אני בדיוק מחפש מושב/כורסת האזנה, ואז ראיתי את הפוסט הזה.
קראתי ואני רואה שהוא מתמקד בצד האסתטי, שלטעמי הוא חשוב, אבל פרטי לכל אדם ואדם.
אלה התנאים שהצבתי לעצמי בבחירת המושב:
1. הפרט החשוב ביותר הוא המיקום שלו בחלל ההאזנה, אותה נקודה שבה הכל מסתדר ונשמע נהדר. אבל לפעמים אנחנו מבקשים חוויה יותר גופנית, ואז כדאי לקרב את המושב לרמקולים. לפעמים אנחנו רוצים לראות יותר את היער, כלומר, לקבל במה יותר עמוקה ורחבה, ואז להרחיק את המושב מהרמקולים. במילים אחרות, רצוי שהמושב לא יהיה גודזילה שמצריכה סיוע מכל בני הבית כדי להזיז אותה קדימה ואחורה.
2. לרוב, גובה ההאזנה הרצוי ברמקולים בעלי דרייברים (לא אלקטרוסטטיים ופלאנריים) הוא אוזניים בגובה הטוויטר. כלומר, רצוי לבחור מושב שיאפשר לכם לשמוע ככה את הרמקולים שלכם. במקרה הפרטי שלי, זה מושב שגובה הישיבה שלו צריך להיות בין 50 ל-55 ס"מ מהרצפה. עכשיו, הואיל וחלל ההאזנה שלי הוא גם חדר תצוגה, חשוב לי למצוא מושב שניתן לכוונן בקלות את הגובה שלו - בהתאם לגובה אוזני הלקוח ולגובה הטוויטרים ברמקולים השונים בתצוגה.
3. חשוב לי שהמסעד יהיה לכל היותר בגובה הכתפיים שלי, רצוי פחות, כי אם הוא בגובה האוזניים, ואפילו יותר, יש לכך השפעה ברורה על מה שאתם שומעים, ולדעתי זו השפעה שלאורך זמן לא תשתגעו עליה.
4. חשוב לי שהמסעד יהיה בזווית שתאפשר לי האזנה דרוכה - ככה אני אוהב לשמוע מוזיקה. ככה גם הלקוחות שמגיעים אלי - מטבע הדברים, לזמן קצר - אוהבים לשמוע. כורסאות התפנקות, עם מסעד שהופך כמעט למיטה, והדום לרגליים, לא רלוונטיים לי בכלל, מה גם שהן אסון לגב. לפחות לגב שלי.
5. הואיל והמושב הוא פריט אקוסטי נוסף בחלל ההאזנה, רצוי שיהיה עשוי מבד ועץ, ופחות מעור ומתכת. וכמובן, ככל שהוא גדול יותר, כך זה משמעותי יותר.
6. פעם, רחוק בערפילי ההיסטוריה, המורה לביולוגיה שאל את הכיתה שלנו מה המרכיבים הרצויים לדעתנו לתפריט טוב. כולנו התחכמנו וזרקנו מילים כמו "חלבונים", "ויטמינים", "מינרלים" וכיו"ב. "יופי," אמר המורה, "מצוין. ומה עוד?" הסתכלנו עליו בדממה, והתאמצנו לחשוב אם שכחנו משהו מהדברים האלה. "טעים," הוא אמר אחרי שבהינו בו כמו דלעת דקה ארוכה. "התפריט צריך להיות טעים." אז כן, חשוב שהמושב יהיה נוח.
יש לכם רעיון למושב/כורסה כאלה?