמקולים?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
זוג רמקולים אהובים (מאוד) שלי הולך לאפסון.

יש למישהו טיפים כיצד להמנע מנזקים נוסח לחות ושאר מרעין בישין?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ניילון נצמד,אם יש לך כיסוי בד מעל זה מצוין.נראה לי מספיק.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
ניילון לא צובר לחות בפנים?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
תלוי לכמה זמן האפסון. אם מאפסנים לטובת הדורות הבאים אז צריך אולי לשקול אמצעי שימור כמו שמטפלים במגילות הגנוזות.
אם לאפסון של נניח שנה, לדעתי מספיק טוב לאחסן את הרמקולים באריזות הקרטון המקוריות, למניעת מכות פיזיות ובמקום יבש.
(בכל מקרה, אורז לא הייתי שם, כי אולי זה סופח לחות אבל זה אוכל ואוכל סופח גם חרקים).

boazj

אוהב את התחום
מעורבות
50
נקודות
18
לדעתי, הכי טוב לאפסן אצל חובב מוזיקה, שינצל אותם ;)
זה לא כמו מחשב ואופניים...אבל קצת דומה. מחשב או אופניים שלא תשתמש בהם שנה..לא יעבדו ...:)
שלא לדבר על ההנאה של המשתמש, והנעת הרמקול והגומיות וכל המערכת באופן קבוע....

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
ניילון נצמד. הייתי מוסיף כמה וכמה אריזות של סיליקה, כמו שמקבלים עם כל ציוד אלקטרוני. זה אמור להחזיק. בנוסף מומלץ בכזה חדר להחזיק מוצרים לספיחת לחות בכל מקרה. יש בסופר אפילו.

Adifigen

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
תשיג הרבה כאלו:

תמונות מצורפות

• xzxzx_x5.jpg
    xzxzx_x5.jpg
    KB 103.3 · צפיות: 452

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הפתרון הטוב ביותר הוא להכניס לקרטון, לקחת גרב (לא קרועה) ולשפוך פנימה את ה״קריסטלים״ שמשמשים לספיגת נוזלים בחול של חתולים.
ככה אתה מבטיח שלא יהיה לחות ברמקולים למשך שנים רבות מבלי לדאוג כלל.

כל השקיקים הללו של הלחות (מה שמקבלים עם מוצרים חדשים) לא שווים כלום.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
שלושה גורמים יכלו את חייו של רמקול מאוחסן: חום,אבק ולחות.

אם יש לרמקול פורט (קדמי או אחורי או אחר) קח חולצת טריקו שנמאס לך ממנה,כבס אותה ויבש אותה בשמש. את החולצה הכנס לפורט בזהירות וכך שהחור יסתם אבל יאפשר "נשימה" - כלומר כניסה של אוויר. זה ישמור את האבק מחוץ לרמקול.

חום: אין לי פה איזה רעיון מבריק או סתם נוצץ,מכל מקום,רצוי לאפסן את הרמקולים במקום שהטמפרטורה בו נעה מחמש מעלות לארבעים וחמש. רצוי והמצוי יהיה על בסיס הפשרה העונה לעקרון שחום הורס את הרמקולים והאלקטרוניקה שבהם.

אבק: לאפסן בקרטון כפי שהציע נמר מעלי. את הקרטון לסגור עם סרט הדבקה או לפלפ (ניילון נצמד) ורק את החיבורים אין צורך לעטוף את כל הקרטון בלפלפ...גם כי תצטרך לפתוח אותו....

לחות: סיליקון ג'ל (כמו שמגיע במוצרי אלקטרוניקה) ה"קריסטלים" של החתולים וגם חומרי ספיחה של נוזלים (לארונות בד"כ)כל אלה צרכים טיפול או החלפה. כריות הסיליקה ג'ל צריכות לראות תנור אפיה פעם בכמה חודשים ושני האחרים צרכים החלפה כל כמה חודשים אחרת...הן תרופות סבתא למת.

מנחם

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא מנחם.

כמות הנוזלים שהקריסטלים הללו מסוגלים לספוג היא בלתי נתפסת.
תחשוב שאתה שם קילו כזה (ולא כמה גרמים בחול).

אגב. היה לי ברכב הקודם כזה, מתחת לכיסא שנהג, סגר את הפינה של לחות על החלון לכל החורף. ושם, הלחות גבוהה פי כמה מאשר בבית או במחסן.

אגב נוסף.
אפשר לפזר כאלה במחסן בלי קשר. הלחות תהיה אפס.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור